מחפשים דירה למכירה ירושלים ובית שמש

nchmeya

משתמש צעיר
נכתב ע"י sem;370850:
יש לי חברות שגרות בעיר ויש להם עבודה רק מה כל המשכורת הולכת על השכירות+מטפלת+עוד הוצאות נוספות שיש כשהאשה עובדת (כדוג' מנקה, הפסד הנחה בארנונה וכו') וגם צריכים לקחת בחשבון שכהאשה לא עובדת והבעל הוא אברך מקבלים הבטחת הכנסה
וזה עוד חוץ מזה שהם גרות בדירות שבחיי לא הייתי מסכימה לגדל שם ילדים
אני גרה בפריפריה ועובדת בעיר הדבר המעצבן היחיד הן הנסיעות וגם אותם לומדים לנצל (תפילת שחרית בניחותא בבוקר, מנוחה בצהריים אחרי העבודה..)

באיזו שעה את מגיעה הביתה?
ומה עם הילדים? שיסתדרו?
ואחרי נסיעה עם קפיצות האוטובוס והפקקים והרעש כמה כח נשאר לך בשבילם?

mig

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
צילום מקצועי
נכתב ע"י sem;370850:
יש לי חברות שגרות בעיר ויש להם עבודה רק מה כל המשכורת הולכת על השכירות+מטפלת+עוד הוצאות נוספות שיש כשהאשה עובדת (כדוג' מנקה, הפסד הנחה בארנונה וכו') וגם צריכים לקחת בחשבון שכהאשה לא עובדת והבעל הוא אברך מקבלים הבטחת הכנסה

בפריפריה אני מבינה שהילדים שומרים על עצמם, אין צורך בעזרה, קוטפים אוכל מהעצים,
האמא גם נוסעת לעבודה גם יש לה כח היא גם עושה הכל בחריצות,
אם כך מתפנה דירה להשכרה במרכז ירושדלים, אני עוברת לפריפריה...:):)

יופי

משתמש רשום
אם תתארגני נכון עם קבוצה גדולה מהחסידות, הקהילה, המשפחה.... וכו'... את בהחלט יכולה לחשוב על לפנות את הדירה ולהרוויח סכומים דמיונים על השכרת הדירה בירושלים....שיפרנסו אתכם ברווח ובכבוד בלי נסיעות וכל הבלה בלה שכתבו למעלה....
בשביל לקנות או לשכור דירה בזול צריך להיות אמיצים גם האנשים שעזבו פעם את מאה שערים ויצאו לצפניה שמואל הנביא וכו'... היו צריכים להתמודד עם שכנים חילונים ושאר בעיות אבל היום הדירה שלהם שווה פי 5 או 6 ממה שהם קנו את זה זה בלי לדבר על כל אלו שהגיעו אחריהם ושלמו וטבין ותקילין...
הבעיה שאני דברתי עליה זה שגם בפריפריה המחירים עלו ועולים כל הזמן בצורה לא הגיונית כי גם שם לא נותנים לבנות עוד דירות אנשים מוכנים לנדוד אבל אין לאיפה.... נכון שעדיין ההבדל בין הפריפריה למרכז גדול אבל זה בגלל שהכל עלה בהתאם... הציבור החרדי מתרבה בלי עין הרע ורוב הפרויקטים מושבתים בפקודת הואבומבה ולא נראה פתרון באופק... ואיך שמעתי לא מזמן מחכים לפתרון של המשיח... כתוב שארץ ישראל תהיה לארץ הצבי שכמו שעור הצבי נמתח מאוד כך א'י תהיה כמו כל העולם וירושלים כמו ארץ ישראל... ואז לא משנה באיזה פריפריה תהיו נתגורר כולנו בירושלים.........

mig

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
צילום מקצועי
נכתב ע"י יופי;371424:
אם תתארגני נכון עם קבוצה גדולה מהחסידות, הקהילה, המשפחה.... וכו'... את בהחלט יכולה לחשוב על לפנות את הדירה ולהרוויח סכומים דמיונים על השכרת הדירה בירושלים....שיפרנסו אתכם ברווח ובכבוד בלי נסיעות וכל הבלה בלה שכתבו למעלה...

אם אני רוצה לקהילה שלנו שלוחות בצפון בדרום ובמרכז, רק לבחור לאן.
אבל אני היכן שאני לא מתוך ברירת מחדל.

בהודעתי הקודמת ואלו שלפניה אני יוצאת נגד ציור האופוריה שבפריפריה, זה פשוט לא נכון.
אכן הוצאות מגורים נמוכות יותר, יותר שלוה ושטחים לילדים.

אבל כל נסיעה להורים - הון תועפות, ונסיעות ארוכות.
קושי עד אי יכולת להשתתף בשמחות. (באחד מימי שישי השנה נפטר קרוב משפחתינו, וקרובי משפחה מדרגה קרובה מאד נעדרו מהלויה עקב מגורם בפריפריות. שנדע רק שמחות)
קשיים ממשיים במציאת עבודה, (סטטיסטית מתוך סקר חברתי ומשפחתי, יתכן שאצלכם זה אחרת)

כל אחד יעשה מה שמתאים לו, יש מעלות וחסרונות בעיר.
ויש מעלות וחסרונות בפריפריה.

יצליח ה' דרככם בכל אתר ואתר, ויעזור לכל אחד למצוא כל צרכיו ברווח ובנקל.

יופי

משתמש רשום
נכון שבעבר הנסיעות הטרידו והרגיזו אבל היום נוסעים אלינו.....

Shia

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L
נכתב ע"י יופי;371177:
כשאנחנו הגענו לבית שמש היא הייתה עוד עיר פריפריה נדחת ביותר.... אפילו חתולים היו צריכים ליבא מירושלים כדי שנרגיש בעיר.... אבל עוד נחשון ועוד נחשון ואחר כך קבוצה שמגיעה יחד והעיר התפתחה לאט אבל בטוח היום בית שמש היא אחת הערים הכי מבוקשות בציבור החרדי... נכון שהיה קשה בהתחלה עם מוסדות חינוך חניות וכ'ו אבל אותנו לימדו שאם אין אז מיצרים את זה... וכדאי מאוד להסתכל על הצד החיובי שבדבר הרבה כאלו שבערים הגדולות היו צריכות להתחנן לאיזה חתיכת משרה של מורה או גננת מקבלות את זה בכיף בערים המתפתחות... זה הזדמנות לצעירים להתברג בתפקידי מפתח וזה חוץ מהשלווה שיש לילדים בעיר שקטה מאשר הסכנות (גם הרוחניות)שעורבות לילדינו בעיר גדולה וסואנת....

צריך לקחת בחשבון שלבית-שמש יש כמה יתרונות שעזרו לה להפוך למה שהיא (תוך פרק זמן לא-יאמן של פחות מ15 שנים).
1) סיעתא דשמיא גדולה.
2) מיקום גיאוגרפי נוח מאוד בין ירושלים למרכז. (בתוך תחומי הקו הירוק)
3) חיבור למסילת הרכבת.

לא חסרות דוגמאות הפוכות כמו
עמנואל - עיר שרבים ניבאו לה הצלחה מסחררת, תקועה כמעט 20 שנה ואינה מתפתחת כלל. גם אותם לימדו ש"אם אין אז מייצרים את זה" אבל מה לעשות, קשה לייצר משהו עם קהילה של 300 משפחות.
תל-ציון - עוד מקום שתלו בו תקוות גדולות, אבל בינתיים העניינים מדשדשים...
בשביל משרה של גננת, הם צריכים לנסוע חצי שעה לירושלים, לעבוד בתל-אביב זה לא ממש אופציה, אלא אם יש לך חשק לנסוע שעה וחצי לכל כיוון...
חשמונאים - גם דוגמה למקום תקוע בגלל בעיות מוניציפאליות. אמנם המיקום מוצלח יחסית, אבל זה לא עוזר להתגבר על החוסר במדרכות ובמכסי ביוב (שלא לדבר על מבני ציבור).

הערים החרדיות ה"מצליחות" (ק. ספר, ביתר, אלעד), תקועות כולן בגלל ההקפאה או בגלל מחסור בשטחים.

אין הרבה מקומות, בתוך הקו הירוק, ברדיוס של 40 דק' נסיעה מעיר גדולה, שמחכים שיגלו אותם.

חריש? הלוואי... למרות שהמיקום די מבודד... (באמצע, בין ת"א לחיפה) לפחות כביש 6 קרוב.
בכל אופן כל-כך הרבה דברים יכולים להשתבש, שצריך סיעתא דשמיא אמיתית כדי שיצמח שם משהו טוב.

בקיצור, הנקודה שלי היא שבית-שמש זה בגדר יוצא-מן-הכלל שאינו מעיד על הכלל.

mig

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
צילום מקצועי

יופי

משתמש רשום
לדעתי עוד שנה שנתיים יפסיק השיגעון הזה של קרוב לירושלים ובני ברק בוא נגיד שקרבה לבית שמש תהיה יתרון...

mig

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
צילום מקצועי
נכתב ע"י יופי;371460:
נכון שבעבר הנסיעות הטרידו והרגיזו אבל היום נוסעים אלינו.....

אין ספק שהמצב היום שונה,
בילדותי גרנטו בפריפריה, אוהו פריפריה, בשביל להגיע לסבים נסענו לתחנה המרכזית בבאר שבע, משם לתחנה המרכזית בת"א ומשם לב"ב.

לי-ם, היה ישיר פעם בשבוע, ועוד פעם דרך חברון.
יתכן שגם לת"א היה ישיר פעם בשבוע אני לא זוכרת שנסענו עמו.

פעם כשאימי היתה צעירה היא הגיע לתחנה המרכזית בב"ש והסתבר שהאוטובוס מת"א הגיע לאחר שהאוטובוס למקום שבתה עזב, דמיינו אשה צעירה בלב התחנה בבאר שבע בחצות ליל באין בביתה אפילו טלפון להודיע לבעלה...
סוף המעשה איזה זוג חרדי מתפרח שבנס הבעל חיכה לאשתו שגם הגיעה באוטובוס הנ"ל אספוה ללילה אל ביתם... ולמחרת היא שבה אל ביתה...

טוב, אלו באמת סיפורים מפעם, לפני כל הקווים היעודיים.
אבל לפחות תעריכו מה שיש לכם היום...

Shia

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L
נכתב ע"י יופי;372067:
לדעתי עוד שנה שנתיים יפסיק השיגעון הזה של קרוב לירושלים ובני ברק בוא נגיד שקרבה לבית שמש תהיה יתרון...

ה"שיגעון הזה" של קרוב לירושלים ולמרכז נובע משיקולים של תעסוקה.
כאשר העיר בית-שמש תציע כמות דומה של מקומות עבודה שאפשר למצוא בי-ם ובמרכז. יתכן שהתחזיות שלך יתממשו.
בינתיים, אפשרויות התעסוקה הטובות ביותר נמצאות באזור המרכז ובירושלים.
ככל שתרחיקי צפונה ודרומה, תמצאי יותר אבטלה ומצוקה.

יופי

משתמש רשום
נכתב ע"י Shia;372055:
צריך לקחת בחשבון שלבית-שמש יש כמה יתרונות שעזרו לה להפוך למה שהיא (תוך פרק זמן לא-יאמן של פחות מ15 שנים).
נכתב ע"י Shia;372055:
1) סיעתא דשמיא גדולה.
2) מיקום גיאוגרפי נוח מאוד בין ירושלים למרכז. (בתוך תחומי הקו הירוק)
3) חיבור למסילת הרכבת.

לא חסרות דוגמאות הפוכות כמו
עמנואל - עיר שרבים ניבאו לה הצלחה מסחררת, תקועה כמעט 20 שנה ואינה מתפתחת כלל. גם אותם לימדו ש"אם אין אז מייצרים את זה" אבל מה לעשות, קשה לייצר משהו עם קהילה של 300 משפחות.
תל-ציון - עוד מקום שתלו בו תקוות גדולות, אבל בינתיים העניינים מדשדשים...
בשביל משרה של גננת, הם צריכים לנסוע חצי שעה לירושלים, לעבוד בתל-אביב זה לא ממש אופציה, אלא אם יש לך חשק לנסוע שעה וחצי לכל כיוון...
חשמונאים - גם דוגמה למקום תקוע בגלל בעיות מוניציפאליות. אמנם המיקום מוצלח יחסית, אבל זה לא עוזר להתגבר על החוסר במדרכות ובמכסי ביוב (שלא לדבר על מבני ציבור).

ההבדל העיקרי בין בית שמש לערים האחרות שציינת זה שאת בית שמש בנו על בסיס עיר קיימת!!! כשהגענו לפה לא היינו צריכים לבנות מועצה ולא עיריה הכל כבר היה
בעצם רק הוספנו שכונה חרדית חדשה שהלכה גדלה והתפתחה ותאמין לי שגם אנחנו לא האמנו שזה יגדל ויתפתח כל כך מהר....

שמעתי לא מזמן שרצו לעשות את אותו רעיון בלוד שהיא גם קרובה למרכז וגם מחוברת למסילת הרכבת וזה עיר שקיימת כבר שנים רבות ולא צריך להקים הכל מחדש... משום מה לא שמעתי על זה כלום יותר יכול להיות שחסר את היתרון הראשון שכתבת....:rolleyes:

mig

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
צילום מקצועי
אשדוד נבנתה על עיר קיימת, ערד נבנתה על עיר קיימת, קרית גת נבנתה על עיר קיימת, אני חושבת שגם קרית ספר, וערים נוספות. לא זה מה שקובע את הצלחת העיר.
קרית גת רחוקה מרחק של פחות משעה לי-ם וב"ב - ת"א. ואף היא על מסילת הרכבת.
ועם כל זאת היא עיר מוכת אבטלה!
אין ספק שהקרבה הגאוגרפית של ב"ש לי-ם וזה שהיא במרכז הועילו לה וליושבים בה.
ב"ש היא בעצם לא פריפריה לא הייתי מכנה אותה כעיר שוליים.
היא עצמה עיר במרכז. אומנם אם תנופת התפתחות אבל יש קיום גם בפני עצמה.

יופי

משתמש רשום
נכתב ע"י mig;372340:
.
ב"ש היא בעצם לא פריפריה לא הייתי מכנה אותה כעיר שוליים.
היא עצמה עיר במרכז. אומנם אם תנופת התפתחות אבל יש קיום גם בפני עצמה.

בית שמש הייתה בהחלט עיר שוליים היה שם הכל גם הבטלה גם חוסר צמיחה הצעירים עזבו את הזקנים וברחו משם... וגם משהוא קצת פחות ידוע שאחוז הפשע בעיר גם כן היה גבוה... היא הייתה גם בעצם עיר עולים יש שם עד היום שכונות של רוסים ואתיופים וכו'... לבית שמש הגיע קבוצה מגוונת לא רק חסידי גור או כל חסידות אחרת רק באותו זמן הגיעו קבוצה ספרדית, ירושלמית, ליטאית, וחסידית... אפילו הרחובות הראשונים ניתנו לפי הרעיון הזה (אור החיים, חזון איש, בית ישראל.....) בקרית ספר הגיעו בעיקר ליטאים... בערד גורים בנתניה רק צאנז וכן על זה הדרך... בבית שמש התחלנו עם כולם... זה חוץ משכונת שיינפלד שנבנתה עבור ציבור הדת"ל... אוכלוסיה מגוונת היא מתכון בטוח לעיר בתנופה...

mig

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
צילום מקצועי
ולמריבות עד לב השמים...:)

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה