כנ"לשלום.
אני תושב מודיעין עילית.
אינני יכול לחשוף פרטים מזהים, פן יבולע לי. [העיריה יודעת בצורות שלה.. וד"ל.]
(צריך ליזהר כאן גם שלא יסגרו את האשכול.)
בעל-כרחי הייתי צריך להתעסק עם העיריה באיזה ענין, והיתה לי פגישה עם ראש העיר באותו נושא.
לשונו של גוטר. היתה 'מה אעשה שרבנים מנהלים לי את העיר?',
כששאלתי אותו למי המכוון, הוא נקב בשמו של א' הרבנים.
פניתי לאותו רב לשאול, בתמימות, מה הענין?, והוא אמר לי בזה הלשון: 'גוטר. חייב אותי, הוא היה אצלי וקבע לי עובדה'.
לאחר בדיקת עומק, הבנתי שיש כאן משולש, של 'רבנים'-'ראש העיר'-'מזכירות ראש העיר'. וכל אחד מפיל על השני את האחריות.
במקרה שלי, העיריה עשתה עוולה נוראית.
לכשהתייעצתי, עם דיינים אחדים בבית הדין, של המד"א, נאמר לי - שבמקרה שלי, הרבנות בעיר, לא תבדוק כלום מול העיריה, ויותר גרוע מזה, שיצדיקו אותה. מתוך הבנה, שככה יסיימו את הסיפור בביה"ד, ולא במקומות אחרים, שאפשר היה לאכוף על העיריה את הצדק במקרה שלי. ואז הסיפור היה יוצא החוצה, ויכול לעורר תיבת פנדורה.
מה שמתברר, שנציגי ציבור במקו"א, נבחרים ע"י הציבור, ורבני הקהילות, (עי' ערך בית שמש), וזה גרום למאבק בין הנציגים, מי מייצג את הציבור יותר טוב.
אבל בעירית מו"ע, יש תופעה משונה, המפלגה הארצית לא רוצה להתערב, (ניתן לדבר עם מ. גפני או מ. שפירא..), ומי שבוחר את הנציגות הוא גוטר. בעצמו, ואח"כ הוא נותן להם תפקידים במקומות מחוץ לעיריה כניהול טרם וכיו"ב, ומנהל את העיר לבדו, עם 2 או 3 מזכירות, שלא נבחרו ע"י הציבור כלל, וכפופות למרותו.
במקביל, בכל שכונה יש לו כמה אברכים צעירים, שמתלהבים מהליקוקים שלו, והם גם עושים לו עבודות שטח, לכבות שריפות וכדומה. שאלו נא, את תושבי גן-הדסים.
רוב הציבור הם אברכים ישרי דרך, שלא מכירים את המציאות המעוותת הזו. ויש שחושבים, (כמו שאני חשבתי תמיד, עד שנחשפתי למה שקורה באמת), שזה הוצאת ש"ר, והוא הראש עיר הכי טוב בעולם.
בכל העולם מבינים, ששררה יותר מ2 קדנציות, זה פתח לשחיתות.
מי שהמקום שלו מובטח לו, והמנהיג, יאמר להצביע לו, לא צריך לעשות כלום. ובמתק לשונו, רק יאמר איך הוא דואג לכולם.
לצערינו, חסידויות כקרלין וכיו"ב, (עץ, ועוד קהילות שהם לא מהמיינסטרים), מקבלים כל מה שהם רוצים, בלי קשר לכמות התושבים שלהם בעיר, הנציגים שלהם הם פי 3 מהיחס שלהם בעיר לעומת הליטאים הרגילים. זה לא ענין שאני מקנא בהם, שיהנו הם מהרחבה והצלחה, אבל ההגיון כאן לדאוג למי שאתה מפחד ממנו, הוא מעוות.
האם אני צריך להיות חסיד וזניץ או קרלין, או עצנ'יק, כדי לקבל מה שמגיע לי?.
הגיע הזמן לרענן את הנציגות. ולדבר על זה מעל השולחן, בלי לפחד.
(דרך אגב, את זה אני יודע מכלי ראשון - לפני כמה תקופה היה נסיון לדבר עם הגרד"ל שליט"א, בכמה נושאים, הנוגעים לשכונת גן-הדסים, ועל הזלזול המתמשך של העיריה בתושבים שם, ואכ"מ, והתברר, שיש אדם שכור בכסף מלא, שיושב שם הרבה, ומהלל את ראש העיר.)
במקרה יצא לי לשמוע סיפור
על מטפלת במשפחתון שהיה איתה קצת הרבה בעיות
והמנהלת של המשפחתונים לא התייחסה
ורק עשתה דברים שעשו את המצב יותר קשה וגם שיקרה שאסור
לעזוב משפחתון סתם
ושיתקשרו למזכירה של ראש העיר
אמרה שבאמת שמעה שיש בעיות בניהול המשפחתונים
ולכן עדיף לכם באמת לשלוח למעון