מחפשת מתכון מוצלח לקרפלאך

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
אם יעזור לך, כתבתי בעבר


  • קרעפלאך מעולים!

    החמרים:

    הכניסי לסיר:

    1 כוס מים רותחים

    1/4 חב' מרגרינה-הוסיפי

    1 כוס קמח+קורט מלח-הוסיפי

    1.ערבבי בכף עץ, כבי את הלהבה וצנני!



    2. העבירי למיקסר בתוספת 2 חלמונים+1 כוס קמח
    [לחילופין: אפשר 1 ביצה במקום 2 החלמונים ולהפחית מהמים שבסיר]
    לושי לבצק נעים.


    3. רדדי את הבצק לעלה דק ביותר,

    השהי כמה דק' ורדדי שוב,

    4. קרצי עיגולים בעזרת כוס

    5. מלאי בכפית מעיסת בשר טחון ומתובל כמו לקציצות

    וסגרי כמו אוזן המן,

    6. קחי 2 קצוות ואחדי אותם.



    דרך קיצור לקיפול הקרעפלאך:

    1. רדדי לעיגולים
    2. מלאי
    3. קפלי ל-2 וסגרי היטב
    4. אחדי את 2 הקצוות



    7. שטחי אותם ע''ג מגש מרופד בשקית ניילון,
    הקפיאי
    8. הרתיחי מי מלח+מעט שמן והכניסי את הקרעפלאך,
    9 בשלי כ-10 דק'
    והוציאי בכף למסננת,
    10.שטפי מעט והגישי.

    *ניתן לבשל ישירות במרק עוף.

    *מכמות זו מתקבלות כ-50 קרעפלאך גדולים

    או 120 קטנים.-תלוי ברידוד הבצק

    קרעפלאך 1.jpg קרעפלאך 2.jpg קרעפלאך 3.jpg קרעפלאך 4.jpg קרעפלאך 5.jpg בהצלחה!



 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
חדוי,
ראיתי את ההודעה של פתיחת האשכול.
פתחתי אותה בכדי לכתוב שתפנה אליך כי לך יש מתכון חבל"ז. ואני מגלה שכבר כתבת אותו.

באמת מתכון מעולה.
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
תודה, נשמה
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
אוכלים קרפלאך בערב יו"כ ובהושענא רבה.
ויש כאלו שגם בפורים.
מגישים בתוך מרק עוף
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
תודה,
אז אפשר להקפיא מעכשיו? אם כן, באיזה שלב להקפיא?
בטח להקפיא. את יכולה לבשל אותם במי מלח ואז לסנן ולהניח על ניר אפיה או מגש.
כשהם כבר לא ממש רטובים מהמים, מכניסים להקפאה.
מוציאים וזורקים ישירות למרק עוף מבעבע.
 

Kings hwy

משתמש פעיל
@hbecker
@חדוי כנרת
אם כבר שיתפתן עד כה,
אפשר לבקש גם מתכון של מרק העוף (וכמויות)?
(והמילוי הוא בצל מטוגן עם בשר טחון ותבלינים או משהו אחר?)

תודה לכן!
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
@חדוי כנרת
עם כזה מתכון מפורט וכאלו תמונות מקסימות, נשאר לי רק לשאול - למתי רצוי להכין, ועם מה להגיש?

תודה!

תלוי, כל קהילה ומנהיגיה,

אצלינו נוהגים 3 פעמים בתקופת החגים:

עיו"כ
מוציו"כ
הו"ר

בנוסף לזה בפורים קרעפלאך בשריים
מגישים בתוך מרק עוף.
ובשבועות קרעפלאך חלביים מטוגנים בחמאה ובפירורי לחם.

טוב אני שמה לב ושמחה שכבר ענו לך.

המילוי שלי הוא עיסת בשר טחון מתובל כמו לקציצות.

רובן ממלאות בבשר מכובס/צלי/כבד+בצל מטוגן
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
תודה!

תלוי, כל קהילה ומנהיגיה,

אצלינו נוהגים 3 פעמים בתקופת החגים:

עיו"כ
מוציו"כ
הו"ר

בנוסף לזה בפורים קרעפלאך בשריים
מגישים בתוך מרק עוף.
ובשבועות קרעפלאך חלביים מטוגנים בחמאה ובפירורי לחם.
מעניין חדוי מה שאת כותבת על מוצאי יו"כ. על זה אף פעם לא שמעתי.
 

Geula-Arc

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב ואדריכלות פנים
בטח להקפיא. את יכולה לבשל אותם במי מלח ואז לסנן ולהניח על ניר אפיה או מגש.
כשהם כבר לא ממש רטובים מהמים, מכניסים להקפאה.
מוציאים וזורקים ישירות למרק עוף מבעבע.
אז אי אפשר להכין כזה דבר לשבת -שישהה על הפלטה עם המרק? נכון??!
רק בחג
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
איזה מילוי חלבי אפשר?

מעתיקה לך את המתכון של גב' צ. קרייזמן ע"ה

כיסני גבינה קרעפלאך
לבצק:

2 ביצים
2 כוסות גדושות קמח
1/2 כפית מלח
1 כפית שמן
כ-1/3 כוס מים
למלית:
250 גר' גבינה כחושה
250 גר' גבינה שמנה
1 ביצה טרופה
5 כפות סוכר
2 סוכר וניל
1 כפית קינמון
1 כף שמן
להגשה:
50 גר' חמאה
אבקת סוכר-לבחירה
הכיני את הבצק:
שימי בקערה רחבה קמח.
עלייך לעבד בצק שאינו נדבק לדפנות הקערה.
רדדי על משטח מקומח עלה דק, בערך בגודל של 40x50 ס"מ.
חתכי לריבועים של כ-4x4ס"מ.
הכיני את תערובת המלית:
שימי בקערה גבינות, ביצה, סוכר, וניל וקינמון.
בחשי לתערובת אחידה.
קחי כפית מהמלית ושיני במרכז כל ריבוע.
סגרי למשולש וצבטי באצבעותיך את קצוות הכיסן כדי לחתום אותו היטב.

בסיר רחב ועמוק הרתיחי מים עם כפית מלח.
החליקי את הכיסנים פנימה.
המשיכי לבשל בסיר מגולה, כ-30 דק'.
טעמי כיסן אחד, לוודא אם הוא מוכן.
הוציאי את הכיסנים בעזרת כף מחוררת לתוך מסננת.
צקי מעל לכיסנים כף אחת של שמן.
טלטלי אותם לשינון אחיד כדי למנוע הידבקות.
שמרי את הכיסנים בכלי מכוסה במקרר.
בחג [בשבועות], סמוך להגשה, הוציאי את הקרעפלאך מהמקרר.
המיסי את החמאה במחבת רחבה וסדרי את הקרעפלאך בתוכה.
טגני דקות אחדות עד שהכיסנים מזהיבים יפה.
בזקי אבקת סוכר. הגישי חם.

לגיוון-קרעפלאך מרובעים:
רדדי עלה בצק כנ"ל.
חצי אותו ל-2 חלקים,
קחי ככפית ממלית וסדרי תלולית על עלה אחד במרחק של כ-2 ס"מ האחד מהשני.
כסי את העלה בעלה הריק חתכי ריבועים.
כשתלולית המלית במרכז.
צבטי היטב לסגירה מושלמת.
בשלי והגישי כנ"ל.

רצוי להקפיא כיסנים לפני שלב הבישול. הפשירי ובשלי כנ"ל.

בהצלחה!
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
אז אי אפשר להכין כזה דבר לשבת -שישהה על הפלטה עם המרק? נכון??!
רק בחג
אפשר.
מכניסים למרק כששמים על הפלטה לשבת.
רק שלא יהיה במקום שיבעבע יותר מדי חזק כדי שהם לא יתפרקו מ"עודף בישול"
 

טיפ טיפה

משתמש פעיל
וואו, חדוי את נהדרת!
תודה על המתכון המפורט!

יש לי את המתכון הזה, עשיתי אותו בשנה שעברה בכמות כפולה ויצא בצק מדי רך,
מה יכולה להיות הבעיה?
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
תודה על המחמאה.

שימי לב!
השתמשת בביצה שלימה וזכרת להפחית מכמות המים הרותחים?
נ"ל כ-3/4 כוס מים בלבד, אם תצטרכי הוסיפי עוד.

ועוד משהו

כשאני משתמשת בביצה בגודל L
תכולת הכוס תהי' כ-200 CC

וכשגודל הביצה M
תכולת הכוס תהי' כ-170/180 CC

בהצלחה!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  60  פעמים

לוח מודעות

למעלה