דרוש מידע מה התפריט השבתי של משפחות אמריקאיות אשכנזיות?

תילתן

משתמש סופר מקצוען
מי "שזכה" להיות בקידוש בשבת בארה"ב אצל יהודי שיש לו כמה דולרים מיותרים
בטוח נדהם כמוני,
מגוון המאכלים שמוגשים שם הוא מדהים..
אין סוף סוגי קוגלים
דברים שרק בשנות הצנע אכלו בישראל וחשבנו שנעלמו מהעולם..
כמו:
ישבני ברווז מטוגנים בשומן (נראה לי מכונה "גריבען")
עור גרונות של הודו ממולא בשומן ובצק (אולי "הלזל'ה")
גאלאע באין סוף צבעים וצורות עם/בלי ביצים קשות בפנים, מוגש על כעך שכבר שנים לא ראיתי,
בשרים יבשים/כבושים/מעושנים במגוון צורות ורמות יובש
וטשולנט:
ירושלמי
מקסיקני (כן חריף אש)
בסגנון הרבי (היה תווית ליד כל סיר..)
ניו יורקי
והכי טעים..היה מיקס של כל הסוגים ביחד.

סעודה שלישית על טהרת הסושי משהו ששם מאוד אוהבים
 

מרים אדריכל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
מי "שזכה" להיות בקידוש בשבת בארה"ב אצל יהודי שיש לו כמה דולרים מיותרים
בטוח נדהם כמוני,
מגוון המאכלים שמוגשים שם הוא מדהים..
אין סוף סוגי קוגלים
דברים שרק בשנות הצנע אכלו בישראל וחשבנו שנעלמו מהעולם..
כמו:
ישבני ברווז מטוגנים בשומן (נראה לי מכונה "גריבען")
עור גרונות של הודו ממולא בשומן ובצק (אולי "הלזל'ה")
גאלאע באין סוף צבעים וצורות עם/בלי ביצים קשות בפנים, מוגש על כעך שכבר שנים לא ראיתי,
בשרים יבשים/כבושים/מעושנים במגוון צורות ורמות יובש
וטשולנט:
ירושלמי
מקסיקני (כן חריף אש)
בסגנון הרבי (היה תווית ליד כל סיר..)
ניו יורקי
והכי טעים..היה מיקס של כל הסוגים ביחד.

סעודה שלישית על טהרת הסושי משהו ששם מאוד אוהבים
ושכחתם את כל הפסטרמות והדלי
 

תילתן

משתמש סופר מקצוען
ושכחתם את כל הפסטרמות והדלי
כמובן..
הדבר ''הכי גרוע''
זה אולם עם עוגות חטיפים ממתקים ושתייה קלה/חמה לאורך כל השבת

עוגות בבקה שוקולד/קינמון בגודל של בלוק קרח..
מעדני חלב/פרווה שבחיים לא ניצפו בישראל
אין ספור בקבוקי תמצית תה בטעמים שלא חלמנו
וחלב..
1-3-5-9 אחוז שומן
ללא לקטוז
עם הרבה לקטוז
עם 20 אחוז שומן
חלב שקדים
קפה:
עם/בלי/נטול/חזק/חלש/מוקה/מקולומביה/מברזיל
 

אחת111

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
וטשולנט:
ירושלמי
מקסיקני (כן חריף אש)
בסגנון הרבי (היה תווית ליד כל סיר..)
ניו יורקי
והכי טעים..היה מיקס של כל הסוגים ביחד.
ומה עם טשולנט נקניקיות?

ו @רחל ב. אל תחשבי שהאמריקאים לא יודעים לאכול ולהכין אוכל.
יש להם פשוט תרבות אוכל שונה, מתובל מתוק(קטשופ צ'ילי ברביקיו), מיונזי, שמן ומכל מאכל 1000 סוגים.
וכמו שכתבו הסלטים זה יותר מירקות חיים ודיפים שונים.
לדוג' קולסלאו:
כרוב וגזר קצוצים דק.
מיונז בכמות שהסלט יהיה רטוב.
תיבול: סוכר, מלח וחומץ לפי הטעם, שמיר קצוץ.
טומטו דיפ:
בכלי גבוה להכניס כ3 עגבניות, כוס שמן, צ'ילי גרוס, מלח וסוכר.
לטחון עם בלנדר סטיק עד שנהיה כתום וקרמי.

התרבות של הסלטים האמריקאים התפתחה מאוד, במקרר של מינמרקט ממוצע בריכוז חרדי באמריקה תוכלו למצוא לפחות 30 סוגי סלטים דיפים שונים סלטים ותחמיצים.

ויש גם את כל הנקניקים, הטרקי והפסטרמי הקורנביף וכו', בשר מעושן מסוגים שונים פרוס דק.
דלי רול:
בצק עלים מרוח בחרדל(אם רוצים אפשר גם קטשופ) ועליו פרוסות של נקניקים, מגולגל כמובן.
 

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
ו @רחל ב. אל תחשבי שהאמריקאים לא יודעים לאכול ולהכין אוכל.
יש להם פשוט תרבות אוכל שונה, מתובל מתוק(קטשופ צ'ילי ברביקיו), מיונזי, שמן ומכל מאכל 1000 סוגים.
באחד מימי שישי התקשרה אלי ידידה אמריקאית, שגילו לאי מי סוכר, והיא חייבת לבשל לשבת. היא לא יודעת איך מבשלים דג ועוף ללא סוכר. אני יכולה לתת לה מתכונים, אולי??
 

גרפיקאית לשעבר

משתמש מקצוען
אני אמנם עליתי לארץ מארה"ב בגיל 18 אבל לא אשתף אתכם בתפריט שלי (אני מבשלת סגנון מרוקאי למרות שאני אשכנזיה)... אבל אם מעניין אתכם אוכל לשתף על התפריט הקבוע בבית הורי והורי בעלי שהם גם אמריקאים למהדרין.

ההורים שלי (גרים בארה"ב)ההורים של בעלי
ליל שבתסלמון ברוטב טריאקי, קולסלאו, סלט כרוב סגול בתחמיץ, סלט מלפפון מתוק, מלפפון חמוץ אמריקאי (שמן עם "חצ'קונים"), חלפיניו דיפ (מיונז עם פלפל חלפיניו), דיפ בצל ירוק, דיפ עגבניות, מרק עוף (עם גזר, סלרי, חתיכות עוף, צרור פטרוזיליה וצרור שמיר) סטייק עוף בגריל, אורז, קוגל תפוחי אדמהגפילטע פיש (פרוסות לא קציצות), קולסלאו, סלט חסה, מלפפון חמוץ, סלט תירס במיונז, מרק עוף עם הרבה ירקות ותפו"א, עוף אפוי ברוטב ברבקיו, פשדיטת ירקות, אורז.
סעודת היוםכל הסלטים לעיל פלוס סלט חסה גדול בתוספת פסטרמות מכל הסוגים. דלי רול, טשולנט (כן, עם קטשופ), שניצל, פשטידת ירקותכל הסלטים לעיל פלוס סלט חסה גדול עם קוביות חזה עוף במרינדה עם רוטב מיונז וקטשופ (כן כן!), טשולנט עם גזר וקניידלך, קוגל תפוחי אדמה.
 
נערך לאחרונה ב:

פפרר

משתמש מקצוען
סלט המכיל עלי חסה , מיונז חרדל ודבש ושום כתוש עם פקאן מסוכר
ניצן גם להוסיף גזר מגורד
מנה אחרונה סופלה
 

אימפריה

משתמש מקצוען
עריכה והפקת סרטים
סלט המכיל עלי חסה , מיונז חרדל ודבש ושום כתוש עם פקאן מסוכר
אצלנו מוסיפים לזה גם נשנושים.

סלמון חמוץ מתוק:
5 פרוסות סלמון
כוס וחצי מים
כוס סוכר
רבע כוס חומץ
כפית מלח
בצל (עדיף שניים)

לבשל את כל החומרים חוץ מהדג על אש נמוכה כחצי שעה, להוסיף את הדג ולבשל עוד כ15-20 דקות.

המתכון של הרולדת ווייט פיש שכתבו לעיל, נא לא לפזר פלפל שחור בנדיבות, שלא ירתעו מהחריפות, סוכר כן - כוס סוכר.

(אני אמנם לא אמריקאית אבל אני מגלה מכל הכתוב לעיל שהטעם שלי הוא אמריקאי אמיתי, אוהבת רק מתוק, סלמון עם רוטב צילי וטריאקי, או עם מיונז וקטשופ, עוף עם דבש וקטשופ וכד')

וכל הכבוד על ההכנסת אורחים המושלמת! ככה לחשוב ולהתאמץ שכולם יהנו וירגישו בנח, אשרי אברהם אבינו שצאצאיו הולכים בדרכיו...
 

Esty Levy

משתמש פעיל
אני אמנם עליתי לארץ מארה"ב בגיל 18 אבל לא אשתף אתכם בתפריט שלי (אני מבשלת סגנון מרוקאי למרות שאני אשכנזיה)... אבל אם מעניין אתכם אוכל לשתף על התפריט הקבוע בבית הורי והורי בעלי שהם גם אמריקאים למהדרין.

ההורים שלי (גרים בארה"ב)ההורים של בעלי
ליל שבתסלמון ברוטב טריאקי, קולסלאו, סלט כרוב סגול בתחמיץ, סלט מלפפון מתוק, מלפפון חמוץ אמריקאי (שמן עם "חצ'קונים"), חלפיניו דיפ (מיונז עם פלפל חלפיניו), דיפ בצל ירוק, דיפ עגבניות, מרק עוף (עם גזר, סלרי, חתיכות עוף, צרור פטרוזיליה וצרור שמיר) סטייק עוף בגריל, אורז, קוגל תפוחי אדמהגפילטע פיש (פרוסות לא קציצות), קולסלאו, סלט חסה, מלפפון חמוץ, סלט תירס במיונז, מרק עוף עם הרבה ירקות ותפו"א, עוף אפוי ברוטב ברבקיו, פשדיטת ירקות, אורז.
סעודת היוםכל הסלטים לעיל פלוס סלט חסה גדול בתוספת פסטרמות מכל הסוגים. דלי רול, טשולנט (כן, עם קטשופ), שניצל, פשטידת ירקותכל הסלטים לעיל פלוס סלט חסה גדול עם קוביות חזה עוף במרינדה עם רוטב מיונז וקטשופ (כן כן!), טשולנט עם גזר וקניידלך, קוגל תפוחי אדמה.
בסך הכל מזכיר מאד את האוכל ההונגרי.
 

nc

משתמש סופר מקצוען
אצלנו מוסיפים לזה גם נשנושים.

סלמון חמוץ מתוק:
5 פרוסות סלמון
כוס וחצי מים
כוס סוכר
רבע כוס חומץ
כפית מלח
בצל (עדיף שניים)

לבשל את כל החומרים חוץ מהדג על אש נמוכה כחצי שעה, להוסיף את הדג ולבשל עוד כ15-20 דקות.

המתכון של הרולדת ווייט פיש שכתבו לעיל, נא לא לפזר פלפל שחור בנדיבות, שלא ירתעו מהחריפות, סוכר כן - כוס סוכר.

(אני אמנם לא אמריקאית אבל אני מגלה מכל הכתוב לעיל שהטעם שלי הוא אמריקאי אמיתי, אוהבת רק מתוק, סלמון עם רוטב צילי וטריאקי, או עם מיונז וקטשופ, עוף עם דבש וקטשופ וכד')

וכל הכבוד על ההכנסת אורחים המושלמת! ככה לחשוב ולהתאמץ שכולם יהנו וירגישו בנח, אשרי אברהם אבינו שצאצאיו הולכים בדרכיו...
להוסיף כוס סוכר על הוויט פיש המתוק הזה?
שמע ישראל
 

פ.נ

משתמש סופר מקצוען
מבחינתם תביאי להם ממתקים במישקל זה יפנק רותם בשבת!!!
לענינינו
הם רוצים יותר אוכל הסטטי...
 

דיאלוג

מהמשתמשים המובילים!
הרבה ברוקולי...
והרבה מתוק..
כל מנה 3 סוגים. וכמנהג האמריקאי הידוע להשתמש בחומרי גלם הכי יקרים שיש (בשרים ודגים ועלים וכו') ולהכין אותם הכי פשוט ועם הרטבים הכי חזקים שיש...
וממנת הקינוח לפחות 5.
עד שיבלו שפתותיכם מלהכניס עוד משהו ועד שלא יוכלו סופית לקום מהכיסא. זה סימן היכר מובהק לסעודות שבת אמריקאיות
ואולי זה הטעם למנהג הרווח שם שאין שעון בסלון..:D:sleep:
 

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
הרבה ברוקולי...
הזכרת לי
מאפינס ברוקולי
סלט ברוקולי וקשיו
וגם-
שעועית ירוקה
כרובית בטמפורה

הגברים אוכלים הרבה בשר.

אם אני אזכר עוד אני אכתוב
אם את רוצה מתכונים למשהו תכתבי ואפרט.
 

עבמית

משתמש פעיל
בלת''ק
מאכלים עם תיבול מתוק יותר.
כל סוגי הפאי.
סלטים חיים, וסלטים אשכנזיים כמו מיונז, חריין וקולסלאו.
סושי.
 
נערך לאחרונה ב:

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה