דרוש מידע מה עושים בחלאקה?

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
כלומר העניין העיקרי שיש דווקא ביום שניהיה בן 3 זה להכניס לחיידר
ןלספר אפשר גם אח"כ?
אצלינו אין בכלל את מנהג החלקה (גם לא להכניס לחיידר וכו'), אבל כשהבן שלי נהיה בן 3 בדקתי את הנושא וזה מה שהבנתי.

לילה אחד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
מזדהה עם כל מילה!!!

ןלספר אפשר גם אח"כ?
עד כמה שידוע לי, הענין העיקרי הוא דוקא התספורת (אגב, זה שעד גיל 3 לא נוגעים, יש בזה רמז שקשור ל3 שנים של ערל, יש לנו עוד שנה עד החלאקה כדי להיזכר :D)
ההכנסה לחדר - עד כמה שאני יודעת המקור שלה לא קשור בהכרח לגיל 3, ויש מקומות שעשו באיזור גיל 5. המקור לזה הוא מתקופות שכשהילד היה בשל הכניסו אותו למלמד להתחיל ללמוד, ולא דוקא בא אלול/1 לספטמבר של שנה מסוימת. זה מה שידוע לי

החכמה צודקת

משתמש מקצוען
ןלספר אפשר גם אח"כ?
תבררי אולי אצל הרב שלכם
אצלנו, אח שלי למשל נהיה בן 3 בדיוק בל"ג בעומר :)אז כמובן שאז עשינו את התספורת והנסיעה למירון וכו'
ולמחרת הכנסנו אותו לחיידר.

מתכנתת+

משתמש מקצוען
אין לי בעיה עם עצם הדבר, הבעיה שלי היא מזה שעושים מזה "עניין" עם כללים והגדרות איך עושים את זה
הבנתי שזה הבעיה שלך וקשה לי להבין אותה בגלל הסיבות שהבאתי לעיל
וניסיתי להסביר לך שהוא לא שאל מה הכלל במקרה הזה - כי אין כללים, אלא מה מבחינה רוחנית יותר חזק לנצל את היום הזה, שהוא אוחז אותו ליום גדול, וזה שאלה מאוד יפה
וזכותו לעשות מדבר רוחני ענין, זה מאוד יפה, ובטח כשיש לו על מה לסמוך..
כמו שאתה תאחז מראש השנה שזה יום גדול ותרצה לנצל אותו הכי שאפשר אז תתענין לדעת מה יותר חשוב לומר תהילים או ללמוד מוסר, כמובן רק דוגמא לא רלונטית, וכמובן להבדיל, אבל זה הכיוון..
וחוץ מזה בלי קשר מענין אם כללים הגדות וענינים שעושים מדברים גשמיים ושטותיים, ויש מלא, גם מציק לך?
אבל כמובן זכותך שיהיה לך בעיה עם זה, ב"ה שאלו הבעיות שלך

איש אחד הלך

משתמש סופר מקצוען
הבנתי שזה הבעיה שלך וקשה לי להבין אותה בגלל הסיבות שהבאתי לעיל
וניסיתי להסביר לך שהוא לא שאל מה הכלל במקרה הזה - כי אין כללים, אלא מה מבחינה רוחנית יותר חזק לנצל את היום הזה, שהוא אוחז אותו ליום גדול, וזה שאלה מאוד יפה
כמו שאתה תאחז מראש השנה שזה יום גדול ותרצה לנצל אותו הכי שאפשר אז תתענין לדעת מה יותר חשוב לומר תהילים או ללמוד מוסר, כמובן רק דוגמא לא רלונטית, וכמובן להבדיל, אבל זה הכיוון..
וחוץ מזה בלי קשר מענין אם כללים והגדות וענינים שעושים מדברים גשמיים ושטותיים, ויש מלא, גם מציק לך?
אבל כמובן זכותך שיהיה לך בעיה עם זה, ב"ה שאלו הבעיות שלך
אה"נ שגם בדברים גשמיים זה מוזר והזוי אלא שאני פחות חווה את זה כרגע
אני בראש השנה עשיתי מה שצריך לעשות-להתפלל, לאכול, ללמוד גם

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
(אגב, זה שעד גיל 3 לא נוגעים, יש בזה רמז שקשור ל3 שנים של ערל, יש לנו עוד שנה עד החלאקה כדי להיזכר :D)
נכון, אבל זה לא בהכרח שמיד בגיל 3 צריך להסתפר.
עד כמה שידוע לי, הענין העיקרי הוא דוקא התספורת
אני כבר לא זוכרת איפה קראתי את זה, אבל אמרו שם בפרוש שעניין גדול להכניס לחיידר ביום הזה ולשמור על טהרת העיניים ועוד כל מיני עניינים שאני לא זוכרת, ועם התספורת אפשר לחכות גם לל"ג בעומר.

מתכנתת+

משתמש מקצוען
כי זה מה שכתוב בחז"ל ובספרי ההלכה שצריך לעשות
מצוין, אז באמת פותח האשכול יכל ללכת לספרים ומקורות לבדוק מה הכי חשוב ומה כדאי לעשות ביום הזה, (והוא בחר לשאול את הידענים דפרוג)
אבל באמת יש דברים שצריך לעשות, יש דברים שכדאי לעשות ויש דברים שאפשר לעשות
יש אנשים שבגשמיות מחפשים לעשות גם מה שלא חייבים
יש אנשים שברוחניות מחפשים לעשות גם מה שלא חייבים
ואשרי מי שמענין אותו חשיבות של דברים ברוחניות ומעונין להגדיל להאדיר לנצל ולעשות ענין מדברים בעלי משמעות רוחנית
ואפשר לראות בעולם כל אחד מה שמענין אותו וחשוב לו יעשה ממנו ענין
וסתם ככה איזה נכס זה לילד שרואה ממה אבא שלו מתרגש מה הוא מחשיב וממה הוא עושה ענין...

נערך לאחרונה ב:

שמעון963852741

משתמש פעיל
הראשונים כבר כתבו כללים מה עושים ביום החלקע, כמדומני הרוקח וקב הישר. מי שהמציא את המנהג ללכת למירון אם איני טועה הוא האר"י.

לילה אחד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
נכון, אבל זה לא בהכרח שמיד בגיל 3 צריך להסתפר.

אני כבר לא זוכרת איפה קראתי את זה, אבל אמרו שם בפרוש שעניין גדול להכניס לחיידר ביום הזה ולשמור על טהרת העיניים ועוד כל מיני עניינים שאני לא זוכרת, ועם התספורת אפשר לחכות גם לל"ג בעומר.
את בטוחה שזה נאמר על היום של גיל 3? אני חושבת שכל מה שאת כותבת נאמר על היום שבו מכניסים לחדר, בלי קשר לגיל. אבל אולי כדאי באמת למצוא את המקור

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
את בטוחה שזה נאמר על היום של גיל 3? אני חושבת שכל מה שאת כותבת נאמר על היום שבו מכניסים לחדר, בלי קשר לגיל. אבל אולי כדאי באמת למצוא את המקור
ככה אני הבנתי ויכול להיות שאני טועה :)
בדקתי את זה לפני שנה וכאמור זה לא המנהג שלנו...

לילה אחד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
טוב, מסתבר שהמקור של ההכנסה לחדר היה בכלל בחג השבועות, ולא ביום ההולדת של הילד דוקא. בשלב מסוים, כנראה בגלל בעיות הלכתיות, התחילו לעשות את זה ביום חול.

"תחילה, היה נהוג לקיים את המנהג בחג השבועות עצמו[4], אך ברבות השנים השתנה המנהג והחלו לקיים את טקס הכנסת הילד לתורה בימות החול[5], כאשר הכניסו את הילד בפועל ללמוד בחיידר."
המקורות מסוף הדף (חבדפדיה, שם מצאתי עם מקורות) -
4 - רוקח סימן רצו; ר' אפרים מבונא; ספר האסופות; מנהגי מהר"ם מרוטנבורג; ועוד.
5 -אלי' רבה או"ח תצב, ג. קב הישר פע"ב.

איש אחד הלך

משתמש סופר מקצוען
מצוין, אז באמת פותח האשכול יכל ללכת לספרים ומקורות לבדוק מה הכי חשוב ומה כדאי לעשות ביום הזה, (והוא בחר לשאול את הידענים דפרוג)
אבל באמת יש דברים שצריך לעשות, יש דברים שכדאי לעשות ויש דברים שאפשר לעשות
יש אנשים שבגשמיות מחפשים לעשות גם מה שלא חייבים
יש אנשים שברוחניות מחפשים לעשות גם מה שלא חייבים
ואשרי מי שמענין אותו חשיבות של דברים ברוחניות ומעונין להגדיל להאדיר לנצל ולעשות ענין מדברים בעלי משמעות רוחנית
ואפשר לראות בעולם כל אחד מה שמענין אותו וחשוב לו יעשה ממנו ענין
וסתם ככה איזה נכס זה לילד שרואה ממה אבא שלו מתרגש מה הוא מחשיב וממה הוא עושה ענין...
זה העניין, שמוזר לי לראות איך זה נהיה עניין ברוחניות

יאיר אגוזי

משתמש צעיר
אנחנו נוהגים להזמין ספר הביתה. ואז הילד מסתפר. ועושים חגיגה עם אוכל ועוגה.
והוא מלקק את הדבש מהאותיות ואנה ארעף מה הוא עוד עושה שם.....
בקיצור עושים קצת שמח.
וכמובן עושים צילומי סטודיו לפני החלאקה.

בהצלחה, ותשאירו לי מהעוגה:)....

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ר'

קנג רְאֵה עָנְיִי וְחַלְּצֵנִי כִּי תוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קנד רִיבָה רִיבִי וּגְאָלֵנִי לְאִמְרָתְךָ חַיֵּנִי:קנה רָחוֹק מֵרְשָׁעִים יְשׁוּעָה כִּי חֻקֶּיךָ לֹא דָרָשׁוּ:קנו רַחֲמֶיךָ רַבִּים יי כְּמִשְׁפָּטֶיךָ חַיֵּנִי:קנז רַבִּים רֹדְפַי וְצָרָי מֵעֵדְוֹתֶיךָ לֹא נָטִיתִי:קנח רָאִיתִי בֹגְדִים וָאֶתְקוֹטָטָה אֲשֶׁר אִמְרָתְךָ לֹא שָׁמָרוּ:קנט רְאֵה כִּי פִקּוּדֶיךָ אָהָבְתִּי יי כְּחַסְדְּךָ חַיֵּנִי:קס רֹאשׁ דְּבָרְךָ אֱמֶת וּלְעוֹלָם כָּל מִשְׁפַּט צִדְקֶךָ:
נקרא  1  פעמים

אתגר AI

הסוואה • אתגר 21 • אתגר נושא פרסים 🎁

לוח מודעות

למעלה