מה יהיה? המחירים עולים עוד ועוד....

תוכניות לבת מצווה

משתמש פעיל
ברגע שהבנקים יתקעו עם אלפי דירות שצריכים למכור בבת אחת מחירי הדירות יצנחו אבל בכלל לא בטוח שזה טוב לאזרחים.
מי שרוצה להרחיב בנושא יותר ולהבין למה גגלו משבר 2008

ליטאי פשוט

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
זה סופי?
זה לא רק המלצות?

עוגת בוקר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
אוטומציה עסקית
הלוואי שזה פייק של מישהו בכנסת בשביל הבחירות.
יפרסמו את זה בכל מקום,
ועוד שבוע הוא יכתוב שפעל חזק והוריד את זה ...

bracha5

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
אוטומציה עסקית
ייקור המעונות לדעתי אמור להיות מענה לבעיה של קושי לגייס כח אדם

סווצ'אר.

משתמש מקצוען
ייקור המעונות לדעתי אמור להיות מענה לבעיה של קושי לגייס כח אדם
הא נראה לך שיעלו למטפלות...
וגם אם כן למה כ"כ המון???
רק חשבון אם לכל מטפלת יש 6 ילדים והעלו 481 כפול 6 =2886
ב
רור שלא הולך להיות העלאה של 2886 למטפלת.

נערך לאחרונה ב:

ילילי

משתמש מקצוען
זה ממש מקומם להעלות כזה הרבה עכשיו אחרי שהתחילה השנה!, שיעלו לשנה הבאה לפחות.
מענין מאד לראות את המאזנים של בעלי המעונות.. גם עכשיו הם מורווחים יפה... והעובדות מקבלות 32 לשעה....
אני תינוק כבר הייתי שולחת לפרטי, למרות שאין ספק שמעון הרבה יותר טוב, המחיר הזוי לגמרי
בהחלט אני חושבת שאפשר ללכת על זה לבית משפט כמו שעשו לגבי ההנחה לאברכים שבג"ץ קבע שאין לשנות קריטריונים באמצע השנה ככה לגבי זה, זה העלאה מטורפת, גם למי שיש דרגות זה עדיין יעלה

ח"ול

משתמש פעיל
יש חשבון פשוט שלא מדברים עליה
אם מחירי הדירות ירדו אז כל מי שלקח משכנתא באחוז גבוה כבר לא יהיה שוה לשלם המשכנתא כי הדירה שוה פחות ואז הבנקים יקבלו המון דירות (שיורידו המחיר עוד יותר) ואז הדירות יהיה שוים פחות מהחובות והבנקים יקרסו והמשק יקרוס
אז תשכח מזה אין מצב בעולם שמחיר הדירות יזלו

ליטאי פשוט

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
31.8.2022 15:33
ענבר טויזר: מחר תתקיים שביתה במשפחתונים המפוקחים, ובצהריים יפגינו מאות מטפלות מול בית ראש הממשלה. המטפלות מוחות על כך ששכרן לא עודכן 13 שנים בעוד יוקר המחיה והוצאותיהן נסקו לשמיים.

סווצ'אר.

משתמש מקצוען
31.8.2022 15:33
ענבר טויזר: מחר תתקיים שביתה במשפחתונים המפוקחים, ובצהריים יפגינו מאות מטפלות מול בית ראש הממשלה. המטפלות מוחות על כך ששכרן לא עודכן 13 שנים בעוד יוקר המחיה והוצאותיהן נסקו לשמיים.
אתה יודע שזה לא קשור מה שמעלים למשכורות של המטפלות !!!

השם אוהב אותי

משתמש פעיל
ברור שכל שכיר רוצה שהשכר מינימום יעלה,אך מצד שני כשמעלים את השכר כל השירותים מכל תחום מעלים מחירים,כי הרי הם משלמים לעובדים יותר ולא רוצים לספוג ירידה בהכנסות בגלל זה...אז איכשהו אנחנו גם אוכלים אותה למרות שמקבלים כמה פרוטות יותר במשכורת

אופססס ;)

משתמש מקצוען
ברור שכל שכיר רוצה שהשכר מינימום יעלה,אך מצד שני כשמעלים את השכר כל השירותים מכל תחום מעלים מחירים,כי הרי הם משלמים לעובדים יותר ולא רוצים לספוג ירידה בהכנסות בגלל זה...אז איכשהו אנחנו גם אוכלים אותה למרות שמקבלים כמה פרוטות יותר במשכורת
הבעיה כאן זה שהכל עלה החל בחשמל ודלק וכלה במוצרי מזון בסיסיים כמו לחם ומוצרי חלב ועם זה המשכורות נשארו אותו דבר

הפוך על הפוך

משתמש מקצוען
זה ממש מקומם להעלות כזה הרבה עכשיו אחרי שהתחילה השנה!, שיעלו לשנה הבאה לפחות.
מענין מאד לראות את המאזנים של בעלי המעונות.. גם עכשיו הם מורווחים יפה... והעובדות מקבלות 32 לשעה....
אני תינוק כבר הייתי שולחת לפרטי, למרות שאין ספק שמעון הרבה יותר טוב, המחיר הזוי לגמרי
את מוזמנת לבדוק לעומק את הנושא,
רוב בעלי המעונות (שמשלמים שכירות, לא הקצאות) נמצאים במצב קשה מאוד עד היום.
צריך לקחת בחשבון את ההוצאות של המעונות שגדלו בהיקף עצום.
א. המשכורות עלו, ברוב המקומות משלמים לא פחות מ - 35 לשעה, יש מקומות שמשלמים 40 ובאזורים רחוקים אפי' 45 לשעה.
ב. מחירי השכירות עלו.
ג. מחיר האוכל עלה מאוד.
ובעצם, כל הוצאה שרק לא תהיה, הרבה יותר יקרה מבעבר.
עשרות אם לא מאות מעונות נסגרו בשנתיים האחרונות.
בנוסף, בשנה האחרונה, נאלצו בעלי המעונות לשלם משכורות מלאים כל השנה, כשההורים שילמו לפי מחיר הדרגה שאותה קבלו רק בסוף השנה (גזירת ליברמן).
זה נחמד אולי לחשוב שבעלי המעונות עושים כסף על חשבון הציבור, אך כאמור, העובדות פשוט לא נכונות.
העליה עכשיו בשכר הלימוד, היא עליה מתבקשת שכבר הייתה צריכה להיות מזמן.
אך כמובן שאחרי הכול, מובן שהציבור לא אמור לספוג את הנזק, והעליה צריכה להיות על חשבון המדינה,
גם כך ההורים משלמים המון ביחס למדינות מפותחות אחרות.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה