דרוש מידע מחאת הקונים מול מחירי הדיור....

מצב
הנושא נעול.

מטודלה

משתמש מקצוען
עריכה והפקת סרטים
זה לא יעבוד,
כי יש מדי הרבה אנשים שמרוצים ממחירי הדירות שמטפסים
(כל מי שיש לו דירה/השקעה)
זה לא להלחם מול חברה כזו או אחרת זה (במילים גסות) מלחמה של עניים מול עשירים

המשיב

משתמש פעיל
מחאה במצב שכזה יכולה להתבצע רק נגד הממשלה.
שבידיה הכוח (אם תרצה) להוריד את מחירי הקרקעות ולגרום ליותר שיווקים.
מתברר כנראה שכמויות המסים שנכנסים ממחירי הקרקע המיסוי על הנדל"ן וכו'
שאף אחד מפקידי האוצר לא מוכן לוותר עליו.
בצירוף בירוקרטיה הזויה של המון גורמים משפטיים ותכנוניים עד שמשחררים קרקע
ועד שמאשרים תב"ע וכו' וכו'.
גורמים לכך שצריך לקרות משהו באמת דרמטי שישנה את המצב.

מהצד השני כוחות השוק עושים את שלהם
וכשאין היצע מספק הביקושים מעלים את המחירים.
כך שאין באמת על מי להוציא את הזעם בציבור .

מה שקורה הוא שכולם מפסידים , גם משקיע צעיר או מבוגר , במקרה שנניח
שהוא מחזיק בכמה דירות.
בניו ונכדיו יתקשו לקנות במחיר שפוי....

יוסי בר

משתמש פעיל

חגי פאהן

משתמש סופר מקוצען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
אבי שיח' טוען שהמדינה מוציאה מכרז בין הקבלנים מי יבנה פרויקט מסוים, והקבלן שמשלם הכי הרבה זוכה במכרז. אבל אז הוא חייב להחזיר את התשלום אז הוא מגלגל את זה למחירי הדירות, וכבר המחיר ההתחלתי גבוה גם אם הוא רוצה לעשות זול. ולכן צריך שהמדינה תעשה הפוך, שהקבלן שיציע מחירי דירות הכי נמוכים - יקבל מיד המדינה את הרשות לבנות. או משהו כזה.

אלעזר 1

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
עיצוב פונטים
מוזיקה ונגינה
UX UI
D I G I T A L
יוצרי ai
יש כבר מחאה שקטה, קוראים לה 'פריפריה' ו-'מתחרדים'...

lizi_g

משתמש פעיל
כל מילה בסלע...

מה שזה מוכיח שהאינטרס של המדינה שהמחירים יעלו .

לגבי אנשים שיש להם דירות כתב כאן מישהו וכך מקובל לחשוב שיש להם אינטרס שהמחיר יעלה.
אני חושב כאחד שיש לו דירה שכאשר אני ירצה או יותר נכון רוצה לעבור זה נכון שמה שיש לי עלה מאוד אבל מה שאני רוצה לקנות כמשפר דיור עלה עוד יותר כך שאני לא חושב שאדם שחושב בצורה הגיונית מרגיש שהוא מרויח מעליית מחירי הדירות.
בנוסף גם בעלי דירות להשקעה לרובם המוחלט זה לא נעשה כצעד של התעשרות אלא כדי להבטיח לעצמם בצורה כזאת או אחרת את הבטחת יכולתם בעתיד לעזור לילדים שלהם לרכוש נכס בבוא היום
[תזכרו שתרבות והמנטליות בישראל הוא לגור בדירה בבעלות ולא בשכירות כמו הרבה מקומות בעולם.].
ומכיון שמחירי הדירות עולים זה הצורה להישאר ולשמור את ערך הכסף ע"י להצמיד אותו למחיר של דירה ע"י רכישת דירה.
אגב גם מי שקונה דירה להשקעה בשביל התשואה השוטפת באמת האמיתית הוא גם לא צריך עלית מחיר בשביל להצדיק את הצעד הזה כי אחוזי הריוח מהשכירות כבר מצדיקים בעיניו לקנות נכס .
כך שאין הסבר אחר חוץ מזה שהמדינה היחידה שרוצה את עלית מחירי הדירות ושותפה לזה בצורה הכי אקטיבית שיש.

big smile

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
לגבי אנשים שיש להם דירות כתב כאן מישהו וכך מקובל לחשוב שיש להם אינטרס שהמחיר יעלה.
אני חושב כאחד שיש לו דירה שכאשר אני ירצה או יותר נכון רוצה לעבור זה נכון שמה שיש לי עלה מאוד אבל מה שאני רוצה לקנות כמשפר דיור עלה עוד יותר כך שאני לא חושב שאדם שחושב בצורה הגיונית מרגיש שהוא מרויח מעליית מחירי הדירות.
אבל בעלי המשכנתאות לא רוצים
והם רבים.

