ומה שבסוף יצא ממנו.
או,
איך מוציאים מתוק מעז.
הם היו אמורים להיות קרואסונים.
פריכים. מקמח שקדים.
משהו שהכנתי במשך השנה ויצא מ-צ-ו-י-ן
אבל, עם נטורינה.
פסח.
ואין לי נטורינה בכשרות שמתאימה לי.
אז ניסיתי עם שמן קוקוס.
איך אומר בעדינות,
קיבלתי קראוסוני פיתה.
טעימים.
פריכים.
אבל,
לא ממש מה שרציתי.
הסתכלתי על מחצית הבצק שנותר לי.
קרואסונים הם לא יהיו.
אבל מה כן?
באינסטינקט של רגע, שטחתי את הבצק הנותר בתבנית בעובי של כ-3 מ"מ- חצי ס"מ.
פיזרתי סוכר מעורב בקינמון
סימנתי חתכים לריבועים.
ושלחתי לתנור להשחמה קלה.
אחרי שהם השחימו קלות, חתכתי שוב בסימני החיתוך לריבועים ואפיתי עוד כמה דקות להשחמה נאה.
זהו.
העידו כאן שאלו ביסקויטים ממש טובים.
אז תהנו גם אתם.
מתכון:
1.5 כוסות קמח שקדים
3/4 כוס קמח תפו"א
1/2 כוס סוכר
1 ביצה
1/2 כוס שמן קוקוס
מעבדים את הרכיבים לבצק אחיד, רטוב מעט.
עוטפים בניילון ומעבירים לקירור של כחצי שעה
מרדדים בין 2 שכבות ניר אפיה.
בהיעדר מערוך לפסח, משטחים בידיים בין 2 נירות אפיה
מעבירים את מניר האפיה התחתון שמעליו הבצק לתבנית.
מסמנים סימני חיתוך לריבועים בסכין חדה
מערבבים:
2 כפות סוכר ו-1 כפית קינמון ומפזרים על הריבועים
אופים כ-8 דקות להשחמה קלה.
עוברים בסכין על החריצים לחיתוך מלא ואופים עוד מספר דקות להשחמה נאה
או,
איך מוציאים מתוק מעז.
הם היו אמורים להיות קרואסונים.
פריכים. מקמח שקדים.
משהו שהכנתי במשך השנה ויצא מ-צ-ו-י-ן
אבל, עם נטורינה.
פסח.
ואין לי נטורינה בכשרות שמתאימה לי.
אז ניסיתי עם שמן קוקוס.
איך אומר בעדינות,
קיבלתי קראוסוני פיתה.
טעימים.
פריכים.
אבל,
לא ממש מה שרציתי.
הסתכלתי על מחצית הבצק שנותר לי.
קרואסונים הם לא יהיו.
אבל מה כן?
באינסטינקט של רגע, שטחתי את הבצק הנותר בתבנית בעובי של כ-3 מ"מ- חצי ס"מ.
פיזרתי סוכר מעורב בקינמון
סימנתי חתכים לריבועים.
ושלחתי לתנור להשחמה קלה.
אחרי שהם השחימו קלות, חתכתי שוב בסימני החיתוך לריבועים ואפיתי עוד כמה דקות להשחמה נאה.
זהו.
העידו כאן שאלו ביסקויטים ממש טובים.
אז תהנו גם אתם.
מתכון:
1.5 כוסות קמח שקדים
3/4 כוס קמח תפו"א
1/2 כוס סוכר
1 ביצה
1/2 כוס שמן קוקוס
מעבדים את הרכיבים לבצק אחיד, רטוב מעט.
עוטפים בניילון ומעבירים לקירור של כחצי שעה
מרדדים בין 2 שכבות ניר אפיה.
בהיעדר מערוך לפסח, משטחים בידיים בין 2 נירות אפיה
מעבירים את מניר האפיה התחתון שמעליו הבצק לתבנית.
מסמנים סימני חיתוך לריבועים בסכין חדה
מערבבים:
2 כפות סוכר ו-1 כפית קינמון ומפזרים על הריבועים
אופים כ-8 דקות להשחמה קלה.
עוברים בסכין על החריצים לחיתוך מלא ואופים עוד מספר דקות להשחמה נאה
נערך לאחרונה ב: