השקעות מה לעשות עם 100000 ש"ח

שושנה שש

משתמש רשום
יש חברת השקעות שלא ממש ידועה לציבור שלנו שנקראת אינטו
החברה הנ"ל הוקמה ע"י ערן רוט ודוב קוטלר (כיום מנכ"ל בנק הפועלים) כיום המנכלי"ת היא תמר יסעור (סגנית מנכ"ל בנק לאומי לשעבר) וכל המנהלים שם הם בכירי המשק בישראל
הרעיון של החברה היא בערך כך היא קונה קבוצת דירות של דיור מוגן וכדו' בארה"ב משפצת את כל הדירות ומגדילה את הדירות ומוכרת אותם כעבור 3 שנים שהרווח חוזר למשקיעים
הם כבר עשו כ400 פרויקטים וכולם עברו בהצלחה ברווח של עד 22 אחוז למשקיעים (חוץ מאחד שלא הרויח ולא הפסיד)
יש להם כמה סוגי השקעות החל מ25 אלף דולר
והדודבדן שבקצפת שיש להם גם השקעות עם ביטוח מלא על כל הכסף
באתר שלהם יש אפשרות להתכתב עם כל המשקיעים שלהם (200,000)
חבל מאוד שהציבור לא יודע על החברת השקעות הזאת
חברה מאוד אמינה ובטוחה

שושנה שש

משתמש רשום
שחכתי לכתוב שיש להם היתר עיסקה מהודר מאחר ואחד המקימים הוא מאנ"ש (איש הנדל"ן ברוך בלוי למי שמכיר)

שושנה שש

משתמש רשום
זה אומר שצריך לברר גם על החברת ביטוח.

אפשר לברר אצלם כפי מה שידוע לי זה אחד החברות ביטוח הכי גדולות בסין

יש חברות שנותנות "ערבות בנקאית" על התשואה.

לפי מיטב ידיעתי זה החברת השקעות היחידה עם ביטוח על הקרן כך שזה מוזר שיש חברות עם ביטוח על התשואה אבל יכול להיות

יוחנן 1

משתמש מקצוען
מתוך דה מרקר

קרן ההשקעות בנדל"ן אינטו, שהוקמה על ידי מנכ"ל בנק הפועלים דב קוטלר, נקנסה בעקבות הליך מינהלי של רשות ניירות ערך (ני"ע) ב-300 אלף שקל. זאת, לאחר שביצעה "הפרה רשלנית של הצעה לניירות ערך לציבור, שלא על פי תשקיף".

על הקרן הוטל עיצום כספי בסך 300 אלף שקל לתשלום בפועל. כמו כן, היא נדרשה לפעול בתוך שלושה חודשים מיום אישור ההסדר לעדכון "נוהל האכיפה" הקיים, שעניינו יישום הצעה לניירות ערך לציבור, למניעת הישנות ההפרה. במסגרת ההסדר, אינטו הודתה באופן מלא במיוחס לה ובביצוע ההפרה, והסכימה ליטול על עצמה את הסנקציות מטעם הרשות.

אינטו היא חברה פרטית, העוסקת בגיוס כספים ממשקיעים להשקעה בפרויקטים בנדל"ן בארץ ובחו"ל. היא גייסה הון מלקוחותיה בשני מסלולים: הוני, שבו המשקיע הופך לשותף בהשקעה כנגד תשואה מהרווחים; וחוב, שבו מעמיד המשקיע הלוואה לשותפות, כנגד ריבית. היא הוקמה על ידי קוטלר, ולאחר מינויו לתפקידו הנוכחי (מנכ"ל בנק הפועלים), מניותיו בקרן הועברו לנאמנות.

בין יולי 2016 לפברואר 2017, בעת שהחברה גייסה כסף ממשקיעים לפרויקטים במסלולי ההון והחוב, מסרו נציגי החברה למשקיעים פוטנציאליים נתונים על תשואותיהם של מסלולי ההשקעה השונים. נציגי החברה ציינו כי ככלל, החברה משקיעה בהשקעות המניבות תשואה של 15% לפחות במסלול ההון, ו-10% לפחות במסלול החוב.

נציגי החברה מסרו את הנתונים ליותר מ-35 משקיעים פוטנציאליים. המידע שנמסר היה בניגוד לחוק, האוסר על הצעה לציבור ללא תשקיף. החוק המגביל את המידע שניתן למסור ליותר מ-35 משקיעים פוטנציאליים, במסגרת פרסום בדבר כוונה להציע ניירות ערך.

במסגרת הסדר האכיפה, הוסכם כי התנהלות החברה נבעה מטעות בהבנת הדין ומסברה מוטעית של החברה כי אין איסור על פרסום תשואות וריביות כלליות ועקרוניות, שאינן נוגעות לפרויקטים קונקרטיים.

ועדת האכיפה המינהלית ברשות ניירות ערך, בראשות השופטת בדימוס ברכה אופיר-תום, וחברי המותב, ד"ר מאיר סוקולר ועו"ד רוני טלמור, החליטה על הקנס בסך 300 אלף שקל. כמו כן, הרשות החליטה לא לפתוח בהליכים כנגד נושאי משרה בחברה.

מחברת אינטו נמסר בתגובה: "אינטו השקעות פועלת מיום הקמתה בהתאם להוראות הדין והנחיות רשות ניירות ערך. במקרה נשוא ההסדר טעתה החברה בפרשנות הוראות החוק והבנת עמדת סגל רשות ניירות ערך והתרשלה בכך שלא פנתה בפניה מקדמית לרשות ניירות ערך על מנת לברר סוגיה זו.

"מאז האירוע נשוא ההסדר שהתרחש ב-2016, חידדה אינטו את נהליה, והיא מקפידה לפעול על סמך חוות דעת משפטיות ועתה ובהתאם לאמור בהסדר, במידת הצורך תפעל גם לפנות לרשות ניירות ערך בפניה מקדמית.

"כמו כן, יש להדגיש כי אינטו תשלם את העיצום הכספי שהוטל עליה מכספה ואין להסדר השלכות כלשהן על כספי המשקיעים או על פעילותה החדשנית בשוק השקעות הנדל"ן בארץ ובעולם.

"אינטו גאה להיות הרשת החברתית להשקעות נדל"ן הגדולה מסוגה בעולם, עם השקעות בניהולה בהיקפים משמעותיים והיא תמשיך להקפיד על סטנדרטים גבוהים של שקיפות ומקצוענות, לצד עבודה עם אנשי מקצוע מהמעלה הראשונה והקפדה על קיום הוראות הדין".

יוחנן 1

משתמש מקצוען
למעשה אני לא מכיר את החברה הזאת.
אבל יש הרבה חברות שעוסקות בזה.
ומאד דומות לה.
המוכרת יותר זה "קרן הגשמה"

שמחה מוזסון

משתמש רשום
יש חברת השקעות שלא ממש ידועה לציבור שלנו שנקראת אינטו
החברה הנ"ל הוקמה ע"י ערן רוט ודוב קוטלר (כיום מנכ"ל בנק הפועלים) כיום המנכלי"ת היא תמר יסעור (סגנית מנכ"ל בנק לאומי לשעבר) וכל המנהלים שם הם בכירי המשק בישראל
הרעיון של החברה היא בערך כך היא קונה קבוצת דירות של דיור מוגן וכדו' בארה"ב משפצת את כל הדירות ומגדילה את הדירות ומוכרת אותם כעבור 3 שנים שהרווח חוזר למשקיעים
הם כבר עשו כ400 פרויקטים וכולם עברו בהצלחה ברווח של עד 22 אחוז למשקיעים (חוץ מאחד שלא הרויח ולא הפסיד)
יש להם כמה סוגי השקעות החל מ25 אלף דולר
והדודבדן שבקצפת שיש להם גם השקעות עם ביטוח מלא על כל הכסף
באתר שלהם יש אפשרות להתכתב עם כל המשקיעים שלהם (200,000)
חבל מאוד שהציבור לא יודע על החברת השקעות הזאת
חברה מאוד אמינה ובטוחה
חברת ביטוח שמוכנה לבטח את הקרן, בעצם לוקחת סיכונים על 100% מהכסף בתמורה לפרמיה של אולי 2%...

זה נשמע לא הגיוני, כי החברה יכולה להשקיע את הכסף בעצמה, לסכן 100% מהכסף כמו באופצייה של ביטוח בלבד, וליהנות גם מפירות התשואה הנדיבה...

יוחנן 1

משתמש מקצוען
חברת ביטוח שמוכנה לבטח את הקרן, בעצם לוקחת סיכונים על 100% מהכסף בתמורה לפרמיה של אולי 2%...

זה נשמע לא הגיוני, כי החברה יכולה להשקיע את הכסף בעצמה, לסכן 100% מהכסף כמו באופצייה של ביטוח בלבד, וליהנות גם מפירות התשואה הנדיבה...
אין קשר.
חברת ביטוח עוסקת בביטוח ולא משקיעה בנדל"ן
לכל חברה את ההתמחות שלה.
ודבר נוסף אם החברת ביטוח תעשה בעצמה את ההשקעות שהם מבטחים, והם כנראה מבטחים הרבה השקעות שונות, הם יצטרכו שיהיה להם הון של לפחות פי 100 ממה שיש להם.
בקיצור אין בטענה הזאת כלום.

ושוב אני לא מכיר כלל את החברה הזאת.

שושנה שש

משתמש רשום
למעשה אני לא מכיר את החברה הזאת.
אבל יש הרבה חברות שעוסקות בזה.
ומאד דומות לה.
המוכרת יותר זה "קרן הגשמה"

הרעיון באמת בנוי על קרן הגשמה, ערן רוט היה מבעלי קרן הגשמה ופתח את אינטו שזה אותו רעיון אך בלי כל החסרונות הידועות של קרן הגשמה

שושנה שש

משתמש רשום

כמו שכתבו לפני כל חברה עם ההתמחות שלה
אך ההשקעות באינטו המבוטחות הם כספים שמושקעים ב10 פרויקטים שונים
ולכן הסיכון שלהם נמוך מאוד וכך החברת ביטוח מוכנה לבטח

Tweenset

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
הרווח של 22 אחוז למשקיעים ל3 שנים הוא לא משהו יוצא דופן.
זה יוצא 7.33 אחוז לשנה, אם הקרן תעמוד בהתחייבויותה ל3 שנים.
השקעה פסיבית בשוק ההון אמורה להניב יותר.. בגלל אפקט הריבית דריבית.

הערה: לא מכירה את החברה הנ''ל, כתבתי רק על סמך מה שהובא למעלה.

יוחנן 1

משתמש מקצוען
הם מדברים על תשואה כזאת לכל שנה, ולא למשך כל תקופת ההשקעה.
אבל דובר בהשקעות עם סיכון.

שמחה מוזסון

משתמש רשום
אין קשר.
חברת ביטוח עוסקת בביטוח ולא משקיעה בנדל"ן
לכל חברה את ההתמחות שלה.
ודבר נוסף אם החברת ביטוח תעשה בעצמה את ההשקעות שהם מבטחים, והם כנראה מבטחים הרבה השקעות שונות, הם יצטרכו שיהיה להם הון של לפחות פי 100 ממה שיש להם.
בקיצור אין בטענה הזאת כלום.

ושוב אני לא מכיר כלל את החברה הזאת.
אני לא הסברתי את עצמי מספיק.
חברת ביטוח גובה פרמיה לפי סטטיסטיקה.

כלומר אם אחת ל-1000 מכוניות יש מכונית שעושה תאונה / נגנבת, החברה תגבה מכל ה-1000 סכום ממוצע שיכסה את הנזק שבסטטיסטיקה + רווח.

אתה מבין שבהשקעות זה לא אחד ל-1,000 שההשקעה תקרוס...

אז ככה:

או שחברת הביטוח תגבה פרמיה נמוכה של 2% ואז עולה השאלה שהזכרתי, מדוע החברה לוקחת סיכון כל כך גבוה תמורת אחוזים קטנים כל כך..

ואם חברת הביטוח גובה פרמיה של 10% לדוגמה, אתה מבין שמשהו לא הגיוני, שחברת ההשקעות יכולה גם להפריש 10% לפרמיה וגם 20% למשקיע הסופי.

אתה גם יודע בוודאי שחברות הביטוח גם מלוות כספים, לדוגמה כלל, מגדל, ועוד נותנות גם משכנתאות לדיור ופרויקטים שונים בנדל"ן.

ריבית על הלוואה עם בטוחת נדל"ן מגיעה בקושי ל-10% בלווים רגילים.

אז עולה שאלה חדשה, אם חברת הביטוח מעריכה את הסיכון של הקריסה ב-10% פרמיה לדוגמה, היא יכולה להלוות את הכסף ב-10% ריבית לחברה המשקיעה, לקבל ביטחונות בצורה של משכנתא על הנכס / שיעבוד.

