מחפשת מתכון טוב של עוגת גבינה נימוחה

בְּמוֹצָאֵי מְנוּחָה ... תַּרְאֵם נִסֶּיךָ עוֹשֶׂה גְדוֹלוֹת ... לִשְׁמֹעַ אֶל הָרִנָּה וְאֶל הַתְּפִלָּה

מִזְמוֹר לְתוֹדָה הָרִיעוּ לַיי כָּל הָאָרֶץ: עִבְדוּ אֶת יי בְּשִׂמְחָה בֹּאוּ לְפָנָיו בִּרְנָנָה: דְּעוּ כִּי יי הוּא אֱלֹהִים הוּא עָשָׂנוּ (ולא) וְלוֹ אֲנַחְנוּ עַמּוֹ וְצֹאן מַרְעִיתוֹ: בֹּאוּ שְׁעָרָיו בְּתוֹדָה חֲצֵרֹתָיו בִּתְהִלָּה הוֹדוּ לוֹ בָּרְכוּ שְׁמוֹ: כִּי טוֹב יְהוָֹה לְעוֹלָם חַסְדּוֹ וְעַד דֹּר וָדֹר אֱמוּנָתוֹ:

וינשטוק

משתמש חדש
האם יש למישהי את המתכון של עוגת גבינה של בית החלמה טלסטון או עוגת גבינה אחרת אבל מתכון משובח
תודה רבה!
 

שרה arch

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
יש את המתכון בספר 'טעם של בית' של אביגיל מייזליק אשתדל לעלות
 

אם פי 17

משתמש מקצוען
העוגה שאצלי רצה. אין שבת בלעדיה.
מתאימה לתבנית עגולה 26

6 חלבונים
1 כוס סוכר
להקציף.

6 חלמונים
1/2 כוס סוכר
1 לבן
625 ג' גבינה לבנה
1 שמנת חמוצה
1/2 פודינג וניל
6 כפות קמח
מעט תמצית וניל

לערבב את שתי התערובות.


הטיפ הכי חשוב בעוגת גבינה:
ניסיתי את כל הטיפים ואפילו אולי בפורום עצמו כתבתי בעבר טיפים שונים (וסותרים) מזה, אבל זה עלה על כולם:

להכניס לתנור קר 150 מעלות במשך שעה-שעה ורבע.
כך העוגה לא נסדקת.


כשמוכנה מיד להפריד את העוגה מהדפנות ע"י סכין לכל היקף התבנית.

כדאי לצפות את התבנית עצמה בנייר כסף מסביב.

מתחת לתבנית בתנור לשים תבנית עם מים.

 

Pencil

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י וינשטוק;n4888072:
מה זה מעדן יולו? של איזה חברה?

מתוך האתר של תנובה:

'תנובה גאה להביא לכם פינוק שוקולדי אמיתי במקרר החלב:
Yolo.

לראשונה בישראל - סדרת המעדנים היחידה עם שוקולד אמיתי.
כל מוצרי YOLO מכילים כ 15% שוקולד מעולה במרקם מפנק ועשיר ובאריזות יוצאות דופן
ניתן להתפנק עם סדרת YOLO בטעמים מגוונים של שוקולד חלב, שוקולד לבן, שוקולד מריר,
שוקולד עם נגיעות תפוז ,שוקולד עם נגיעות קוקוס ושכבות שוקולד.
הבשורה הבאה של שוק המעדנים בישראל כבר פה.'

 

טיפ טיפה

משתמש פעיל

עוגת גבינה בסגנון אוסטרי
מתכון של השף-קונדיטור אלון גולדמן, פטיסרי "מזארין"

מצרכים לתבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ

לקלתית:
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
100 גרם (קצת יותר מ-3/4 כוס) קמח לבן
100 גרם (קצת יותר מ-3/4 כוס, מהודקת היטב) אבקת שקדים / שקדים מולבנים טחונים דק
קורט מלח דק
לגבינה:
1 ק"ג גבינה לבנה 5% (רצוי מסוננת בבד חיתול)
3 מיכלים (600 גרם) שמנת חמוצה
5 ביצים מס' 2, שלמות, טרופות
370 גרם (2 כוסות פחות 2-3 כפות) סוכר
100 גרם (קצת יותר מ-3/4 כוס) קמח לבן
לציפוי:
450 (1/4 2 מיכלים) שמנת חמוצה
140 גרם (1 כוס + 2 כפות) אבקת סוכר, מנופה
אופן ההכנה:
מסננים גבינה בבד חיתול נקי המונח מעל מסננת, מעל קערה - אני סיננתי שעה קטנה והידקתי מדי פעם כדי להפריש כמה שיותר נוזלים מהמסה
מחממים תנור לחום 150 מעלות.
מעבדים את כל חומרי הקלתית יחדיו במעבד מזון, עד לקבלת כמעט-בצק - אני עבדתי ביד
מניחים את הפירורים/בצק על תחתית תבנית משומנת בחמאה מומסת, מהדקים היטב ומיישרים את השוליים.
אופים עד לקבלת גוון זהוב מוציאים ומהדקים את הבצק לתבנית בעזרת גב של כף, לפני שהבצק מצטנן.
מערבבים את כל חומרי המלית ויוצקים על הבצק האפוי.

מחממים תנור לחום 190 מעלות ואופים במשך 10 דקות. מנמיכים לחום 140 מעלות ואופים במשך 30-40 דקות(אצלי זה לקח כשעה) עד שהעוגה נראית יציבה דיה.
בזמן שהעוגה נאפית מכינים את הציפוי: מערבבים שמנת חמוצה ואבקת סוכר מנופה עד לקבלת קרם חלק.
מוציאים את העוגה מהתנור, מורחים עליה מיד את הציפוי, מצננים בחוץ ומעבירים למקרר למשך לילה לפני שניתן להגישה

[IMG2=JSON]{"data-align":"none","data-size":"full","height":"480","width":"640","src":"https:\/\/3.bp.blogspot.com\/-U3yocqaOxJ0\/TghzxRaBdVI\/AAAAAAAAOKk\/AF-83-YV2Lo\/s640\/P1220478.JPG"}[/IMG2]
 

טיפ טיפה

משתמש פעיל
היא מאוד טעימה ומיוחדת, עשיתי אותה כמה פעמים, ולא נשאר פירור....
היא דומה לעוגה שכתובה למעלה ע"י 0012ortal אבל מכילה יותר שמנת,
 

בת יהודה

משתמש פעיל
נכתב ע"י 0012ortal;n4887893:
העוגה שאצלי רצה. אין שבת בלעדיה.
מתאימה לתבנית עגולה 26

6 חלבונים
1 כוס סוכר
להקציף.

6 חלמונים
1/2 כוס סוכר
1 לבן
625 ג' גבינה לבנה
1 שמנת חמוצה
1/2 פודינג וניל
6 כפות קמח
מעט תמצית וניל

לערבב את שתי התערובות.


הטיפ הכי חשוב בעוגת גבינה:
ניסיתי את כל הטיפים ואפילו אולי בפורום עצמו כתבתי בעבר טיפים שונים (וסותרים) מזה, אבל זה עלה על כולם:

להכניס לתנור קר 150 מעלות במשך שעה-שעה ורבע.
כך העוגה לא נסדקת.


כשמוכנה מיד להפריד את העוגה מהדפנות ע"י סכין לכל היקף התבנית.

כדאי לצפות את התבנית עצמה בנייר כסף מסביב.

מתחת לתבנית בתנור לשים תבנית עם מים.

עשיתי כמו שאמרת, שעה ורבע, והעוגה בפנים ממש לא אפויה. הכנסתי חזרה לתנור. מקוה שיהיה בסדר. היא נראית מלמעלה מקסים.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


קהילת פרוג מודה לקב"ה יחד עם כלל ישראל על חיסולו של רב המרצחים מלבנון

בְּמוֹצָאֵי מְנוּחָה ... תַּרְאֵם נִסֶּיךָ עוֹשֶׂה גְדוֹלוֹת ... לִשְׁמֹעַ אֶל הָרִנָּה וְאֶל הַתְּפִלָּה

א מִזְמוֹר לְתוֹדָה הָרִיעוּ לַיי כָּל הָאָרֶץ:ב עִבְדוּ אֶת יי בְּשִׂמְחָה בֹּאוּ לְפָנָיו בִּרְנָנָה:ג דְּעוּ כִּי יי הוּא אֱלֹהִים הוּא עָשָׂנוּ (ולא) וְלוֹ אֲנַחְנוּ עַמּוֹ וְצֹאן מַרְעִיתוֹ:ד בֹּאוּ שְׁעָרָיו בְּתוֹדָה חֲצֵרֹתָיו בִּתְהִלָּה הוֹדוּ לוֹ בָּרְכוּ שְׁמוֹ:ה כִּי טוֹב יְהוָֹה לְעוֹלָם חַסְדּוֹ וְעַד דֹּר וָדֹר אֱמוּנָתוֹ:
נקרא  10  פעמים

אתגר AI

תחל שנה וברכותיה • אתגר 117

לוח מודעות

למעלה