זה מבריק, ממש.ברוח הפרשה החולפת, אפשר לומר שגם אנשי דור המבול שהיו לוקחים מהדוכן בשוק כל אחד פחות משווה פרוטה, בעצם גרמו לבעל הדוכן לעשות אתם חסד...
מי אני ומה חיי שאחלוק על דעתו הרמה של מוהרנ"ת, ובכל זאת אעיז ואומר שאני רואה את ההצעה ראויה כמות שהיא.
לא מדובר בשכן שמבקש שתחרוז לו חרוזים למסיבת יום ההולדת של חמות חמותו כי 'ממילא זה נשלף לך מהשרוול', ולא חבר שמבקש צילום בחינם כי זה לא טירחה גדולה בשבילך.
מדובר במקרה בו יש סוג של עסקת ברטר. אתה כותב שנון ומוצלח מעבר לכל דמיון אם כי לא מספיק מפורסם. באה אליך במה כזו או אחרת ומציעה לך לכתוב טור שיכול לסייע לך בפריצה לשוק הרחב ללא כל מאמץ נוסף וללא תשלום מצידך.
מה רע???
סברו את אוזני איזה חלק במשפט הזה עלול להיות מעליב.אתה עדיין קטן ואנחנו הגדולים שיכולים לעזור
תיכף הספר יוצא ועופות השמים יוליכו את הקול ברעש גדול ואלפי נוצות צחורות…סברו את אוזני איזה חלק במשפט הזה עלול להיות מעליב.
'אתה עדיין קטן' - אכן. והראיה, שרבי נתן לא הגיע לאפס קצהו של ההכרה הציבורית בכישרונותיו.
'ואנחנו הגדולים שיכולים לעזור' - גם נכון. מה לעשות.
מדובר במקרה בו יש סוג של עסקת ברטר. אתה כותב שנון ומוצלח מעבר לכל דמיון אם כי לא מספיק מפורסם. באה אליך במה כזו או אחרת ומציעה לך לכתוב טור שיכול לסייע לך בפריצה לשוק הרחב ללא כל מאמץ נוסף וללא תשלום מצידך.
המשלים שלך, וואי וואי, קולעים.דבריך לכאורה נכוחים, אך עדיין יש לדון בהם.
אנסה להסביר מעט יותר, בתוספת משל ודוגמה.
נניח שאתה קונה נעליים. שיהיה בשעה טובה ושתלך בדרכים ישרות.
על השקית המהודרת מופיע הלוגו של החנות "עלה נעלה".
האם אתה משלם לו על הנעליים, או שהוא משלם לך על הפרסומת בזה שאתה מסתובב עם השקית?
(כמובן שהוא יכול לתת לך הנחה אם תלך הלוך חזור בגאולה/רבי עקיבא שלושת רבעי שעה עם שתי שקיות של הלוגו שלו, אבל עדיין - אתה משלם לו ולא הוא לך).
המגזין המכובד שמפרסם מאמר, נהנה ממנו. המאמר מקדם את המגזין.
גם הכותב, נהנה מהפרסום במגזין המכובד. המגזין מקדם את המאמר.
מי נהנה יותר ומי פחות? שאלה של טעם. אבל ברור למעשה שהמגזין נהנה יותר ולכן פנה בהצעה זו. דרכו של איש לחזר אחר אבדתו.
בפועל, נמכר כאן מוצר (מאמר איכותי) ממוכר (כותב) לקונה (מגזין). הדין נותן שהקונה ישלם.
אם יש למוכר אינטרס בקונה זה דווקא, יכול לעשות לו הנחה.
ולדבריך בעניין ברטר:
הרי זו לא פרסומת נטו.
אם היו שמים עמוד שלם בעיתון "נתן גלנט הוא סופר מוכשר שנון ומוצלח מעבר לכל דמיון. רוצו להתקשר! אפס-חמש-משהו".
זו פרסומת.
על זה משלמים.
עבור זה ראוי (למי שרוצה פרסומת) לתת מאמר בעסקת ברטר.
המאמר לעומת זאת, מקדם אותם. הם זקוקים לו.
התוכן עצמו טוב להם ומקדם אותם.
עצם קיום התוכן מקדם אותם כספית בעניין הפרסומות שסביבו.
ראוי שישלמו עליו.
הנחה על פרסום בבמה באמת מכובדת? בסדר.
נידון דומה אפשר למצוא במו"ל שקונה סיפור מסופר. האם הסופר ישלם למו"ל או המו"ל ישלם לסופר?
ברור ששניהם מקדמים זה את זה. אך בפועל, המו"ל ישלם לסופר ולא להיפך.
סליחה שחזרתי על עצמי יותר מדי.
ניסיתי להסביר גם לגופי את הדברים.
ומה דעתכם?
טעות נפוצה.על פי תורת הרגשות, גם דברים אמיתיים יכולים להעליב..
אולי לא כאן המקום אבל א"א לזרוק משהו וללכת…טעות נפוצה.
אבל לא כאן המקום לזה
אולי לא כאן המקום אבל א"א לזרוק משהו וללכת…
אוי אוי כמה שזה נכוןאם אתה בעל משאית הובלות - אתה יכול מדי פעם לעשות טובה למישהו ולכתוב לו שורה יפה כפי שחנן אותך הבורא, בחינם.
אם אתה מתפרנס מכתיבה – אתה יכול מדי פעם לעשות טובה למישהו ולהוביל לו חפץ ממקום למקום, בחינם.
אבל כמוביל – ההובלות שלך בתשלום. וככותב – הכתיבה שלך בתשלום.
העליתי את המקרה עבור אחרים, לכשעצמי בחרתי את הבחירות שלי, הדיון הוא לא עליי, אלא בכלל על התופעה. (אודה אם נשאירו ככזה)תקשיב, נתן יקירי.
אם יש לך אלפי לקוחות שצובאים על דלתך, סנן אותם במסננת משי שבע פעמים.
אם אתה רוצה להכנס לשוק כמו גדול, קפוץ למים ואל תטעם אותם קודם. קח לקוחות, גדולים כקטנים. ובמיוחד גדולים, שלא רק החשיפה היא התגמול, אלא הקשר עם גוף עסקי גדול ופעיל, הוא נסיון ששווה זהב.
תאמין לי, שמור את האגו הפגוע למקרים קשים יותר.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכג
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יי אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יי חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים: