מותגים איך מתמודדים?

124578

משתמש פעיל
נכתב ע"י מילולית;n5017537:
הרשי לי לחלוק עליך, בבקשה.
מסכימה לגמרי עם הגישה, אבל לאחר נסיון והבנת הדור ותהפוכותיו, לא הייתי משקיעה את האנרגיות בלחסן את הילדה בענין המותגים.
הייתי משאירה את זה לעניינים עקרוניים יותר ושם מחסנת.
ואת זה אני אומרת כאחת עם נסיון באמהות, בהוראה ובהבנה לנפש הילד בדור הזה.
לגיטימי לגמרי לחלוק עלי. אבל אני חושבת שזו הדעה הרווחת.

נכון לגמרי!

מרשמלו

מנהלת איש את רעהו מנהלת פורום נשים
מנהל
מנוי פרימיום
נכתב ע"י מלפפון;n5018495:
בכיתה א' חשוב מאד לתת לילדה ללכת עם מותג שתרגיש חלק ולא תחוש מבויישת.
זה לא הזמן לחנך אותה, וגם לא נכון ולא חכם!
זה יעיק על המעמד החברתי שלה ועל הביטחון שלה בעיני עצמה.
חפצים הם תפאורה שמשפיעה על ההרגשה האישית שלנו.
לילדה בכיתה א' חשוב מאד להגיע מתוך תחושה שהיא שווה, גם אם המותג הוא זה שעושה לה את זה.
החינוך יגיע כשהוא יהיה נכון ויתקבל טוב.

מצטרפת בהחלט לגישה הזו.
חבל לגרום לילדה להיבדל כי בסופו של דבר לכולן יהיה ילקוט עם מותג כזה או אחד.

משהו נוסף... בכתות הנמוכות אין טעם להוציא על קנית מחברות/עטיפות. בד"כ המורות אחראיות על זה.

efigraf

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
לכל העקרוניים, נא לא לשכוח שני דברים:
א. האם גם כשמדובר בכם אתם ממש נגד מותגים???
ב. האם אתם בשום אופן לא קונים שום מותג גם כשיש מבצעים וזה ממש משתלם או אפילו מוכנים לשלם יותר על משהו שהוא לא מותג העיקר לא להתפשר על העיקרון???
הילדים שלכם קולטים את הנ"ל וזה כבר יחנך אותם בצורה הטובה ביותר להיות בעד/נגד מותגים. וכל שאר ההסברים והתרוצים זה רק בלבולי מח...

נוי

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
בקרן משנת יוסף היו ילקוטים ב138 ש"ח כולל קלמרים.
בתי בחרה ב"ניקי", רוב חברותיה ב"תותית".
לא עשינו מזה נושא היסטרי משום בחינה.
זה מה שבחרה? לבריאות.
אם הייתי צריכה לשוטט בכל הארץ כדי להביא בדיוק בדיוק מה שהיא רוצה, היה נושא לדיון חינוכי עד כמה ראוי להשקיע בדברים הללו.
להרגשתי ניקי זה כבר לא כזה מותג היסטרי.

egrolsini

משתמש מקצוען
נכתב ע"י מלפפון;n5018502:
אגב, שנה הבאה אני הולכת לקנות בע"ה ילקוט ניקי לכיתה ד'.
הילקוטים בקישור של סטוקי הם אלו שהיו במשנת יוסף באותו מחיר?

מה זה משנת יוסף?
אני ראיתי בחנות בעיר אותו ילקוט כמו ב"סטוקי" באתר, רק ב- 40 ש"ח יותר
אז הזמנתי מהאתר, הבנתי גם שזה מגיע עד הדלת ללא עלות (קניתי כמה מוצרים נוספים והגעתי מעל 200 ש"ח במשלוח חינם!)

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
אני קונה לבנות מותגים ומתייחסת לזה בסלחנות. את רוצה הלו קיטי - הנה הלו קיטי. משנה לשנה אני רואה איך שהן בעצמן לועגות למותגים והשנה הן בחרו עטיפות ללא שמץ של מותגים.

פקאן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
להרגשתי, הימנעות עקרונית, כמעט במסירות נפש, ממותג מסוים, זה לתת הכרה ודריסת רגל למותג כמעט כמו לרדוף אחריו במסירות נפש.
יש בחנות ניקי, הילדה רוצה ניקי, המחיר לא יקר יותר,והדמות לא פסולה מעיקרה - בבקשה.
לא מועיל לדבר על זה כ"כ הרבה.

ועוד לא דיברתי על הריאקציה, שמתפרצת באיזשהו גיל אצל הילדות שמנעו מהן בחרוף נפש כל בדל מותג.

טרוצער

משתמש סופר מקצוען
לדעתי צריך לתת לילדה לפחות ילקוט מותג, אי אפשר שהיא תחזור מהיום הראשון בכיתה א' בוכה, כי רק לה אין קיטי/ ניקי וכו', ילדות בכיתה א' יודעות להעליב את מי ששונה, ולילדה אין מספיק כוח לעמוד נגדן.

סטודיו פלאש

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עריכה והפקת סרטים
מבחינתי, כל דבר שעושים אותו בגלל ש'כולם' אני עושה מאמצים להסביר לילדה שזה טפשי ואין טעם להסחף אחרי כולם
זה ערך שגוי שיכול להביא בסופו של דבר להחלטות שגויות בחיים.
בינתיים הבנות שלי זורמות איתי ואני לא אמא מלחיצה בכלל. אם הם היו בוכות, זה היה משהו אחר
זה בכלל לא קרה וגם לא הגיע לזה, קצת שיעור בהסבר והם בעצמן כבר לא בענין של זה.
אני בכלל לא מדברת על זה יותר מידי, ולבנות שלי יש ניקי פה ושם וגם קיטי, אבל אני נגד להפוך את זה ל'ערך'
אין שום דבר נגד ניקי, הוא דוקא חמוד לדעתי
לדעתי ילדה בכיתה א' בכלל לא מבינה שום דבר במותגים, והיא שמחה ומאושרת בתיק החדש שקונים לה.
דוקא אם נלמד אותן בגיל קטן להיות כמו כולם ואח"כ בגיל בגרות הם יבכו וירגישו נורא אם הן לא יטוסו למשל לחו"ל...
זה הזמן ללמד אותם להיות בעלי מחשבה עצמאית.
הענין שאנחנו מכניסים להם בראש בגיל הקטן כמה חשוב שתהיה כמו כולם, ואם לא יהיה לה תיק מותג, יש אמהות (או אחיות) שיפגעו במקומה.
שימו לב גם כמה אנחנו שמים את החברה כערך עליון, ואם דיברנו על מסירות נפש, אז איך נראה לכם מסירות נפש של אמא שקונה לביתה הכל ממותג, ומתאמצת בשביל זה. מחדירה לבת שלה מגיל קטן, כמה שצריך להשתעבד לחברה.

Tweenset

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
אני חושבת שהדבר הנכון הוא לשאול אותה אם זה מה שאת אוהבת?
אני קונה רק מה שאת אוהבת ולא החברות שלך
גם אם היא אוהבת את זה בגלל החברות, את הרעיון היא תקלוט

ובגילאים מאוחרים יותר - אם האמא לא קונה מותגים כי זה יקר,
אחרת היתה קונה
ואז מתחילה לדבר בגנות המותג וכו'
אף ילד לא יקנה את זה
הם יודעים טוב שזה בגלל המחיר

הכי חשוב להיות כנים ולומר את האמת
אני לא חושבת שצריך להשקיע בבובה אחת כל כך הרבה כסף.. תראי, הילקוט הזה כל כך יפה ועולה הרבה יותר זול!

ואם הסיבה היא לא כספית, אלא עקרונית נטו, חשוב לשדר את זה, ואז הילדים יפנימו שזה עקרון אמיתי

nicky

משתמש מקצוען
נכתב ע"י סטודיו פלאש;n5019630:
מבחינתי, כל דבר שעושים אותו בגלל ש'כולם' אני עושה מאמצים להסביר לילדה שזה טפשי ואין טעם להסחף אחרי כולם
זה ערך שגוי שיכול להביא בסופו של דבר להחלטות שגויות בחיים.
בינתיים הבנות שלי זורמות איתי ואני לא אמא מלחיצה בכלל. אם הם היו בוכות, זה היה משהו אחר
זה בכלל לא קרה וגם לא הגיע לזה, קצת שיעור בהסבר והם בעצמן כבר לא בענין של זה.
אני בכלל לא מדברת על זה יותר מידי, ולבנות שלי יש ניקי פה ושם וגם קיטי, אבל אני נגד להפוך את זה ל'ערך'
אין שום דבר נגד ניקי, הוא דוקא חמוד לדעתי
לדעתי ילדה בכיתה א' בכלל לא מבינה שום דבר במותגים, והיא שמחה ומאושרת בתיק החדש שקונים לה.
דוקא אם נלמד אותן בגיל קטן להיות כמו כולם ואח"כ בגיל בגרות הם יבכו וירגישו נורא אם הן לא יטוסו למשל לחו"ל...
זה הזמן ללמד אותם להיות בעלי מחשבה עצמאית.
הענין שאנחנו מכניסים להם בראש בגיל הקטן כמה חשוב שתהיה כמו כולם, ואם לא יהיה לה תיק מותג, יש אמהות (או אחיות) שיפגעו במקומה.
שימו לב גם כמה אנחנו שמים את החברה כערך עליון, ואם דיברנו על מסירות נפש, אז איך נראה לכם מסירות נפש של אמא שקונה לביתה הכל ממותג, ומתאמצת בשביל זה. מחדירה לבת שלה מגיל קטן, כמה שצריך להשתעבד לחברה.

סטודיו פלאש -
למרות שאני לא בטוחה שאני מסכימה איתך לחלוטין על עניין המותגים (למרות שוודאי יש אמת מסוימת בדברייך, אם כי כל אחד צריך להתאים את הגישה לאופיו, מנהגיו ולאופי הילדים) -
אני ממש אוהבת ומעריכה את הגישה שלך בחינוך! מהכתיבה שלך ניכרים ההסברים, הדיבור בגובה העיניים, המחשבה מאחורי כל דבר..
הלוואי ואצליח ללמוד ממך קצת ולחנך את ילדי ככה, בעז"ה.

בברכה, אמא לילדה אחת קטנה שכבר מהיום חושבת על ההתמודדויות בגיל בוגר יותר :)

אהל

משתמש רשום
ראיתי בשופ שופ- בתחנה מרכזית
קלמרי ניקי ב- 10 שקל- לתא אחד
ושני תאים ב-20 ש"ח

נני5

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
את שואלת איך לעמוד בזה מבחינת התקציב?
אפשר להחליט שקונים ילקוט וקלמר תואם - של ניקי/כל מותג שהילדה אוהבת, ממילא זה משמש לפחות ל 3 שנים
וההבדל במחיר - גם הוא מתחלק.
ושאר הדברים [עפרונות וכו'] קונים את הרגילים והפשוטים.
אגב, יש בתי ספר שאסור להביא מכשירי כתיבה ממותגים אלא רק הפשוטים. [פעם ראשונה שאני מודה לתקנון שלנו! :p]

עדיף לקנות פעם אחת מותג, ולספק את הילדה. מאשר לא לקנות והיא כל הזמן רק תחכה להזדמנות לקנות מותגים
ואז זה כבר יעלה בריבית והצמדה...!

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  60  פעמים

לוח מודעות

למעלה