חברת הביטוח תרוויח את הפרמיה שלה ברוגע, היא גם תוכל להוריד את הפרמיה כי יש לה בטוחה...

וחברת ההשקעות תרוויח את כל הרווחים למעט הריביות !

קח בחשבון ש"משקיע" פרושו "נוטל סיכון"

השקעה שאין בה סיכון, אין קושי להשיג עבורה כסף...

השקעה שצריך להשיג עבורה כסף ממשקיעים, זה אומר שצריכים אנשים שיסכנו את כספם במידה מסויימת.

אם כאן אין סיכון על הכסף, אז לא צריך לגייס מאנשים פרטיים.

עכשיו אני מחדד את השאלה, אם יש ביטוח על הקרן ניתן לגייס כסף מבנק במחיר אפסי.

לדוגמא:

אני לא יודע את אתה יודע, אבל יש דבר שנקרא ביטוח אשראי לעסקים.

מה זה אומר ?

עסק שרוצה לתת ללקוחותיו את האפשרות לשלם בשוטף 60 וכדו', והעסק לא מכיר באמת את המצב הפיננסי של לקוחותיו.

יש כאן סיכון גדול.

מגיעה חברת כלל ביטוח אשראי (חברה שפעילה בענף הזה בארץ) ומבטחת את האשראי.

אתה מגיש להם את רשימת הלקוחות שלך, עם מסגרת האשראי שאתה מבקש לאשר להם, והם מבצעים בדיקה אנליטית על הלקוחות, ומאשרים (או לא) מסגרת אשראי פרטנית לכל לקוח.

את ההסכם הם עורכים בשיתוף עם סניף הבנק שלך, ואז אתה יכול להביא לבנק שיקים דחויים של הלקוחות שלך, והם מנכים את הסכום של השיק ונותנים לך מזומן.

על פעולה כזו של ניכיון, כשאין לך ביטוח אשראי, תשלם בערך פריים + 5 ומעלה.

כשיש לך ביטוח אשראי, תשלם על אותה פעולה פריים + 2.

למה ?

כי הבנק מכיר בכך שהסיכון כאן אפסי, כי עומדת כאן חברת ביטוח, והוא מתמחר את הריבית כהלוואה שאין בה סיכון כמעט.

(אגב חברת הביטוח לוקחת כאן פרמיה של 5 פרומיל ממחזור העסק. כלומר 0.5% . תשאל אותי, איך פרמיה כל כך נמוכה ?

2 סיבות לדבר.

1. הם יודעים לבדוק טוב טוב את הלקוחות, והפרמיה שהם לוקחים משקפת את הסיכון הסטטיסטי שיקרה כשל.
2. הם לא מבטחים 100% מהאשראי. רק 85% מבוטח, ו-15% השתתפות עצמית)

נחזור לעניין ההשקעות.

אם יש חברה רצינית שמבטחת את הקרן של ההשקעה, כל בנק ישמח להלוות במחיר אפסי, ואז כל הרוווח יישאר לקרן ההשקעות.

מה קורה עכשיו ?

חברת הביטוח מבטחת, חברת ההשקעות משלמת את הפרמיה, ובמקום ליהנות מהביטוח, ולרכוש את הכסף מבנק במחיר אפסי, ולהשאיר לעצמם את כל הרווח, הם אוספים משקיעים להתחלק איתם ברווח...

מקווה שהסברתי את עצמי.

שמחה מוזסון

משתמש רשום
כמו שכתבו לפני כל חברה עם ההתמחות שלה
אך ההשקעות באינטו המבוטחות הם כספים שמושקעים ב10 פרויקטים שונים
ולכן הסיכון שלהם נמוך מאוד וכך החברת ביטוח מוכנה לבטח
כל חברת השקעות מפזרת את הסיכון, זו עוד לא סיבה לתת ביטוח לחברת השקעות.
חברת השקעות שלא מנתחת טוב את הסיכונים, יכולה להשקיע ב-10 פרוייקטים וכולם יפלו.

וגם חברת השקעות שמנתחת טוב את הסיכונים, יכולה לקרוס בכמה פרוייקטים.

יוחנן 1

משתמש מקצוען
אני לא הסברתי את עצמי מספיק.
חברת ביטוח גובה פרמיה לפי סטטיסטיקה.

כלומר אם אחת ל-1000 מכוניות יש מכונית שעושה תאונה / נגנבת, החברה תגבה מכל ה-1000 סכום ממוצע שיכסה את הנזק שבסטטיסטיקה + רווח.

אתה מבין שבהשקעות זה לא אחד ל-1,000 שההשקעה תקרוס...

אז ככה:

או שחברת הביטוח תגבה פרמיה נמוכה של 2% ואז עולה השאלה שהזכרתי, מדוע החברה לוקחת סיכון כל כך גבוה תמורת אחוזים קטנים כל כך..

ואם חברת הביטוח גובה פרמיה של 10% לדוגמה, אתה מבין שמשהו לא הגיוני, שחברת ההשקעות יכולה גם להפריש 10% לפרמיה וגם 20% למשקיע הסופי.

אתה גם יודע בוודאי שחברות הביטוח גם מלוות כספים, לדוגמה כלל, מגדל, ועוד נותנות גם משכנתאות לדיור ופרויקטים שונים בנדל"ן.

ריבית על הלוואה עם בטוחת נדל"ן מגיעה בקושי ל-10% בלווים רגילים.

אז עולה שאלה חדשה, אם חברת הביטוח מעריכה את הסיכון של הקריסה ב-10% פרמיה לדוגמה, היא יכולה להלוות את הכסף ב-10% ריבית לחברה המשקיעה, לקבל ביטחונות בצורה של משכנתא על הנכס / שיעבוד.

חברת הביטוח תרוויח את הפרמיה שלה ברוגע, היא גם תוכל להוריד את הפרמיה כי יש לה בטוחה...

וחברת ההשקעות תרוויח את כל הרווחים למעט הריביות !

קח בחשבון ש"משקיע" פרושו "נוטל סיכון"

השקעה שאין בה סיכון, אין קושי להשיג עבורה כסף...

השקעה שצריך להשיג עבורה כסף ממשקיעים, זה אומר שצריכים אנשים שיסכנו את כספם במידה מסויימת.

אם כאן אין סיכון על הכסף, אז לא צריך לגייס מאנשים פרטיים.

עכשיו אני מחדד את השאלה, אם יש ביטוח על הקרן ניתן לגייס כסף מבנק במחיר אפסי.

לדוגמא:

אני לא יודע את אתה יודע, אבל יש דבר שנקרא ביטוח אשראי לעסקים.

מה זה אומר ?

עסק שרוצה לתת ללקוחותיו את האפשרות לשלם בשוטף 60 וכדו', והעסק לא מכיר באמת את המצב הפיננסי של לקוחותיו.

יש כאן סיכון גדול.

מגיעה חברת כלל ביטוח אשראי (חברה שפעילה בענף הזה בארץ) ומבטחת את האשראי.

אתה מגיש להם את רשימת הלקוחות שלך, עם מסגרת האשראי שאתה מבקש לאשר להם, והם מבצעים בדיקה אנליטית על הלקוחות, ומאשרים (או לא) מסגרת אשראי פרטנית לכל לקוח.

את ההסכם הם עורכים בשיתוף עם סניף הבנק שלך, ואז אתה יכול להביא לבנק שיקים דחויים של הלקוחות שלך, והם מנכים את הסכום של השיק ונותנים לך מזומן.

על פעולה כזו של ניכיון, כשאין לך ביטוח אשראי, תשלם בערך פריים + 5 ומעלה.

כשיש לך ביטוח אשראי, תשלם על אותה פעולה פריים + 2.

למה ?

כי הבנק מכיר בכך שהסיכון כאן אפסי, כי עומדת כאן חברת ביטוח, והוא מתמחר את הריבית כהלוואה שאין בה סיכון כמעט.

(אגב חברת הביטוח לוקחת כאן פרמיה של 5 פרומיל ממחזור העסק. כלומר 0.5% . תשאל אותי, איך פרמיה כל כך נמוכה ?

2 סיבות לדבר.

1. הם יודעים לבדוק טוב טוב את הלקוחות, והפרמיה שהם לוקחים משקפת את הסיכון הסטטיסטי שיקרה כשל.
2. הם לא מבטחים 100% מהאשראי. רק 85% מבוטח, ו-15% השתתפות עצמית)

נחזור לעניין ההשקעות.

אם יש חברה רצינית שמבטחת את הקרן של ההשקעה, כל בנק ישמח להלוות במחיר אפסי, ואז כל הרוווח יישאר לקרן ההשקעות.

מה קורה עכשיו ?

חברת הביטוח מבטחת, חברת ההשקעות משלמת את הפרמיה, ובמקום ליהנות מהביטוח, ולרכוש את הכסף מבנק במחיר אפסי, ולהשאיר לעצמם את כל הרווח, הם אוספים משקיעים להתחלק איתם ברווח...

מקווה שהסברתי את עצמי.

הבנתי אותך עכשיו.
אתה בעצם שואל למה הם מגיעים למשקיעים אם יש ביטוח ולא לבנקים?
אז קודם כל השאלה טובה.
אבל אני ינסה לענות לך.

אם חברת ההשקעות תיקח את הכסף מהבנק, הם יצטרכו לתת לבנק ריביות על ההלוואה נניח של 10%, ויצטרכו לשלם כל חודש.
ועכשיו במידה וההשקעה לא הניבה רווחים, או שלא הניבה מספיק רווחים, יוצא שחברת ההשקעות הפסידה הרבה כסף.
א. בעצם ההתעסקות וכו' במשהו שלא הניב שום תשואה.
ב. בתשלום הריביות לבנק.
במקום זה הם לוקחים את הכסף מהמשקיעים, ולא רק שהמשקיעים לא לוקחים ריבית, הם גם משלמים לחברה כבר בכניסה להשקעה 7% מהקרן של ההשקעה, וכמובן עוד 20% מהרווחים.
ובמקרה הזה הם מבטחים את עצמם למינימום רווח של 7% וברור שהם לא מפסידים כלום.

שמחה מוזסון

משתמש רשום
הבנתי אותך עכשיו.
אתה בעצם שואל למה הם מגיעים למשקיעים אם יש ביטוח ולא לבנקים?
אז קודם כל השאלה טובה.
אבל אני ינסה לענות לך.

אם חברת ההשקעות תיקח את הכסף מהבנק, הם יצטרכו לתת לבנק ריביות על ההלוואה נניח של 10%, ויצטרכו לשלם כל חודש.
ועכשיו במידה וההשקעה לא הניבה רווחים, או שלא הניבה מספיק רווחים, יוצא שחברת ההשקעות הפסידה הרבה כסף.
א. בעצם ההתעסקות וכו' במשהו שלא הניב שום תשואה.
ב. בתשלום הריביות לבנק.
במקום זה הם לוקחים את הכסף מהמשקיעים, ולא רק שהמשקיעים לא לוקחים ריבית, הם גם משלמים לחברה כבר בכניסה להשקעה 7% מהקרן של ההשקעה, וכמובן עוד 20% מהרווחים.
ובמקרה הזה הם מבטחים את עצמם למינימום רווח של 7% וברור שהם לא מפסידים כלום.
אתה עונה בזריזות...

קודם כל דיברנו על כך שכשיש ביטוח, הבנק לא לוקח 10%, אלא בקושי 3% שנתי... (משיחה שערכתי עם עדי מ"כלל ביטחי אשראי")

2. תסכים שבכל השקעה שיש בה גם סיכוי וגם סיכון, יש 2 סוגי טיפוסים:

אחד רואה בעיקר את הרווח ואומר, הרי ההשקעה כמעט בוודאות תרוויח, אז אני אקח הלוואה מהבנק (אשראי ברגע בהרבה מקרים...) ואז, הסיכוי שארוויח הרבה מההשקעה, שמור לי, והסיכון להפסיד את ההשקעה ולשלם לבנק את ההלוואה עם הריביות במשך שנים ארוכות, גם שמור רק לי... אבל אני מתמקד בחיובי.. וודאי אני ארוויח..

השני, רואה את הפסימיות בעיקר ואומר: נכון שאם אקח הלוואה מהבנק וההשקעה תצליח, הרווח יהיה שמור בעיקר לי, והבנק יקבל פירורים, אבל אני חושש שההשקעה בכל זאת תיכשל, ואצטרך לעבוד קשה במשך שנים ארוכות, להחזיר לבנק את הכסף שלוויתי.
אני אכניס שותף לעסק, שהסיכון יהיה עליו, והרווח יתחלק חצי חצי. לי זה מספיק, חצי מהסיכוי עלי, וכל הסיכון עליו...

עד כאן בקצרה על 2 הטיפוסים.

זה בהשקעה רגילה... אבל במקרה שלנו, זו השקעת פרימיום, עם ביטוח של חברת ביטוח... הסיכון באמת אפסי, ואני זה שמבצע את ההשקעה (כך אמורה להגיד לעצמה חברת ההשקעות) ומירב הסיכויים שארוויח, (החברה לא פותחת השקעה שבעיניה זה 50/50)
למה לי לשתף אנשים בהשקעה ?

מה, החברה יותר זהירה מהמבטח ? זה מפחיד אותי לגבי זהות המבטח...

יוחנן 1

משתמש מקצוען
אתה עונה בזריזות...

קודם כל דיברנו על כך שכשיש ביטוח, הבנק לא לוקח 10%, אלא בקושי 3% שנתי... (משיחה שערכתי עם עדי מ"כלל ביטחי אשראי")

2. תסכים שבכל השקעה שיש בה גם סיכוי וגם סיכון, יש 2 סוגי טיפוסים:

אחד רואה בעיקר את הרווח ואומר, הרי ההשקעה כמעט בוודאות תרוויח, אז אני אקח הלוואה מהבנק (אשראי ברגע בהרבה מקרים...) ואז, הסיכוי שארוויח הרבה מההשקעה, שמור לי, והסיכון להפסיד את ההשקעה ולשלם לבנק את ההלוואה עם הריביות במשך שנים ארוכות, גם שמור רק לי... אבל אני מתמקד בחיובי.. וודאי אני ארוויח..

השני, רואה את הפסימיות בעיקר ואומר: נכון שאם אקח הלוואה מהבנק וההשקעה תצליח, הרווח יהיה שמור בעיקר לי, והבנק יקבל פירורים, אבל אני חושש שההשקעה בכל זאת תיכשל, ואצטרך לעבוד קשה במשך שנים ארוכות, להחזיר לבנק את הכסף שלוויתי.
אני אכניס שותף לעסק, שהסיכון יהיה עליו, והרווח יתחלק חצי חצי. לי זה מספיק, חצי מהסיכוי עלי, וכל הסיכון עליו...

עד כאן בקצרה על 2 הטיפוסים.

זה בהשקעה רגילה... אבל במקרה שלנו, זו השקעת פרימיום, עם ביטוח של חברת ביטוח... הסיכון באמת אפסי, ואני זה שמבצע את ההשקעה (כך אמורה להגיד לעצמה חברת ההשקעות) ומירב הסיכויים שארוויח, (החברה לא פותחת השקעה שבעיניה זה 50/50)
למה לי לשתף אנשים בהשקעה ?

מה, החברה יותר זהירה מהמבטח ? זה מפחיד אותי לגבי זהות המבטח...
שוב, קודם כל הביטוח הוא רק על הקרן ולא על הרווחים.
ובית ההשקעות מעדיף להרוויח בוודאות 7% + עוד פוטנציאל של עוד כמה אחוזים טובים.
מאשר להסתכן בכך שאולי לא רק שלא תרוויח, כי ההשקעה אמנם לא הפסידה אבל גם לא הניבה רווחים.
ואז היא מפסידה כמה פעמים כמו שכתבתי, גם את הרווח הבטוח שהיא הייתה יכולה לקבל ולא קיבלה.
וגם את הריביות שהיא שילמה לבנק כל חודש.
וגם את העלות של החזקת משרדים העסקת עובדים וכו'.

עכשיו יש שני סוגי השקעות, ושני סוגי משקיעים.
השקעה אחת, עם פוטנציאל רווח של עד 15% לשנה, אבל יש גם סיכון להפסד של 5% מהכסף.
והשקעה אחת עם פונטציאל רווח של 4% לשנה + רווח בטוח של 7%

אז יש משקיע שיעדיף להשקיע בהשקעה הראשונה, ויש משקיע שיעדיף את האפשרות השניה.
ובמקרה הזה אינטו בחרה באפשרות השניה.

שושנה שש

משתמש רשום
השקעה פסיבית בשוק ההון אמורה להניב יותר.. בגלל אפקט הריבית דריבית.

הערה: לא מכירה את החברה הנ''ל, כתבתי רק על סמך מה שהובא למעלה.

כמו שכבר כתבו הם מדברים על פרוייקטים שעשו 22 אחוז שנתי
והשקעה שם היא לכ3 שנים
כך שלמי שיש מאה אלף ל3 שנים לא שוה לו להשים בשוק ההון כידוע
ולזה יש את הפיתרון של אינטו

החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה