מחיר למשתכן מחיר למשתכן- רלוונטי לבעלי קרקע בקבוצת רכישה?

אבק

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
חשוב לדעת שמעבר לדיון אם קבוצת רכישה נחשבת לבעלות או לא
הזמן הקובע הוא בעת חתימת החוזה! ולא בזמן הוצאת התעודה כך שייתכן שאדם היה זכאי בעת הוצאצ התעודה
ובשעת חתימת החוזה הוא לא זכאי
דבר נוסף, העניין כאן הוא לא רק יושרה
כל רוכש חותם על נספח לחוזה שבו מובהר שבנקרה ויתברר כי הוא לא היה זכאי הוא יקנס בסך של 400,000 ש"ח!

אפשרי

מהמשתמשים המובילים!
נכתב ע"י אבק;n5015141:
הזמן הקובע הוא בעת חתימת החוזה! ולא בזמן הוצאת התעודה כך שייתכן שאדם היה זכאי בעת הוצאצ התעודה
כל רוכש חותם על נספח לחוזה שבו מובהר שבנקרה ויתברר כי הוא לא היה זכאי הוא יקנס בסך של 400,000 ש"ח!

בשעת חתימת החוזה נערכת בדיקה?
כי בדיקה מצידם, זו הצורה פשוטה לענות על כל השאלות המורכבות מתי ומה נקרא שיש על שמי דירה/קרקע וכו'.

אקורד

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
נכתב ע"י אבק;n5015141:

אין דרך שידעו,
אין מנגנון שבודק,
במיוחד במי שרכש דירה על נייר,

ואגב,
5 דקות אחרי שקניתי במחיר למשתכן,
אני יכולה לקנות דירה נוספת וזה חוקי לגמרי,

אפשרי

מהמשתמשים המובילים!
בכל אופן מהאתר נראה שהעניין די פסימי
[h=2]חסרי דירה הם:[/h]
  • כאלה שלא היו בבעלותם דירה או חלק מדירה ב-6 השנים האחרונות
  • כאלה שלא שכרו דירה שחל עליה חוק הגנת הדייר (דמי מפתח) ב-6 השנים האחרונות
  • כאלה שאינם בני רשות ליחידת דיור בנחלה במשק חקלאי ביישוב קהילתי
  • כאלה שאין להם זכויות בדירה בשלבי בנייה
  • כאלה שאין להם מעל 1/3 זכויות בקרקע המיועדת למגורים (ולא לחקלאות) וניתן להוציא היתר בנייה למגורים מכוח התכנית שחלה על הקרקע

002

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
צילום מקצועי
עריכה תורנית
אישור מעו''ד אמסטר על אי התקדמות בבניה.
אני לא סיפרתי להם, והם עלו על זה לבד, היה לא נעים...
באיזה שלב הם עלו עליך.
אחרי שזכית בדירה ובאת לחתום חוזה או לפני כן?
נרשמתי במחיר למשתכן
קבלתי אישור של חוסר דיור
זכיתי , קניתי ,ב"ה, ואפי' שיש קרקע על שמי בטאבו בקבוצת רכישה
זה לא אמור להיות שום בעיה עד כמה שידוע לי
ואיך את לא פוחדת לכתוב כאן שקנית דירה במחיר למשתכן על אף שיש לך דירה בקבוצת רכישה ולא מפחדת מקנס של 400,000 ש"ח. [אולי תמחקי את ההודעה שלך].

נעמי20

משתמש פעיל

אולי יש לכם בבקשה נוסח מדויק של הנספח לחוזה?
כי אם כתוב רק - ש"במידה ויתברר שהרוכש אינו זכאי הוא יקנס וכו", זה נתון לפרשנות האם הזמן הקובע הוא בעת הוצאת התעודה/זכייה בהגרלה/חתימת החוזה.

אבק

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
אולי יש לכם בבקשה נוסח מדויק של הנספח לחוזה?
כי אם כתוב רק - ש"במידה ויתברר שהרוכש אינו זכאי הוא יקנס וכו", זה נתון לפרשנות האם הזמן הקובע הוא בעת הוצאת התעודה/זכייה בהגרלה/חתימת החוזה.
אפשר לראות כאן בעמודים 65-67 https://www.gindih.co.il/files/downloadDocuments/12rjj7k4lP.pdf
אבל בכל מקרה הנוסח יכול להשתנות
באתר מחיר למשתכן מובהר
ש
בעת חתימת החוזה לדירת מחיר למשתכן עליכם להיות עדיין במעמד של חסרי דירה.

002

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
צילום מקצועי
עריכה תורנית

ח. ד. אורי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
עימוד ספרים
האם זה קרה לך, או שרק שמעת שמועה שככה זה עובד?
קרה לי שהייתי בקבוצה אחרת שהייתה פחות תקועה והלכתי למילגרם והסבירו שרק גולובנציץ ודומיו שממש תקועים ומראים להם שזה תקוע מקבלים תעודה

abkr

משתמש חדש
יש לי דירה בגולבנציץ ואני מעוניין לקבל אישור לזכאות למחיר למשתכן
האם יש מישהו שיש לו דירה שם וקיבל זכאות?

avi11

משתמש פעיל
קיבלי עכשיו הארכת זכאות למחיר למשתכן. האם זה אומר שבדקו אותי ואני עדיין זכאי או שהם לא בודקים ומאריכים אוטומטית?
אשמח לשמוע מקור.

002

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
צילום מקצועי
עריכה תורנית
קיבלי עכשיו הארכת זכאות למחיר למשתכן. האם זה אומר שבדקו אותי ואני עדיין זכאי או שהם לא בודקים ומאריכים אוטומטית?
אשמח לשמוע מקור.
כל 3 חודשים המערכת שלהם בודקת באופן אוטומטי האם אתה זכאי או לא.
אם קיבלת הארכה לזכאות, ככל הנראה משמע שאתה עדיין זכאי.

avi11

משתמש פעיל
יש לך מקור לזה שכל 3 חודשים הם עושים בדיקה?
תודה

ישר ולנדל"ן

משתמש פעיל
מישהו יודע מה קורה אם יש לי קרקע חקלאית בהפשרה?
האם זה מבטל את הזכאות?
תודה

avi11

משתמש פעיל
מישהו יודע מה קורה אם יש לי קרקע חקלאית בהפשרה?
האם זה מבטל את הזכאות?
תודה

לשון ההגדרה של משרד השיכון היא: "

• כאלה שאין להם מעל שליש זכויות בקרקע המיועדת למגורים (ולא לחקלאות) וניתן להוציא היתר בנייה למגורים מכוח התכנית שחלה על הקרקע"
כך שאם הקרקע שלך רק בהפשרה ולא מופשרת לכאורה א"א להוציא מכוחה היתר לבניה אלא רק 'מגדלים באוויר' ולכן ע"פ אין לך כל בעיה.
אגב תמיד אתה יכול לגשת ולהוציא תעודת זכאות והם יבדקו את זה -אולי כדאי שתכתוב זאת במסמכים שאתה חותם עליהם בשביל שלא יבואו בטענות. מקסימום יגידו לך שאתה לא זכאי הפסדת 170 שקל- בקטנה...

ישר ולנדל"ן

משתמש פעיל
שון ההגדרה של משרד השיכון היא: "

• כאלה שאין להם מעל שליש זכויות בקרקע המיועדת למגורים (ולא לחקלאות) וניתן להוציא היתר בנייה למגורים מכוח התכנית שחלה על הקרקע"
כך שאם הקרקע שלך רק בהפשרה ולא מופשרת לכאורה א"א להוציא מכוחה היתר לבניה אלא רק 'מגדלים באוויר' ולכן ע"פ אין לך כל בעיה.
אגב תמיד אתה יכול לגשת ולהוציא תעודת זכאות והם יבדקו את זה -אולי כדאי שתכתוב זאת במסמכים שאתה חותם עליהם בשביל שלא יבואו בטענות. מקסימום יגידו לך שאתה לא זכאי הפסדת 170 שקל- בקטנה...
יש לי כבר תעודת זכאות ואפילו זכיתי בדירה
רק רציתי לדעת אם לא יבטלו לי את הזכייה

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  105  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה