מה בין פרימייר לאדיוס?

Stylee

משתמש רשום
אני עורכת חתונות לצלם ועד היום ערכתי בפרימייר + מטרוקס, עכשיו שאני צריכה לחזור מחופשת לידה הבוס רוצה שאעבור לאדיוס כי שמע שזה מקצר מאד את זמן העבודה ויש אפקטים נוספים שאין בפרימייר...
מי מכיר? מי יודע?? מי עובד עם אדיוס???
אשמח לשמוע על יתרונות מול חסרונות בין התוכנות ושיטות העבודה...
תודה מראש!

פופקו

משתמש סופר מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
עריכה והפקת סרטים
בקיצור פרימייר זו תוכנה חצי מקצועית + ואדיוס זו תוכנה למקצועיים בלבד, האפקטים יהיו אותו דבר בשניהם, רק לגבי חתונות יש דבר כזה שנקרא שבלונה באדיוס כמדומני שמכניסים רק את החומר והתוכנה כבר יוצרת את הסרט לפי מה שסידרו לה בעבר.

Stylee

משתמש רשום
ומה עם סגירת הסרט, הדגימה וכו'- זה באמת יותר מהר?
שמעתי שאפשר לדגום ותוך כדי גם לעבוד עם התוכנה זה נכון?

shpitz

משתמש פעיל
עריכה והפקת סרטים
אני עובדת על אדיוס ומאד מרוצה, התוכנה עובדת חלק, לא צריכה רינדורים מרובים, רק כשיש הרבה ערוצים, אני לא מצליחה לעבוד בזמן הדגימה, ולא מכירה כזו אופציה, אבל אפשר לעבוד בזמן שצופים במוניטור, ולשנות דברים בטייםליין בו זמנית.
לא עבדתי מספיק על פרימייר כדי להשוות, אבל בבסיס התוכנות דומות, ולא קשה במיוחד לעבור ביניהן.

Stylee

משתמש רשום
תודה! נראה ששוה לעבור....
ועדיין מחכה לעוד תגובות מעוד עורכים עם אדיוס...(במידה ויש עוד כאלה פה..)

דובי

משתמש רשום
הפקות ואירועים
למה?

פפקו: "בקיצור פרימייר זו תוכנה חצי מקצועית + ואדיוס זו תוכנה למקצועיים בלבד"

אני לא מסכים!!
דווקה מעברים יש בפרמייאר יותר (הוליהוד לדוג' רק בפרמייאר)
"אדורז" "פרודד" ו"בוריס" יש בשניהם
קישורים לאפטר ואנקורדר יש רק בפרמייאר-
לדגום תוך כדי עריכה באותה תוכנה-אין דבר כזה בכלל!!
עבודה עם PSD בשכבות רק בפרמייאר לא מקצועי?

יש אפשרות לדגום בזמן העריכה
כשהדגימה היא לתוך תוכנת דגימה חיצוינת (DVCapture)
ולערוך באדיוס - אבל בהגדרות של האדיוס בזמן הדגימה - שלא להשתמש בכרטיס עריכה כלל!- רק ב"פריסט" שמנתק את הכרטיס שרואים ושומעים במחשב בלבד
(חוץ מזה- זה בלאי גדול לדיסק קשיח- למבינים במבנה הדיסק)

אני ממליץ לעבור לאדיוס רק במקרים של אי יציבות קשה במחשב
(לפחות נפילה אחת בכל יום)
ולקחת בחשבון להתרגל למיקום שונה לגמרי של ההפקטים ושינוי צורת חשיבה
(מוכר לעורכים במטרוקס+פרמייאר?)

לעורכי האדיוס: מישהו מכיר שהתוכנה עורכת לבד את החתונה???
אני לא !
-אבל הרעיון חמוד...

Stylee

משתמש רשום
אז מה עדיף - לעבור לפרימייר cs4 + מטרוקס rtx2 או לאדיוס?
(עד היום עבדתי על פרימייר 2 ומטרוקס 100)

פופקו

משתמש סופר מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
עריכה והפקת סרטים
לדובי.
כשתיכנס ב"ה לשוק המקצועי בישראל כגון עורכים לטלוויזיה וכדו'
אסור להזכיר שם פרימייר בכלל, זה נחשב חצי מקצועי ובצדק, מכיוון שהאופציות יותר ניתנות לשינוי באדיוס אוויד וכדו' כלומר יש הרבה יותר תת אפשרויות.
לגבי ההוליווד אתה צודק שאין לאדיוס, אבל יש לכם משהו אחר שנקרא ULTRA FX
http://www.youtube.com/watch?v=UE6heUCvF5E

והבאתי לך גם קישורים להורדה
http://www.heroturko.org/softwares/page,1,5,57591-avcs-ultra-fx-3-for-premiere-edius-dongle.html

הוא אמור לתת פיצוי על זה שאין הוליווד לאדיוס כי זה קצת בסיגנון.

לגבי עריכה בדגימה אני גם חושב שזה לא קיים, אבל לגבי זה שהתוכנה עובדת עם פריסטים מוכנים ושבלונות מוכנות וכמעט לא צריך לעשות כלום חוץ מהחיתוך של הסרט כיוון שהאפקטים כבר נמצאים באותו מקום, את זה שמעתי מעורכת חתונות מקצועית שעושה זאת בעצמה.

editsyst

משתמש חדש
שלום לכולם
אני עובד בתחום מערכות העריכה קרוב ל8 שנים,בונה, מרכיב, מתאים,תומך ומתקן.
ערכתי והרכבתי את רוב התוכנות שקיימות כיום בשוק .
ממש קשה לי עם ההשוואה הצורמת הזאת.
אדיוס ?
עדיף מפרימייר?
ממש לא נכון וחבל שאנשים כאן מטעים את הפחות מבינים שביננו.
ה CS4 היא תוכנת העריכה הטובה ביותר
מסוגלת לניצול מחשב מקצועי (כל השאר בקושי מנצלות חומרה חדשה)
מסוגל לייצא קובץ ובאותו הזמן לעבוד כבר על הפרויקט הבא(לא מבזבזים זמן על EXPORT )
תאימות מושלמת עם תוכנות Adobe Photoshop,AFTER,ENCORE, מבלי צורך לייצא קובץ .
פשוט בכל מצב אפשר מה TIMELINE להעביר לתוכנה אחרת בלחיצת כפתור.
בקיצור לטעמי קשה להשוות ,
[FONT=Arial (Hebrew)][FONT=Arial (Hebrew)][/FONT][/FONT]

rr

משתמש צעיר
עריכה והפקת סרטים
כעורכת אדיוס בגדול ופריימר 2 -3 מלמדת ומעט עורכת
עברתי את אותו תהליך של חזרה מחופשת לידה והעברה לאדיוס בגדול תוך שעתיים רוכשים את התוכנה
האדיוס נותן מענה של עבודה שותפת ומקצועית עד עכשיו הבלנדים לא היו בפרמייר ב4 נכנסו -משמעותי לעריכה מקצועית.
לגבי ההוליווד במשך 5 שנים אוכל לספור על כף היד מתי היו חסרים לי האפקטים הנ"ל -ביצעתי בפרמייר והעברתי לאדיוס כקבצי אבי. בעיקר בשימוש של הרבה תמונות...

ערוץ הכיתוביות לטובת האדיוס!
מה שחסר לי מאד אלו האפקטים של התאורה מהפרמייר שניתנים להוספה מפלאגין חיצונים.

הפיידים באדיוס נהדרים...

rr

משתמש צעיר
עריכה והפקת סרטים
האם הם מתאימים גם לאדיוס 5.1

האם הם מתאימים גם לאדיוס 5.1?

נכתב ע"י פופקו;346892:
לדובי.
כשתיכנס ב"ה לשוק המקצועי בישראל כגון עורכים לטלוויזיה וכדו'
אסור להזכיר שם פרימייר בכלל, זה נחשב חצי מקצועי ובצדק, מכיוון שהאופציות יותר ניתנות לשינוי באדיוס אוויד וכדו' כלומר יש הרבה יותר תת אפשרויות.
לגבי ההוליווד אתה צודק שאין לאדיוס, אבל יש לכם משהו אחר שנקרא ULTRA FX
http://www.youtube.com/watch?v=UE6heUCvF5E

והבאתי לך גם קישורים להורדה
http://www.heroturko.org/softwares/page,1,5,57591-avcs-ultra-fx-3-for-premiere-edius-dongle.html

הוא אמור לתת פיצוי על זה שאין הוליווד לאדיוס כי זה קצת בסיגנון.

לגבי עריכה בדגימה אני גם חושב שזה לא קיים, אבל לגבי זה שהתוכנה עובדת עם פריסטים מוכנים ושבלונות מוכנות וכמעט לא צריך לעשות כלום חוץ מהחיתוך של הסרט כיוון שהאפקטים כבר נמצאים באותו מקום, את זה שמעתי מעורכת חתונות מקצועית שעושה זאת בעצמה.

פופקו

משתמש סופר מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
עריכה והפקת סרטים

rr

משתמש צעיר
עריכה והפקת סרטים
גיבוי פרוייקט

אם נכנסנו כבר להשוואה היכן יש באדיוס PROJECT MANEGER???
תודות

דובי

משתמש רשום
הפקות ואירועים
הבדל בתוכנות

* בשוק של -עורכי הסרטים המקצועי -נכון, אין פרמייאר -אבל גם אדיוס לא בנמצא<O:p</O:p
<O:p</O:p
* וזה בגלל (לדעתי) שגודל התמונת הוידאו היה המקסימלי 720/576 <O:p</O:p
וב TV היה יותר גדול, לכן אם מישהו היה עורך סרט בפרמייאר אין מצב שהוא היה נכנס לאיזה מקום, ולכן פראמיאר דורגה כתוכנה בייתית בלבד!<O:p</O:p
* היום יש מצב (עוד לפני הH.D - בעידן הדיגיטלי) שבמחשב בייתי עם מצלמה לא במחיר בשמיים<O:p</O:p
ועם אחת משתי התוכנות שלנו הסרט נכנס לT.V<O:p</O:p
<O:p</O:p
* מהירות עריכה? את מה שדיברו שצריך רק לחתוך "ומעברים והפקטים נעשים לבד"<O:p

לא מדוייק - באפטר יש 'מושג' כשרוצים "לדרוס" קובץ לוחצים על "alt" ו'זורקים' אז כל התכונות של הקובץ הנדרס עוברים לקובץ הדורס. באדיוס זה שיפט+R<O:p
מה אין את זה בפרמייאר?? באפטר הפקט יש ופרמייאר אין?- היכן 'המגינים' של פרמייאר?
* דברים מעצבנים באדיוס?<O:p
א- אם יש 2 קבצים בטיים ליין וחיברתי אותם עם מעבר רגיל אז חלק מההפקטים שיש באחד מהם עוברים לבד לקובץ השני ואין אפשרות לבטל! אם שניהם או אף אחד- למה?<O:p
<O:p
ב- הבעיה קורה - בשמחליפים דיסק קשיח ו"האות משתנה"<O:p
(כגון דיסק נייד) אז התוכנה לא מוצאת את הקבצים (בעייה ידועה לעורכים)
באדיוס - צריך להראות לו כל קובץ בפני עצמו -בפרוייקט עם מאות רבות של פריטים....
בפרמייאר - אם מראים לו תקיה היכן לחפש - הוא מוצא לבד את כולם!<O:p</O:p
ג- אין יצוא לDVD מפואר כמו האנקורדר!<O:p></O:p>
ד- המויישן יותר 'מורכב' באדיוס מאשר פרמייר<O:p></O:p>
*משאבי מערכת?<O:p
CS4 כפי מה שראיתי היא זוללת זיכרון ופחות מ 4 גיגה רם אין מה להריצה,<O:p></O:p>
האדיוס+פוטושופ+C3D+וורד+אימייל+מננג'ר+אנטי וירוס +"לא זוכר מה" - על 2 גיגיה רם לא מגמגמת<O:p
והיעילות שמשמו שדיבר ("מרכיב המערכות") ניצול מקסימלי - לא ידוע לי מדוע הוא חושב/כותב כך<O:p

* תודה לפפקו על המעברים שכתב לעיל לא ידעתי על קיומם!!<O:p
יהיה נחמד מצדך להעבירם לתת נושא שפתחת<O:p
* אין משהו שעושים בתוכנה אחת ובשניה אי אפשר לעשות!
מסקנתי?!<O:p

אם טוב המצב תישאר!<O:p
רוצה ללמוד דברים חדשים? מערכת לא יציבה? יש לך חודש בחיים לא עמוס בעבודות?<O:p
תעבור,<O:p
אבל לא לצפות למשהו אגדי- עכ"פ זו דעתי!<O:p

Stylee

משתמש רשום
דובי תודה על הניתוח המפורט!
לעבור- אני כן אעבור, רק אני צריכה להחליט אם לcs4 + מטרוקס 2 או לאדיוס
ויום ראשון בע"ה אני אמורה לחזור עם תשובה שאין לי מושג מהי...

mis

משתמש צעיר
אדיוס/פרימייר

שלום לכולם
אני עובדת על אדיוס כ- 3 שנים ומאוד מרוצה.
מתוך רצון להתמקצע אני לומדת במכללה חרדית שמעבירה את החומר במקצועיות רבה.
במקום לומדים פרימייר ואני שאלתי את המורה מה ההבדל בין פרימייר לאדיוס וזה מה שהוא ענה:
כמובן שאדיוס הרבה יותר מקצועית, אין ספק. אבל לפרימייר יש יתרון גדול על אדיוס שהיא מחברת ADOBE וזה נותן אפשרות לעבוד עם כל התוכנות שמאותה חברה כמו PHOTOSHOP. ואפילו בפרימייר יש קישור ישיר מתוך התוכנה לתוכנת הסאונד שלהם (הפשוטה וגם המקצועית שלהם) וכן לפוטושופ והכל מתוך פרימייר.
אני אישית התרגלתי לאדיוס ואני עדיין רוצה להמשיך לעבוד בה ולכן החלטתי לעבוד על אדיוס ואם יהיה משהו שאני ארצה לעשות ואין אותו באדיוס אני יעבור דקה לפרימייר ויעשה את זה שם.
העובדה שא"א להתקין אפקטי הוליווד באדיוס מוכיחה שהיא יותר מיקצועית כי האפקטים האלו נועדו לעצלנים. המורה שלנו לא ממליץ להתקין אפקטי הוליווד אפילו כשאפשר כי זה לא מפתח את המוח וחוסם את היצירתיות.
ותאמינו לי שבסרטי הוליווד אין אפקטי הוליווד...
לסיכום- עבודה מיקצועית, על רמה (כמו חתונות, סרטי תדמית ותיעוד) מומלץ לערוך באדיוס.
עבודה יותר פשוטה (בהגדרה קצת בוטה: קיטשית) כמו קליפים לבת מצווה או ימי הולדת אפשר לערוך בפרימייר כי לסוג כזה של סרטים צריך קצת אפקטים כמו שיש בפרימייר.
למרות שאני אישית מעדיפה לערוך גם את זה באדיוס.
הרבה הצלחה לכולם!!!

yosale

משתמש פעיל
צילום מקצועי
שלום לכולם, חזרתי מהמילואים סוף סוף.
לגבי הדיון פה.. אני רוצה להזכיר פרט קטן שנשכח.. כרטיס מטרוקס RT.X2 LE עולה בארץ בסביבות ה 4300 ש"ח +מע"מ, ובחו"ל בסביבות ה900$ (הSD יותר זול במעט אך לא מומלץ שכן לא ניתן לשדרג את הכרטיס לHD אלא להחליפו), זה לא מעט כסף, במיוחד לאור העובדה שמטרוקס 'מטורפים' בדרישות החומרה. חשוב לזכור שמחשב יציב לעבודה עם פרמייר יעלה בסביבות הפי 2 ממחשב יציב לאדיוס..
אמנם יש יתרונות וחסרונות לכאן ולכאן, אך עפ"י מה ששמעתי מחברי עורכי החתונות פרמייר יותר מתאים מאדיוס..
בסופו של דבר אני ממליץ לעבוד עם תוכנה נוחה ומתאימה ולא משנה כמה יעלה המחשב... יש באזור חנות של משה סעד שמתעסקים עם אדיוס ומרכיבים מערכות עריכה תומכות אדיוס.. הבן אדם ניסה לשכנע אותי לעבור מפרמייר לאדיוס.. שאלתי אותו כמה שאלות פשוטות: איך אני יוצר תפריט DVD?.. אז כמובן שאי אפשר ליצור דרך התוכנה משהו מקצועי.. ואז הוא הציע לי לקנות תוכנה אחרת שיוצרת MOTION MENU .. שדרכה צריך ליצור צ'רפטרים וכו'.. כאשר בפרמייר אנקור מזהה את הסימנים אוטומט (יתרון משמעותי לעורכי חתונות שבונים תפריט DVD עם MOTION MENU)
לסיכום: מכיוון שאת כבר רגילה לסביבת עבודה מסוימת, אל תמהרי לעבור לתוכנה אחרת לפני שאת מבינה את היתרונות והחסרונות ויודעת איך להתגבר עליהם (אפשר לערוך חתונה על אדיוס אצל מישהו ולהתנסות פעם אחת על מנת לראות בעניים האם ניתן להתרגל)

ואקום

משתמש צעיר
עריכה והפקת סרטים
כן אדיוס לא אדיוס

נכתב ע"י תותחית;347437:
דובי תודה על הניתוח המפורט!
לעבור- אני כן אעבור, רק אני צריכה להחליט אם לcs4 + מטרוקס 2 או לאדיוס
ויום ראשון בע"ה אני אמורה לחזור עם תשובה שאין לי מושג מהי...

אני לא חושבת שזה שאלה של בוס. למרות שאין לי נסיון באדיוס יש לי נסיון בחיים: גם הבוס רוצה שתגמרי פרויקט מהר,נכון ?! אם תתחילי ללמוד עכשיו כלי- זה לא יזרז תעסק אלא להיפך. כך שאולי כדאי לך לשלב לימוד תוך כדי .
(מה שנוח לך- יהיה נח גם לבוס השאלה איך את משווקת את הנוחות שלך.)
ובכ"ז אם הוא מעדיף- תעשי השואה של דברים קריטיים לך בפרמייר ותבדי איך הם באדיוס ואז תחליטי.
בהצלחה.

פופקו

משתמש סופר מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
עריכה והפקת סרטים
לא נראה לי שאי אפשר לעשות תפריטי DVD באדיוס, אולי לא בצורה מפוארת אבל חייב שיהיה יצירת TITLE MUNU בסיסית. שממנה יוצרים צ'פטרים לדיוידי, המיוחד באדיוס זה שלתוכנה מקצועית שכמותה יש הרבה מאוד אופציות, וכל דבר כמעט ניתן לשינוי.
- לגבי המשפט של דובי: "* בשוק של -עורכי הסרטים המקצועי -נכון, אין פרמייאר -אבל גם אדיוס לא בנמצא", הייתי שמח להפגיש לך כמה מ MTV שפגשתי שעורכים באדיוס.
וכאחד שטיפ טיפה בעסק אני שומע פה ושם מעורכים מקצועניים שעורכים באדיוס, ורק בשנתיים האחרונות בערך זה התחיל להתפרסם בארץ גם לשוק הפרטי.
- אני בדקתי אותה ולא נהנתי ולכן אני באוויד אבל אם מישהוא נהנה שיהיה לו לבריאות, מה שכן, הלימוד של תוכנה חדשה מאט מאוד את העבודה וכדאי ל עשות זאת בשעות הפנאי כשעדיין עובדים עם הפרוייקטים השוטפים בתוכנה הישנה.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  57  פעמים

לוח מודעות

למעלה