דרוש מידע מה לעשות עם ילדה בת 12 שלא עוזרת בבית כלל תנו מעיצותיכם

פ.נ

משתמש סופר מקצוען
אני חושבת שחינוך זה תלוי מאוד בכזה המון פרמטרים ולכל אחד יש את השיטת חינוך שלו..........

sari11

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
מוזיקה ונגינה
ולכן העזרה צריכה להגיע מרצון של הילדה להיות שותפה וחלק מהבית.
אצלנו אף פעם לא היו תורניות ותפקידים, הילדים בעצמם הבינו שמן הראוי שיעזרו ויושיטו יד, זה מצריך המון סבלנות וגם לעבוד לבד, אבל כשזה מגיע מהם אז זה מושלם!

איך את גורמת לילדים לרצות להיות שותפים ולעבוד?

saralulu

משתמש מקצוען
איך את גורמת לילדים לרצות להיות שותפים ולעבוד?
השאלה מה אנחנו רוצים להשיג בסופו של יום?
בית נקי או ילדים מחונכים?
לא תמיד הערכים האלו יכולים ללכת שלובי זרוע ולפעמים זה כן הולך יחד, אבל לא פעם נדרש לקבל החלטה ברגע של אמת מה חשוב ממה, אני מכבדת את אלו שהערכים של ניקיון וסדר וחלוקה הוגנת בנטל מדריכה את התנהלותם כי ההכרח לא יגונה. אבל אם שואלים את אימי במעמדה כאמא מה היא מעדיפה היא תגיד תמיד קודם כל החינוך, כל השאר בונוס.
לכן כשאני באה להנחיל ערך חינוכי שקוראים לו עזרה בבית אשתמש במחמאות ופרגונים ויצירת ערך מוסף שזה אומר, ילד שעוזר מרגיש חשוב יותר בוגר יותר ומקבל יחס עודף בגלל זה, בתנאי שיש דוגמא אישית, לא שאמא יושבת וקוראת עיתון והילדים מרגישים שהם עובדים בעבודה השחורה של הבית.
ואז יש את ההזדמנות להחמיא בפרהסיה לשותפים ולעוזרים בלי להיכנס לביקורת משפילה או ענישה של מי שלא השתתף, לאורך זמן זה מוכיח את עצמו ולא מיד, כמו זריעה בתחילה הגרעין נרקב ואין מי שיעזור אבל אמא צריכה לדעת שזה התפקיד שלה לחנך לעזרה בבית ולא לדאוג לעזרה בבית, התפקיד של האמא הוא לחנך את הילדים לחסד ולכיבוד הורים וכשהילדים יגדלו עם עזרה בבית ועם תחושה שמה שהם עשו זה מעשה טוב עם תמורה רוחנית לאישיות כמו ערכים של חסד ואיכפתיות הם לא ירגישו אף פעם שהם היו פריירים ולא ירגישו שהם רוצים לברוח מזה אלא ההפך הם ירגישו סיפוק רוחני מעזרה בבית ולא עול מרגיז ואני מאד מאמינה בזה שהחינוך למידות צריך להעשות מתוך אמת פנימית וכן גם במחיר של עבודה שנשארת לאמא לבד לפעמים, זה מחיר ששווה לשלם אותו.

נערך לאחרונה ב:

מתנות קטנות

משתמש מקצוען
לא תמיד הערכים האלו יכולים ללכת שלובי זרוע ולפעמים זה כן הולך יחד, אבל לא פעם נדרש לקבל החלטה ברגע של אמת מה חשוב ממה, אני מכבדת את אלו שהערכים של ניקיון וסדר וחלוקה הוגנת בנטל מדריכה את התנהלותם כי ההכרח לא יגונה. אבל אם שואלים את אימי במעמדה כאמא מה היא מעדיפה היא תגיד תמיד קודם כל החינוך, כל השאר בונוס.
רגע רגע,
וחינוך לשותפות בעול, כולל סדר וניקיון, הוא לא ערך?
כי אני לא רואה "ילדים מחונכים" בילדים שלא ביקשו מהם עזרה מעולם וגדלו בהרגשה שהם חופשיים לעיניניהם ואמא תנקה אחריהם הכל עד שהם מתבגרים וקולטים שיש צורך בעזרה ולקיחת אחריות...
זה לא או סדר וניקיון או חינוך. בעיני זה ממש להיפך.
ואגב, חינוך לנשיאה בנטל הבית לא סותר המון מחמאות ופירגון ואוירה טובה.
אני לא יודעת למה את מחברת בין עזרה בבית לבין אמא צועקת וגוערת ועצבנית...
או שפשוט לא הבנתי אותך טוב ואחרי שתסבירי קצת יותר נגלה שאנחנו חושבות בדיוק אותו הדבר...

אסתי H

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה והפקת סרטים
ובגיל 11 היא כן עזרה? אם היא השתנתה-תבדקו למה, אולי משהו מציקה לה,
ואם הבית השתנה-לא פשוט לאמץ הרגלים בגיל 12...

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה