וסימנך:אצלינו אומרים שאוכלים קרעפלך כל פעם שמכים כנראה שזה דומה באידיש
יוכ מכים על הלב
הו"ר מכים את הערבה
ופורים מכים בהמן
הכה תכה -
המן כיפורים הושענא רבה, תאכל כרעפלאך הרבה...
וסימנך:אצלינו אומרים שאוכלים קרעפלך כל פעם שמכים כנראה שזה דומה באידיש
יוכ מכים על הלב
הו"ר מכים את הערבה
ופורים מכים בהמן
צר לי שאיני יודעת לעזור לך,@חדוי כנרת יש לך מושג בכמה שמן אפשר להחליף את המרגרינה?
תודה!
זכור לי שהחלפתי בשמן, לא זכורה לי בעיה.צר לי שאיני יודעת לעזור לך,
אני עצמי לא העזתי לנסות,
סה"כ 50 גר', אני מעלימה עין...
אבל אם את בכ"ז רוצה לנסות,
הייתי ממירה ב-1/5 כוס שמן
בהצלחה!
ואדרבה,
אשמח אם תשתפי בתוצאות.
כמה שמן שמת?אני גם עשיתי את המתכון עם שמן
יוצא מעולה!
תודה רבה על המתכון
רבע כוס שמןכמה שמן שמת?
כמות מדויקת
מעתיקה לך את המתכון של גב' צ. קרייזמן ע"ה
כיסני גבינה קרעפלאך
לבצק:
2 ביצים
2 כוסות גדושות קמח
1/2 כפית מלח
1 כפית שמן
כ-1/3 כוס מים
למלית:
250 גר' גבינה כחושה
250 גר' גבינה שמנה
1 ביצה טרופה
5 כפות סוכר
2 סוכר וניל
1 כפית קינמון
1 כף שמן
להגשה:
50 גר' חמאה
אבקת סוכר-לבחירה
הכיני את הבצק:
שימי בקערה רחבה קמח.
עלייך לעבד בצק שאינו נדבק לדפנות הקערה.
רדדי על משטח מקומח עלה דק, בערך בגודל של 40x50 ס"מ.
חתכי לריבועים של כ-4x4ס"מ.
הכיני את תערובת המלית:
שימי בקערה גבינות, ביצה, סוכר, וניל וקינמון.
בחשי לתערובת אחידה.
קחי כפית מהמלית ושיני במרכז כל ריבוע.
סגרי למשולש וצבטי באצבעותיך את קצוות הכיסן כדי לחתום אותו היטב.
בסיר רחב ועמוק הרתיחי מים עם כפית מלח.
החליקי את הכיסנים פנימה.
המשיכי לבשל בסיר מגולה, כ-30 דק'.
טעמי כיסן אחד, לוודא אם הוא מוכן.
הוציאי את הכיסנים בעזרת כף מחוררת לתוך מסננת.
צקי מעל לכיסנים כף אחת של שמן.
טלטלי אותם לשינון אחיד כדי למנוע הידבקות.
שמרי את הכיסנים בכלי מכוסה במקרר.
בחג [בשבועות], סמוך להגשה, הוציאי את הקרעפלאך מהמקרר.
המיסי את החמאה במחבת רחבה וסדרי את הקרעפלאך בתוכה.
טגני דקות אחדות עד שהכיסנים מזהיבים יפה.
בזקי אבקת סוכר. הגישי חם.
לגיוון-קרעפלאך מרובעים:
רדדי עלה בצק כנ"ל.
חצי אותו ל-2 חלקים,
קחי ככפית ממלית וסדרי תלולית על עלה אחד במרחק של כ-2 ס"מ האחד מהשני.
כסי את העלה בעלה הריק חתכי ריבועים.
כשתלולית המלית במרכז.
צבטי היטב לסגירה מושלמת.
בשלי והגישי כנ"ל.
רצוי להקפיא כיסנים לפני שלב הבישול. הפשירי ובשלי כנ"ל.
בהצלחה!
אני אשמח למתכון@חדוי כנרת או @ע.מ.
המתכון לקרעפלעך, מעולה, יש לי משהו דומה כבר שנים , מוצלח מאד. עם שמן ונוח מאד לעבודה.(מי שרוצה מתכון מדויק- בשמחה!)
היה לי גם מתכון של מילוי טחון, משהו שמאדים בצל, עליו עוף מבושל כמדומתני, ולסיום- הכל במעבד מזון. הוא היה מושלם כי קל מאד למלא בעיסה במקום במלית עם מרקם פירורי. חדוי, או @ה. בקר מכירות? מישהי יכולה לעזור לי?
כשאת כותבת כוס במתכו שלך, הכוונה 200 מ"ל?כוס שמן
היו תגובות שסיפרו על המרה לשמן והצליח להן, אישית לא ניסיתיאני אשמח למתכון
אני בדיוק מעיינת במתכון של חדוי, ולא ככ מתחשק לי מרגרינה
למרות שכבר קניתי אותה
אכןכשאת כותבת כוס במתכו שלך, הכוונה 200 מ"ל?
מקווה שעוד מתאים לך.אני אשמח למתכון
אני בדיוק מעיינת במתכון של חדוי, ולא ככ מתחשק לי מרגרינה
למרות שכבר קניתי אותה
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: