כן, זה נקרא משכרות.למטפלת,
אם לא, האם אני יכולה להביא שוקלד עם מכתב?
תשאלו רבלמטפלת,
אם לא, האם אני יכולה להביא שוקלד עם מכתב?
שוב, כמו שכתבו כאן, כדאי לשאול רב. ממה שאני יודע, לא נותנים מתנות יקרות שהמקבל מאד ישמח בהם.האם מותר להביא ליולדת מתנה בתשעת הימים?
תודה למשיבים.
גם אם היא מוגדרת חולה מסוכן כיולדת תוך ז'?שוב, כמו שכתבו כאן, כדאי לשאול רב. ממה שאני יודע, לא נותנים מתנות יקרות שהמקבל מאד ישמח בהם.
לא רואה שיש הבדל.גם אם היא מוגדרת חולה מסוכן כיולדת תוך ז'?
אם זה יעזור לה להחלמה יכול להיות שמותר.גם אם היא מוגדרת חולה מסוכן כיולדת תוך ז'?
לכאורה עדיף בכל מקרה להביא אח"כ אם אפשרי...האם מותר להביא ליולדת מתנה בתשעת הימים?
תודה למשיבים.
על מה בדיוק הוא אמר?דיברתי השבוע עם אחד מהרבנים מהבית הוראה של הגר''נ קרליץ זצוק''ל והוא אמר לי שלכתחילה כדאי להביא לפני תשעת הימים אבל אם לא הביאו לפני אין איסור להביא בתשעת הימים
האם מותר להביא ליולדת מתנה בתשעת הימים?
תודה למשיבים.
לכאורה באמת זה תלוי, ומתנה קטנה כשבאים לבקר ודאי אפשר לתת, ומתנה גדולה באמת עדיף לחכות לאחרי תשעת הימים.לכאורה עדיף בכל מקרה להביא אח"כ אם אפשרי...
צודק במאה אחוז.סתם הערה כללית על אשכול זה ודומיו:
קצת מפריע לי שהשאלה היא הלכתית טהורה,
ויש תשובות חסרות מקורות ברורים.
אפשר לכתוב תשובה עם מקור,
אבל זה נראה מוזר לכתוב ש'רב התיר', כשלא ברור אם הוא מקובל על השואל בדברים אחרים.
גם כל מיני סברות אינן קבילות כל כך.
ההלכה מלאה בסברות רבות ומגוונות על כל דבר ודבר. ובדיוק בשביל זה צריך פוסק.
כל זה בלי לזלזל בכבודם של הניקים הנכבדים.
פשוט צריכים שהדברים יתקבלו על השומעים.
אז בבקשה מכם: כתבו מקור.
גם אם לא בשביל פותח האשכול, בשביל כל מי שפותח את האשכול ולומד ממנו הלכה.
סליחה שאני מתפרץ, אבל הרגשתי מוכרח לכתוב את זה.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: