דרוש מידע מה בין : כוסמין לבן, כוסמין 80% .קמח מלא, מלא חלקית, לבן וכו'

bekkiback

משתמש מקצוען
פעם אחת ולתמיד שנדע.
מה בריא?
מה מומלץ?
יש ממש בכוסמין?
סתם יחסי ציבור מעולים?


תודה!
 

bekkiback

משתמש מקצוען
איזה מהכוסמין?
הלבן?
מומלץ יותר מקמח לבן רגיל?


בין כוסמין לקמח מלא ,
מה מומלץ יותר?
 

ariels

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מבחינת בריאות:
ברור שכוסמין עדיף על חיטה.
החלבון בו קל יותר לעיכול, יש בו פחות גלוטן (לא מתאים לצליאק, אבל כן מתאים למי שחיטה כבדה לו מדי).
כוסמין גם קרוב יותר לחיטה המקורית,
בניגוד לחיטה המודרנית שהיא מהונדסת גנטית.

כוסמין לבן - כמו כל קמח לבן, אין בו כמעט כלום. הוציאו את כל החלקים החשובים (נבט, סובין).
(עדיין הוא עדין יותר מחיטה, אבל לא בריא....)
כוסמין 80% - מעולה למי שמתחילה.
אם את רגילה רק לקמחים לבנים נסי בצק של חצי-חצי ולאט לאט להעלות את כמות המלא.
שאיפה - לעבור לכוסמין מלא 100%.
ואם כבר -
כוסמין אורגני, עולה אותו דבר כמו כוסמין לא אורגני... ממליצה בחום!
 

ariels

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
כוסמין 80% ,יש לו טעם מעייף.
בעוגות טורט הוא משאיר מן טעם לוואי.

הלבן - מושלם אבל ריק מתוכן , לפי מה שכתבתן.

תודה בכל אופן!

האמת, חשבתי שמדובר על חלות.
עוגות טורט אני לא מכינה (לא משתמשת בסוכר)
 

gs

משתמש פעיל
כוסמין 80%, מצוין לכל סוגי המאפים כולל חלות מדהימות שחלות הכי טעימות בחנות נשארות מבויישות ומחפשים אם נשאר פרוסה של כוסמין...
בעוגות הילדים ואנחנו לא מרגישים שום הבדל בטעם ובצבע - ממליצה בחום!
 

save as

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
כוסמין 80%, מצוין לכל סוגי המאפים כולל חלות מדהימות שחלות הכי טעימות בחנות נשארות מבויישות ומחפשים אם נשאר פרוסה של כוסמין...
בעוגות הילדים ואנחנו לא מרגישים שום הבדל בטעם ובצבע - ממליצה בחום!
אשמח מאוד למתכון לחלות
 

elibeli

משתמש מקצוען
כוסמין 80%, מצוין לכל סוגי המאפים כולל חלות מדהימות שחלות הכי טעימות בחנות נשארות מבויישות ומחפשים אם נשאר פרוסה של כוסמין...
בעוגות הילדים ואנחנו לא מרגישים שום הבדל בטעם ובצבע - ממליצה בחום!
מסכימה עם כל מילה!!
אני רגישה לקמח חיטה ולא נכנס אצלי הביתה לאפיה, אני משתמשת רק בכוסמין 80%.
התארחנו השבת והילדים אמרו על חלות קנויות טעימות: אמא זה לא כמו בבית...
 

gs

משתמש פעיל
לגבי מתכונים: אני משתמשת בכל המתכונים הקיימים בלי לשנות כלום וזה הכי נוח. (כן ממירה לשמן / שמן קוקוס מה שאפשר ואם לא אז משתמשת בנטורינה, כמו כן אם כבר אז נסו קצת להוריד סוכר, בטורטים הסוכר משמעותי לטעם אבל בבצקים ועוגיות כדאי להוריד נתרגל לאכול פחות מתוק אז זה לא יחסר.

מתכון לחלות / פיתות בצל / לחמניות / פיצה וכדו':
כף מלח

בינתיים להמיס 2 קוביות שמרים טריים (זה משמעותי בתפיחה וטעם) עם כף סוכר וכוס מים חמימים בכלי של חצי ליטר ולחכות שיגיע כמעט לשפת הכוס.
להוסיף חצי ק"ג קמח כוסמין 80% (של גדיש הכי מוצלח, של בר ולחם אחריו או של שדות, האחרים אני פחות נהנית ובדרך כלל לא קונה)
2 כוסות מים חמימים
1 ביצה
1/2 כוס סוכר

להוסיף את השמרים המותפחים, ולהתחיל לערבל כ-5 דקות בעוצמה נמוכה.
להוסיף את שארית הקמח ואחרי 2 דקות 1/3 כוס שמן
להמשיך לערבל 5 דקות
מנוחה ל-10 דקות
לישה נוספת של 5 דקות

ההתפחה מהירה לא תספיקי להכין מנת גורמה ותצטרכי לפנות לחלות...
אני קולעת צמה לא גדולה הופכת לטבעת, מתפיחה 20 דקות, מורחת ביצה (עם סוכר וניל) ומפזרת שומשום.
אפיה קצרה של כ-25 דקות בתנור שמחומם מראש בחום של 180 מעלות.

מי שרוצה יכולה לשים תבנית מים בתחתית התנור הופך את זה לקראנץ
אחר כך לכבוד שבת - מריחה של מי סוכר סמיכים וישר להקפאה עד לשבת הקדושה... בתאבון ולבריאות
 

bekkiback

משתמש מקצוען
אני עדיין מתעקשת על זה שיש הבדל ניכר בטעם בכוסמין 80% בעוגות.
מעיד על פינוק יתר?

ואגב ,
בין קמח מלא לכוסמין 80% - יש משהו מומלץ יותר?
 

מחלימה

משתמש מקצוען
איפה אפשר להשיג במחיר סביר קמח כוסמין? מי עושה משלוחים לבית של כמות?
תודה לעונים.
 

מקצב

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
במשנת יוסף עולה 95 12 קמחים 80% כוסמין
מצטטת מאתר

כוסמין הוא זן של חיטה שהייתה יבול מאוד חשוב בימי קדם ובימי הביניים, אך הוחלף במאה ה -20 על ידי חיטת הלחם. בשנים האחרונות צובר הכוסמין פופולריות רבה כמזון בריאות מכיוון שהוא מכיל מגוון רחב של חומרים מזינים, כולל פחמימות מורכבות, סוכר, סיבים מסיסים ובלתי מסיסים, נתרן, ויטמינים, מינרלים, חומצות שומן, חומצות אמינו ועוד. הכוסמין עשיר בוויטמין B2, ניאצין, מנגן, תיאמין, נחושת ומגנזיום. בנוסף להיותו עשיר בחומרים מזינים חיוניים, כוסמין הוא מקור טוב לסיבים תזונתיים, אשר הוכחו כמסייעים בהורדת רמות כולסטרול כלליות וכולסטרול LDL בגוף. בנוסף לכל אלה הוא בעל טעם נהדר! כוסמין מכיל מוקופוליסכרידים, שהן בעצם פחמימות מיוחדות בעלות תכונות אנטי-דלקתיות התורמות לאריכות ימים על ידי חיזוק העצמות, המפרקים, והסחוס שלנו. פחמימות מורכבות אלו הן בעצם שרשרת ארוכה של מאות, ולפעמים אלפים, של מולקולות גלוקוז. מבחינה תזונתית, שרשרת ארוכה זו של מולקולות גדושת אנרגיה היא חשובה משום שהיא גורמת לכוסמין להתעכל לאט ביחס לכמות הפחמימות שהוא מכיל. האינדקס הגליקמי של הכוסמין נמוך יותר מאשר חיטה מודרנית, מעובדת. השילוב המיוחד של אינדקס גליקמי נמוך, עושר בסיבים, ויטמין E ומגנזיום -מסייע במניעת מחלות לב וכלי דם והופך את הכוסמין לבחירה בריאותית לכל אדם עם בעיות סוכרת והשמנת יתר הקשורים לעמידות לאינסולין. ניתן לרכוש קמח כוסמין מלא ולבן, או פתיתי כוסמין (נראים כמו קוואקר מלא אך כהים יותר). כמובן שככל שהכוסמין פחות מעובד (כלומר מלא ולא לבן), הוא מאבד פחות ויטמינים ומינרלים ומכיל יותר סיבים תזונתיים. חיטת הכוסמין מכילה גלוטן ולכן אינה מיועדת לחולי צליאק.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

לוח מודעות

למעלה