מחפשת מתכון מוצלח לקרפלאך

קווי מתאר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
עימוד ספרים
אצלינו אומרים שאוכלים קרעפלך כל פעם שמכים כנראה שזה דומה באידיש
יוכ מכים על הלב
הו"ר מכים את הערבה
ופורים מכים בהמן
וסימנך:
הכה תכה -
ה
מן כיפורים הושענא רבה, תאכל כרעפלאך הרבה... :D
 

חני גרינשטיין

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
למה אתן מסתבכות כ"כ?
אצלי זה הרבה יותר בקלות - מעדכנת את אמא בטלפון כמה קרעפלאך אנחנו צריכים,
ומקבלת אותם על מגש של כסף (או בפלסטיק ח"פ...)

וברצינות -
לענין המילוי - אמא שלי שמה עוף טחון, עם בצל מטוגן וכבד - טעים מאד
לעניין ההקפאה - עדיף להקפיא לפני הבישול, בתבנית, עם הפרדה של נייר אפיה בין שכבה לשכבה, כדי שלא ידבקו זה לזה.
לענין הבישול - אפשר בהחלט לזרוק אותם למרק המבעבע. הבישל שלהם קצר (כמו אטריות)
לענין הפלטה - אצלנו מחממים בנפרד מהמרק כדי שלא יתפרקו ו"ילכלכו" את המרק.
 

פרג

משתמש מקצוען
@חדוי כנרת יקרה!!
תודה לך על המתכון המוצלח!!!
אתמול בלילה הכנתי אותו ויצא מיוחד מיוחד... אני טיגנתי אותם- כי אצלינו אוהבים מטוגן ( יוצאי העיר העתיקה בירושלים).
בזכותך- כל המשפחה המורחבת תהנה גם...

גמר חתימה טובה!
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
תודה, חמודה, על המשוב החם!
גמר חתימה טובה גם לכם,
שלא יישאר רק בגדר סימנים...
 

free

מיתוג | עיצוב | פרסום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
צילום מקצועי
@חדוי כנרת יש לך מושג בכמה שמן אפשר להחליף את המרגרינה?
תודה!
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
@חדוי כנרת יש לך מושג בכמה שמן אפשר להחליף את המרגרינה?
תודה!
צר לי שאיני יודעת לעזור לך,

אני עצמי לא העזתי לנסות,
סה"כ 50 גר', אני מעלימה עין...

אבל אם את בכ"ז רוצה לנסות,
הייתי ממירה ב-1/5 כוס שמן

בהצלחה!
ואדרבה,
אשמח אם תשתפי בתוצאות.
 

חביבה

משתמש מקצוען
צר לי שאיני יודעת לעזור לך,

אני עצמי לא העזתי לנסות,
סה"כ 50 גר', אני מעלימה עין...

אבל אם את בכ"ז רוצה לנסות,
הייתי ממירה ב-1/5 כוס שמן

בהצלחה!
ואדרבה,
אשמח אם תשתפי בתוצאות.
זכור לי שהחלפתי בשמן, לא זכורה לי בעיה.
 

אמא מותק

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
יש מתכון בספר של קריזמן עשיתי הבצק יצא קצת עבה
אבל למה מרגרינה ושמן
יש מתכון יותר פשוט וגם מוצלח ?
 

שושי100

משתמש פעיל
אני גם עשיתי את המתכון עם שמן
יוצא מעולה!
תודה רבה על המתכון
 

P100PLUS

עיצוב גרפי ובניית אתרים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
D I G I T A L

פיר

משתמש סופר מקצוען
מעתיקה לך את המתכון של גב' צ. קרייזמן ע"ה

כיסני גבינה קרעפלאך
לבצק:

2 ביצים
2 כוסות גדושות קמח
1/2 כפית מלח
1 כפית שמן
כ-1/3 כוס מים
למלית:
250 גר' גבינה כחושה
250 גר' גבינה שמנה
1 ביצה טרופה
5 כפות סוכר
2 סוכר וניל
1 כפית קינמון
1 כף שמן
להגשה:
50 גר' חמאה
אבקת סוכר-לבחירה
הכיני את הבצק:
שימי בקערה רחבה קמח.
עלייך לעבד בצק שאינו נדבק לדפנות הקערה.
רדדי על משטח מקומח עלה דק, בערך בגודל של 40x50 ס"מ.
חתכי לריבועים של כ-4x4ס"מ.
הכיני את תערובת המלית:
שימי בקערה גבינות, ביצה, סוכר, וניל וקינמון.
בחשי לתערובת אחידה.
קחי כפית מהמלית ושיני במרכז כל ריבוע.
סגרי למשולש וצבטי באצבעותיך את קצוות הכיסן כדי לחתום אותו היטב.

בסיר רחב ועמוק הרתיחי מים עם כפית מלח.
החליקי את הכיסנים פנימה.
המשיכי לבשל בסיר מגולה, כ-30 דק'.
טעמי כיסן אחד, לוודא אם הוא מוכן.
הוציאי את הכיסנים בעזרת כף מחוררת לתוך מסננת.
צקי מעל לכיסנים כף אחת של שמן.
טלטלי אותם לשינון אחיד כדי למנוע הידבקות.
שמרי את הכיסנים בכלי מכוסה במקרר.
בחג [בשבועות], סמוך להגשה, הוציאי את הקרעפלאך מהמקרר.
המיסי את החמאה במחבת רחבה וסדרי את הקרעפלאך בתוכה.
טגני דקות אחדות עד שהכיסנים מזהיבים יפה.
בזקי אבקת סוכר. הגישי חם.

לגיוון-קרעפלאך מרובעים:
רדדי עלה בצק כנ"ל.
חצי אותו ל-2 חלקים,
קחי ככפית ממלית וסדרי תלולית על עלה אחד במרחק של כ-2 ס"מ האחד מהשני.
כסי את העלה בעלה הריק חתכי ריבועים.
כשתלולית המלית במרכז.
צבטי היטב לסגירה מושלמת.
בשלי והגישי כנ"ל.

רצוי להקפיא כיסנים לפני שלב הבישול. הפשירי ובשלי כנ"ל.

בהצלחה!
 

מתייעצת

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
@חדוי כנרת או @ע.מ.
המתכון לקרעפלעך, מעולה, יש לי משהו דומה כבר שנים , מוצלח מאד. עם שמן ונוח מאד לעבודה.(מי שרוצה מתכון מדויק- בשמחה!)
היה לי גם מתכון של מילוי טחון, משהו שמאדים בצל, עליו עוף מבושל כמדומתני, ולסיום- הכל במעבד מזון. הוא היה מושלם כי קל מאד למלא בעיסה במקום במלית עם מרקם פירורי. חדוי, או @ה. בקר מכירות? מישהי יכולה לעזור לי?
 

אמיליה

משתמש מקצוען
@חדוי כנרת או @ע.מ.
המתכון לקרעפלעך, מעולה, יש לי משהו דומה כבר שנים , מוצלח מאד. עם שמן ונוח מאד לעבודה.(מי שרוצה מתכון מדויק- בשמחה!)
היה לי גם מתכון של מילוי טחון, משהו שמאדים בצל, עליו עוף מבושל כמדומתני, ולסיום- הכל במעבד מזון. הוא היה מושלם כי קל מאד למלא בעיסה במקום במלית עם מרקם פירורי. חדוי, או @ה. בקר מכירות? מישהי יכולה לעזור לי?
אני אשמח למתכון
אני בדיוק מעיינת במתכון של חדוי, ולא ככ מתחשק לי מרגרינה
למרות שכבר קניתי אותה

כשאת כותבת כוס במתכו שלך, הכוונה 200 מ"ל?
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
אני אשמח למתכון
אני בדיוק מעיינת במתכון של חדוי, ולא ככ מתחשק לי מרגרינה
למרות שכבר קניתי אותה
היו תגובות שסיפרו על המרה לשמן והצליח להן, אישית לא ניסיתי
 

מתייעצת

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
אני אשמח למתכון
אני בדיוק מעיינת במתכון של חדוי, ולא ככ מתחשק לי מרגרינה
למרות שכבר קניתי אותה
מקווה שעוד מתאים לך.
מקור המתכון מעיתון "בית נאמן: עתיק, גב' חדוה שטרנפלד.
2 כוסות מים
2 כפות שמן
קורט מלח
להרתיח בסיר
עם התחלת הרתיחה להוסיף 2 כוסות קמח ולערבב, עדיף בעזרת כף עץ, עד שמתקבל בצק הנפרד מדפנות הסיר.
להעביר למיקסר ולערבב שתי דקות, להוסיף 2 ביצים טרופות ו2 כוסות קמח נוספות.
מתקבל בצק נוח לעבודה אך מעט דביק, אני מקמחת את משטח העבודה לאורך כל העבודה.
קורצת עיגולים, ממלאה, מקפיאה מפוזר על מגש ורק כשקופא- אוספת לקופסא. כדי לבשל- זורקת למרק הרותח. כל פעם 5-7בנפרד ולא את כולם ביחד.
בהצלחה!
 

מתייעצת

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בקשר למילוי, לקחתי שאריות חזה עוף מבושל, הכנתי רביכה משמן= קמח, ערבבתי, טחנתי בבלנדר, לא נטחן עד הסוף ובזה מילאתי. נראה מושלם. עדיין לא טעמתי.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  62  פעמים

לוח מודעות

למעלה