עזרה מה הייתם עונים לו היו מבקשים ממכם לארח שלושה שכנים לחג?

Harmonyapro

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
בוודאי שכן.
אין לי מושג לגבי אחרים, אנחנו כן היינו נענים לבקשה.
ויתכן שהילדים דווקא היו נהנים מזה מאד!!

אבל לדעתי ההבדל נעוץ בעיקר בכך שמדובר בילדים יש כאילו שזה יקשה עליהם יותר כי זה בלאגן ולכלוך לפעמים ויעדיפו לארח מבוגרים ויש כאלו שיעדיפו דווקא ילדים כי אפשר יותר לזרום איתם וזה אחרת מאשר התחושה כשמארחים שכנים מבוגרים.

בקיצור מה שבטוח זו הזדמנות מאד יפה לחסד אמיתי, ואשריכם שזכיתם ונענתם.

-אפרת-

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
ברור שכן.
ואשרייך!
כל הכבוד!

דרומית

משתמש פעיל
צילום מקצועי
D I G I T A L
היה לי סיפור דומה עם חברה שלי טובה, שהתקשרה ביום חמישי ב23:00 בלילה וביקשה בדמעות שאסע לבית שלה ואקח את 3 ילדיה ( שעה נסיעה) לשבת אצלי, בזמן שיש לי גם 3 קטנים ואני לפני לידה...
ולמה? כי היא לא יכולה להיות בלי בעלה בבית החולים, היא לא תרגיש שם נח, ואמא שלה וחמותה לא מעוניינות לעזור לה כל אחת מסיבותיה היא, לאחת אין רכב ולאחת אין חשק וכח...
לא יודעת... הרגשתי ניצול! במקרה כזה הייתי שולחת את בעלי הביתה ומסתדרת איכשהו בבית החולים (זה לא היה לידה או משהו...) או מסתדרת עם ביביסיטר או משהו...
שבת שלימה להיות עם 6 פעוטות בשביל שהיא תנפוש בבית החולים עם בעלה סתם כי בא לה אותו, לא היה נראה לי...
הכל תלוי בסיטואציה... רק מספרת בשביל להראות שיש אנשים שמנצלים את האחרים יופי...

Harmonyapro

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
היה לי סיפור דומה עם חברה שלי טובה, שהתקשרה ביום חמישי ב23:00 בלילה וביקשה בדמעות שאסע לבית שלה ואקח את 3 ילדיה ( שעה נסיעה) לשבת אצלי, בזמן שיש לי גם 3 קטנים ואני לפני לידה...
ולמה? כי היא לא יכולה להיות בלי בעלה בבית החולים, היא לא תרגיש שם נח, ואמא שלה וחמותה לא מעוניינות לעזור לה כל אחת מסיבותיה היא, לאחת אין רכב ולאחת אין חשק וכח...
לא יודעת... הרגשתי ניצול! במקרה כזה הייתי שולחת את בעלי הביתה ומסתדרת איכשהו בבית החולים (זה לא היה לידה או משהו...) או מסתדרת עם ביביסיטר או משהו...
שבת שלימה להיות עם 6 פעוטות בשביל שהיא תנפוש בבית החולים עם בעלה סתם כי בא לה אותו, לא היה נראה לי...
במידה וטכנית הייתי יכולה אני דווקא יש מצב שכן הייתי יוצאת, או לפחות שולחת מישהו שיביא את הילדים אליי.

אם היא הייתה בבית החלמה או משהו דומה הייתי מסרבת, אבל בבית חולים ועוד מסיבה אחרת שאינה לידה משמחת?
מה כבר יש לנפוש בבית חולים ה''י??

ברור שיש גדרים של ניצול אבל על פניו עד כמה שאני מכירה ויודעת אף אדם לא מחפש לנפוש בבית חולים ולפעמים גם אם אין סכנת חיים, בריאות הנפש והרוגע של החולה חשובה לא פחות.

אבל שוב אין כאן חובה על אף אחד זו זכות וחסד ומי שזוכה בה אשריו!

איש האשכולות

משתמש סופר מקצוען
עריכה תורנית
שכן חוצניק, בלי קרובי משפחה פה בארץ דפק עכשיו בדלת שלי
אשתו צריכה להגיע בדחיפות לבתי החולים ומסתבר ישארו שם לשבת
שלושת הילדים, האם יש לי אפשרות לארח אותם עד שההורים יחזרו?

ועכשיו מעניין אותי, מה הייתם עונים?
כי עניתי בחיוב כמובן, מבחינתי אין אופציה אחרת
אבל בפעם הקודמת בסיטואציה דומה, השכנות העריכו ואמרו ש וואו וכו'
אני חושבת שזה מה שצריך לעשות
אבל מעניין אותי, האם כן יש אופציה אחרת?
האם יש אפשרות לענות בשלילה לכזו סיטואציה?
אשמח לתגובות
אחרי החשיפה כאן.. ספק גדול אם יפנו אליכם שוב....

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
הגעתי למסקנה שהעולם מתחלק לשניים:
כאלו שמרגישים את השני ומסייעים בכל מה שנדרש בשבילו כולל מסירות נפש למען הזולת
וכאלו שחיים את החיים של עצמם ולא מצליחים להרגיש מה השני מרגיש.
הם באמת לא יכולים לעזור. יש להם את כל הסיבות לא לעזור ולא מרוע לב ח"ו. הם באמת מוגבלים ביכולת שלם להתגמש ולהתמסר.

אז מי ששייך לחלק הראשון- לא מבין בכלל מה השאלה, ובכו"ז מגיע לו יישר כח גדול- כי זה באמת דורש מאמץ ענק.
ומי שקבוצה השניה לא יכול להאמין מה נפל עליך לעשות כזה דבר ענק בשביל מישהו אחר ומסתכל עליך כמעט כמשוגעת...
כמובן שיש חלק שמתנדנדים בין הקבוצות
אבל בגדול- ככה אני הסקתי...

נערך לאחרונה ב:

saris

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
דבר ראשון יכול להיות שזה ממש לא התאים לך כי היית לפני לידה
ולפעמים מותר להגיד לא
זה שהיא רוצה שבעלה יהיה איתה בבית חולים בשבת זה לגיטימי נורמלי לדעתי
לא נעים להיות לבד בבי"ח בשבת
במיוחד בבתי חולים לא חרדים שמתאים בערבים וכו'
הבקשה ההזויה בעיני זה שתבואי לקחת את הילדים שלה מרחק שעה נסיעה
(תרשי לי לנחש שאין לה רכב...והיא לא מבינה את הטרחה...)
לקחת את הילדים זה בעלה יכול להביא אותם לקחת מונית לבקש ממשהו אחר
אי אפשר לבקש ממישהו ביום חמישי בלילה גם לארח ילדים וגם לנסוע להביא אותם
לכן הרגשת מנוצלת

ולפותחת האשכול אשרייך
מצווה גדולה
אנחנו שמוקפים משפחה לפעמים לא מבינים את החוצניקים,הבעלי תשובה שאין להם

קריה נאמנה

משתמש מקצוען
לא הייתי קוראת לשהות בבית החולים "נופש" אבל את צודקת בכך שלפעמים אנשים שקועים בעצמם, ולא ממש רואים עד כמה הבקשה שלהם מכבידה על אחרים. וכן, אם את בעצמך לפני לידה, את צריכה קודם כל לחשוב על משפחתך וכוחותייך.

קריה נאמנה

משתמש מקצוען
אנחנו שמוקפים משפחה לפעמים לא מבינים את החוצניקים,הבעלי תשובה שאין להם
לחוצניקים שאני מכירה, יש תמיכה יותר מאשר לישראלים. הם מאוחדים בצורה קהילתית, שמפצה על החוסר במשפחה (ולפעמים, יש גם משפחה)
מלבד זאת, גם אנשים שיש להם משפחה תומכת, נעזרים לפעמים בשכנים, במיוחד במקרי חירום.
בכל מקרה, למרות שעזרה במקרי חירום היא לכאורה "מובן מאליו", העובדה שבחרו דווקא בפותחת האשכול, היא ציון גדול לשבח עבורה.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  105  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה