נכתב ע"י מילולית;n5017537:
לגיטימי לגמרי לחלוק עלי. אבל אני חושבת שזו הדעה הרווחת.
הדעה הרווחת, זאת אומרת שאת בדעה להיות בדעה הרווחת? ואם הדעה הרווחת היא שהורים קונים לילד בן 12 אופניים חשמליות, אז גם אין ברירה נבין את נפש הילד ונהיה בדעה הרווחת? אפילו שזה מסוכן? והדעה הרווחת נוצרה בסך הכל מלחץ של ילדים על הורים ולא משום מבוגר אחראי
למה לא ללמד אותו להיות עצמאי בדעותיו ולא להיות נספח לחברה?
זה מתבטא אח"כ גם בתחום העיסוק, אם הילדה תראה שכל החברות החליטו ללמוד הוראה, והיא תנסה לעשות את זה אפילו שהיא תקרטע , וכו' וכו'
למה לא לתת לילד גב כבר בגיל קטן? לתת לילד לפתח את העצמאיות שלו כבר אז.
את חושבת שזה רק תיק קטן, אבל לי זה ברור שזה הדרך שלנו כאמהות ללמד את הילד להיות מוביל ולא מובל, לא להתאמץ כל החיים כדי להיות חלק מהשורה
למשל לי יש בת עם צליאק, והתיעצתי פעם עם מישהי בקשר למתכונים, והיא סיפרה לי שהיא עושה שמיניות באויר כדי שלא ידעו שיש לביתה צליאק.
או חברתי שלא הביאה את חמותה למסיבה, בגלל שחמותה באה מציבור אחר, והיא לא רוצה ל'הרוס' לביתה את המעמד החברתי,
הרצון להיות כמו 'כולם' מתבטא בהמון תחומים בחיים
ואנחנו יכולות כבר בגיל קטן לתת לילדנו חיים איכותיים יותר, נעימים יותר, נכונים ומאושרים.
כן, דרך התיק.
אני בעד לאהוב את הילד בלי גבול ובלי תנאי, לתת את כל הלב, ולחנך אותו כדי שכשיגדל יהיו לו חיים מאושרים ולא יחיה בתחרות ריצה.
עם המון תפילה לסיעתא דשמיא
לא אמרתי שלא אתן לביתי לקנות תיק ניקי... אם היא אוהבת כבשים (גם אני) וזה במחיר הגיוני...
להיות שייך ולהרגיש חלק, זה בסך הכל נחמד... אבל צריך ללמוד לא להסחף אחרי זה