דרוש מידע מה הייתם מחפשים מטפלת רגשית

זהבוש

משתמש מקצוען
עניתי.
במקומות עבודה כלליים לא מקבלים מטפלות רגשיות ללא תעודה ותואר. גם שהיא נחשבת הכי בעולם.
בד"כ אלו המוצלחות וששמן עובר מפה לאוזן- הן כאלה שעברו גם הכשרה עם תואר.

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
באופן אישי - לעולם לא הייתי שולחת ילד למטפלת רגשית שאין לה הכשרה אקדמאית, שכוללת 2 תארים רלוונטיים והסמכה, על כל הכלול בכך. לילד אין כלים להבחין כאשר דברים לא עובדים כפי שהם צריכים לעבוד, אין לו את היכולת לזהות התנהלות בעייתית ועלול לארוך זמן רב מדי עד שההורים ישימו לב לשגיאות, אם בכלל.

לעומת זאת - אני עצמי כן הייתי הולכת למטפלת רגשית מוצלחת, גם אם אין לה הכשרה אקדמאית, מהסיבה הפשוטה שבגילי המופלג אני יכולה להרגיש אם הטיפול מתאים לי אם לאו.

חושב מחדש

משתמש מקצוען
אשתי במקצועה מפנה למטפלות רגשיות בעיקר מהציבור החרדי והדת''ל,
התואר האקדמאי פחות מדבר, יותר הידע הכללי, וההמלצות.

ובעיקר מי ממליץ, ומי מבין את הגישה/שיטה של המטפלת.

וכן - עניתי על השאלון.

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
באופן אישי - לעולם לא הייתי שולחת ילד למטפלת רגשית שאין לה הכשרה אקדמאית, שכוללת 2 תארים רלוונטיים והסמכה, על כל הכלול בכך. לילד אין כלים להבחין כאשר דברים לא עובדים כפי שהם צריכים לעבוד, אין לו את היכולת לזהות התנהלות בעייתית ועלול לארוך זמן רב מדי עד שההורים ישימו לב לשגיאות, אם בכלל.

לעומת זאת - אני עצמי כן הייתי הולכת למטפלת רגשית מוצלחת, גם אם אין לה הכשרה אקדמאית, מהסיבה הפשוטה שבגילי המופלג אני יכולה להרגיש אם הטיפול מתאים לי אם לאו.
מסכימה איתך וחולקת בו זמנית.

גם אדם מבוגר לא ידע לחוש איפה הבעייתיות במי שלא למד בצורה מקצועית ומפוקח.
ולמה?
כי מי שמגיע לטיפול זה רק אדם שנמצא במצב רגשי קצת רגיש. מחפש ליפול על מישהו או תמיכה ואת החור הזה או שינצלו שרלטנים
או שינהלו אותו לא נכון בדיוק אילו שלא קבלו הכשרה איך לטפל בצורה שתיטיב באמת.

אני יוצאת מתוך הנחה שרוב המטפלים אכן רוצים להיטיב ולא רק כסף.. אבל עדיין צריך לדעת איך לעשות זאת ולא למצוא את עצמו מספק את הצורך שלו להיטיב.

*טובית*

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה

ולמה?
כי מי שמגיע לטיפול זה רק אדם שנמצא במצב רגשי קצת רגיש. מחפש ליפול על מישהו או תמיכה ואת החור הזה או שינצלו שרלטנים

אני יוצאת מתוך הנחה שרוב המטפלים אכן רוצים להיטיב ולא רק כסף.. אבל עדיין צריך לדעת איך לעשות זאת ולא למצוא את עצמו מספק את הצורך שלו להיטיב.
חושבת כמוך.
רק לא מזמן כתבה מישהי ב'בתוך המשפחה', על מטפלת שהרסה לה את החיים. ולקח לה זמן להבין.
ועוד חברה שסיפרה לי על מטפלת, שרק אחרי שלוש שנים, זיהתה את האסון שהיא גרמה לה. והיא אחת שמודעת מאד!

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים

ולמה?

צודקת שיש אנשים שבכל מקרה כדאי שילכו למי שלמד בצורה מקיפה ואחראית. עדיין, אני חושבת שיש אנשים שיודעים בדיוק בשביל מה באו לטיפול, הם לא נמצאים במצב רגיש במיוחד והם גם מבינים דבר או שתיים מאיך מתנהל טיפול ויודעים לומר 'לא' כשדברים לא מוצאים חן בעיניהם - הם כן יכולים לבחור לעצמם מטפל/ת שאינם בהכרח בעלי הסמכה אקדמאית.

מציצה

משתמש מקצוען
מי הליווי והפיקוח שלו?
ומנין המקצועיות שלו אם בכלל לא למד אפילו לא לימודי תעודה?
היום יש בלי סוף אפשרויות ללמוד ללא תעודה כמעט אותם לימודים רק בצורה מבוקרת
ומטפל אחראי מקבל ליווי ופיקוח ממקום לימודיו אני יודעת זאת מנסיון...

מציצה

משתמש מקצוען
צודקת שיש אנשים שבכל מקרה כדאי שילכו למי שלמד בצורה מקיפה ואחראית. עדיין, אני חושבת שיש אנשים שיודעים בדיוק בשביל מה באו לטיפול, הם לא נמצאים במצב רגיש במיוחד והם גם מבינים דבר או שתיים מאיך מתנהל טיפול ויודעים לומר 'לא' כשדברים לא מוצאים חן בעיניהם - הם כן יכולים לבחור לעצמם מטפל/ת שאינם בהכרח בעלי הסמכה אקדמאית.
גם אני מצטרפת להנ"ל..

מציצה

משתמש מקצוען
כי לא בוחרים היכן להוולד, ובשונה מהמוכר והגרוע(!) הבחירה של חילוני זה לא אם להפוך לחרדי...
כשם שהבחירה של חרדי היא לא להפוך להיות גדול הדור,
אלא בדקויות, שלב אחרי שלב...והם עושים את זה לא פחות מאתנו...
אשמח להפשטה כי לא הבנתי מה הקשר בין תגובתי לתגובתך (אני לא מנסה להתגרות אלא פשוט מנסה להבין אותך)

מציצה

משתמש מקצוען
עניתי.
במקומות עבודה כלליים לא מקבלים מטפלות רגשיות ללא תעודה ותואר. גם שהיא נחשבת הכי בעולם.
בד"כ אלו המוצלחות וששמן עובר מפה לאוזן- הן כאלה שעברו גם הכשרה עם תואר.
על מקומות עבודה כלליים איני מדברת כי אין לי מושג (וגם לא כ"כ מעניין אותי) מה קורה שם אבל על קליניקות פרטיות או עבודה שלנו יש וגם יש הרבה מצליחנים ומוכשרים בתחום גם בלי שעשו תואר
ואותם אני הרבה יותר מעריכה ובכל פולמוס ודיון שהייתי שותפה שעלה בו הנושא הזה נתנו מקום של כבוד למטפלים ללא תואר

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
על מקומות עבודה כלליים איני מדברת כי אין לי מושג (וגם לא כ"כ מעניין אותי) מה קורה שם אבל על קליניקות פרטיות או עבודה שלנו יש וגם יש הרבה מצליחנים ומוכשרים בתחום גם בלי שעשו תואר
ואותם אני הרבה יותר מעריכה ובכל פולמוס ודיון שהייתי שותפה שעלה בו הנושא הזה נתנו מקום של כבוד למטפלים ללא תואר
אני לא יכולה שלא להיות צינית.
אבל גם בספר של פנינה פקשר היתה משפחה שסגרה שדוך כי האמא היתה מטפלת..

לשונית

משתמש סופר מקצוען
רק לא מזמן כתבה מישהי ב'בתוך המשפחה', על מטפלת שהרסה לה את החיים. ולקח לה זמן להבין.
ועוד חברה שסיפרה לי על מטפלת, שרק אחרי שלוש שנים, זיהתה את האסון שהיא גרמה לה. והיא אחת שמודעת מאד!
מכירה מקרוב מישהי שהייתה אצל מטפלת מוסמכת עם תואר שני + הסמכה לטיפול משפחתי וזוגי, ונפגעה מאוד בטיפול, בצורה שהיה צריך לשקם אחר כך, וזה לא היה פשוט בכלל. גם לא לשלום בית.
בכל מקרה, עם או בלי תואר, צריך סיעתא דשמיא, ולהקשיב ללב - האם אני בהתקדמות? האם טוב לי? האם אני מרגישה שאני במקום הנכון, בידיים טובות, גם אם התהליך ארוך? יש אמון בי, ביכולות שלי, במה שאני עושה?

גילוי נאות: למדתי בלימודי תעודה רציניים אך ללא תואר.

5127109

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
לפעמים שומעים על אנשים מוצלחים ושמם עובר מפה לאוזן אבל הם בהחלט לא מקצועיים וגורמים הרבה נזק.
למי שמגיע לטיפול ושומע את מה שהוא רוצה לשמוע, בלי לדעת מה הוא צריך לשמוע כי את זה לא אמרו לו כי הוא חושב שהוא שומע את מה שהוא צריך לשמוע, בדרך כלל אין בקרה על מתי הטיפול הולך טוב או אפילו אם היה יכול ללכת יותר טוב.

שמעתי בעצמי אי אילו אמרות מאיזה אדם שיש לו יכולת רטורית טובה ויודע לעודד בחורים, וממש התפלצתי לשמע ה"טיפול" הכל כך לא מקצועי וההכונה הכל כך לא מכוונת. אבל מה, יש לו הרבה קליינטים כי הם שומעים את מה שהם רוצים לשמוע. וחבל.

מי שרוצה באמת להצליח בזה, ולא לגרום נזק לאחרים, אפילו שלא במודע טוב יעשה אם ילמד את הנושא בצורה מקצועית לפני שמטפלים בציפור נפשם של אנשים.
ודווקא בסוגים כאלה של בעלי מקצוע לכריזמה ולשם ולהרגשה הטובה יש הרבה יותר מעוף מעצם איכות הטיפול. והרבה אנשים, ודווקא אנשים מסביב למטופל, שרואה את עצמו כמרכז העולם בזמן שהוא בטיפול עם משהו שאומר לו את מה שהוא רוצה לשמוע ולא את מה שהוא צריך לשמוע, הם סובלים מהטיפול הזה.

תשובתי לפותח האשכול - לכו, תתמקצעו, תהיו הכי טובים, ושה' יצווה ברכתו במעשי ידיכם. שרלטנים וחובבנים שהרסו הורסים ויהרסו יש מספיק. (כמובן, בהתר רב, כדאיתא בשאלה).

מרדכי היהודי

משתמש פעיל
הייתי יכול לומר בגילוי לב שהמצב של התארים היום בארץ קצת קשה, ולא בהכרח שבמקום הלימודים המצויין שלמדה בו בעבר לא מספיק בשביל תואר, לולי המגבלות הממשלתיות שיש בקבלת תואר אקדמאי מכל סיבה שלא תהיה, ואם אנו בכל זאת מתענינים בקשר לתואר זה רק לבדוק מה קהל היעד מתעניין.

מריומה~

מהמשתמשים המובילים!
לפעמים שומעים על אנשים מוצלחים ושמם עובר מפה לאוזן אבל הם בהחלט לא מקצועיים וגורמים הרבה נזק.
למי שמגיע לטיפול ושומע את מה שהוא רוצה לשמוע, בלי לדעת מה הוא צריך לשמוע כי את זה לא אמרו לו כי הוא חושב שהוא שומע את מה שהוא צריך לשמוע, בדרך כלל אין בקרה על מתי הטיפול הולך טוב או אפילו אם היה יכול ללכת יותר טוב.

שמעתי בעצמי אי אילו אמרות מאיזה אדם שיש לו יכולת רטורית טובה ויודע לעודד בחורים, וממש התפלצתי לשמע ה"טיפול" הכל כך לא מקצועי וההכונה הכל כך לא מכוונת. אבל מה, יש לו הרבה קליינטים כי הם שומעים את מה שהם רוצים לשמוע. וחבל.

מי שרוצה באמת להצליח בזה, ולא לגרום נזק לאחרים, אפילו שלא במודע טוב יעשה אם ילמד את הנושא בצורה מקצועית לפני שמטפלים בציפור נפשם של אנשים.
ודווקא בסוגים כאלה של בעלי מקצוע לכריזמה ולשם ולהרגשה הטובה יש הרבה יותר מעוף מעצם איכות הטיפול. והרבה אנשים, ודווקא אנשים מסביב למטופל, שרואה את עצמו כמרכז העולם בזמן שהוא בטיפול עם משהו שאומר לו את מה שהוא רוצה לשמוע ולא את מה שהוא צריך לשמוע, הם סובלים מהטיפול הזה.

תשובתי לפותח האשכול - לכו, תתמקצעו, תהיו הכי טובים, ושה' יצווה ברכתו במעשי ידיכם. שרלטנים וחובבנים שהרסו הורסים ויהרסו יש מספיק. (כמובן, בהתר רב, כדאיתא בשאלה).
כל אדם צריך וחייב טיפול. הכוונה. סיוע עידוד ולרוב ליווי

אנחנו נוטים לעשות עירבוביה שלימה מתי צריך טיפול מקצועי כתהליך ומתי שיחה טובה מאדם חכם תספק.
ואפילו הורה או משגיח יכול לעשות את זה.

אני חושבת שאפשר להגדיר את ההבחנה לצורך של טיפול (עוד לפני שנכנסנו להבנה איזה טיפול צריך)
כשאדם מרגיש שמשהו תקוע לו וכל העיצות והדברים ששומע, לא עובדים אצלו.
חריקות ועצירות בזרימה של החיים.

איזה טיפול ? מאד מאד תלוי מה הקושי שלו. וגם לזה יש חילוקי דעות מה נכון לו כרגע.

רצון להיטיב עם חכמת חיים וקצת לימודים לא מספקים כי בנושאים של הנפש וכל מורכבויותיה, צריך לתת למומחים ולאילו שיש להם הכי הרבה ידע והבנה ורזומה בטיפול בנפש.

ובדיוק כמו בנקודה הזו שדובר כאן. בכדי לא להסתבך ולא לסבך ולא למצוא את עצמינו מזיקים יותר ממועילים מבלי משים - חובה ללמוד במקום שמוסמך ומוכר שבדק ולמד את הנושא ברצינות.

אני לא תמימת דעים שהכל יפה וחלק במערכות הגדולות והמוכרות אך כיון שהרבה הצלחות נזקפים לרשותה, צריך לדעת על מי לסמוך.

יראת שמים ונאמנות חייבת להיות אצל כל אדם וכל בעל מקצוע ואני לא חושבת שמספור אחד או שניים ניתן לבוא להוכיח על כל האסכולה הטיפולית האקדמאית.
וגם לא מיותר מאחד ושניים.

המציאות מוכיחה נזק רב יותר אצל אילו שהם לא בעלי הסמכה מוכרת.
כי הבעיה היא גדולה הרבה יותר גדולה וסבוכה.
חבר טוב או רב שירצה לעזור פחות יסבך ממי שלמד כלי טיפולי אחד ויגרום לאדם שמולו להיפתח ולהיתלות בו!

5127109

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
כל אדם צריך וחייב טיפול. הכוונה. סיוע עידוד ולרוב ליווי
ההיתי מנסח את זה ככה:
כל אדם חייב לספק לעצמו כחלק מצרכיו מערכת של חברים תמיכה עידוד וסיוע וליווי. זה לא טיפול. טיפול זה פניה לאיש מקצוע או לעזרה שטומנת בחובה ידע נרכש.
בחורת סמינר שהכל בסדר רק ש"רוצה להיות יותר מקובלת" או ש"רוצה להצליח יותר עם המחנכת" לא צריכה טיפול. היא צריכה עידוד והכוונה. וכן על זה הדרך.

אבל אדם רגיל, לא צריך טיפול. ולא "תחזוקה" ולא עידוד, מאיש מקצוע.

anonimy

משתמש חדש
בעולם הרחב ישנם שיטות טיפוליות רבות שנוגדות את האמונה היהודית!
אין מצב בעולם שמישהו למד ממקורות שאינם תורניים ולא ינק איזושהי כפירה.
מטפל רגשי משפיע רבות על נפש המטופל.
לא סתם רבותינו התנגדו ללימודי אקדמיה. הן למטפל והן למטופל...

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  62  פעמים

לוח מודעות

למעלה