@המחזק כתב:
כי כואב לו שלא על זה מדברים!!!!! ולא בגלל שהוא לא ידע ש:
הוא כתב את המעשה, אלא להעלות גם מצב אחר תוך כדי הדברים כדי לחשוב גם על עוד צד ואם אכן יש כמה סוגים כדברי
@חיימנה, אז מדוע לא להעלות את הצדדים בפני דיינים גדולים וכך לא להיות נגועים כלפי עצמנו??
במה דברים אמורים?
דברי מגיעים מתוך כאב על מעשה ששמעתי ממש בלתי היום והוא;
משכירה העדיפה את דירת שוכריה לחברתה הטובה מזה שנים רבות ומיד בתום החוזה הודיעה על סיום השכירות.
השוכרים לא חשו נעים לספר למשכירה שהעניין לא מתאים כי האשה בתחילת הריון והחלו לחפש דירה בכל מקום אפשרי כשהמשכירה הרשעית צועקת על האשה השכם והערב.
ברור שהשוכרים שתמיד שילמו לה בטרם הזמן- כעת חששו ליפול בפח והעדיפו לשלם רק אחרי העברת חפציהם לדירה שימצאו כדי שהתשלום האחרון ישמש כפיקדון לכך שהמשכירה לא תפעל בטעות להפלת עוברה של השוכרת, אך כל זה לא הועיל ומרוב לחצי המשכירה ותנודות השוכרים בשל החיפושים הלחוצים אחר דירה חילופית- גרמו להפלת העובר כשהאשה לקראת סיום החודש השלישי.
נו, אז אם לא נדבר על הצד השני גם כן ונעשה דין לנגיעתנו האישית בלבד- ברור שעל כך דיבר החפץ חיים.
אז מדוע לא להעלות גם את הצד השני בנושא?
אני עצמי הפסדתי משוכר ערמומי שעשה בדירתי ככל העולה על רוחו, חצה את דירתי לשניים, השכיר את חציה למישהו אחר, הרוויח עלי כסף רב ואת דירתי הרס, לי הוא לא שילם בטענת עוני וכו' ולבסוף ברח.
ובכל זאת עדיין זה כואב שלא מעלים שיש עוד צד למטבע. הרי זה שלא מעלים את זה- זה עלול לגרום לנו שלא לחשוב על זה בכלל וגם כשיש משכירה משוגעת שגרמה להפלה לשוכרת וכל שאלתה היא כלפי פעם אחת ששוכרתה לא שילמה בשל הפחד מחוסר ההתראה שלה כלפי המשכירה רגע לפני ההפלה שלבסוף קרתה למרבה הצער.
ובעניין מה שכתבו:
אז כדאי לזכור מצבים כמו גם הידוע לי על דירה במקום מרכזי ביותר בירושלים שממתינה מזה כשלוש וחצי שנים לשכירותה וזה עדיין לא קורה רק בגלל בקשה כזו קשה ויצויין שזה לא קורה גם מול שוכרים נהדרים שמעולם לא קרה שלא שילמו בזמן, אך גם להם קשה להשיג כזה כאב ראש ברגע החוזה.