"מחלת" אפטר שבת

1221

משתמש רשום
הכי עוזר מנסיון! על הבוקר של שבת לקחת 3 כדורים של אצידופלוס - ביו (לשאול רב אם זה מותר בגלל שחיקת סמימנים)
לבעלי יש קוליטיס והוא עבר כריתה של המעי והגסטרו אמרה לי חד משמעית שכולם צריכים ליטול אצידופלוס באופן קבוע. גם כשיש וירוס בבטן זה פשוט עוצר את זה.
לכולם חסרים החיידקים האלו. גם מי שסובל מגזים וצרבות . להרבה אנשים המלצתי והם לא רצו לנסות וממשיכים לסבול. לעומת זאת אני אישית וגם אחרים חברות שלי ובמשפחה אמצנו את הכדורים האלו באופן קבוע וזה פשוט עובדֱֱ
ואם זה בעיה הלכתית לקחת בשבת בבוקר(כנראה תלוי במצב...) אז לפני שבת ומייד בצאת השבת לקחת. לא צריך מרשם רופא. והכי חשוב לקחת כמות גדולה.
גם אחיין שלי שיש לו ריפלוקס לוקח את זה שנים על בסיס קבוע וזה מומלץ ע"י גסטרואנטרולוגים- לכולם.

1221

משתמש רשום
מה יכול להוריד את מאגר החיידקים הפרוביוטיים בגופנו?

"מתן אנטיביוטיקה, טיפולי כימותרפיה, הקרנות, תחלואות מסוימות כמו קרוהן, קוליטיס כיבית, צליאק, אלרגיות שונות, שלשולים כרוניים ותזונה מסוימת. כל המצבים האלו משנים את ההרכב של הפלורה, וכדי לאזן אותה בחזרה רצוי לעתים לתת פרוביוטיקה". פרופ' שאול מספר כי גם בקוליק (כאבי הבטן) של תינוקות נמצא שמתן פרוביוטיקה מסוימת שיפרהאת מצב המחלה. "יש פרוביוטיקות מסוימות שמפחיתות את התחלואה של מחלת מעי נמקי בקרב פגים, והגישה כיום בחלק מהמקומות בעולם לתת לפגים חיידקים פרוביוטיים מניעתית. הרפואה לא יכולה לדעת בוודאות אם יש שנוי בהרכב וכמות חיידקי הפלורה ועד כמה, אך אנו יודעים היום שבמצבי תחלואה שונים, הפלורה משתנה".

עד כמה הפרוביוטיקה יעילה ונספגת בגופנו?

"הפרוביוטיקה לא נספגת בגוף, היא נמצאת שם באופן זמני, ויוצאת מהגוף עם ההפרשות. היעילות מושגת רק בזמן שאדם נוטל פרוביוטיקה, ברגע שמפסיקים הפלורה חוזרת למצב הבסיסי. היעילות של תכשיר פרוביוטי לא תלויה באופי מתן הפרוביוטיקה: אם זה בטיפות, אבקה או מזון, אלא תלויה בסוג החיידק, מידת הריכוז שלו והמקור שלו".

רותי12

מהמשתמשים המובילים!
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
לא קראתי הכל
אצלי מאז שהורדתי שמרים וקמח לבן מהתפריט שבת וכל השבוע
אני מרגישה פחות 'כבדה' במוצש וראשון ! וגם מוריד במשקל
וגם כל יום פריביוטיקה

יוני מקרוני

משתמש פעיל
נכתב ע"י נתין;n4961984:
גמרא: כל ימי עני רעים. והאיכא שבתות ויו"ט? שינוי הרגל האכילה - תחילת חולי מעיים.

אני גם חושב ככה
עיקר הבעיה שלא ואכלים טוב באמצע השבוע
מי שאוכל כמות שווה בעמצא השבוע ובשבת רק משפר אאת האיכות הסגנון והטעם
לא אמור לסבול
לא אמרתי שהוא יהיה רזה אבל גם לא יכאב לו כלום
והעיקר באמת לכוון לכבוד שבת זה מאד עוזר

אפשרי

מהמשתמשים המובילים!
שוב תודה לעמך ישראל.

וחזרה על הנקודה, איזו סמכות רפואית לנושא הזה? כי אין המדובר בדיאטה.

אפשרי

מהמשתמשים המובילים!
נכתב ע"י אפשרי;n4963799:
שוב תודה לעמך ישראל.

וחזרה על הנקודה, איזו סמכות רפואית לנושא הזה? כי אין המדובר בדיאטה.

כוונתי לשאול, לאיזה רופא הולכים לסוג בעיה כזו? תודה.

סטאזרית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אודה שלא עברתי ממש בעיון על האשכול, כך שאולי כבר כתבו:

אצלנו - הורדנו את סלט הביצים לחלוטין (עם כל כבודו של המנהג, לא על חשבון חולי 'וקראת לשבת עונג')
וטשולנט - אני מכינה מבקר איכותי מאד ותפוחי אדמה בלבד לעיתים רחוקות מאד מוסיפה גם גריסי פנינה

שני השינויים הנ"ל - ומי שסבל - אמר לצרותיו די

לאה 22

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי

שיילה

מהמשתמשים המובילים!
כתיבה ספרותית
אם את שותה מוגז ובפרט קולה תוך כדי הסעודה זה מוריד תפקוד לחצי שבוע מנסיון.

פוזי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
אצלינו שינינו את התפריט
מי שסובל אוכל לחם כוסמין עם מחמצת ולא עם שמרים (מכינים בבית הודות לאנשים שהעלו פה מתכונים)
הורדנו במינון הבשר בקר וכן הכבד גם מכביד על הגוף...

וכמובן קולה וקולה וקולה- מזיק מאד

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  55  פעמים

לוח מודעות

למעלה