תקשיבו, אני עוקבת כל הזמן אחרי האשכול הזה, התתחיל מבוגבו תמימה, התפלפספות והתדינויות על סחף חברתי, הבעת דעות נחרצות בענייני הנהירה ההמונית אחר מותגים לטוב ולמוטב, אנחות וגניחות על הדור השוטה, נסיונות לקרב את אחרית הימים, וכו'
לאורך כל האשכול לא מצאתי לנכון להביע את עמדתי בנושא, אם כי היו דעות שהסכמתי יותר או פחות, ואפילו לא צלצלתי, אוהבת בוגבו? תקני, לא אוהבת אל תקני אין זה מענייני,
אבל ברגע שהתחלתם לעוות מושגי בסיס בצניעות, וזה יכול להוות מכשלה לרבות מן הגולשות החלטתי להתערב, אני קוראת במו עיני על צניעות ומושגים כמו ש"קמים כל מיני קנאים שמחליטים כל הזמן תקנות חדשות" (סורי, זה לא ציטוט מדוייק, התעצלתי לדפדף במעלה האשכול המתפתל) או לחילופין "לא דווקא איך שמתלבשים מביא את האסונות" אז גברת יונה יונה וכל שאר המסכימות עם שימו לב:
ה"קנאים" כלשונך זה לא אחר מאשר הרב וואזנר שחי בדורינו והכיר את הבעיות הרבות בצניעות
(וכל המסנגרות הנלהבות, תשבו פעם בסלון פאות ותספרו כמה נשים יוצאות משם עם פאה בדיוק לפי ההלכה) הרב וואזנר חיבר את תקנון "מישמר התורה" ולא "המציא תקנות חדשות" כלשונך, אלא ישב עם בית דינו ולמדו הייטב את ההלכות לאור סיפורים מצמררים שהתרחשו דווקא בדורינו ה"כשר והצנוע ביותר" כלשונך, וחיברו את התקנות הנ"ל, תבוא גבקרת בשם יונה יונה או ינשוף ינשוף או לא משנה מה ותודיע ברבים "עלי לא מקובל שמודדים את אמצע הירך וכ'" (המקורי היה יותר לעגני) לכי תתווכחי עם גדולי ישראל, עלינו מוטל לצטט בכניעה, ואני יכולה להעיד לך שפירסמו לפני מספר שנים בסמינר הישן בירושלים את תקנון משמר התורה, ו90% מהבנות עברו לחצאית אמצע!!! (ולא רק 15 ס"מ)
רשום בו בפרוש כל ההנחיות (תוכלי לבקש שילחו לך בדואר) כל מה שכתוב שם אלו תקנות שחוברו ספיישל לדורינו. ואגב, הרב וואזר עצמו חיבר את התקנון וכל גדו"י מכל המגזרים חתמו עליו, ונאמר שם שמי שלא מציית לא נכלל בדת יהודית (כלשונו)
לגבי האסונות כתוב בתורה בברור "אם יראה בך ערוות דבר שוב מאחריך..." חוסר צניעות = הרחקת שכינה = אסונות. וכן להפך.
כל התגובה הזאת נועדה רק לשרש את העיוות הנוראי שהשתרש בעקבות האשכול.