תמי פ

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
בדיוק היום תהיתי מה ההיסטריה של מחאת הפסטה גם אם אני אקנה כל יום פסטה אוסם זה לא יגיע לעשירית דירה

בחודשיים האחרונים בעירנו קפצו מחירי הדירות ב200 אלף שקל!!! אנחנו עוקבים כל שבוע וזאת עליה מטורפת.

לא בונה על ירידת מחירים דרסטית ולא בונה על שינוי דרמטי, אבל טיפה מיתון, הגיון

למה לא לנסות להתחיל עם עיר אחת כדוגמת מ"ע 3 חודשים אף אחד לא קונה דירה, אף אחד זה אומר אף אחד אבל לעמוד על זה חזק לא קונים 3 חודשים דירות, ואז לראות מה קורה.

רק הבעיה שאני סקפטית אם יש לזה בכלל סיכוי, שאנשים מחזרים אחרי כל חתיכת דירה ושחברת ק"ס מוציאה בנין הכל נחטף עוד לפני שפרסמו מודעה אחת.

מענדיל טרייסטער

משתמש פעיל
עריכה תורנית
למה לא לנסות להתחיל עם עיר אחת כדוגמת מ"ע 3 חודשים אף אחד לא קונה דירה, אף אחד זה אומר אף אחד אבל לעמוד על זה חזק לא קונים 3 חודשים דירות, ואז לראות מה קורה.
זה לא יכול להצליח לדעתי.
כי פסטה (סליחה על המשל שנדוש כבר....) יש לך טעמן או כל חברה אחרת חילופית, ודירות, לא, לצערינו.....

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
אני לא יודעת איך זה יוכל להיעשות,
כי אם יחליטו שאף אחד לא קונה דירה- אז כולם ישכרו ומחירי השכירות יעלו
אם יחליטו שבעיר אחת לא קונים תקופה, אז ילכו לערים אחרות ויעלו שם את המחירים
גם אם לא ילכו לערים אחרות, כשיסתיים המחאה כולם מהר מהר יקנו דירות והופ- המחיר קופץ לשמים בריבית והצמדה מעל המחיר שהיה לפני המחאה...

תמי פ

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
הזיה, אבל איזון לעומת ששנתיים כמעט לא עלה.
יש כל הזמן עליה, כל שנה עולה בכמה עשרות אלפי שקלים, שבתחילת החורף עלתה דירה מליון וחצי זה היה עליה מספקת והון מטורף ועכשיו עברו בערך 3 חודשים והמחירים בעיתון מליון 700!

היום היתה דירה בשאגת אריה 3 חדרים במליון 900!
לקנות באזורים מסוימים בב"ב ובירושלים כבר יוצא יותר זול.

אני456

משתמש מקצוען
יש כל הזמן עליה, כל שנה עולה בכמה עשרות אלפי שקלים
נראה לי שמרבית המוכרים לא עושים מהקפיצה הזו את המיליונים שלהם.

אם ניקח את מודיעין עילית כדוגמה,
מרבית המוכרים הם לא אוליגרכים שמשחררים קצת דירות להשקעה שצברו.
מי שמכר היום דירה ב1.7 מ', רוצה לקנות מחר דירה גדולה יותר ב2.1 מ', הוא הרי צריך לגור איפה שהוא...
לפני 3 חודשים הוא היה עושה את אותה עסקה, רק שאז היה מוכר ב1.4 וקונה ב1.8.

צריך להבין האם יש מי שמרוויח מהניפוח הזה, והאם יש מה לעשות עם הדבר.

נערך לאחרונה ב:

efrat1

משתמש סופר מקצוען
יוצרי ai
צריך להבין האם יש מי שמרוויח מהניפוח הזה, והאם יש מה לעשות עם הדבר.

רק הבעיה שאני סקפטית אם יש לזה בכלל סיכוי, שאנשים מחזרים אחרי כל חתיכת דירה ושחברת ק"ס מוציאה בנין הכל נחטף עוד לפני שפרסמו מודעה אחת.
כל עוד ימשיכו לחזר אחרי דירות במחיר הזה, זה מראה שההיצע דל והביקוש גבוה.
אין מספיק התחלות בניה בעיר וזו התוצאה

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה