בגישת העולם המערבי יש גישה של שיווין
יש שווין בין גבר לאשה ויש שיווין בין אבא לילד,
אבל כל אחד שקצת העמיק בנושא יודע שע"פ הדת היהודית זו גישה מוטעית לחלוטין
א' ב' בחינוך זה להבין שאנחנו ההורים חייבים לילדים, והם לא חייבים לנו כלום!!!
כמובן שיש להם חיוב של כיבוד הורים, אבל המושג חייב זה רק לנו כהורים
המושג אחראי על הילד שלי = אחריות = מחויבות
מי שאין לו מחויבות זה אומר שאין לו אחריות
אני מוחה!!!
אנחנו ההורים חייבים לחנך את הילדים שלנו לכיבוד הורים.
זה חלק מהתהליך, הקב"ה עשה את זה כדי שילד ילמד בבגרות שלו לכבד את המצוות שלו ויהיה ילד מושמע לדברי אלוקים חיים.
-מקווה שהצלחתי להעביר כיאות.
בנוסף כדי שלילד תהיה שייכות לבית-הוא חייב להושיט יד, יש משהו בחינוך, שכשלילד יש תרומה למשפחה, הוא הופך לפטריוט למשפחה שלו., היא חשובה לו, יקרה לו ויעשה למענה הכל.
יחד עם זאת, אני גדלתי בדור שהיה מאוד נורמלי-ילדים הוריים, כלומר להורים אז לא היתה הבעיה להטיל סמכויות מעבר לגיל הילדים (ילדי מפתח-מישהו?) עשינו דברים שלא התאימו לגילנו, למשל בגיל 12 לרחוץ שיירת ילדים, להלביש, לסרק מכינים, לספר סיפור ולהשכיב לישון, היה טבעי.
אני אישית התקשיתי בזה מאוד.
על הילדים שלי אני לא מטילה שום אחריות, אבל בהחלט דורשת מהם דברים מינימליים, כמו-להוריד את הצלחת שלו מהשולחן, להכין בגדים למקלחת, לזרוק את הבגדים שלו לכביסה.
אנחנו בהחלט דורשים מהם כן לקחת אחריות על עצמם.
ולכן, זו התשובה שלי לפותחת האשכול.
לא הייתי דורשת מהבת שלי לעמוד לשטוף כלים, אבל בהחלט מציעה לה, וכשהיא היתה עושה את זה, לא הייתי מפסיקה לומר לה כמה שהיא עוזרת לי ושבזכות שהיא שוטפת עכשיו יש לי זמן לבשל\לגהץ\לקלף למענם.
ולספר בקול ובשמחה גם לאבא שבזכותה יכולתי.... שיהיה לה שווה, לחבק אותה חזק ולהגיד לה שאני מאושרת שזו הבת שלי.
הבת שלי רק בת 7, והיא לא שוטפת כלים, אבל מידי פעם היא מציעה לי לקלף ירקות, ואני ממש מודה לה, אנחנו גם עושות את זה חוויתי, תחרות למשל.
היא גם מחזיקה מידי פעם את הקטנה, אני מציעה לה, היא מרגישה ממש גדולה ו"אמא" כשהיא מחזיקה אותה, אם נמאס לה-אני לוקחת.
לא רוצה אותם עם עול או הוריים, רוצה ילדים משוחררים, שמחים ויחד עם זאת מחונכים,
לא נולדנו לשרת אותם, וכן להפך.