אני נשאר בעמדתי שפרויקט הגשר עדיין לא גמור מבחינת תקצוב.
ייתכן מאוד והנך צודק בזה, רק מסב את תשו"ל שהדיון על זה היא בגדר תפילת שווא, כבר מאכלסים וכו'.
ומה לגבי הקירוי?
אני אישית לא רגוע לגור בשכונה שקרובה כמה מאות מטרים מחומרים מסוכנים.
כדי לחשוש צריך בסיס ומקור.
אדם שקם בבוקר בהיר עם עיניים טרוטות ולאחר ששטף פניו דפק על סטנדר ואמר בפאתוס 'רבותי חוששני', עדיין לא מקור מספק...
בתכנון המקורי! ובכל חוות הדעת כתוב בצורה שאינה משתמעת לשני פנים שאין קרבה לחומרים מסוכנים - לפי כל הסטנדרטים הנהוגים בנושא, ומדיניות מרחקי הפרדה של המשרד להגנת הסביבה.
זאת ועוד,
ה-122 מ"ר קרבה שכתוב בחו"ד שזה המינימום שקיים
(וכפי הכתוב בחו"ד עומד בכל סטנדרט) מדובר במצב הנוכחי! על בניינים קיימים! שבנויים עוד לפני אישור תוכנית תמ"ל 1045,
בתוכנית 1045 אין יותר קירבה למסוף מטענים מהמצב הקיים כיום, במצב הכי קרוב מדובר שם בקרבה של 240 מ"ר וגם זה מדובר בבניינים שהיו אמורים להיבנות מעל קירוי וכל החלק הזה בוטל לבסוף בותמ"ל, וכיום אין שום תוכנית מאושרת עם בנין בקרבה כזאת (
להוציא מה שאולי יהי' בתוכנית החדשה 1045א).
ועכשיו לנתון העיקרי - המתחם המדובר (812+807) שמעוכב אכלוסו, מצוי לפחות 700 מטר! מרחק ממסוף המטענים של הרכבת.
דהיינו פי 7 מהמרחק המאושר !
כמו"כ אין שום מסמך שדורש/מציע קירוי או כל פתרון אחר עקב חומ"ס, כי אם אין בעיה אז אין צורך בפתרון.
ולחוששים יוער, שמהמסמכים גם עולה בצורה ברורה שבמסוף האכסון שבתחנה לא אוכסן בעבר/כהיום חומ"ס, ואין להם גם היתר רעלים לאחסון חומ"ס או אפי' בקשה להיתר כזה כהיום, כל הבדיקה והחו"ד בא רק במטרה שאם וכאשר יבוא יום והרכבת תחליט להשמיש את המסוף גם לחומ"ס שלא תהיה בעיה עם מגורים בסמוך, דהיינו כל החו"ד
(שבמסקנתו אין כל בעיה) בא רק ליתר ביטחון - וטוב שכך.
בשורה התחתונה - לא מדובר ח"ו בעקיפה של הוראות התוכנית כולל כל נספחיה או של המשרד לאיכות הסביבה או כל רגולטור מוסמך אחר, כל מה שמבקשים זה רק היצמדות לכל הוראות התוכנית.
מצו"ב מסמכי סביבה שהם חלק מאישור תכנית תמ"ל 1045
ועם כל הכבוד ליחצנים של שריקי שהשיגו לכאורה חוו"ד שהקירוי מיותר אני הייתי נזהר מלקבל חוו"ד שאין מאחוריה התחייבות לפיצוי ואחריות אישית.
חכמים היזהרו בדבריכם - לפעמים סגנון הכתיבה מסגיר מניעים...
יחצנים של שריקי ? הצחקת !
מי שהשיג את המסמך העכשווי
(שאינו סותר במילימטר כל מסמך קודם, וכנ"ל) אינו יחצ"ן של שריקי אלא רוכש בפרויקט שהנני מכירו אישית ואכלוסו גם מתעכב
(אם היית רוכש כנראה היית גם יודע במי מדובר, הנ"ל מפורסם בכל הקבוצות של הרוכשים...)
הרי בתכנון המקורי ידעו שהקירוי הוא נצרך ואף אחד לא חלק על זה בשלב התכנון. ורק עכשיו כשזה נוגד אינטרסים כלכלים של הקבלן,המדינה (ולדעת חלק מהרוכשים גם שלהם) "נזכרו" לחקור ולקבוע שזה מיותר
למה לכתוב דברים לא מבוססים ? הכל נכון רק הפוך.
בשלב התכנון אף אחד לא ביקש את זה. רק עכשיו כשרוצים שאנחנו נעזור ללחוץ על אישור ותקצוב תוכנית תמ"ל 1045ב'.
כי אלף ועדות חקירה של אסון המכביה, ורסאי ואסון מירון לא יעזרו למי שנפגע באירוע חומ"ס
אף אחד לא מקל ראש ח"ו, העיקרון של זהירות וכו' נכון מאוד אך במקרה הזה זה נשאר ברמת העיקרון.
אך צריך שיהי' לזה על מה להתבסס, ולא סתם כשכל אינטרסנט מתחיל לשקר לך שיש שם בעיה.
שווה בנפשך שמאן דהו חומד את דירתך וחולם על כך שיום אחד תמכור לו את זה בזיל הזול, בוקר בהיר אחד הנ"ל מגיע אליך ומתחל לספר לך סיפורים על בעיות עתידיות בוא נגיד של דליפת חומר רעיל ולכן כמובן לטובתך הנך חייב לעבור לגור במקום אחר ויפה שעה אחת, היית מאמין לזה רק כי הוא אמר ?