מחסן בבנין משותף

נחמדת

משתמש מקצוען
בביתנו אין מחסן. (יש שטח רשמית שבו אמור להיות לנו מחסן, אך שכנים מתחתינו הרחיבו ו"השתלטו" על השטח, עוד לפני שקנינו את הדירה.)
אנחנו מעוניינים לקנות מחסן גינה ולמקם אותו בשטח של החצר המשותפת לכל הדיירים. מדובר בחצר גדולה, וחשבנו למקם את המחסן בפינה אחורית ונידחת.
האם זה חוקי? אם לא, האם יש דרך להפוך את זה לחוקי? האם צריך חתימות של כל דיירי הבניין? אישור מהעיריה? משהו אחר?
חשוב לציין שלרוב הדיירים יש מחסן אישי ורק לנו ולשכן שמעלינו אין.

nuyh

משתמש פעיל
יש כאן שני שאלות אחת חוקית והשניה הלכתית בכל מקרה יש לזה היתכנות תפנו בפרטי

nuyh

משתמש פעיל
בכל מקרה האמרה המפורסמת אל תיהיה צודק תיהיה חכם תקפה גם לשאלה זו וד"ל

נחמדת

משתמש מקצוען
יש מישהו נוסף שיש לו ידע בעניין ויוכל לענות לי על השאלות? תודה!

בית נאמן

משתמש פעיל
המשתמש נחסם
מה דעתך על לשאול את השכנים?
(ואלו שהרחיבו ע"ח המחסן המשותף הראשונים שאמורים לאשר את זה אך כנראה זה לא מה שיהיה....)
בבנין של הורי יש שכן שעשה כך. עם אישור שהשכנים
וכן מכירה עוד בנינים כאלה. זה לא דבר כל כך מוזר.

מאיר גולן

משתמש רשום
אם אני לא טועה.
א. החלק ההלכתי נפגש כאן עם החוקי, כי ההגדרה של השותפות בשטחים המשותפים נקבעה על פי החוק.
ב. זה שטח של כולם, ולכולם מותר להשתמש שם שימוש סביר שאינו מפריע ומזיק לאחרים.
ג. ככל שבאמת ממקימים את זה במקום נידח, ולאף אחד לא אמור להיות עם זה בעיה, כנראה שאין בזה בעיה, לא חוקית ולא הלכתית.
אינני עו"ד ולא דיין. אני כותב את הדברים מידע כללי שיש לי בנושא, ויש להתייחס לכך בהתאם.

nuyh

משתמש פעיל
בקצרה:
ראשית הלכתית אולי יש כאן גדר של דינא דמלכותא (רשות מקומית) בל"ז אין לעשות הקשר הלכה-חוק.
חוקית שצ"פ אינו שטח בינוי כלל (לא מחסן וכש"כ בניה קבועה.)
יש פתרון חוקי ע"פ חוק בינוי עירוני ליצור מחסן משותף אשר אינו עולה על שש מטר מרובע בגובה שני מטר ללא חשמל וללא מים כמובן שיש להוציא לכך אישור ממחלקת ההנדסה+אישור השכנים (לא זוכר כמה)

מאיר גולן

משתמש רשום
בקצרה:
ראשית הלכתית אולי יש כאן גדר של דינא דמלכותא (רשות מקומית) בל"ז אין לעשות הקשר הלכה-חוק.
יש פתרון חוקי ע"פ חוק בינוי עירוני ליצור מחסן משותף אשר אינו עולה על שש מטר מרובע בגובה שני מטר ללא חשמל וללא מים כמובן שיש להוציא לכך אישור ממחלקת ההנדסה+אישור השכנים (לא זוכר כמה)

ההקשר הוא הרבה יותר משמעותי מדינא דמלכותא.
מכיון שהדיירים חותמים ברכישת הדירה על כך שהכל יתנהל לפני "חוק בתים מושתפים" לכן החוק מחייב על פי הלכה.
ככל שיש לך ויכוח בנושא, הייתי ממליץ לפנות לדיין שמבין בתחום, ותבין הצדק עם מי.
בנוגע לאישורים וכו' וכל שאר הדברים שנכתבו. השאלה נשאלה לגבי מחסן גינה, (למיטב הבנתי הכוונה לסוג של מחסן כתר) ולא על בניה קבועה.
ובזה אני כלל לא בטוח שיש צורך של אישורי הנדסה ורישיונות.

Chagit Weksler

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
לא יודעת מהפן ההלכתי.
אבל מהפן החוקי מחסן פריק (מוצר מדף) עד 6 מ"ר בחצר האחורית פטור מהיתר בניה, לפי החוקים החדשים.
העבודה טעונה דיווח בלבד.
ראי הנחיות:

מתבוננת מהצד

משתמש פעיל
לא יודעת מהפן ההלכתי.
אבל מהפן החוקי מחסן פריק (מוצר מדף) עד 6 מ"ר בחצר האחורית פטור מהיתר בניה, לפי החוקים החדשים.
העבודה טעונה דיווח בלבד.
ראי הנחיות:
הפן החוקי התכונת לאישורי בניה
עדיין יש שאלה חוקית ביחס לזכויות השכנים לעכב [מלבד אלו ההלכתיות]
רק מבהירה אותך..

נחמדת

משתמש מקצוען
לא יודעת מהפן ההלכתי.
העבודה טעונה דיווח בלבד.
ראי הנחיות:
תודה לך ולכולם על התגובות!
באם הכוונה שהעבודה טעונה חובת דיווח בלבד היא לעיריה? ומה עם השכנים? חייבים לקבל מהם אישור?
אנחנו קצת חוששים מהחתמת השכנים. רוב מוחלט של הדיירים ככל הנראה יסכימו לחתום בלי בעיה, העניין הוא עם דיירים מסוימים שיש להם דירה בבניין, ויש לנו חשש שיסרבו, (סוג של נקמה על חוסר הסכמה עם החלטות ועד הבית), ואם לא צריך חתימות יש סיכוי סביר שלא ידעו מזה כי הדירה שלהם מושכרת ולא נראה שיקבלו דיווח מהשוכרים על הקמת מחסן באיזור אחורי ולא מורגש.

nuyh

משתמש פעיל
בקצרה:
הוא אשר דיברתי ויש צורך באישור שכנים משום שיש אפשרות ערר

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה