מה בין פרימייר לאדיוס?

MFA

משתמש רשום
עריכה והפקת סרטים
D I G I T A L
היום יש הרבה הפקות פוסט פרודקשיין שעובדות על פראמייאר עם כרטיס עריכה MATROX AXIO. כרטיס הזה קיבל כמה פרסים הטוב ביותר בתערוכות NAB. בארץ כרטיס הזה עולה כ- 6000$ לפני מע"מ, וכרטיס הזה עובד אך ורק עם פראמייאר.
תקציב לשימוש ביתי, ממש?!
בפראמייאר CS4 עם עדכונים יש תמיכה בפורמט RED 3D. פורמט יקר מאוד,מעוייד בשביל לצלם על וידאו ולהעביר לסרט קולנועי. גם יש תמיכה בפורמט כמו HDCAM HD, HDCAM EX, DVCPRO HD P2, AVC ULTRA 100 פורמטים האלו שייכות אך ורק לעולם וידאו מקצועי, כי הם גם יקרים מאוד.
גם זה בשביל שימוש ביתי?!
פראמייאר CS5 ידרוש מחשב מאוד יקר כי אדובי עשה דגש על התקדמות לפורמטים מקצועיים של HD.
וכל זה לשימוש ביתי?!
אני מכיר פראמייאר, אוויד, אדיאוס, לאיקוויד. בכל תוכנות האלו יש הרבה פלוסים ומינוסים בעבודה. המינוסים האלו לא מורידים מקצעוייות של התוכנה. הם פשוט דורשים דרך אחרת לפיתרון שלהם.

בעריכה הוספתי רשימה פורמטים מקצועיים שפראמייאר תומך בהם

פופקו

משתמש סופר מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
עריכה והפקת סרטים
הכל נכון, אך ישנה מציאות שונה בפועל.

Stylee

משתמש רשום
זהו שרציתי לדעת פרטים לפני שאפגש עם סעד...
בכל אופן- תודה לכולם על התגובות!!
כנראה אמשיך בתחילה במתכונת הרגילה ותוך כדי אשדרג ל......?????? כנראה cs4.

yosale

משתמש פעיל
צילום מקצועי
אני ממליץ לך לפני שאת נפשגת עם משה סעד (או גם אחרי) להיפגש עם אייל מדור מערכות ולהבין עוד דברים.
משה סעד משכנע את כל מי שהוא רק יכול לעבור לאדיוס תוך כדי שהוא מלכלך על פרמייר ועל אנשי המקצוע שמרכיבים מחשבים מבוססי מטרוקס, על בסיס טענה שהיא נכונה בחלקה בלבד והיא שפרמייר קורס הרבה יותר מאדיוס, כשזה לעומת עצמו נכון בגלל שאדובי דורשים משאבי חומרה חזקים יותר, אולם כמו שאמרו פה מקודם לכל בעיה ניתן למצוא פתרון, ולא עוברים לתוכנה אחרת בגלל בוס חסר ידע ששמע כל מיני שמועות וחושב שכך יהיה יותר טוב
דרך אגב מעניין אותי איך באדיוס ניתן לקצר את העריכה,. אולי אני טמבל אבל אני לא מבין איזה תכונות יש באדיוס שאין בפמייר שעוד מקצרים את הזמן???.... אולי באדיוס כשמניחים מעבר מבלי לקצר את קצוות השוט - לא קופא קטע המעבר.. אולם פרמייר יש לזה פתרון ע"י ייבוא קבצים לטימליין באופן אוטומטי שגם מקצר אוטומט את קצוות הקליפים..
אז תגידו אנשים איך ניתן לקצר באדיוס את זמן העריכה?.. (כי אם אפשר לקצר את הזמן באופן משעותי אולי גם אני יתחיל לשקול לעבור... למרות שזה לא נשמע סביר)

פופקו

משתמש סופר מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
עריכה והפקת סרטים
אני שמעתי על המושג "שבלונות" באדיוס, אם זה קיים גם בפרימייר אני לא יודע.
מה שאני כן יודע, זה שכשבאים למקום מקצועי לעבודה, יש להם כבר מערכות עריכה מוכנות לעבודה ובדרך כלל זה לא פרימייר.

Stylee

משתמש רשום
נכתב ע"י yosale;347813:
אני ממליץ לך לפני שאת נפשגת עם משה סעד (או גם אחרי) להיפגש עם אייל מדור מערכות ולהבין עוד דברים.
גם איתו אנחנו עובדים....;)

yosale

משתמש פעיל
צילום מקצועי
פופקו
א. אם כבר אתה מדבר על מקומות מקצועיים דע לך שעפ"י מה שאני יודע, הרכבת מערכת מבוססת אדיוס זה דבר בכלל לא מסובך, עם עלויות לא גבוהות בכלל (לעומת מטרוקס ופרמייר).. בכלל אני לא ממליץ ללכת למקומות 'מקצועיים' על מנת להרכיב מערכת מבוססת אדיוס.. אפשר לחסוך את זה ולהרכיב לבד, כלומר להיכנס לאתר שלהם ולבנות מחשב עפ"י המלצות החברה.. בפרמייר זה הרבה יותר מורכב, ובשביל זה יש אנשי מקצוע מיומנים כמו אייל שבונים מערכות עם ממוצע של 0 תקלות
ב. אני אשמח שתסבירו בבקשה מה זה השבלונה שאתם מציינים, איך בדיוק זה עובד, והאם זה היתרון היחיד?.. כי אני לא רואה את עצמי עורך עפ"י שבלונה מכיוון שבכל חתונה החומר גלם שונה, ולכן גם המעברים והאפקטים משתנים...
ובכלל בגלל אפשרות יחידה של שבלונה שאני לא יודע כמה כבר זה מקצר לא כדאי לרוץ לתוכנה אחרת שלא מכירים, ובפרט שאין לה התממשקות עם תוכנות אדובי כמו פוטושופ, אפטר, אנקור ובל נשכח את תמיכתם של כמעט כל הפלאגינים בפרמייר
ג. אני שמעתי על אנשים שעברו מפרמייר לאדיוס וזה לא בגלל שאדיוס יותר טוב אלא בגלל שלפרמייר יש המון קריסות. הסיבה לכך היא שהרכבת המחשב אצל אנשים אלו לא נעשה באופן מקצועי.
בכל מקרה לי באופן אישי קשה לקבוע שפרמייר יותר טוב כי אף פעם לא עבדתי על אדיוס, אולם אני לא ממליץ למישהו שכבר רגיל לתוכנה מסוימת לעבור בזמן לחוץ לתוכנה אחרת (תקופת ספירת העומר יכולה להיות הזדמנות טובה ללמוד תוכנות אחרות). בשביל זה אנחנו פה ואני בטוח שיש פה עורכים מכירים גם את פרמייר וגם את אדיוס ויכולים להעלות על הכתב תכונות ספיציפיות שיש בתוכנות הללו שרלוונטים לעריכת חתונות, וכך נוכל ביחד להשוות יתרונות מול חסרונות

דובי

משתמש רשום
הפקות ואירועים
שבלונות של אדיוס

אני שמעתי בעבר על שבלונות באדיוס
אשמח לשמוע אם יש מישהו שיש לו או עובד כך

rr

משתמש צעיר
עריכה והפקת סרטים
PROJECT MANEGER

נכתב ע"י דובי;347347:
מזה PROJECT MANEGER?

בסוף פרויקט ניתן לשמור את הפרוייקט כדי לגבות או להעבירו למחשב אחר והתוכנה לוקחת רק את הקליפים והחומרי גלם שנבחרו בפרוייקט ומצמצמת נפחים באופן משמעותי.

בפרמייר קיים? באדיוס לא ידוע לי... היכן?

דובי

משתמש רשום
הפקות ואירועים
באדיוס

זה אחת מהאפשרויות של -שמור בשם- "לארוז פרוייקט"

שבלונות עריכה-
יש "באפטר אפקט" שבלונות של אפקטים- אותו דבר זה עם אדיוס

דובי

משתמש רשום
הפקות ואירועים
לגבי המעברים של אדיוס מהאתר 2.3 גיגה

רק אחרי שהורדתי את כל החבילה הבנתי שאין לזה קוד
ורק לגרסה 2 מצאו משהו...כפי שמובא בתגובות המשתמשים שם....
אז למי שמנסה להוריד את החבילה שמדוברת קודם - אין טעם - כי אין- "קוד"
אשמח לשמוע מי שיש לו גרסה "רשמית" - האם זה כדי/שימושי/ילדותי

ASUS

משתמש צעיר
נכתב ע"י yosale;347813:

יוסלה, אל תכניס רעיונות מטופשים לאנשים, דור מערכות, הם מקצוענים שדורשים תשלום על כל תזוזה, לקום מהכיסא זה כבר 50$...
אני עשיתי את הטעות וקניתי מדור, שילמתי לו 2500 שקל על המחשב עצמו יותר ממה שאני יכולתי להשיג, והוא הסביר לי שהוא נותן לי אחריות על הפרמיר שלא יקרוס ועוד מילא דמיטב בשורה התחתונה, לא דובים ולא יער, ויותר מזה שהתקלקל לי חלק הייתי צריך לשלם לו עבור השירות של ההחלפה במסגרת האחריות... אומנם לא על החלק אבל על השירות... זה מעיד על אדם עלוב!!! וזה לא הכל! הוא דפק אותי עם מעבד פנטיום 4 3000 מג"ה בעוד שכבר אז היה מעבדי קור 2 הוא טען לי שהמעבדי קור 2 לא יעבדו טוב עם המטרוקס, חודש אחרי ראיתי אותו מוכר רק את הקור 2 כנראה שהוא רצה להפטר ממעבד שהיה תקוע לו במחסן, זה מבחינתי חוסר אמינות, ובכול אופן המחשב שלי קורס לעיתים קרובות...

yosale

משתמש פעיל
צילום מקצועי
תראה.. אני אמנם לא קניתי אצלהם את המחשב אלא את המצלמה אולם ממיטב הבנתי ועפ"י מה ששמעתי מאנשים שקנו אצלהם מחשבים, הם מקצוענים והמערכות עריכה שלהם עובדות טוב. בכל מקרה מכיון שאין לי ניסיון אישי עם המערכות עריכה שלהם אני לא יכול להתווכח עם מה שאתה אומר, אך בדבר אחד אתה צודק.. הם באמת יקרים בטירוף וזה הסיבה שאני קונה מחשב לבד וסופג פה ושם קריסות (חיסכון נוסף בזה הוא שאני לא צריך לקנות תוכנות מקוריות)
הייתי שמח אם יש כאן מקצוען אמיתי שיודע להמליץ איך לכוון את הווינדוס וכדו' עבור ביצועים מקסימליים של פרמייר עם מינימום קריסות

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  57  פעמים

לוח מודעות

למעלה