מזל טוב, נוסף לנו ילד חדש במשפחה!! (בובת ניו יורק)

שרשרת

משתמש מקצוען
הכל נכון, משחק בבובות הוא מקסים והיה כזה מאז ומעולם, מפתח ומעשיר.
ההבדל הוא שבובה רגילה היא דמוי תינוק, והמשחק הוא חיקוי של אמא אוהבת ומטפלת בתינוקה. מלבישה, מחתלת, מאכילה... מפתח רגשית ומעשיר.
בובת ניו יורק היא דמוי ילדה, ומכל המשחק נשאר רק הטיפוח החיצוני.
עובדה שגיל המשחקות שונה לגמרי. אבא אמא משחקים בגיל הגן ובבובת ניו יורק משחקות בנות 9-10, כמעט נערות.
מניסיון אצלנו, בנות 4-5 ברוב המקרים לא מצאו ענין בבובת ניו יורק. הבובה האטרקטיבית היא בובה בגודל תינוק אמיתי שאפשר להלביש לה את כל בגדי הניו בורן שכבר לא בשימוש.

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
הכל נכון, משחק בבובות הוא מקסים והיה כזה מאז ומעולם, מפתח ומעשיר.
ההבדל הוא שבובה רגילה היא דמוי תינוק, והמשחק הוא חיקוי של אמא אוהבת ומטפלת בתינוקה. מלבישה, מחתלת, מאכילה... מפתח רגשית ומעשיר.
בובת ניו יורק היא דמוי ילדה, ומכל המשחק נשאר רק הטיפוח החיצוני.
.

למה? בילדה לא צריך לטפל?
מכירה ילדות שמטפלות באהבה רבה ב'ילדותיהן' הבובות, כולל החלפת בגדים לכבוד שבת, למשל.
אפשר לשחק עם הבובות האלו אבא-אמא, בדיוק כמו עם בובות תינוק, ולחקות את האמא המטפלת בילדתה.

שרשרת

משתמש מקצוען
כולל רק החלפת בגדים לכבוד שבת (ויום חול)...
לא ראיתי אף אחת מאכילה בובת ניו יורק.
המשחק כולל בגדים וטיפוח השער, בזה זה מתחיל ובזה זה נגמר בדר"כ.
אצלנו בגינה כל הבובות השכונתיות מוכרות לילדות כמעט בשמות, וכולן יודעות לספר שלבובה של כהן הזמינו בגד ים מאמריקה ואמא של לוי הבטיחה שהיא תקנה לה ליומולדת פיג'מה/תלבושת.

ששונית

משתמש מקצוען
לפני כמה שנים יצא ביפן משחק בשם טמגוצ'י.
זה היה (ואולי עדיין) משחק אלקטרוני שצריך להאכילו ולנקותו לטפחו ולקיימו.
מליוני ילדים ברחבי העולם הלכו שבי אחריו, והתמכרו לו לחלוטין.
היו אפילו כמה אסונות בשלו.
בציבור החרד לדבר השם הוקיעו וסלדו ממנו בכל אמצעי אפשרי, והסבירו כמה חיינו מלאים בדברים של ערך ותמשיכו לבד את המאמרים והשיחות.
פעמים רבות יוצא לי להיות בארה"ב ולהיחשף שם לאופנות חדשות. בכל פעם אני מנסה את כוחי בחיזוי משך הזמן עד שהאופנה תגיע לארץ, אם בכלל.
הסרטים והקשתות הענקיים, למשל, לקח להם שנה וחצי לעשות עליה. (שזה בערך מה שחזיתי)
כשהופיעה האמריקן גירל לראשונה בארה"ב, היה לי ברור שזה דבר שמתאים לילדות שמנת אמריקאיות מפונקות, ובארץ זה לא ילך, גם בגלל מחירה הגבוה, ובפרט בגלל הפן הרעיוני שמזכיר מאוד את הטמגוצ'י הגויי, כיוון שההשקעה בה אינה מתוך חמלה ורוך שהיו במשחקי הבובות בילדותנו, אלא השקעה בתסרוקות, בבגדים, בגרדרובה ובאקססוריז.
הופתעתי כל כך כשהיא התנחלה כאן כאזרחית מן השורה...
כנראה שהלחץ החברתי גובר על כל שיקול חינוכי, ערכי וכלכלי.
שמעתי מלפחות שש נשים שהתוודו שהן הודיעו שזה לא ייכנס אליהן הביתה ולבסוף הלחץ עשה את שלו.
ולמי שמתעניינת, אין לי אמריקן גירל, כיוון שלשמחתי הבנות שלי מאוד משועשעות מזה וחושבות שזה נורא תינוקי... (הן אוהבות לשחק בבובות "נורמליות" כמעט כמו שהיו לי)

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
שההשקעה בה אינה מתוך חמלה ורוך שהיו במשחקי הבובות בילדותנו, אלא השקעה בתסרוקות, בבגדים, בגרדרובה ובאקססוריז.

הקביעות שלכן נחרצות. מאד.
המציאות, לפעמים, משתנה מבית לבית ומילדה לילדה.

לווים

משתמש מקצוען
כולל רק החלפת בגדים לכבוד שבת (ויום חול)...
לא ראיתי אף אחת מאכילה בובת ניו יורק.
המשחק כולל בגדים וטיפוח השער, בזה זה מתחיל ובזה זה נגמר בדר"כ.
אצלנו בגינה כל הבובות השכונתיות מוכרות לילדות כמעט בשמות, וכולן יודעות לספר שלבובה של כהן הזמינו בגד ים מאמריקה ואמא של לוי הבטיחה שהיא תקנה לה ליומולדת פיג'מה/תלבושת.

לא ראית אפחד מאיכלה את הבובה- כי הבובה הזו היא בובה" ילדה" לא בובה תינוק.. וגם מראה כשל ילדה....

ולכן יש מצב שילדות גם יותר גדולות משחקות בה כי מראה בוגר יותר....

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
לפני כמה שנים יצא ביפן משחק בשם טמגוצ'י.
זה היה (ואולי עדיין) משחק אלקטרוני שצריך להאכילו ולנקותו לטפחו ולקיימו.
מליוני ילדים ברחבי העולם הלכו שבי אחריו, והתמכרו לו לחלוטין.
היו אפילו כמה אסונות בשלו.
בציבור החרד לדבר השם הוקיעו וסלדו ממנו בכל אמצעי אפשרי, והסבירו כמה חיינו מלאים בדברים של ערך ותמשיכו לבד את המאמרים והשיחות.
פעמים רבות יוצא לי להיות בארה"ב ולהיחשף שם לאופנות חדשות. בכל פעם אני מנסה את כוחי בחיזוי משך הזמן עד שהאופנה תגיע לארץ, אם בכלל.
הסרטים והקשתות הענקיים, למשל, לקח להם שנה וחצי לעשות עליה. (שזה בערך מה שחזיתי)
כשהופיעה האמריקן גירל לראשונה בארה"ב, היה לי ברור שזה דבר שמתאים לילדות שמנת אמריקאיות מפונקות, ובארץ זה לא ילך, גם בגלל מחירה הגבוה, ובפרט בגלל הפן הרעיוני שמזכיר מאוד את הטמגוצ'י הגויי, כיוון שההשקעה בה אינה מתוך חמלה ורוך שהיו במשחקי הבובות בילדותנו, אלא השקעה בתסרוקות, בבגדים, בגרדרובה ובאקססוריז.
הופתעתי כל כך כשהיא התנחלה כאן כאזרחית מן השורה...
כנראה שהלחץ החברתי גובר על כל שיקול חינוכי, ערכי וכלכלי.
שמעתי מלפחות שש נשים שהתוודו שהן הודיעו שזה לא ייכנס אליהן הביתה ולבסוף הלחץ עשה את שלו.
ולמי שמתעניינת, אין לי אמריקן גירל, כיוון שלשמחתי הבנות שלי מאוד משועשעות מזה וחושבות שזה נורא תינוקי... (הן אוהבות לשחק בבובות "נורמליות" כמעט כמו שהיו לי)
ההבדל הוא, שטמגוצי (שאגב נכנס מאד לכל המגזרים) הוא משחק דמיוני לחלוטין ואלקטרוני.
יש הבדל , לדעתי, בין להאכיל אלקטרודות, לבין להלביש בובה.
ונכון שזה לא הדבר הכי חשוב בחיים, אבל אני לא רואה רע בלהלביש בובות ולהתאים להן נעליים לבגד, גם אני אוהבת לעשות את זה, וזה לא שונה בעייני מאוסף הקשתות של הבת שלי
זה פשוט יותר זול וכיף.
אני לא חושבת שמשחקים צריכים להיות רק חינוכיים , ולסבוב סביב תפילות ובתי כנסת , כיוון שהחיים שלנו לא מורכבים רק מהם .
גם מונופול הוא משחק לא פחות גשמי, וקטאן , וברוב המשחקים יש תחרות , ונסיונות להכשיל את השני, אז באמת אולי עדיף כבר בובה אמריקאית..

ששונית

משתמש מקצוען
האמת שבלילה נזכרתי שכשהייתי קטנה היתה לי בובה פלסטיק קטנה שדודה מאמריקה הביאה לי, והיה לה סט של שמלות שמתלבשות עליה בקליק, והייתי משחקת איתה שעות.
אבל בכל אופן יש הבדל.
אני עוד עייפה מלילה לבן, כשאצטלל אחשוב מהו ההבדל

ELFISH

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
ראו מה כוחו של היצר הרע. בבוקר האמא משקיעה בסטים לילדים, בערב הילדה מחליפה סטים לבובה :p

וברצינות רגע, הבובה זרוקה בתוך שאר בובות ישראל באותו ארגז. יותר כיף להחליף לה בגדים כי היא גדולה והבגדים אמיתיים. ילדות שמשקיעות בטיפול אמהי בבובות משקיעות גם בה, וילדות שמשום מה התופעה פוסחת עליהן, מטפלות באותו חוסר אמהיות גם בבובה הזו. הגודל והמראה פשוט מושכים יותר ילדות גדולות.

ובזמננו, למי היה זמן לטפל ברוך ואמהיות בבובות? היו אחים קטנים ואמיתיים לתחזק

שירי הופמן

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אני לא מבינה,
הבובות האלו זה בכלל לא אמריקן גירל,
זה אמריקן דול.
לא?

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
אני הייתי באמריקה באמריקן גירל,
וזה שונה לחלוטין, הרבה יותר מושקע,
ממש פסל

מה ההבדל מבחינת ה'פסל', בין אמריקן גירל לניו יורק דול?
שתיהן בובות יפות וחמודות, בגודל דומה.

saru

משתמש מקצוען
מה ההבדל מבחינת ה'פסל', בין אמריקן גירל לניו יורק דול?
שתיהן בובות יפות וחמודות, בגודל דומה.

שונה לגמרי.........
לא הייתי אומרת פסל , יותר אליל...
כל ילדה(חוץ ממי שלא כמובן..) בוחרת לה בובה שנראית כמוה (צבע עור, שיער , משקפיים וכו')
יש מספרה לבובות ששם מטפחים או מחליפים את השיער אם ניזוק....
בי"ח לבובה שחלתה..
מסעדה.. ביגוד תואם וכו' ..

קבצים מצורפים

• IMG_2676.JPG
    IMG_2676.JPG
    2.8 MB · צפיות: 310

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
שונה לגמרי.........
לא הייתי אומרת פסל , יותר אליל...
כל ילדה(חוץ ממי שלא כמובן..) בוחרת לה בובה שנראית כמוה (צבע עור, שיער , משקפיים וכו')
יש מספרה לבובות ששם מטפחים או מחליפים את השיער אם ניזוק....
בי"ח לבובה שחלתה..
מסעדה.. ביגוד תואם וכו' ..

מכירה את האמריקן גירל.
(בעיניי, דבר יפה וחמוד. אפשר להנות ממנו גם אם אין כסף לקנות אותו).
שאלתי לגבי איסור עשיית פסל, מה ההבדל בינה ובין ניו יורק דול.

שירי הופמן

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
מכירה את האמריקן גירל.
(בעיניי, דבר יפה וחמוד. אפשר להנות ממנו גם אם אין כסף לקנות אותו).
שאלתי לגבי איסור עשיית פסל, מה ההבדל בינה ובין ניו יורק דול.
לא התכוונתי פסל במובן ההלכתי,
התכוונתי שבעיני האמריקן דול היא בובה יפה מאד ותו לא,
והאמריקן גירל היא אלילות הזויה-כמו שכתבה saru,

ומה שמייבאים לשיראל-רחוק מלהיות האמריקן גירל.

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
לא התכוונתי פסל במובן ההלכתי,
התכוונתי שבעיני האמריקן דול היא בובה יפה מאד ותו לא,
והאמריקן גירל היא אלילות הזויה-כמו שכתבה saru,

ומה שמייבאים לשיראל-רחוק מלהיות האמריקן גירל.

אוקיי...
חשבתי שהתכוונת לאיסור ההלכתי שכתבו עליו באשכול.
בעיניי, גם האמריקן גירל היא בובה יפה מאד עם אביזרים מתוקים מאד.
האלילות בעיני המתבונן.
(לו היה כאן בארץ מרכז כזה לילדות ובובות במחירים זולים, מן הסתם כולן היו רצות לשם. כך שהבעיה היא לא האלילות אלא המחיר).

musicmix

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הפקות ואירועים
(לו היה כאן בארץ מרכז כזה לילדות ובובות במחירים זולים, מן הסתם כולן היו רצות לשם. כך שהבעיה היא לא האלילות אלא המחיר).[/QUOTE]
זה שכולם ירוצו לשם עוד לא אומר שזה לא אליל... אולי ההיפך

לא אני

משתמש סופר מקצוען
(לו היה כאן בארץ מרכז כזה לילדות ובובות במחירים זולים, מן הסתם כולן היו רצות לשם. כך שהבעיה היא לא האלילות אלא המחיר).
זה שכולם ירוצו לשם עוד לא אומר שזה לא אליל... אולי ההיפך[/QUOTE]
זה שכולם לא ירוצו לשם, זה מוכיח שזה המחיר ולא אלילות.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכה

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת הַבֹּטְחִים בַּיהוָה כְּהַר צִיּוֹן לֹא יִמּוֹט לְעוֹלָם יֵשֵׁב:ב יְרוּשָׁלִַם הָרִים סָבִיב לָהּ וַיהוָה סָבִיב לְעַמּוֹ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:ג כִּי לֹא יָנוּחַ שֵׁבֶט הָרֶשַׁע עַל גּוֹרַל הַצַּדִּיקִים לְמַעַן לֹא יִשְׁלְחוּ הַצַּדִּיקִים בְּעַוְלָתָה יְדֵיהֶם:ד הֵיטִיבָה יי לַטּוֹבִים וְלִישָׁרִים בְּלִבּוֹתָם:ה וְהַמַּטִּים עַקַלְקַלּוֹתָם יוֹלִיכֵם יי אֶת פֹּעֲלֵי הָאָוֶן שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה