עזרה מה אתם מכינים לסעודת מלווה מלכה?

תפוח אדמה

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
D I G I T A L
נשמע ממש טוב,
אני התרגלתי עוד מבית הורי לפודינג שוקולד חם בלי אינסטנט פודינג וממש טעים.
בימים חמים זה וואו.
המתכון שלך נראה שווה ניסוי בהחלט.
אני מכינה גם פודינג שוקולד בלי פודינג, אבל זה יותר משקה שוקולטה חם.
בד"כ זה חלב, עם קקאו משובח, סוכר, מעט קפה, סוכר וניל, מבשלים על האש עד לרתיחה,
ומגישים עם 2 קוביות שקולד בכל כוס.
זו אופציה פחות משמינה וכבדה. בלילות החורף זה רץ אצלינו.
 

שתים

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
השבוע הכנתי ג'בטה ממש קלה וטעימה.
שבוע הבא נתקשר לאחות האלופה שוב...
 

בעריש

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
כתבתי במק''א ומעתיק לכאן עשיתי כמה פעמים במוצאי שבתות:
עשינו בבית כמה פעמים מוצלח ברמות וקל להכנה(מאחד העיתונים:לבית/בתוך/קטיפה לא זוכר בדיוק.):
סמבוסק עם טונה וביצה. 12 מנות.
לבצק:
3.5 כסות קמח,
1+1/4 כוס מים
כפית גדושה שמרים יבשים,
1/2 כפית אבקת אפיה
כף שטוחה סוכר
1/2 כף שטוחה מלח,
2 כפות שמן זית
לרוטב:
200 גר' רסק עגבניות
כפית גדושה אורגנו
1/2 כף שמן זית
1/3 כוס מים
למלית: (אנחנו גיוונו ושמנו מה שרצינו אפשר גבינה צהובה זיתים פטריות וככל שבא בדמיון)
4 קופסאות נתחי טונה בהירה
4 ביצים חצויות ופרוסות
לציפוי:
ביצה
2 כפות גדושות שומשום
כף מים
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערה את השמרים בחצי כוס מים פושרים מוסיפים סובר ואבקת אפיה מערבבים ומשהים כ 5 דק' מוסיפים את הקמח ושאר המים בהדרגה לקראת הסוף מוסיפים מלח ושמן ממשיכים ללוש עד שנוצר בצק חלק ורך, לא דביק. מכסים ומתפיחים כשעה
2 מעבירים את הבצק למשטח מעט מקומח ומחלקים ל12 כדורים ומשהים כ 15 דק' נוספות
3 מרדדים כל כדור לעלה דק ומוספים מהרוטב ומהמלית
4 סוגרים ע''י קיפל לשניים (לפורים אפשר לסגור בצורת אוזן המן...) ומהדקים היטב! (אפשר ע''י מזלג זה יוצא יפה),
5 להכניס לתנור ולחכות 15 דק' נוספים (למי שיש סבלנות עוד...) מורחים מהציפוי ואופים על חום של 180-190 מעלות עד להזהבה (כרבע שעה 20 דק')

כאמור מניסיון זה יוצא ממש מוצלח!!
בתאבון.
 

RACHELIB

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
שלא יעבור עלינו סתם בקפה ועוגה [אם נשארה בכלל אחת כזאת...]

הייתי רוצה משהו חם וחגיגי ושיהיה מיוחד לסעודה הזאת.


אשמח לכל רעיון ושיתוף!
אם כבר באמת משקיעים בסעודה הזו- אז חשוב שתהיה נטילת ידיים.
כשאין לי כח אני מכניסה פרוסות חלה / לחם לתנור עם חמאה, א.שום וזעתר
 

שולמית אור

משתמש מקצוען
אני מכינה גם פודינג שוקולד בלי פודינג, אבל זה יותר משקה שוקולטה חם.
בד"כ זה חלב, עם קקאו משובח, סוכר, מעט קפה, סוכר וניל, מבשלים על האש עד לרתיחה,
ומגישים עם 2 קוביות שקולד בכל כוס.
זו אופציה פחות משמינה וכבדה. בלילות החורף זה רץ אצלינו.
אני מכינה פודינג שוקולד מבושל:
כוס חלב
כף קורנפלור (מומס במעט מים)
קקאו (לפודינג וניל ניתן להחליף בסוכר וניל)
סוכר ע"פ הטעם

מביאים את החלב לכמעט רתיחה, מוסיפים את הקורנפלור המומס וכל השאר.
מבשלים כדקה.
זהו.
 

ראויה לשבח

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אצלינו עושים:
פתות (בפתח)
דייסת קוואקר
פיצות במחבת (ממים וקמח)
פסטה עם גבינה לבנה וסוכר
בלינצ׳עס
שקשוקה
 

ראויה לשבח

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פתות:
להרתיח חלב
להוסיף חמאה עד להמסה מלאה( ל2 כוסות חלב רבע חמאה בערך)
להוסיף ביצה ולערבב היטב( שלא יצא חביתה- אלא חתיכות קטנות )
לשים מלח סוכר ולהנמיך את האש ולהוסיף חתיכות חלה ולערבב טוב לכבות את האש ולאכול (אפשר גם עם שאריות מצה). טעים לאכול כשזה חם.
ואפשר גם להכין בלינצעס
ותוך כדי להמיס חמאה ולהוריד מהאש
להוסיף ביצה ולערבב היטב
להוסיף קצת מלח וסוכר
לחתוך את הבלינצעס חתיכות ולערבב עם החמאה והביצה.
וזה פשוט מעדן, כל פעם מחדש רבים אצלינו על זה...
שווה לנסות!!
 

secret

משתמש סופר מקצוען
ואפשר גם להכין בלינצעס
ותוך כדי להמיס חמאה ולהוריד מהאש
להוסיף ביצה ולערבב היטב
להוסיף קצת מלח וסוכר
לחתוך את הבלינצעס חתיכות ולערבב עם החמאה והביצה.
וזה פשוט מעדן, כל פעם מחדש רבים אצלינו על זה...
שווה לנסות!!
נשמע טובב
מערבבים את הבלינצ'עס עם הביצה הנוספת שזה משהו כמו חביתה?
 

ראויה לשבח

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
לא!
את ממיסה רבע חמאה, מורידה מהאש ומוסיפה ביצה ומערבבת מהר שלא יצא חביתה!
מוסיפה קצת מלח וסוכר ולתערובת הזאת, את מכניסה את הבלינצ׳עס החתוך/ קרוע לחתיכות, ומערבבת שכל הבלינצ׳ס יקבל מהרוטב הזה, ולאכול את זה כשזה חחםםם!
 

***

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
אפשר שקשוקה עם לחמניות.
מרק מוקרם.
תפו"א מוקרם.
פסטה מוקרמת.
לחם מוקרם.
לזניה.
בגטוסט(אין כמו ביתי).
אפשר סתם חביתה עם סלט ירקות וגבינות.
פיצה.
מושטים עם צ'יפס.
פסטה ברסק עגבניות.

מי שרוצה מתכונים, בכיף...
 

***

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
כן, לזה אני רוצה מתכון.
מטגנת בסיר בצל עם פטריות משימורים לא חתוכות.
אחרי שזה מטוגן, מוסיפה 2 כפות קמח וחבילה קטנה של רוטב פטריות של אוסם.
מוסיפה מיכל שמנת וכוס חלב.
ואיזה 4 כוסות מים, מלח ,פלפל,וקצת א.מרק בצל.
מוסיפה קוביות קטנות של תפו"א.

מקווה שזכרתי נכון כי אמרתי מהזיכרון....
 

פילפלית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
שלא יעבור עלינו סתם בקפה ועוגה [אם נשארה בכלל אחת כזאת...]

הייתי רוצה משהו חם וחגיגי ושיהיה מיוחד לסעודה הזאת.

אשמח לכל רעיון ושיתוף!
פורסים את החלה שנשארה משבת
מניחים כל מה שעולה על הדעת/מה שאוהבים...
ומכניסים לתנור
גם טעים, וגם חוסך בבל תשחית...
 

קבצים מצורפים

  • 773v78z9__w650h487q95.jpg
    773v78z9__w650h487q95.jpg
    KB 104.6 · צפיות: 167

פילפלית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
שלא יעבור עלינו סתם בקפה ועוגה [אם נשארה בכלל אחת כזאת...]

הייתי רוצה משהו חם וחגיגי ושיהיה מיוחד לסעודה הזאת.

אשמח לכל רעיון ושיתוף!
לביבות משאריות חלה של שבת
לתערובת-
1/4 חלה של שבת חתוכה לקוביות קטנות (אפשר לקרוע עם היד לחתיכות קטנות)
3 ביצים
1/2 כוס חלב
150 גרם גבינה צהובה מגורדת

לטיגון-
50 גרם חמאה מלוחה שמחלקים לפעמיים. כל טיגון 25 גרם.

הכנה:
לערבב את כל החומרים יחד. לקשקש קודם את הביצים עם החלב כדי שלא ישארו גושים של ביצים, מוסיפים את הגבינה ולבסוף את הלחם החתוך. להכין מהתערובת קציצות/לביבות וישר לשים במחבת עם החמאה המומסת.
לטגן משני הכיוונים עד הזהבה קלה.
זהו,מוכן.
 

קבצים מצורפים

  • etimoshehaviv_sheeriot_shel_hala4-595x335.jpg
    etimoshehaviv_sheeriot_shel_hala4-595x335.jpg
    KB 53.3 · צפיות: 146

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קז

א הֹדוּ לַיי כִּי טוֹב כִּי לְעוֹלָם חַסְדּוֹ:ב יֹאמְרוּ גְּאוּלֵי יי אֲשֶׁר גְּאָלָם מִיַּד צָר:ג וּמֵאֲרָצוֹת קִבְּצָם מִמִּזְרָח וּמִמַּעֲרָב מִצָּפוֹן וּמִיָּם:ד תָּעוּ בַמִּדְבָּר בִּישִׁימוֹן דָּרֶךְ עִיר מוֹשָׁב לֹא מָצָאוּ:ה רְעֵבִים גַּם צְמֵאִים נַפְשָׁם בָּהֶם תִּתְעַטָּף:ו וַיִּצְעֲקוּ אֶל יי בַּצַּר לָהֶם מִמְּצוּקוֹתֵיהֶם יַצִּילֵם:ז וַיַּדְרִיכֵם בְּדֶרֶךְ יְשָׁרָה לָלֶכֶת אֶל עִיר מוֹשָׁב:ח יוֹדוּ לַיי חַסְדּוֹ וְנִפְלְאוֹתָיו לִבְנֵי אָדָם:ט כִּי הִשְׂבִּיעַ נֶפֶשׁ שֹׁקֵקָה וְנֶפֶשׁ רְעֵבָה מִלֵּא טוֹב:י יֹשְׁבֵי חֹשֶׁךְ וְצַלְמָוֶת אֲסִירֵי עֳנִי וּבַרְזֶל:יא כִּי הִמְרוּ אִמְרֵי אֵל וַעֲצַת עֶלְיוֹן נָאָצוּ:יב וַיַּכְנַע בֶּעָמָל לִבָּם כָּשְׁלוּ וְאֵין עֹזֵר:יג וַיִּזְעֲקוּ אֶל יי בַּצַּר לָהֶם מִמְּצֻקוֹתֵיהֶם יוֹשִׁיעֵם:יד יוֹצִיאֵם מֵחֹשֶׁךְ וְצַלְמָוֶת וּמוֹסְרוֹתֵיהֶם יְנַתֵּק:טו יוֹדוּ לַיי חַסְדּוֹ וְנִפְלְאוֹתָיו לִבְנֵי אָדָם:טז כִּי שִׁבַּר דַּלְתוֹת נְחֹשֶׁת וּבְרִיחֵי בַרְזֶל גִּדֵּעַ:יז אֱוִלִים מִדֶּרֶךְ פִּשְׁעָם וּמֵעֲוֹנֹתֵיהֶם יִתְעַנּוּ:יח כָּל אֹכֶל תְּתַעֵב נַפְשָׁם וַיַּגִּיעוּ עַד שַׁעֲרֵי מָוֶת:יט וַיִּזְעֲקוּ אֶל יי בַּצַּר לָהֶם מִמְּצֻקוֹתֵיהֶם יוֹשִׁיעֵם:כ יִשְׁלַח דְּבָרוֹ וְיִרְפָּאֵם וִימַלֵּט מִשְּׁחִיתוֹתָם:כא יוֹדוּ לַיי חַסְדּוֹ וְנִפְלְאוֹתָיו לִבְנֵי אָדָם:כב וְיִזְבְּחוּ זִבְחֵי תוֹדָה וִיסַפְּרוּ מַעֲשָׂיו בְּרִנָּה:כג יוֹרְדֵי הַיָּם בָּאֳנִיּוֹת עֹשֵׂי מְלָאכָה בְּמַיִם רַבִּים:כד הֵמָּה רָאוּ מַעֲשֵׂי יי וְנִפְלְאוֹתָיו בִּמְצוּלָה:כה וַיֹּאמֶר וַיַּעֲמֵד רוּחַ סְעָרָה וַתְּרוֹמֵם גַּלָּיו:כו יַעֲלוּ שָׁמַיִם יֵרְדוּ תְהוֹמוֹת נַפְשָׁם בְּרָעָה תִתְמוֹגָג:כז יָחוֹגּוּ וְיָנוּעוּ כַּשִּׁכּוֹר וְכָל חָכְמָתָם תִּתְבַּלָּע:כח וַיִּצְעֲקוּ אֶל יי בַּצַּר לָהֶם וּמִמְּצוּקֹתֵיהֶם יוֹצִיאֵם:כט יָקֵם סְעָרָה לִדְמָמָה וַיֶּחֱשׁוּ גַּלֵּיהֶם:ל וַיִּשְׂמְחוּ כִי יִשְׁתֹּקוּ וַיַּנְחֵם אֶל מְחוֹז חֶפְצָם:לא יוֹדוּ לַיי חַסְדּוֹ וְנִפְלְאוֹתָיו לִבְנֵי אָדָם:לב וִירֹמְמוּהוּ בִּקְהַל עָם וּבְמוֹשַׁב זְקֵנִים יְהַלְלוּהוּ:לג יָשֵׂם נְהָרוֹת לְמִדְבָּר וּמֹצָאֵי מַיִם לְצִמָּאוֹן:לד אֶרֶץ פְּרִי לִמְלֵחָה מֵרָעַת יֹשְׁבֵי בָהּ:לה יָשֵׂם מִדְבָּר לַאֲגַם מַיִם וְאֶרֶץ צִיָּה לְמֹצָאֵי מָיִם:לו וַיּוֹשֶׁב שָׁם רְעֵבִים וַיְכוֹנְנוּ עִיר מוֹשָׁב:לז וַיִּזְרְעוּ שָׂדוֹת וַיִּטְּעוּ כְרָמִים וַיַּעֲשׂוּ פְּרִי תְבוּאָה:לח וַיְבָרֲכֵם וַיִּרְבּוּ מְאֹד וּבְהֶמְתָּם לֹא יַמְעִיט:לט וַיִּמְעֲטוּ וַיָּשֹׁחוּ מֵעֹצֶר רָעָה וְיָגוֹן:מ שֹׁפֵךְ בּוּז עַל נְדִיבִים וַיַּתְעֵם בְּתֹהוּ לֹא דָרֶךְ:מא וַיְשַׂגֵּב אֶבְיוֹן מֵעוֹנִי וַיָּשֶׂם כַּצֹּאן מִשְׁפָּחוֹת:מב יִרְאוּ יְשָׁרִים וְיִשְׂמָחוּ וְכָל עַוְלָה קָפְצָה פִּיהָ:מג מִי חָכָם וְיִשְׁמָר אֵלֶּה וְיִתְבּוֹנְנוּ חַסְדֵי יי:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

חשבון הנפש • אתגר 17

לוח מודעות

למעלה