את מעוותת נתונים
6200 זה ברוטו או נטו??
אם ההכנסות שלה זה 6200 אז הברוטו הרבה יותר
כמוכ אם היא לא מורה
אין לה הוצאות של קיטנות לחופש?
משהו כאן לא ברור
כנראה 6200 זה נטו, כי זה ההכנסה תכלס,
וכתבו שהיא מורה אז היא לא צריכה קייטנות.
את מעוותת נתונים
6200 זה ברוטו או נטו??
אם ההכנסות שלה זה 6200 אז הברוטו הרבה יותר
כמוכ אם היא לא מורה
אין לה הוצאות של קיטנות לחופש?
משהו כאן לא ברור
אמת ויציב(אני עובדת בתכנות ומקבלת ב"ה יפה. ובטוחה!!!! (וגם מכירה מקרוב ממש) שהילדים שלהם והם לא פחות מאושרים ממני ומילדי)
בדוק??? ממש זוללים?
מתעניינת ברצינות. המליצו לי נועם 1 ורוצה לברר זאת
כן, כל סוגי בר המים ממש זוללים- יכול להיות שיש הבדלים ביניהם אבל אני לא יודעת מה פחות ומה יותר
והחשבון חשמל שלך נשאר כמעט אותו דבר?לי יש נועם 1. כשהוא במצב שבת הוא לא לוקח כמעט חשמל כי הוא לא עושה הרתחה כל חצי שעה למים.
אז לפני שאנחנו הולכים לישון, ועד הצהריים למחרת המכשיר על מצב שבת, וגם במשך אחה"צ. בערב כששותים יותר חם הוא מצב רגיל ועושה הרתחות. (גם בבוקר אני נותנת לו הרתחה אחת בשביל הקפה של הבוקר.)
סדר גודל של 5-8 ₪ לשבת.עכשיו בדקתי, אז יש לי פלטה שצורכת 600W,
ואין לי מושג למה זכרתי 1000W
בכל אופן עשיתי בדיקה וזה בין 300W ל600W.
אבל גם זה ממש לא מעט.
כמדומני ששמעתי פעם שבקופת העיר מחשבים את הצרכים של המשפחות
לפי 1,600 ש"ח לנפש לחודש.
לא כולל מגורים (שכירות/משכנתא)
וחינוך (ישנם פערים גדולים בין סוגי המשפחות).
ואולי שכחתי עוד פרט.
כך גם זכור לי מהקורס במסילה.
כעת האזנתי בעיון לדברי הרב ישראל פלנר מטעם קופת העיר (בכנס של יד שמשון תשע"ט)כך גם זכור לי מהקורס במסילה.
א. אשמח לקבל את ההקלטה אם יש לך אפשרותכעת האזנתי בעיון לדברי הרב ישראל פלנר מטעם קופת העיר (בכנס של יד שמשון תשע"ט)
הוא טען שהממוצע שלהם הוא.
תא משפחתי בסיסי (הזוג עצמו) - 3.000 ₪
ילד מתחת לגיל 16 - 600 ₪ ומעל 16 - 800 ₪
לא כולל דיור חינוך, כולל ביגוד שנתי.
לטענתם הוצאות חגים מורכבות בעיקר מביגוד.
והשאר נכנס בתוספות שרובם מקבלים לחודשים ניסן-תשרי (מהקופות/קהילה/כולל/עבודה)
בבקשה.א. אשמח לקבל את ההקלטה אם יש לך אפשרות
יתכן והניסוח הוא לא רוב. אלא הרבה (חוצמזה, לדעת היועצים כולם דוקא תשרי הוא החודש היקר בשנה..)ב. דברים תמוהים מאד הוצאות פסח רובן ביגוד?
נראה לי שחודש זה מוגזם.ג. שמעתי ממסילה שפסח עולה בדר״כ משכורת שלמה נוספת, אף אחד לא מקבל סכום כזה מהקהילה/כולל או מה שלא יהיה
לא הרבה הרבה יותר...אם ההכנסות שלה זה 6200 אז הברוטו הרבה יותר
ואם לא מדובר בבעל עסק עצמאי, אבל גם לא שכיר?עצמאי זה סיפור נפרד לחלוטין, וזה כבר נמצא בתחום הייעוץ העסקי שלי, שזה בתשלום!!
סתם, סתם,
בכל אופן, דבר ראשון שכל עצמאי חייב לעשות, זה להפריד את העסק מהבית,
שזה אומר לפתוח חשבון בנק נפרד לעסק, [יכול להיות חשבון רגיל, ולאו דווקא עסקי] ושם מתנהלים כל הכספים של העסק, ומשם אתם מושכים כל חודש משכורת לעצמך, כמה שאתם חושבים שאפשר למשוך, והעסק ימשיך לזרום.
ומכאן התשובה לשאלה שלך, פשוטה.
המשכורת, זה ההכנסה שלך.
יש משפחות שפורים אצלם ''עולה'' לפחות באיזור ה 800 שקל!!!אין חגים רציניים (יש פורים וט"ו בשבט)
כן, אבל פסח וחגי תשרי עולים הרבה יותר, בפרט אצל כאלה משפחות.יש משפחות שפורים אצלם ''עולה'' לפחות באיזור ה 800 שקל!!!
נכון אבל חובה לדעת כמה עולה בדיוק כל חג ולשקלל אותו בהוצאות.כן, אבל פסח וחגי תשרי עולים הרבה יותר, בפרט אצל כאלה משפחות.
בהחלט יש איפה לחסוך, לא חייבים לקנות קילו מצות יד ב 150 שקל, לא חייב לקנות אתרוג ב 300 שקל.פחות אפשרי לחסוך על מצות, ארבעת המינים, סוכה וכו'
לא אצל כולם זה גמיש כמו שמשתמע מדבריך. יש משפחות שמבחינתם מצות יד מהודרות = ויקרות, זו האופציה היחידה שבאה בחשבון.נכון אבל חובה לדעת כמה עולה בדיוק כל חג ולשקלל אותו בהוצאות.
בהחלט יש איפה לחסוך, לא חייבים לקנות קילו מצות יד ב 150 שקל, לא חייב לקנות אתרוג ב 300 שקל.
זה עניין מאוד סובייקטיבי.לא אצל כולם זה גמיש כמו שמשתמע מדבריך. יש משפחות שמבחינתם מצות יד מהודרות = ויקרות, זו האופציה היחידה שבאה בחשבון.
בכל מקרה, גם בחסכון הכי גדול פסח ותשרי זה חגים יקרים בהרבה לעומת פורים.
ובסה"כ באתי לשאול האם נכון לנהל רישום 3 חודשים על חודשים שלא כוללים חגים יקרים.
מעשר זו הלכה שחייבים לתתועוד נקודה :
כשנתנו דוגמה על המשפחה שנותנת פחות מעשר
אז כתבו בנימה של חוסכים ברוחניות
אין לי מושג בחשבונות שמים
אבל אין לנו מושג מה יותר חשוב אצל הקב"ה האם שהאשה תעבוד בהוראה במקום שמור בלי כל הנסיונות בעבודה בחוץ ותגדל את הילדים מהבית ולא מהטלפון ובחופש הם לא יעברו מקיטנה לקיטנה והבעל ילמד איפה שליבו חפץ בלי קשר למילגה שמשלמים וילמד כל היום לימוד נטו בלי הכנסות מהצד
בלי חלילה וחס לזלזל במי שעושה כך (כבר רשמתי שאני בתכנות ולא בהוראה)
או שיתנו מעשר וחומש שלפי הרב שהם שאלו זה הידור שהם לא מחוייבים בו (ושאלתי את בעלי ויש הרבה רבנים שאוחזים כך) ויקנו אתרוג ב700 שקל
מי הוא זה שיפסוק מי משתי הדוגמאות משקיע יותר ברוחניות?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ע'
קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי: