ברור.הענין הזה הוא שונה כי מדובר על מטפלת רגשית שכבר למדה את זה ועובדת בזה, והשאלה אם שווה וכמה שווה להשקיע את בשביל תואר.
מסכימה איתך וחולקת בו זמנית.באופן אישי - לעולם לא הייתי שולחת ילד למטפלת רגשית שאין לה הכשרה אקדמאית, שכוללת 2 תארים רלוונטיים והסמכה, על כל הכלול בכך. לילד אין כלים להבחין כאשר דברים לא עובדים כפי שהם צריכים לעבוד, אין לו את היכולת לזהות התנהלות בעייתית ועלול לארוך זמן רב מדי עד שההורים ישימו לב לשגיאות, אם בכלל.
לעומת זאת - אני עצמי כן הייתי הולכת למטפלת רגשית מוצלחת, גם אם אין לה הכשרה אקדמאית, מהסיבה הפשוטה שבגילי המופלג אני יכולה להרגיש אם הטיפול מתאים לי אם לאו.
חושבת כמוך.מסכימה איתך וחולקת בו זמנית.
גם אדם מבוגר לא ידע לחוש איפה הבעייתיות במי שלא למד בצורה מקצועית ומפוקח.
ולמה?
כי מי שמגיע לטיפול זה רק אדם שנמצא במצב רגשי קצת רגיש. מחפש ליפול על מישהו או תמיכה ואת החור הזה או שינצלו שרלטנים
או שינהלו אותו לא נכון בדיוק אילו שלא קבלו הכשרה איך לטפל בצורה שתיטיב באמת.
אני יוצאת מתוך הנחה שרוב המטפלים אכן רוצים להיטיב ולא רק כסף.. אבל עדיין צריך לדעת איך לעשות זאת ולא למצוא את עצמו מספק את הצורך שלו להיטיב.
צודקת שיש אנשים שבכל מקרה כדאי שילכו למי שלמד בצורה מקיפה ואחראית. עדיין, אני חושבת שיש אנשים שיודעים בדיוק בשביל מה באו לטיפול, הם לא נמצאים במצב רגיש במיוחד והם גם מבינים דבר או שתיים מאיך מתנהל טיפול ויודעים לומר 'לא' כשדברים לא מוצאים חן בעיניהם - הם כן יכולים לבחור לעצמם מטפל/ת שאינם בהכרח בעלי הסמכה אקדמאית.מסכימה איתך וחולקת בו זמנית.
גם אדם מבוגר לא ידע לחוש איפה הבעייתיות במי שלא למד בצורה מקצועית ומפוקח.
ולמה?
כי מי שמגיע לטיפול זה רק אדם שנמצא במצב רגשי קצת רגיש. מחפש ליפול על מישהו או תמיכה ואת החור הזה או שינצלו שרלטנים
או שינהלו אותו לא נכון בדיוק אילו שלא קבלו הכשרה איך לטפל בצורה שתיטיב באמת.
אני יוצאת מתוך הנחה שרוב המטפלים אכן רוצים להיטיב ולא רק כסף.. אבל עדיין צריך לדעת איך לעשות זאת ולא למצוא את עצמו מספק את הצורך שלו להיטיב.
היום יש בלי סוף אפשרויות ללמוד ללא תעודה כמעט אותם לימודים רק בצורה מבוקרתמי הליווי והפיקוח שלו?
ומנין המקצועיות שלו אם בכלל לא למד אפילו לא לימודי תעודה?
גם אני מצטרפת להנ"ל..צודקת שיש אנשים שבכל מקרה כדאי שילכו למי שלמד בצורה מקיפה ואחראית. עדיין, אני חושבת שיש אנשים שיודעים בדיוק בשביל מה באו לטיפול, הם לא נמצאים במצב רגיש במיוחד והם גם מבינים דבר או שתיים מאיך מתנהל טיפול ויודעים לומר 'לא' כשדברים לא מוצאים חן בעיניהם - הם כן יכולים לבחור לעצמם מטפל/ת שאינם בהכרח בעלי הסמכה אקדמאית.
אשמח להפשטה כי לא הבנתי מה הקשר בין תגובתי לתגובתך (אני לא מנסה להתגרות אלא פשוט מנסה להבין אותך)כי לא בוחרים היכן להוולד, ובשונה מהמוכר והגרוע(!) הבחירה של חילוני זה לא אם להפוך לחרדי...
כשם שהבחירה של חרדי היא לא להפוך להיות גדול הדור,
אלא בדקויות, שלב אחרי שלב...והם עושים את זה לא פחות מאתנו...
על מקומות עבודה כלליים איני מדברת כי אין לי מושג (וגם לא כ"כ מעניין אותי) מה קורה שם אבל על קליניקות פרטיות או עבודה שלנו יש וגם יש הרבה מצליחנים ומוכשרים בתחום גם בלי שעשו תוארעניתי.
במקומות עבודה כלליים לא מקבלים מטפלות רגשיות ללא תעודה ותואר. גם שהיא נחשבת הכי בעולם.
בד"כ אלו המוצלחות וששמן עובר מפה לאוזן- הן כאלה שעברו גם הכשרה עם תואר.
אני לא יכולה שלא להיות צינית.על מקומות עבודה כלליים איני מדברת כי אין לי מושג (וגם לא כ"כ מעניין אותי) מה קורה שם אבל על קליניקות פרטיות או עבודה שלנו יש וגם יש הרבה מצליחנים ומוכשרים בתחום גם בלי שעשו תואר
ואותם אני הרבה יותר מעריכה ובכל פולמוס ודיון שהייתי שותפה שעלה בו הנושא הזה נתנו מקום של כבוד למטפלים ללא תואר
מכירה מקרוב מישהי שהייתה אצל מטפלת מוסמכת עם תואר שני + הסמכה לטיפול משפחתי וזוגי, ונפגעה מאוד בטיפול, בצורה שהיה צריך לשקם אחר כך, וזה לא היה פשוט בכלל. גם לא לשלום בית.רק לא מזמן כתבה מישהי ב'בתוך המשפחה', על מטפלת שהרסה לה את החיים. ולקח לה זמן להבין.
ועוד חברה שסיפרה לי על מטפלת, שרק אחרי שלוש שנים, זיהתה את האסון שהיא גרמה לה. והיא אחת שמודעת מאד!
כל אדם צריך וחייב טיפול. הכוונה. סיוע עידוד ולרוב ליווילפעמים שומעים על אנשים מוצלחים ושמם עובר מפה לאוזן אבל הם בהחלט לא מקצועיים וגורמים הרבה נזק.
למי שמגיע לטיפול ושומע את מה שהוא רוצה לשמוע, בלי לדעת מה הוא צריך לשמוע כי את זה לא אמרו לו כי הוא חושב שהוא שומע את מה שהוא צריך לשמוע, בדרך כלל אין בקרה על מתי הטיפול הולך טוב או אפילו אם היה יכול ללכת יותר טוב.
שמעתי בעצמי אי אילו אמרות מאיזה אדם שיש לו יכולת רטורית טובה ויודע לעודד בחורים, וממש התפלצתי לשמע ה"טיפול" הכל כך לא מקצועי וההכונה הכל כך לא מכוונת. אבל מה, יש לו הרבה קליינטים כי הם שומעים את מה שהם רוצים לשמוע. וחבל.
מי שרוצה באמת להצליח בזה, ולא לגרום נזק לאחרים, אפילו שלא במודע טוב יעשה אם ילמד את הנושא בצורה מקצועית לפני שמטפלים בציפור נפשם של אנשים.
ודווקא בסוגים כאלה של בעלי מקצוע לכריזמה ולשם ולהרגשה הטובה יש הרבה יותר מעוף מעצם איכות הטיפול. והרבה אנשים, ודווקא אנשים מסביב למטופל, שרואה את עצמו כמרכז העולם בזמן שהוא בטיפול עם משהו שאומר לו את מה שהוא רוצה לשמוע ולא את מה שהוא צריך לשמוע, הם סובלים מהטיפול הזה.
תשובתי לפותח האשכול - לכו, תתמקצעו, תהיו הכי טובים, ושה' יצווה ברכתו במעשי ידיכם. שרלטנים וחובבנים שהרסו הורסים ויהרסו יש מספיק. (כמובן, בהתר רב, כדאיתא בשאלה).
ההיתי מנסח את זה ככה:כל אדם צריך וחייב טיפול. הכוונה. סיוע עידוד ולרוב ליווי
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: