מלכי שניאורסון
משתמש רשום
לא דברתי שיבוא לדין תורההשאלה אם חרדים בכלל שיבואו לדין תורה
רק אמרתי שינקטו צעדים לפי ההלכה
לא דברתי שיבוא לדין תורההשאלה אם חרדים בכלל שיבואו לדין תורה
יש מצב שאתה מגיב לפני שאתה קורא בישוב הדעת ?ממש לא,
חרדי ובעל חסד זה לא אומר להיות פראייר, אין שום מצווה לתת למכים גם את הלחי השניה,
אם ידוע שזה אדם שנכנס לחובות כלכליים ונהיה במצב דחוק אחרי ששכר את הדירה יש לדון, אבל בד"כ מדובר בחבר'ה מנוסים שיודעים מראש שאין להם מאיפה לשלם ולזה קוראים גנב, כל מי שחושב שבשם טוהר המידות ויפות הנפש צריך לוותר יכול לעבור לצד השמאלי בכנסת, אבל כשהוא מצרף לזה גם את התורה זה ממש קרדום לחפור ואף חמור מכך
[נ.ב. סתם תזכורת למי ששכח בתורה כתוב שגנב צריך לשלם ולא סתם אלא כפל ולפעמים כפול 4 ו 5, ממש לא אומרים 'מסכן' תרחמו מידות טובות וכו', ואם אין לו כסף אז מוכרים אותו לעבד!!! אז נא לא לשנות את התורה שלנו לפי מה שאנחנו חושבים שנאור (בעיקר ע"ח הכסף של אחרים)]
מה שכן אומר זה שאנחנו חרדים זה לשאול רב שיגיד באמת מה התורה אומרת לעשות, אני רק יכל להניח שהתשובה תהיה שונה בכל מקרה לגופו
מכירה משהיא שיש להם עדיין מפסחנקווה שלא יצטרכו לחכות עד פסח....
להבא נא לבטח את השכירות והצ'קים אצל דיפרנטמה הצעדים שיש לנקוט?
כמה מתוקקקק......מעשה שאירע בעירו של ה'חפץ חיים' בימי נעוריו – כפי שסיפר לחתנו הגרמ"מ זקס –
באלמנה שהתגוררה בדירה שכורה עם ילדיה ולא היה לה לשלם את דמי השכירות,
ובעל הבית רצה להוציאה בעצם ימי החורף,
וכיוון שלא רצתה לצאת – הסיר את גג הדירה,
וכל אנשי העיר רעשו על האכזריות הזאת.
ה'חפץ חיים' שמר את המעשה בלבו,
ומכיוון שעברו כמה שנים ולא אירע כלום לאותו בעל הבית,
אמר החפץ חיים, שנים רבות הנני ממתין לראות מה יעלה בגורלו של אותו אכזר שעשה כן.
ואמנם כעבור כעשר שנים, ננשך אותו אדם על ידי כלב הנגוע בכלבת,
וכשהכביד חוליו, היה מסתובב ברחובות העיירה ראדין, ונובח ככלב שוטה,
והרוק ניגר מפיו, וכולם התרחקו ממנו, עד שמת כאחד הפחותים והעלובים.
אשמח לדעת מי הביטוח שמבטח כאלו דברים?עכשיו רק נשאר לקוות שהבניין יפול כשהיא בפנים.
לי היה שוכר שלא שילם שנה שלמה אבל היה לי ב'ה ביטוח ששילמו לי כל חודש הכל ובנוסף ניהלו והגישו את התביעה לפינוי ד הסוף הטוב.
אפשר לפנות אליי לפרטים.
שמעתי על רעיון מצוין שעבד דווקא על חרדים ואני לא חושבת שזה מתנגד עם החוק.תודה על כל העצות כאן.
ממה שהבנתי עד כה:
ע"פ ההלכה מותר לנתק לו חשמל, מים וגז-אסור חוקית.
לכן יש לפנות לבי"ד, לתבוע.
ואז-במידה והוא לא יגיע לעבור לביהמ"ש.
וזאת שכירות נגד שכירות.
מורכב בהחלט.
אפשר?אשמח לשתף באישי
לי אין אפשרות לשלוח אולי תכתבו מיילאפשר?
עד 5196 בחודש לא חייבים במסשאלת תם: אם אפנה לבית משפט, עורך דין וככיו"ב, אני מסתבך עם העובדה שאני משכיר ב"שחור"?
אם כן, הרבה מהרעיונות כאן טובים רק לשומרי החוק שבינינו...
אבל מי שמגיש דוח שנתי חייב לדווח על זה!! (בלי לשלם מס)עד 5196 בחודש לא חייבים במס
תשובת תם תגיד שמעולם לא השכרת לו והוא פלש לך לדירהשאלת תם: אם אפנה לבית משפט, עורך דין וככיו"ב, אני מסתבך עם העובדה שאני משכיר ב"שחור"?
אם כן, הרבה מהרעיונות כאן טובים רק לשומרי החוק שבינינו...
אשמח גם לדעת. פרטאיזה ביטוח?
אני ממש חושבת על כך ברצינות לפעם הבאה!
אשמח לדעת מי הביטוח שמבטח כאלו דברים?
חברת דיפרנט חברה מעולה שמבטחת בדיוק את המקרים האלו, לא לזוז בלעדיהם בהשכרת דירה,אשמח גם לדעת. פרט
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: