דרוש מידע מחירי הפלאפל לעומת מחירי הפיצות?

Goldidea

משתמש מקצוען
אני חושבת שהורדת המחירים באה בעקבות מוצרי חילוף זולים
גבינה צהובה = קמח עם גבינה
רוטב פיצה= כמות מים עם רסק עגבניות.
בצק דקיק ופיצה קטנה
שווה הסכום הפעוט שמשלמים
לעומת פיצות רגילות שהעלו את המחיר כמו כל המוצרים בשוק- נע בין 70 ל- 100
 

מהממתתת

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
אני חושבת שהורדת המחירים באה בעקבות מוצרי חילוף זולים
גבינה צהובה = קמח עם גבינה
רוטב פיצה= כמות מים עם רסק עגבניות.
בצק דקיק ופיצה קטנה
שווה הסכום הפעוט שמשלמים
לעומת פיצות רגילות שהעלו את המחיר כמו כל המוצרים בשוק- נע בין 70 ל- 100
פיצה קשת מעולים!!!! וזולים מאד!
ואני בדר"כ קונה מהאט...
 

Goldidea

משתמש מקצוען
הייתי פעם בפיצריה וראיתי שהוא לוקח גבינה צהובה משני קופסאות וזה מה שהוא הסביר.
ודרך אגב הוא גם יודע לקחת מחיר....
 

אמת מארץ תצמח

משתמש מקצוען
לא קל למצוא פיצות במחירים האלו אלא אם כן מדובר במשהו לא ברמה בכלל
פשוט לא נכון.
הרשת שהצליחה לגרום לשינוי זה אקסטרה פיצה.
מוכרת ב20/25 [תלוי בין ב"ב לי-ם], והפיצות טעימות מאוד, יותר מרוב החנויות.
יש להם סניף במרכז ב"ב [-גן וורשא] ובירושלים במקום לא רחוק [ירמיהו, 6 דקות כדורי/תנובה].
אבל היום הם כבר גרמו גם לאחרים להוריד מחירים.
 

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
כל מוצר שמצאו תרוץ להעלות מחירים - המחירים עלו. לא מורידים אח"כ כשהסיבה נעלמת
המחיר של הפלאפל לפני שלוש שנים עלה בגלל השמיטה ומחסור חמור בירקות טריים
ומאז... זה נהיה מוצר לעשירים.
לא צריך הגיון.
 

לארג'

משתמש סופר מקצוען
כל מוצר שמצאו תרוץ להעלות מחירים - המחירים עלו. לא מורידים אח"כ כשהסיבה נעלמת
המחיר של הפלאפל לפני שלוש שנים עלה בגלל השמיטה ומחסור חמור בירקות טריים
ומאז... זה נהיה מוצר לעשירים.
לא צריך הגיון.
אבל גם החלב וגבינ"צ עלה המחיר והפיצות עלו בשקלים בודדים
 

דאבל

משתמש מקצוען
חלק גדול מהמחיר הוא מרכיב השירות
על פלאפל יש זמן שירות ארוך יותר של הרכבת המנה
כשאני מורידה מהעלויות מע"מ, עובדים, שכירות, חשמל, וכן, גם חומרי גלם,
לא נשארים הרבה שקלים ביד.
 

~נעמי~

עיצוב גרפי
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
D I G I T A L
זמן הכנה של פלאפל הוא הרבה יותר מפיצה. בלי להתחשב בזמן ההכנה הפרטי לכל אחד (והפטפוט על החשבון בחלק מהמקומות)

גם כשאני מכינה בבית אני עושה חשבון שעדיף להכין כמות לכמה פעמים כי זה הרבה התעסקות (להשרות, לטחון, לקלף בצל ושום, לטגן לקצוץ ירקות וכד') לעומת פיצה שאני מעמידה בשניה בצק לוקח לי גג 10 דקות הבצק. במקרה שממהרת קטשופ עם תבלין לפיצה עושה את העבודה מצוין + גבינצ וזיתים גמרתי ב20 דקות מקסימום.
פלאפל ההתעסקות הכוללת שהיא השריה יום קודם, וההרכבה זה ממש התעסקות ושומרת למקרים נדירים.

לא שאני מצדיקה את המחירים אבל אני אף פעם לא קונה למשפחה שלמה פלאפל, מה שלצערי אי אפשר לומר על פיצה ( ליד הבית 2 ב-35 טעם נהדר לא חושבת הרבה קודם)
 

אלי 999

משתמש צעיר
פשוט לא נכון.
הרשת שהצליחה לגרום לשינוי זה אקסטרה פיצה.
מוכרת ב20/25 [תלוי בין ב"ב לי-ם], והפיצות טעימות מאוד, יותר מרוב החנויות.
יש להם סניף במרכז ב"ב [-גן וורשא] ובירושלים במקום לא רחוק [ירמיהו, 6 דקות כדורי/תנובה].
אבל היום הם כבר גרמו גם לאחרים להוריד מחירים.
בירושלים כל תקופה נפתחת חנות חדשה של פיצה ומוכרת ב20 ש"ח ואחרי חודש חודשיים כשאנשים כבר מכירים אותם מעלים את המחיר ל25 ש"ח
ככה היה עם אקסטרה הנ”ל וככה עם עוד הרבה חניות
 

אמת מארץ תצמח

משתמש מקצוען
בירושלים כל תקופה נפתחת חנות חדשה של פיצה ומוכרת ב20 ש"ח ואחרי חודש חודשיים כשאנשים כבר מכירים אותם מעלים את המחיר ל25 ש"ח
ככה היה עם אקסטרה הנ”ל וככה עם עוד הרבה חניות
ביג דיל.
25 לפיצה זה צחוק.
בפיצה אורי עולה 35 לשני משולשים!
שוב: 35 לשני משולשים.
ובבני ברק במשך כמה שנים זה הי' 20, אולי העלו בחצי שנה האחרונה.
 

מבריק הפלא

משתמש סופר מעניין
אולי נתחיל לפרט מה מכיל כל אחד מהמאכלים
וכן את זמן ההכנה,איפה קונים,עלויות, וכו’ אז תשפטו לבד...

פיצה
בצק- לכמות של 18 מגשים בינוניים (זה שעולה 25 שקל)
5 ק"ג קמח,5ליטר מים, 5כפות שמרים יבשים, 5 כפות מלח,5 כפות סוכר וחצי כוס שמן .
רוטב
1 שימורים רסק עגבניות, אחד שימורים קוביות עגבניות, מים ותבלינים. (שימורים-גודל ביתי של תירס וכד’)
גבינה צהובה (בד"כ מערבבים מוצרלה עם צהובה רגילה
ומשתמשים בכמות של כוס גבינ”צ למגש.

וכמובן שאם מכינים במקום העלויות הרבה יותר גבוהות בגלל מכשור, כ”א,ניקיון, כשרות, תקנים וכו’

פלאפל
פיתות-(בד"כ קנוי) קרטון של פיתות קפואות חצי אפויות יוצא כשקל לפיתה -תלוי בכמות שרוכשים)
אם אופים לבד החומרים ל 8-10 פיתות. קילו קמח, חצי כוס שמן,כף מלח,מים כף סוכר
חומוס ממרח(בד"כ קנוי) וטחינה
אם מכינים לבד -חומוס,טחינה גולמית,שום,מלח,מיץ לימון.
סלט- אין צורך לפרט (מלפפון, עגבנייה, פלפל)
חמוצים וזיתים
יש תוספת של חצילים,בצל,כרוב וכד,
צ'יפס תפו"א-ניתן לקנות שק של 10 ק"ג חלוף וחתוך ב48 שקל (ולא ניתן להעביר מיום ליום.
כדורי פלאפל
חומוס,כוסברה, פטרוזיליה פרורי לחם/לחם סחוט,תבלינים (בתקווה שלא שכחתי כלום)
שמן לטיגון (ניתן לקנות אבקת פלאפל אבל יש הבדל משמעותי בטעם.

וגם כאן יש להוסיף יש עלויות רבות של מכשור ניקיון כשרות תקנים כ”א ועוד ומה שיש כאן ואין בפיצה זה שאת רוב המוצרים לא ניתן לשמור מיום ליום.

מקווה שלאחר הפרוט תצליחו להבין קצת את ההבדלים
 

joelly

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
לתשומת לב יש שני סוגי פיצות
בפיצות הזולות משביעות בהתאם צריכים לפחות חצי מגש
וביקרות מספיק 2\3 משולשים
וגם אופן היצור שונה לגמרי בין שני סוגי הפיצות
זה נכון! אף פעם לא חשבתי על זה.
פיצה אורי משולש וחצי, אי אפשר לאכול יותר!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה