דרוש מידע מורשה חתימה של עמותה יכול להגיש קבלות מס?

ישנו ביה"כ מסויים, אליו אני נוהג לתרום באופן קבוע חלק גדול ומשמעותי מתוך המעשרות שלי. בכוונתי כמובן להגיש בסוף השנה קבלות מס על כל התרומות האלו,
כעת מבקשים ממני להצטרף להיות מבעלי העמותה ולהירשם כמורשה חתימה.
האם זה יוכל לסבך אותי בסוף השנה בעת הגשת הקבלות, אולי זה ייראה מחשיד שתרומות גדולות כאלו מגיעים דוקא לעמותה שבה אני מורשה חתימה, או שאולי זה מקובל ומן הסתם כך זה אצל עוד מורשי חתימה למיניהם,
אבקש לענות מידיעה בלבד. תודה רבה

מ הלוי

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
אם התרומה אמיתית ואין לך מה להסתיר בכלל, כלומר שגם במקרה של ביקורת עומק אתה בטוח יוצא נקי, אז אין שום בעיה.

אם התרומה אמיתית ואין לך מה להסתיר בכלל, כלומר שגם במקרה של ביקורת עומק אתה בטוח יוצא נקי, אז אין שום בעיה.
מידיעה?
כי אני לא בטוח שאם התרומה אמיתית הם גם יוכלו לדעת ולהאמין שהיא אמיתית.
זה שרואים את זה יורד מהחשבון זה לא מספיק לדעתי (כל גנב מתחיל יודע לעשות שייראה כאילו זה אמיתי ושירד מהחשבון)

מ הלוי

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
י אני לא בטוח שאם התרומה אמיתית הם גם יוכלו לדעת ולהאמין שהיא אמיתית.
זה בדיוק מה שאני מתכוון, אם זה באמת באמת אמיתי אז לא תצטרך להסתבך בשום תירוצים והסברים, ואז הכל בסדר...
וכן, גם גנב מתחיל יכול לעשות את זה....

זה בדיוק מה שאני מתכוון, אם זה באמת באמת אמיתי אז לא תצטרך להסתבך בשום תירוצים והסברים, ואז הכל בסדר...
וכן, גם גנב מתחיל יכול לעשות את זה....
הענין הוא שלא מספיק לי שלא יוכלו לשים אותי בכלא מחוסר ראיות, אני מעוניין גם לקבל את הכסף, והשאלה האם אכן אקבל אותו,
יש כאן מישהו שיוכל לתת מידע מידיעה?

מ הלוי

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
יש מישהו שיודע לומר לי איזה סכומים, פחות או יותר, יגרמו להם לעשות ביקורת עומק?
זה ממש לא קשור לסכומים....
זה תלוי ביחס לפעילות העמותה.
אם אתה עמותה של בית כנסת, ובדיווח הרשמי הפעילות מסתכמת בחשבון חשמל וקצת נייר טואלט... אז איך תסביר קבלה על סך 200,000 ש"ח ?????
ואם אתה עמותה של תרומות ותמיכה למשפחות נזקקות אז יש לך איך להסביר ולכבס גם קבלה של חצי מיליון...
בקיצור, זה תלוי בהמון דברים אבל ממש לא קשור לסכום שאתה מעביר.

פוינט

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
תשלח שאלה לרשם העמותות, ותשמור את התשובה שתקבל.
אפשר גם לשאול רו"ח שמתמצא בעמותות ולקבל תשובה בכתב.
זה קביל בביקורת ומעיד על שהדברים התבצעו ביושר ובתום לב.

אגב, ביקורת עומק לא קשורה לסכומי התרומה, אלא למחזור הכספים השנתי של העמותה.

וכן, בכל שנה על העמותה להגיש את שמות התורמים מעל 100א"ש, אפשר לבקש מרשם העמותות באופן מנומק להשאר חסוי - יש סיכוי שיאשרו.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה