מה עולה יקר יותר בישול גז או בישול בכיריים אינדוקציה?

עוד יהודי פשוט

משתמש צעיר
תלוי כמה אתם מבשלים והאם זה חיבור לבלונים או צובר.
בגדול לרוב האנשים לדעתי אינדוקציה ייצא פחות מאשר גז , מה שכן זה שאם בשביל זה תקני אינדוקציה חדש אחרי שיש לך כבר גז אז מן השתם ייקח לך כמה שנים לקבל חזרה את הכסף.

ההבדל בין חד פאזי לתלת מתבטא בהאם תוכלי להדליק כמה להבות על עוצמת בישול גבוהה בו זמנית או לא, לא אמור להיות לזה השפעה רצינית על העלות חשמל.

נעמי בת עמי

משתמש פעיל
תלוי כמה אתם מבשלים והאם זה חיבור לבלונים או צובר.
בגדול לרוב האנשים לדעתי אינדוקציה ייצא פחות מאשר גז , מה שכן זה שאם בשביל זה תקני אינדוקציה חדש אחרי שיש לך כבר גז אז מן השתם ייקח לך כמה שנים לקבל חזרה את הכסף.

ההבדל בין חד פאזי לתלת מתבטא בהאם תוכלי להדליק כמה להבות על עוצמת בישול גבוהה בו זמנית או לא, לא אמור להיות לזה השפעה רצינית על העלות חשמל.
תודה!
אני על צובר, כלומר של הבניין, מה ההבדל? הכיריים שלי מתו בכל מקרה והשאלה מה לקנות.
מעניין שיש דגמים שהם מראש לחד פאזי, גם שם לדעתכם לא אוכל להדליק על אש גבוהה כמה יחד?
תודה ענקית

עוד יהודי פשוט

משתמש צעיר
פשוט כשמחוברים לצובר אז העלות של הגז יותר גדולה כי יש דמי שירות חודשיים וזה מצטרף לחשבון.
בכל מקרה עלות של אינדוקציה איכותי זה כ2000 שקל, רק הכיריים עצמם. (שימי לב שבחלק מהיבואנים אז צריך גם לשלם כמה מאות שקלים למתקין, לא כל היבואנים זה ככה)
בהמשך לאשכול השני שלך, אז צריך גם לראות מה המצב של החשמל בדירה, אם יש שקע כח ליד הכיריים (דהיינו שקע עם תעלה נפרדת בלי שום קופסאות בדרך) אז די בקלות אפשר להפוך אותו לתלת פאזי והעלות של החשמלאי תהיה כמה מאות שקלים, מאמין שבין 250 ל800 תלוי איזה חשמלאי תיקחו ואיזה תעודות יש לו.
אם אין תעלה נפרדת זה יצריך לחצוב תעלה חדשה מהארון וזה כבר יוסיף לעלות, המחיר תלוי במרחק מהלוח לכיריים.

בהנחה שתחסכי 25 שקל לחודש בחשבון גז ביחס לחשמל זה עדיין אומר שייקח לך 80 חודשים לקבל חזרה את ה2000 שקל.....

הדגמים של החד פאזי פשוט לא יאפשרו חום גבוה בו זמנית בכמה להבות, (זה שהם מראש חד פאזי זה אומר שהגדירו אותם שלא ישרפו את החוטים של החד פאזי על ידי שימוש בחשמל יותר ממה ששייך) צריך לשאול מישהו שהתנסה בהם בפועל האם זה מורגש ביומיום.

מירי קוגלמן

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
לי יש כיריים חשמליות חד פאזי (לא אינדוקציה) עוד לא נפל לי אף פעם החשמל בגללם, ובימי שישי אני לא חוסכת בחשמל... יכול לדלוק 4 להבות+מייבש+מ.כביסה+תנור+מזגן-2

תפוח אדמה

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
D I G I T A L
הדגמים של החד פאזי פשוט לא יאפשרו חום גבוה בו זמנית בכמה להבות, (זה שהם מראש חד פאזי זה אומר שהגדירו אותם שלא ישרפו את החוטים של החד פאזי על ידי שימוש בחשמל יותר ממה ששייך) צריך לשאול מישהו שהתנסה בהם בפועל האם זה מורגש ביומיום.
לי יש חד פאזי אינדוקציה.
הוא מבשל רגיל
אי אפשר 4 להבות ביחד על אש גבוהה, וגם לא 3
שתיים אפשר.

לדעתי זה כל ההבדל.

נראה לי שהחד פאזי פחות חזק, בטיגון יכול לקחת לו זמן לפעמים. על האש היה לוקח הרבה יותר מהר.

נעמי בת עמי

משתמש פעיל
איזה תשובות מושקעות! תודה רבה רבה!
לגבי עלות הכיריים, גם כיריים הגז שאני רוצה עולות באזור 1800 אז ההפרש בקניה הראשונית לא כזה גדול, מה שכן שקע תלת פאזי והחלפת חלק מהסירים כן מיקר , אבל אם העלות החודשית לא יקרה יותר בשימוש, אז הנזק החד פעמי שווה את הבטיחות והנוחות בניקוי.
נשמע שאם כבר אינדוקציה עדיף את התלת פאזי. איך יודעים מי החברות שלוקחות על התקנה?

נעמי בת עמי

משתמש פעיל
לי יש חד פאזי אינדוקציה.
הוא מבשל רגיל
שתיים אפשר.

לדעתי זה כל ההבדל.

נראה לי שהחד פאזי פחות חזק, בטיגון יכול לקחת לו זמן לפעמים. על האש היה לוקח הרבה יותר מהר.
איזה חברה יש לך?

פקאן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
לי יש חד פאזי אינדוקציה.
הוא מבשל רגיל
שתיים אפשר.

לדעתי זה כל ההבדל.

גם בתלת פאזי עם שקע תלת פאזי, אי אפשר להדליק 3/4 להבות יחד על העוצמה הכי גבוהה. רק 2, כל אחד מצד אחר.זה משהו שמוגדר בהגדרות של הכיריים כך. לא קשור לגודל החיבור והשקע.
כן אפשר על עוצמה אחת לפני ההכי גבוהה. על המספר 14. אבל על הP-power שהוא שווה ערך ללהבת טורבו בכיריים גז, אי אפשר יותר מ2 יחד.
גם לא יוצא תכלס שצריך את זה. אחרי 2 דקות גג על העוצמה הזו, הסיר מבעבע. מתי קורה שאת חייבת הרגע 3 סירים להרתיח ולא יכולה לחכות 2 דקות..

אפכא מסתברא

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
לתשומת לבך: גם אם אתם מפסיקים להשתמש בגז ואפילו מתנתקים מהצובר - כל עוד יש צובר לבניין אתם חייבים להמשיך לשלם את התשלום החודשי של דמי השירות או איך שזה נקרא (זה החוק).

נעמי בת עמי

משתמש פעיל
לתשומת לבך: גם אם אתם מפסיקים להשתמש בגז ואפילו מתנתקים מהצובר - כל עוד יש צובר לבניין אתם חייבים להמשיך לשלם את התשלום החודשי של דמי השירות או איך שזה נקרא (זה החוק).
אני ממילא משלמת לגז החלבי ולחימום הסקה ומים בחורף

מלי M

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
לא שמעתי על חוק כזה אני ביטלתי את הגז ולא משלמת.

אורית ד

משתמש רשום
עיצוב גרפי
מתלבטת האם לקנות כיריים גז או אינדוקציה - האם אין בעיה של קרינה באינדוקציה? והאם יש תקלות מיוחדות המצריכות תיקונים יקרים?

נעמי בת עמי

משתמש פעיל
האם זה סיכון לקנות בחנות שהמחיר בה נמוך בזאפ, בלי להכיר אותה?
רשום יבואן רשמי

ללא מטרה

משתמש רשום
כשעסקנו באבזור המטבח מצאנו בלא מעט מקרים חנויות זולות יותר מזאפ, ולא היה שום בעיה. [חלק מהחנויות אפילו עשו רושם יוקרתי שפחדנו להיכנס]

עוד יהודי פשוט

משתמש צעיר
רשום יבואן רשמי
עצה טובה, לפני שאת קונה תבדקי שהחשמל מתאים.

ודרך אגב בנוגע לשאלה שכתבת בנושא, זה קרוב לוודאי לא יחסוך לך כסף, (יש לך ממילא גז ככה שאין חיסכון של דמי מנוי בגז, עלות התאמות חשמל, ועלות יותר יקרה לכיריים) אבל זה סתם מראה יותר נקי ועדיפות אישית.

ללא מטרה

משתמש רשום
רשום יבואן רשמי
כשעסקנו באבזור המטבח מצאנו בלא מעט מקרים חנויות זולות יותר מזאפ, ולא היה שום בעיה. [חלק מהחנויות אפילו עשו רושם יוקרתי שפחדנו להיכנס]

אפכא מסתברא

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
לא שמעתי על חוק כזה אני ביטלתי את הגז ולא משלמת.
זה היה המצב כשרצינו לעזוב את השותפות בצובר לטובת גז פרטי, אבל בחיפוש שעשיתי היום לא מצאתי שהחוק (או התקנה או מה שזה) עדיין קיים - כנראה ביטלו זאת לפני 4 שנים כשהכנסת החילה את הרפורמה בשוק הגז. טוב לדעת!

נעמי בת עמי

משתמש פעיל
ודרך אגב בנוגע לשאלה שכתבת בנושא, זה קרוב לוודאי לא יחסוך לך כסף, (יש לך ממילא גז ככה שאין חיסכון של דמי מנוי בגז, עלות התאמות חשמל, ועלות יותר יקרה לכיריים) אבל זה סתם מראה יותר נקי ועדיפות אישית.
לפחות לא יקר יותר.
והכריים גז שרציתי לקנות עולות כמו האינדוקציה בוש חד פאזי. כך שעלות הרכישה זהה. רק עלות סירים- ואולי עלות התאמת שקע.
אם אני קונה חד פאזי, מה אני צריכה לבדוק לגבי השקע? מספיק בדיקה לבד, או להזמין איש מקצוע<?

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ת'

קסט תִּקְרַב רִנָּתִי לְפָנֶיךָ יי כִּדְבָרְךָ הֲבִינֵנִי:קע תָּבוֹא תְּחִנָּתִי לְפָנֶיךָ כְּאִמְרָתְךָ הַצִּילֵנִי:קעא תַּבַּעְנָה שְׂפָתַי תְּהִלָּה כִּי תְלַמְּדֵנִי חֻקֶּיךָ:קעב תַּעַן לְשׁוֹנִי אִמְרָתֶךָ כִּי כָל מִצְוֹתֶיךָ צֶּדֶק:קעג תְּהִי יָדְךָ לְעָזְרֵנִי כִּי פִקּוּדֶיךָ בָחָרְתִּי:קעד תָּאַבְתִּי לִישׁוּעָתְךָ יי וְתוֹרָתְךָ שַׁעֲשֻׁעָי:קעה תְּחִי נַפְשִׁי וּתְהַלְלֶךָּ וּמִשְׁפָּטֶךָ יַעֲזְרֻנִי:קעו תָּעִיתִי כְּשֶׂה אֹבֵד בַּקֵּשׁ עַבְדֶּךָ כִּי מִצְוֹתֶיךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

בעלי חיים בראשי תיבות • אתגר 134

לוח מודעות

למעלה