נכתב ע"י גפ"ן;1634963:גברים שאינם שומרים עיניים נמשכים לכל דבר שאינו סטנדרטי=בולט.
הסברים לא מתאימים מע"ג הפורום. וד"ל.
מסכנים הגברים, הם תמיד יוצאים המטומטמים...
כשספרתי לבעלי את כל מה שספרו עליו בסמינר הוא ממש נעלב...
נכתב ע"י גפ"ן;1634963:גברים שאינם שומרים עיניים נמשכים לכל דבר שאינו סטנדרטי=בולט.
הסברים לא מתאימים מע"ג הפורום. וד"ל.
נכתב ע"י פוינט ק גת;1635337:כתבת דברים נכונים מאוד, אבל תרשי לי להסתייג מהמשפט הנ"ל?
לא דרכתי מימי בסמינר הישן ואין לי מושג מה היה אז, אבל אני מרשה לעצמי לנחש שאחוז גדול מהבנות קיבלו זאת על עצמן בגלל אחת מ-2 הסיבות להלן:
א. לחץ חברתי- כל הכיתה האריכה את החצאית אז גם היא.
ב. רחמים על אותה בת חולה.
בואי נגיד ש-2 הסיבות הן חיוביות ויפות, אבל הן לא רצון אישי!!!
במילים אחרות: זה לא בא להן ממניע פנימי והחלטה מושכלת.
הלוואי שנמשכו לבבותיהן אחרי פעולותיהן, אבל לא בהכרח שכך.
נכתב ע"י מיצוג;1635286:על המיקס שייצרת פה בדיוק נאמר "ליצנות אחת דוחה מאה תוכחות..."
נכתב ע"י אות ומופת;1635365:נראה לי שהאשכול הזה מתחיל להסתכן במחיקה אם הוא ימשיך בכיוונים הנ"ל.
נכתב ע"י פוינט ק גת;1635337:כתבת דברים נכונים מאוד, אבל תרשי לי להסתייג מהמשפט הנ"ל?
לא דרכתי מימי בסמינר הישן ואין לי מושג מה היה אז, אבל אני מרשה לעצמי לנחש שאחוז גדול מהבנות קיבלו זאת על עצמן בגלל אחת מ-2 הסיבות להלן:
א. לחץ חברתי- כל הכיתה האריכה את החצאית אז גם היא.
ב. רחמים על אותה בת חולה.
בואי נגיד ש-2 הסיבות הן חיוביות ויפות, אבל הן לא רצון אישי!!!
במילים אחרות: זה לא בא להן ממניע פנימי והחלטה מושכלת.
הלוואי שנמשכו לבבותיהן אחרי פעולותיהן, אבל לא בהכרח שכך.
נכתב ע"י מיצוג;1635411:ראשית, לא דרכת מימייך, ורואים שכך.
א. לחץ חברתי ככל שיהיה, עדיין נערה בגיל שחשוב לה להראות טוב, תעמוד בחנות בגדים יותר תאהב את עצמה עם החצאית הקצרה, עאין על כך עוררין שזה מראה יותר עם שיק, מאשר חצאית יעכנאית ומסורבלת. וצריך כוחות נפש אדירים בשביל לא לבחור בה, או לקנות ולהאריך.
ב. הסמינר הישן הוא ע--נ--ק שמאל לא יודעת מימין, ימין לא יודעת משמאל, תלמידה חולה, זה מאד עצוב, אבל עדיין לא מוריד בגרם מההתפעלות מבנות הסמינר שלא מכירות אותה בכלל ואפילו לא על הפנים, (וכל שנה הטטיות שמצטרפות לסמינר ובוודאי לא היו בזמן הסיפור.) ולמרות זאת 90% החליפו.
תנסו להגיד מה שאתם רוצים, ולהוריד מהערך. זה דבר ענק.
נכתב ע"י יעל א;1635360:מסכנים הגברים, הם תמיד יוצאים המטומטמים...
כשספרתי לבעלי את כל מה שספרו עליו בסמינר הוא ממש נעלב...
נכתב ע"י פוינט ק גת;1635476:חלילה, מי הוריד מהערך?
הסיפור הוא עצום, ברור שצריך כוחות נפש גדולים.
הסתייגתי רק מהענין שהן עשו את זה מרצון אישי ולכן הן קנו את זה כנכס לכל החיים.
ואני לא חוזרת בי.
מההתנסחות שלך נראה שאת רואה בהודעתי התקפה על הודעתך, להיפך, הדגשתי שמה שכתבת אמת ויציב ותקנותיו של הרב וואזנר הן קודש קודשים! רק היה נראה לי שהנקודה הנ"ל צריכה איזה חידוד.
נכתב ע"י מיצוג;1635508:במקרה זה, התעוררות כללית בסמינר לנוכח מצבה של אחת התלמידות.
נכתב ע"י מיצוג;1635508:כל בנ"א שמקבל על עצמו קבלה, יש לו איזה משהו שדוחף אותו לזה.
במקרה זה, התעוררות כללית בסמינר לנוכח מצבה של אחת התלמידות.
שוב, לא הכריחו אף אחת.
נכתב ע"י GRN;1635808:בסדר, לא צילצלתי לך מהסיבה הפשוטה:
עדיין לא ראיתי ספר בנושא צניעות שנכון לקבל כל דבר שכתוב בו, גם שיש בו הסכמות.
שמעתי שיש ספר אחד בלבד שכדאי ללמוד, אבל לא הצלחתי להשיג אותו.
בספרים אפשר לכתוב הרבה דברים.
לא כל דבר שכתוב בספרים נכון למעשה.
סליחה שהשם פרח מזכרוני, אשאל את בעלי בלנ"ד בערב. אם הוא זוכר...נכתב ע"י אות ומופת;1635817:איזה ספר הוא האחד הזה? זה סוד?
התכוונתי לגמרי. ממש לכל מילה.נכתב ע"י בסדר;1635826:אני מקווה שלא התכוונת למה שכתבת. לפי זה אין הלכה, אין גדו"י (על הספר יש הסכמה של כל גדו"י) אין "זקניך ויאמרו לך" יש רק איש בשרירות לבו ילך.
בדיוק כמו שציטטתי "והאמת נעדרת".
ועוד כתוב בישעיהו על הימים האלו: "וסר מרע משתולל ויראי חטא נמאסו" ורש"י מסביר: כל מי שיסור מדרך הרע יאמרו עליו שהוא כמשתולל. (זה לא ציטוט מדויק)
השורות האחרונות זו תגובה כללית על השרשור המבייש הזה שמצאתי לנכון להתערב בו רק כדי לא לחטא בנפשי.
נכתב ע"י SPOT;1630876:מותג
נכתב ע"י GRN;1635824:סליחה שהשם פרח מזכרוני, אשאל את בעלי בלנ"ד בערב. אם הוא זוכר...
היה כנס של אברכי מיר שדיבר בו מישהו שהרב שטיינמן ביקש ממנו לעבור ולדבר בכל הארץ על ענייני צניעות, ובמהלך השיחה הוא אמר את מה שכתבתי קודם.
והאמת, שלא התפלאתי. כי קראתי בחיי מספר ספרים על צניעות שלא היו נראים לי הגיוניים + שמעתי מהרבנית פילץ שלא ללמוד את הספר "ממשבצות זהב לבושה".
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ע'
קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי: