דרוש מתכון מחפשת את המתכון המושלם לארבעס

משתדרגת

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
מחפשת מתכון מוצלח ממש לארבעס, שיצאו רכים מאוד ונימוחים בפה.
וכן כל טיפ שיכול להפוך את הארבעס למעולים:)
איזה סוג לקנות, איזה גודל, וכל טיפ בהכנה....

אפשר כמובן גם לינקים למתכונים באתרים שונים וכו'
תודה רבה!

שאלת אגב, ארבעס זה מאכל בריא? בתור נשנוש - מומלץ?
 

בוקסה

משתמש פעיל
כל שבוע בלי לפספס:
עדיף חומוס ענק, והכי חשוב להשרות לילה עם שקית אבקת אפיה.
זהו.
אני מבשלת בלי לחץ כ-3 שעות עם מעט מלח.
מיד אחרי הבישול מסננת, שופכת על מגבת ייעודית, מפזרת מלח בנדיבות ופלפל שחור, מגלגלת בתוך המגבת..
לפעמים נגמר עוד לפני שהעברתי לקופסא....
 

יופי יופי

משתמש רשום
אני מבשלת בסיר לחץ - יוצא מושלם.
ק""ג חומוס גדול - קונה בתוצרת הארץ
2.5 כפות מלח
1/4 כוס סוכר
פלפל שחור
ומים מעל, מערבבים ומבשלים מהרתיחה כשעה ו3/4
בהצלחה
 

commit

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
להשרות לילה מראש במים.
ולבשל בסיר לחץ, ככה זה יוצא הכי רך.
יש כל מיני זני חומוס, חלקם יוצאים יותר קשים וחלקם יותר רכים, ענין של ניסוי וטעיה.
וארבעס זה מאוד בריא! אני מוסיפה רק מלח ופלפל שחור, ויוצא טעים מאוד.
 
נערך לאחרונה ב:

ST.R

מילים. הן הכל, ובכל זאת כמעט כלום.
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מחפשת מתכון מוצלח ממש לארבעס, שיצאו רכים מאוד ונימוחים בפה.
וכן כל טיפ שיכול להפוך את הארבעס למעולים:)
איזה סוג לקנות, איזה גודל, וכל טיפ בהכנה....

אפשר כמובן גם לינקים למתכונים באתרים שונים וכו'
תודה רבה!

שאלת אגב, ארבעס זה מאכל בריא? בתור נשנוש - מומלץ?
אומרים שכן...
 

גלי אבן

משתמש פעיל
כל שבוע בלי לפספס:
עדיף חומוס ענק, והכי חשוב להשרות לילה עם שקית אבקת אפיה.
זהו.
אני מבשלת בלי לחץ כ-3 שעות עם מעט מלח.
מיד אחרי הבישול מסננת, שופכת על מגבת ייעודית, מפזרת מלח בנדיבות ופלפל שחור, מגלגלת בתוך המגבת..
לפעמים נגמר עוד לפני שהעברתי לקופסא....
זה מתכון לקילו אחד?
 

מערבבנו הידוע

משתמש מקצוען
אנחנו קונים חומוס מקסיקני ענק זה הכי גדול יפה ורך יש לנו מתכון שונה לא כמו ארבעס רגיל אבל כולם אוהבים את זה אצלנו (אפשר לעשות אותו דבר מתכון רגיל)
500 גרם חומוס מושרה לילה, מים עד שמכסים את החומוס פי שתיים מגובהו, כף מלח, 2 כפות אבקת מרק עוף, חבילת סלרי לא קצוץ, לבשל שלוש שעות עד שמתרכך, באמצע הבישול להוציא את הקצף כמה פעמים עד שלא נהיה יותר, לחכות עד שהמים בגובה החומוס, אחרי הבישול לזרוק את הסלרי, ולהגיש פושר או חם לפי הטעם בכוס קרטון
 

מסטיק מנטה

משתמש פעיל
קיבלתי מבעל קייטרינג גדול ומפורסם- רוב השבתות לא נשאר לו לעצמו לשבת הכל נחטף.....
1 קילו זן ספרדי חומוס לבן ענק
השריה מינימום 12 שעות לשטוף במהלכה פעמיים שלש
לשטוף ולשים בסיר לחץ עם כף מלח גס
לקפות קצף ולשים חצי כפית שטוחה סודה לשתיה
לסגור מרגע הלחץ להנמיך אש לבשל שעה וארבעים דקות
לסנן לייבש ולתבל

נימוח רך ומושלם!!

ככל שמייבשים יותר טוב במגבת או מסננת נשמר יותר ימים בקרור
 

שרהלה שרהלה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
אין לי טיפים לבישול, אבל בקשר לשאלתך בעניין הבריאות - החומוס מאוד בריא, יש בו הרבה חלבון והוא נשנוש מצוין.
כמובן במידה, אחרת הוא עלול לגרום לקילקול קיבה.
 

בלונדי

משתמש פעיל
אני משרה במהלך 24 שעות עם 23 כפות סודה לשתיה לחצי קילו חומוס ענק,
אח"כ מסנן את המים ושוטף את החומוס
מניח בסיר רגיל, מים, חצי כפית סודה לשתיה, 2 כפיות מלח, 4.5 כפות אבקת מרק, מבשל במהלך 3-4 שעות בדרך כלל אם אני מבשל יותר מי זה, זה כבר יוצא רך מדי וכמו עיסה, א"כ לבשל 3-4 שעות ובדרך כלל לא יותר
אח"כ מתבל בפלפל שחור ועוד קצת מלח, ויש שיאמרו לשים קצת פלפל לבן
 

פנינה 99

משתמש סופר מקצוען
ארבעס רכים וטעימים.
חומוס זן גדול.
השריה של 12 שעות בערך.
שטיפה ובישול במים המכסים את החומוס בסיר לחץ עם מעט שמן (1-1.5 כפות)
בישול של שעתים וחצי לאחר שנוצר הלחץ.
סינון ללא שטיפה.
העברה למגבת גדולה ונקיה (שלא עברה מרכך,לנו יש מגבת יעודית לכך)
תיבול במלח ופלפל,ניעור המגבת כשהארבעס בתוכם.
לפתוח את המגבת ולפזר את הארבעס .
לתת כחצי שעה ייבוש.
אם נשאר משהו לאחסן בקופסה סגורה במקרר.
 

המטבח של סימא

משתמש מקצוען
אין לי מתכון אבל ביום שישי הביאו לנו כמה קופסאות של ארבס ובובעס שקנו בצרכניית גור בבני ברק, הצבע המרקם והטעם לא מזוהה, מאוד טעים רך במידה הנכונה אבל לא מרוסק, גוון חום כמו חמינדוס ומתוק חריף במידה הנכונה, איך הם מכינים את זה אין לי מושג.
 

Application

משתמש צעיר
אין לי מתכון אבל ביום שישי הביאו לנו כמה קופסאות של ארבס ובובעס שקנו בצרכניית גור בבני ברק, הצבע המרקם והטעם לא מזוהה, מאוד טעים רך במידה הנכונה אבל לא מרוסק, גוון חום כמו חמינדוס ומתוק חריף במידה הנכונה, איך הם מכינים את זה אין לי מושג.
מבשלים עם סילאן.
 

Application

משתמש צעיר
אפשר יותר פרטים על בישול עם סילאן?
מתי וכמה?
לא יודעת להגיד כמויות מדוייקות.
לבישול של קילו חומוס, אני מוסיפה לסיר בתחילת הבישול כף-שתיים סילאן, מלח, פלפל, סוכר, מעט סודה לשתיה.
זה נותן צבע כהה יותר, וטעם קצת מתקתק.
לפעמים יש צורך להוסיף אחרי הבישול עוד מלח/פלפל, על מגבת כמובן.

ולגבי ההשריה, אני משרה 3 ימים ומחליפה מים מס' פעמים ביום.
הקערה נחה במקרר.
תופעות הלוואי פוחתות בהשריה ארוכה, בתנאי שמחליפים מים.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה