מה עושים עם מורה נהיגה שלא מוכן להוציא לטסט בשיעור 50+?????

תאורת חרום

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י פנס בערפל;n5020144:
אחרי X שיעורים ו Y טסטים ו Z ש"ח שהוצאתי....

תלמיד תמיד בטוח שהוא נוהג מעולה וטוב, והסיבה שהטסטר לא העביר אותו נעוצה במוצאו העדתי או באנטישמיות חבויה.
ולא היא.
לנהוג זאת אומנות מורכבת ואחראית.

אני חייב להגיב....
התמונה מזכירה לי את החלונות של בתי הכנסת של פעם...

לעצם העניין מורה נהיגה בשיעור מסויים צריך לתת להם ליפסל, אבל לא סתם למשוך.

כמה אמור להיות העליות של הוצאת רשיון 6.000 ?
והאם ידני עולה יותר זול מאוטומטי?

איש מצליח

משתמש פעיל
מוזיקה ונגינה
מכירים את המורה יעקב שטיין
יש לכם המלצות עליו
אם יש לכם משהו ספציפי
תכתבו לי בבקשה בפרטי
תודה רבה.

תמר אלחרר

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
נכתב ע"י שריונה;n5020254:
100 שיעורים??
בזמן הזה כבר יכל להיות טייס

ועוד באוטומט?? לא נשמע טוב!
קל לאמר שזה נשמע סחיטה. אבל- אולי בעלך סופר פחדן?
אני מציעה ללכת למורה חיצוני- פשוט לבקש חוות דעת מקצועית [כמו חוות דעת שנייה אצל רופא מומחה-להבדיל..] שיבדוק
מה מצב של בעלך והאם המורה אכן צודק.

א. לא 100 שיעורים אלא 50 בכפולים.. (25 כפולים)
ב. לא הייתי נספחת עד כדי כך ללכת לחוות דעת חיצונית וכו', לא נראה לי שבעלי פחדן- זה לא האופי שלו,
ג. כתב בבא קמא סיבה שנראית הכי הגיונית -"הוא חייב לשמור על המוניטין שלו כמי שרוב תלמידיו עוברים בראשון, ולכן עד שהוא לא משוכנע שהתלמיד עובר הוא לא יוציא אותו. ולמרות זאת יש לו אחוזים של פשלות."

תודה בכל אופן על התגובה

נעמי20

משתמש פעיל
בעיני אין מקום בשעור חמישים לעבור למורה אחר, בייחוד שעדיין הוא לא ניגש לטסט.
אצל מורה אחר יכול לקחת לו הרבה יותר זמן לקבל טסט (כי יש לו התחייבות לכל התלמידים הקודמים שלמדו אצלו...)
וכמו שכתבו, שילחץ על המורה לקבל טסט ולא יבהל מההפחדות שלו שהוא לא מוכן וכד'....
מקסימום יעשה עוד טסט

איציק הצדיק

משתמש מקצוען
נראה לי סיפור מוזר, אבל האמת היא שאני מהדרום ואצלנו יש אפשרות לסגור עם מורה על סכום גלובלי למשל חבר אמר לי אתמול שהוא סגר עם מורה על 4,200 ש"ח, עד הרישיון לא כולל העמדת רכב לטסטים, ולא משנה אם זה יהיה 10 שיעורים או 150 שיעורים נראה ליש בדרך הזו הם מוציאים כמה שיותר מהר כדי לחסוך שיעורים.
ועוד אצלנו בדרום זה לא כמו במרכז, כיון שבמרכז יש הרבה בלגן בכביש פי 10 ממה שקורה אצלנו למשל יש שעות שכל התנועה מתה ומי שמקבל טסט לשעות האלו כמעט תמיד עובר בראשון, אני ממליץ בחום ליסוע לעיר קטנה יחסית כמו נתיבות, אופקים, קרית גת, אני מכיר הרבה שמגיעים אלינו לעשות רישיון, וסוגרים את זה ב3 עד 4 א"ש, כולל הנסיעות.
אני למשל עברתי בטסט שלישי אמנם לפני חמש שנים בערך, והכל יצא לי בסיכום רק 3,000 ש"ח!!! ובידני לא אוטומט.
לסיכום כדרומי נראה לי מאוד מוזר הסיפור.

666

משתמש צעיר
לבעלי היה את אותו סיפור עם מורה ידוע במיוחד, לא בב"ב. והמורה הזה זה הכבוד שלו להעביר בפעם הראשונה...
בערך 40 שיעורים סחב אותו, עוד 1-2 שיעורים וכו'. ותכלס ל שחרר טסטים.
בסוף אני התקשרתי אל המורה, וחתכתי לו שיביא טסט ומייד.
בסוף הוא לא עבר את הטסט, עכשו ממתינים לטסט שני, אבל אני זאת שמתקשרת ומנדנדת, וזה עוזר, הוא קידם אותו בחודש לתור לטסט שני.
אגב, הסיפור עם הטסטרים הוא, שבעוד שנה אמורה להיות רפורמה במשרד הרישוי, והרבה חברות חיצוניות יוכלו לתת טסטים.
אז כל הטסטרים עוזבים עכשו בתנאי פרישה שיש להם עכשו.
ונותרו סה"כ 60 טסטרים בכל הארץ.
בהצלחה!!

Natan Galant

כתיבה שדגה לך לקוחות, ובכמויות!
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י תאורת חרום;n5020260:
אני חייב להגיב....
התמונה מזכירה לי את החלונות של בתי הכנסת של פעם...

לעצם העניין מורה נהיגה בשיעור מסויים צריך לתת להם ליפסל, אבל לא סתם למשוך.

כמה אמור להיות העליות של הוצאת רשיון 6.000 ?
והאם ידני עולה יותר זול מאוטומטי?

עשיתי ויטראז' והחלטתי לזכות את הגולשים בחלון לתפארת:)

סטודיו מיתר

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
הכי משתלם לסגור דיל עם בי"ס לעשות את מספר השיעורים שחייבים,(יש להם תנאי תשלום מעולים כי הם מעסיקים מורים זקנים ונרגנים בפרוטות שלא יכולים להיות עצמאיים כי כל מי שלומד אצלם רק מוציא להם שם יותר רע), אחרי שעשו את מספר השיעורי חובה ללכת למורה פרטי (למשל מאיר מגד מפתח תקוה) ולסכם איתו שעושים אצלו 5 שיעורים ואח"כ טסט, ואז לומדים נורמאלי את כל מה שהזקן הנרגן לא לימד , ואם לא עוברים טסט אז עוד 2 או 3 שיעורים וחוזר חלילה, הבי"ס שדיברתי זה הבתי ספר הגדולים שיש להם משרדים ומזכירות וכ"ו ,לא על כמה מורים שהתאגדו לעסק אחד וגם להם קוראים בי"ס ,והם צעירים וסבלניים ומצויינים, כל האמור לעיל הוא מנסיון שלי ושל אחרים שעשו בדיוק כך,

תאורת חרום

משתמש סופר מקצוען
אני למדתי אצל מורה שנקרא טוב וקשוח
והיה שולח כמה מורים מחליפים.
בזמנו חשבתי שזה לא כדאי ולא טוב.
כהיום אני חושב שכל אחד שם את הדגש על הזוית שלו, והוא רואה את הטעיות מכיוון אחר ולא משוחד.

בשם

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י מפרגנת;n5019881:
אין כרגע מספיק טסטים לתלמידים וזה בעיה רצינית!!![/QUOT
מעניין!
אני שמעתי על בית ספר לנהיגה בי-ם שיש להם דילים שווים!!!
לא יודעת אם מותר לכתוב כאן אולי זה פרסום;)
חבילות...שלא כולם אוהבים את זה אבל יש לי חברות שעשו ב 4200 32 או 28 שיעורים
כולל טסט פנימי
מדובר על נשים שהתחילו ללמוד באדר- 5 חודשים! לדעתי זה אפשרי להשיג טסט אם רק מעבירים מעטפה מתחת לשולחן...
כך אני חושבת לפחות שזה אפשרי
ובאמת הסיפור הזה נשמע מוזר ביותר- אם כי קורה שצריכים עוד ועוד שיעורים אבל לא מהמורה אלא מהתלמיד...

אש הברזל

משתמש סופר מקצוען
גם לי היה אותו דבר עם מורת נהיגה שעשיתי מעל 50 שיעורים וכל פעם היא אמרה שאני לא מוכנה
מלבד זה שכל השיעורים היו סיוט רק צעקות וגערות מהחל ועד כלה בלי שום טיפת אמפתיה
שלא לדבר על זה שהתעקשתי לסגור כל פעם את הרדיו והיא ברב חסדה הסכימה רק להנמיך
בסוף נמאס לי ופשוט שיעור אחד ישבתי וכעסתי וצעקתי ולדעתי היא קצת נבהלה שאני יעשה לה תאונה עם האוטו מרב עצבים
וכמובן לא לפני שצעקה עלי שאני חושבת שאני יותר חכמה מכולם וכו וכו
אבל בסוף קבעה לי לשבועיים אחרי ועברתי ב"ה בגלל התפילות והתרומות
אבל אין לי ספק שהייתי מוכנה גם חודש לפני
ועכשיו אני נוהגת חופשי כמעט כל יום ואף אחד לא מאמין שהרגע קיבלתי רשיון
וממנה בחיים לא שמעתי שום עידוד תמיד רק הייתי הכי גרועה שאפשר
יש אנשים שפשוט צריך לעבוד איתם בצעקות כי זה השפה שהם מבינים!!!

לילי 1

משתמש מקצוען
אולי אפשר לאמר למורה שהכסף שהוקצב נגמר ועכשיו רק מחכים לטסט? יהיה לו יותר אינטרס ככה
אני למדתי אצל מורה באחד מבתי הספר הגדולים. היא היתה החברה הכי טובה של מנהל בית הספר. בזמן שכולם נאנקו וייחלו לטסטים, היא הוציאה לי טסטים מהיום למחר. (אה, את צריכה ללדת לחנוכה? אז יאללה נקבע לך טסט ליום ראשון. לא עברתי. נקבע עוד אחד לשבוע הבא)

אלישקף

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L
נכתב ע"י המקצוען;n5020065:
מחילה, אבל אתה הוזה...
על אוטומט, הממוצע הוא בקושי 25. וידני 30-35...
40 באוטומט, זה ממש דיסלקט... -:)

דווקא לדיסלקטים לא אמורה להיות בעיה עם נהיגה...

brod

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י המקצוען;n5020065:
מחילה, אבל אתה הוזה...
על אוטומט, הממוצע הוא בקושי 25. וידני 30-35...
40 באוטומט, זה ממש דיסלקט... -:)

28 שיעורים זה חובה עפ"י חוק.

דיסלקט? - לכנות כישלון באמצעות קשיים של אנשים?! אולי תגיד זה ממש תסמונת?

אלישקף

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
D I G I T A L
נכתב ע"י השמח בחלקו;n5021748:
יש להם בעיה בלמידה של הנהיגה...

אז אחד משנינו לא יודע מה זו דיסלקציה.
חשבתי שזו לקות שמתבטאת בקשיים בקריאה, אבל אולי אני טועה.

קדיתא

משתמש פעיל
25 כפולים, גם באוטומט, זה לא כל כך מוגזם כמו שמנסים לצייר כאן. יש אכן רבים שלא מתקרבים לכמות כזו של שיעורים, אבל יש גם רבים מאוד שעושים 60 שיעורים ועדיין לא עוברים טסט. כל אחד והכישרון שלו. מספר השיעורים אגב, לא תמיד משמעותי כמו האיכות שלהם והפיזור שלהם [לא תמיד יש טעם בכפולות]. גם לא כל מורה מתאים לכל תלמיד. תלמידים רבים הולכים למורה נהיגה שנחשב מצוין, ומוצאים שמה שמצוין לחבריהם ממש לא מצוין להם.
מניסיון, לא הייתי ממליץ להחליף מורה בשלב כל כך קרוב לטסט, גם אם מדובר במורה קצת סחטן. קשה להאמין שמורה אחר יקרב אותו לטסט מהר יותר. למורה אחר יש יותר מחויבות לתלמידים שפרנסו אותו חדשים ארוכים. אם הוא בטוח בנהיגה שלו וחושב שהבעיה היא רק במורה, שיפסיק עם הכפולות, ושיתחיל לתת למורה את התחושה שהפרה הזו כבר לא כל כך חולבת: 'אין לי כסף', 'המצב קשה' וכו'.
תלמיד אצל מורה נהיגה הוא אכן סוג של שבוי, ולא תמיד אפשר לדעת אם כוונותיו של המורה ישרות. אבל צריך גם לדעת לא להאמין לכל סיפורי הצעירים בסביבה על איך שעברו טסט ב-20 שיעורים, או איך שסידרו את המורה והעמידו אותו על המקום. הרבה מאוד תלמידים מתקשים, משלמים הרבה, עושים הרבה שיעורים, לא מצליחים להתמודד עם סחטנות של מורה מנוסה, ולא ממש מספרים את זה לכל הסביבה.

שיהיה בהצלחה!

תמר אלחרר

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
נכתב ע"י קדיתא;n5021875:
25 כפולים, גם באוטומט, זה לא כל כך מוגזם כמו שמנסים לצייר כאן. יש אכן רבים שלא מתקרבים לכמות כזו של שיעורים, אבל יש גם רבים מאוד שעושים 60 שיעורים ועדיין לא עוברים טסט. כל אחד והכישרון שלו. מספר השיעורים אגב, לא תמיד משמעותי כמו האיכות שלהם והפיזור שלהם [לא תמיד יש טעם בכפולות]. גם לא כל מורה מתאים לכל תלמיד. תלמידים רבים הולכים למורה נהיגה שנחשב מצוין, ומוצאים שמה שמצוין לחבריהם ממש לא מצוין להם.
מניסיון, לא הייתי ממליץ להחליף מורה בשלב כל כך קרוב לטסט, גם אם מדובר במורה קצת סחטן. קשה להאמין שמורה אחר יקרב אותו לטסט מהר יותר. למורה אחר יש יותר מחויבות לתלמידים שפרנסו אותו חדשים ארוכים. אם הוא בטוח בנהיגה שלו וחושב שהבעיה היא רק במורה, שיפסיק עם הכפולות, ושיתחיל לתת למורה את התחושה שהפרה הזו כבר לא כל כך חולבת: 'אין לי כסף', 'המצב קשה' וכו'.
תלמיד אצל מורה נהיגה הוא אכן סוג של שבוי, ולא תמיד אפשר לדעת אם כוונותיו של המורה ישרות. אבל צריך גם לדעת לא להאמין לכל סיפורי הצעירים בסביבה על איך שעברו טסט ב-20 שיעורים, או איך שסידרו את המורה והעמידו אותו על המקום. הרבה מאוד תלמידים מתקשים, משלמים הרבה, עושים הרבה שיעורים, לא מצליחים להתמודד עם סחטנות של מורה מנוסה, ולא ממש מספרים את זה לכל הסביבה.

שיהיה בהצלחה!

תודה רבה על התגובה המפורטת והארוכה, אכן יש צדק בדבריך.
לגבי השיעורים הכפולים- אנחנו גם חושבים שאין טעם והם בכלל לא מועילים, כי באמת האיכות והלמידה של שיעור אחד- כמעט משתווה לאיכות והלמידה בשיעור כפול.
ולעבור למורה אחר- לא התרשמנו שמומלץ,
ושוב תודה- נקווה שיעבור מהר- רק בסיעתא דשמיא- לא לשכוח!!!

123770

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
גם אני תקועה כבר חצי שנה מאז שסיימתי ללמוד. נכשלתי בשני טסטים ומחכה כבר 3 חודשים לטסט הבא.
סתם כדי שתרגישו יותר טוב, אני גם על אוטמט וכבר עברתי שישים שיעורים. יתכן שגם סחטנות של מורה, אבל כנראה שגם קצת קשור ליכולות או לסיעתא דשמיא שלי.
לא כתבו כאן, אבל הקצאת הטסטים למורה היא לפי כמות התלמידים, ככה שתמיד עוד אחד יותר נחמד.
כל המתפלל על חברו נענה תחילה- אולי נעשה דיל תפילות?

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  55  פעמים

לוח מודעות

למעלה