ממש לא נכון!
אני מכיר היטב את יסודות ובית חלקיה למרות שמעולם לא גרתי שם אך היו לי קשרים עסקיים וחברתיים בשני המושבים.
זה ממש המיינסטרים החרדי והלוואי והייתי יכול לגור שם!
קהילות ליטאיות סנדרטיות שבניהם לומדים בכל הישיבות הטובות הרגילות: חברון, תפרח, יד אהרן, תורה בתפארתה ועוד ועוד וכל ישיבה אחרת שתרצו הם מסתדרים שם מצוין.
יש שם בית יעקב מצוין, חיידר מצוין (חוץ מחלק מההנהלה, אך זה נושא פנימי בעייתי שממנו התושבים סובלים כמו בעוד מקומות...), כוללים רגילים ועוד.
הלוואי וכהנים תצליח לפתח עוד מושב כזה.
אני לא יודעת לגבי בית חלקיה, אבל את יסודות אני מכירה ממש מקרוב ואני יכולה להגיד שככה:
יסודות זה לא מושב חדש. יסודות קיים כבר למעלה משבעים שנה, ואתה פוגש את המושב כשהוא כבר עם קהילה מגובשת, שמורכבת בעיקר מבנים ונכדים של מייסדי המושב.
מה נראה לך, שלקהילה ביסודות לא היו חבלי לידה קשים?
יסודות הוקם
(או הוקמה?) ע"י קבוצה של ניצולי שואה, שהגיעו ממקומות שונים באירופה, אנשים עם מנטליות שונה, ובהתחלה היו מחלוקות ומריבות לא פשוטות בכלל.
ועוד משהו - הצביון של יסודות בתחילת דרכה היה פא"יניק. והמושב היה מושב חקלאי (עד היום דרך אגב). מבחינת סגנון הקהילה הייתה דומה לקבוצה שייסדה את קיבוץ חפץ חיים. למה היום, אחרי 70 שנה, יסודות הוא מושב חרדי וחפץ חיים דתי-לאומי לייט? אני באמת לא יודעת להגיד.
רק תקחו בחשבון שיסודות זה לא הוכחה טובה לכך שיכול להיות מושב שתושביו חלק מהמיינסטרים, כי זה לא מושב חדש...