דרוש מתכון מושטים טעימים עם עגבניות, יש דבר כזה?

saralulu

משתמש מקצוען
אין לי הרבה ניסיון בהכנת מושטים ויש לי כרגע בבית הרבה עגבניות בשלות, אשמח לעשות שידוך מוצלח בינהם...
יש מצב למתכון טוב וטעים?
 

mutagim

משתמש סופר מקצוען
בטוח שיש,
לאדות בצל, כשמזהיב לפרוס את העגבניות לפרוסות להניח מעל הבצל,
להוסיף רסק עגבניות (או קטשופ), מלח, פלפל שחור, מעט סוכר.
אם אוכלים אצלכם עלי פטרוזילה או שום שמיר אז ניתן להכניס.
להוסיף מעט מים שיכסו את העגבניות.
להניח מעל הבלילה את המושטים,
אם מתחשק לך להוסיף שעועית מבושלת מקופסת שימורים או גרגירי חומוס טעים כאן מאד!!

ולבשל על אש בינונית כ חצי שעה עד 45 דקות.
לכבות ולהשאיר המכסה פתוח כמה דקות.
בתאבון!
 

saralulu

משתמש מקצוען
בטוח שיש,
לאדות בצל, כשמזהיב לפרוס את העגבניות לפרוסות להניח מעל הבצל,
להוסיף רסק עגבניות (או קטשופ), מלח, פלפל שחור, מעט סוכר.
אם אוכלים אצלכם עלי פטרוזילה או שום שמיר אז ניתן להכניס.
להוסיף מעט מים שיכסו את העגבניות.
להניח מעל הבלילה את המושטים,
אם מתחשק לך להוסיף שעועית מבושלת מקופסת שימורים או גרגירי חומוס טעים כאן מאד!!

ולבשל על אש בינונית כ חצי שעה עד 45 דקות.
לכבות ולהשאיר המכסה פתוח כמה דקות.
בתאבון!
נשמע נפלא :)
אפשר יותר דיוק?
יש לי מתכון טוב של רוטב אדום שמכיל את כל הרכיבים חוץ מהעגבניות, נראה לך יתאים?
(המתכון של רוטב אדום של כדורי בשר)
 

120161

משתמש מקצוען
סליחה שאני מתערבת...
רוטב עגבניות של קציצות אמור להיות מתאים בהחלט.
אצלנו הספרדים מעדיפים שטעם השום והמלח יגבר מעט על טעם הבצל והסוכר - רוטב קציצות בד"כ מכיל את כל המוצרים שהזכרתי.
אפשר לשחק עם יחסי התיבול ולשים עגבניות בשפע - המושטים יהנו וגם את!
 

120161

משתמש מקצוען
גם לי היה יוצא יותר טעים בבישול עד שלמדתי להכין את כל חומרי הרוטב בתבנית, להכניס לתנור ולתת לרוטב להתבשל ולהסמיך ואז להכניס את מנות הדג מכוסים חלקית ברוטב ולהמשיך לאפות.. אפיה קצרה.
 

אטי עמית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
אני מכינה המון
לאדות את העגבניות עם שומים שלמים ופרוסות לימון ללא קליפה (כמה? כמה שבא לך..) עם מעט שמן זית עד להתרככות
לערבב בכוס חצי כוס שמן זית+2 כפות פפריקה+כף גדושה כמון + כפית כורכום + כפית מלח -תגדילי כמויות בהתאם לכמות ירקות/מושטים.
אחרי שהירקות רכים מזיזים לצד אחד של הסיר ושופכים את השמן עם התבלינים עד שמבעבע היטב (שלב חשוב לפתיחת התבלינים וחיזוק הטעם) ואז לערבב הכל לבשל כמה דקות ולהוסיף כוס מים - או יותר בהתאם לכמות הדגים
להכניס את הדגים לפזר מעל כוסברה/פטרוזיליה/שמיר
לבשל על אש נמוכה עוד כ20 דק׳
טעים מאוד מאוד!
 

ט.ט.ט.

סוכנת ביטוח
מנוי פרימיום
אני מכינה את זה עם מושטים
כן חותכת את השום
ושמה גרגירי חומוס מבושלים במקום זיתים
מעולה ממש (בעיקר בחמישי בלילה, זה כמעט כמו לאכול טשולנט)
 

אטי עמית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
אני מכינה המון
לאדות את העגבניות עם שומים שלמים ופרוסות לימון ללא קליפה (כמה? כמה שבא לך..) עם מעט שמן זית עד להתרככות
לערבב בכוס חצי כוס שמן זית+2 כפות פפריקה+כף גדושה כמון + כפית כורכום + כפית מלח -תגדילי כמויות בהתאם לכמות ירקות/מושטים.
אחרי שהירקות רכים מזיזים לצד אחד של הסיר ושופכים את השמן עם התבלינים עד שמבעבע היטב (שלב חשוב לפתיחת התבלינים וחיזוק הטעם) ואז לערבב הכל לבשל כמה דקות ולהוסיף כוס מים - או יותר בהתאם לכמות הדגים
להכניס את הדגים לפזר מעל כוסברה/פטרוזיליה/שמיר
לבשל על אש נמוכה עוד כ20 דק׳
טעים מאוד מאוד!
שכחתי פרט חשוב: כף פלפל שחור ואם אוהבים חריף אז להוסיף פרוסות פלפל חריף…
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  104  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה