דרוש מידע מה אתם הייתם עושים אם מתקשרים אליכם מהמעון של התמ’’ת ואומרים לכם שלא מצאנו מטפלת לצהרים אז תקחו את הילד שלכם חזרה!!!

מצב
הנושא נעול.

גלגל הצבעים

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה והפקת סרטים
לפני שאני מבררת. אני מדברת על תנאי סף שמטפלת ביתית לא יכולה ליצר גם היא מדהימה.
נקודת הפתיחה בעיני בבית פרטי היא כל כך גרועה. שזה פשוט פתרון שמאד מאד מצער אותי אם אצטרך להשתמש בו.
מה שהיה מתאים ונח לילדים בין השעות 9-13 בדור הקדם. לא בהכרח מתאים לילדים בשעות 7.30-16 בדור הנוכחי.
אני מאמינה שתינוק/ פעוט / בוגר שנמצא שעות ארוכות מחוץ לבית צריך תנאים פיזים נאותים שזה אומר מרחב, מיטה, משחקים מגוונים, חצר, פעילות מגוונת.
זה לא עומד בסתירה וגם לא לפני שהוא צריך דמות חמה ויציבה שתטפל בו ולא משנה איך קוראים למסגרת.. רק אומרת שמטפלת בבית מבחינתי זה פתרון ממש בעיתי בבסיסי שלו. ויותר ממה שכתבתי לא כתבתי כי אפשר לכתוב ספר על החסרונות של המטפלות הביתיות. על אף שברובן הן נשים מדהימות, חמות וחרוצות. (ואפשר גם לכתוב ספר על החסרונות של המעונות. אבל כבסיס הפתרון יותר נכון בעיני ואותו הייתי רוצה שישפרו לא יבטלו)
מבחינה בטיחותית התנאים אצל מטפלת ביתית הכי טובה וזהירה לא ישוו אפילו למעון ברמה בנונית ומטה.

@nori מסכימה עם כל מילה שלך! ממש הוצאת לי את המילים מהמקלדת.

תהיה המטפלת הכי טובה בעולם,
כשאני חושבת על הילד שלה ששיחק בגולות דקה לפני שיצא לחיידר, או על הארוחת צהריים שהיא מכינה למשפחה שלה כשהילדים זוחלים סביבה.. עושה לי היסטריה..

מעון זו האופציה הכי טובה! אם יש מעון ספציפי שאינו טוב, חובה להתלונן ולשפר, אבל ממש לא להוציא לעז על כל המעונות.

בזמנו שלחתי למטפלת פרטית מקסימה ונהדרת, וההרגשה הזאת לעמוד כעני בפתח, ולחכות שהיא תביא לי את הילד שלי! כי אני לא יכולה 'לפלוש' לבית שלה..

אגב- מעניין שהאשכול הכי מתעדכן בחצי שנה האחרונה הוא האשכול על המעונות... איזה היסטריה הייתה כשחשבו אולי יצטרכו לעזוב את המעון...

ממש כך

את בין הבודדות שמוכנות לשלם הרבה, כמוני, ואפילו הרבה מאוווד!!!
רוב ההורים, מנסים לחפש מטפלת זולה ואחת השאלות כשמבררים על מטפלת- כמה היא לוקחת?שאלה שמבחינתי לא רלוונטית בכלל! ולא כי אני עשירה, בכלל לא, אבל ערך עליון אצלי- שיהיה לאוצר שלי טוב, הכי טוב! פעם דיברתי עם מישהי שאמרה לי "אני לא מבינה למה המטפלות לוקחות כל כך יקר? 600 ש"ח לחודש!!! הרי רוב הזמן הם ישנים........לא???:oops:;):unsure::cautious::whistle:
כמו"כ יש הורים ששולחים ילדים מ-ו-ז-נ-ח-י-ם ולא הכונה לבגד פחות יפה או שיער לא מסודר....
אלא- לבקבוק לא שטוף מאתמול שהמטפלת צריכה לשטוף ולגרד את שאריות הדיסה בזמן שכל הילדים צריכים יחס, חיבוק, ולאכול........
טיטולים שאינם בתיק בד"כ, שהמטפלת צריכה לחפש ממי לקחת היום.....
ילד רעב שאין לו מספיק אוכל...ושהמטפלת תדחוף לו איזה ביסקוויט....
תינוק שרגיל למוצץ, והמוצץ נשכח בבית ולכי תרגיעי אותו מהבכיות, כי רגיל להירדם עם מוצץ וההורים?- תנסי להסתדר- ציטוט
בקיצור- כששולחים ילד למטפלת שביררתם עליה היטב
ולא התמקחתם על המחיר
ושלחתם ילד עם כ-ל הצרכים שלו
בד"כ יהיה לילד טוב ורגוע ושמח!
והוא ירגיש שאמא שלו דאגה לו למקום טוב ונעים וחמים בזמן שנאלצת לצאת.....

סליחה, אבל זה הצהרות באויר, אפילו דמגוגיה ("לא רלוונטי כסף")
אם לא היה שיקול של כסף מול העיניים, אז אין כמו חום של אמא שתשאר בבית ותשמור עליו, או איזה אשה מבוגרת שתבוא לשמור עליו בבית שלך אחד על אחד.

ואחרי שאנחנו מסכימים שיש כאן שיקול ענקי של כסף בכל סדר העדיפויות, אז מיותר לדון כמה - כי זה תלוי יכולת.

קצרה

משתמש מקצוען
את בין הבודדות שמוכנות לשלם הרבה, כמוני, ואפילו הרבה מאוווד!!!
רוב ההורים, מנסים לחפש מטפלת זולה ואחת השאלות כשמבררים על מטפלת- כמה היא לוקחת?שאלה שמבחינתי לא רלוונטית בכלל! ולא כי אני עשירה, בכלל לא, אבל ערך עליון אצלי- שיהיה לאוצר שלי טוב, הכי טוב! פעם דיברתי עם מישהי שאמרה לי "אני לא מבינה למה המטפלות לוקחות כל כך יקר? 600 ש"ח לחודש!!! הרי רוב הזמן הם ישנים........לא???:oops:;):unsure::cautious::whistle:
כמו"כ יש הורים ששולחים ילדים מ-ו-ז-נ-ח-י-ם ולא הכונה לבגד פחות יפה או שיער לא מסודר....
אלא- לבקבוק לא שטוף מאתמול שהמטפלת צריכה לשטוף ולגרד את שאריות הדיסה בזמן שכל הילדים צריכים יחס, חיבוק, ולאכול........
טיטולים שאינם בתיק בד"כ, שהמטפלת צריכה לחפש ממי לקחת היום.....
ילד רעב שאין לו מספיק אוכל...ושהמטפלת תדחוף לו איזה ביסקוויט....
תינוק שרגיל למוצץ, והמוצץ נשכח בבית ולכי תרגיעי אותו מהבכיות, כי רגיל להירדם עם מוצץ וההורים?- תנסי להסתדר- ציטוט
בקיצור- כששולחים ילד למטפלת שביררתם עליה היטב
ולא התמקחתם על המחיר
ושלחתם ילד עם כ-ל הצרכים שלו
בד"כ יהיה לילד טוב ורגוע ושמח!
והוא ירגיש שאמא שלו דאגה לו למקום טוב ונעים וחמים בזמן שנאלצת לצאת.....

גם מירב מיכאלי מסכימה איתך
המקום הכי גרוע ומסוכן לילדים הוא בית ההורים שלהם....

ממש נס שיש מטפלת מסורה להציל אותם מההורים המזניחים...

אגב, אני מוכנה לשלם הרבה ואפילו מאד הרבה (ושילמתי גם) על מעון ולא מטפלת.
במיוחד בגיל 3 חודשים שקשה לדעת על הילד איך עבר עליו היום ואם טוב לא או לא.
ואני לא עם מירב מיכאלי. הראשונים שדואגים לתינוק הם ההורים שלו
המטפלת הכי מהממת ומסורה לא תאהב כמו אמא.
ברור לכולנו שגם היא שמחה כשהתינוק הולך הביתה והסתיימה ה"עבודה".
ואם התינוק לדעתה מוזנח או שאבא ואמא שכחו כבני אנוש מוצץ כי גם הם בני אדם - הוא איכשהו מקבל יחס עצבני יותר שמושפע מתחושתה.

ואני לא מסתכלת בעין שלילית אגב על הורים שמכניסים שיקול כלכלי בבחירת המטפלת.
מה לעשות שהכסף לא גדל על עצים ולא לכולם יש יכולת כלכלית לתת לילדים שלהם הכל למרות הרצון הטוב .אז השאלה כמה המטפלת לוקחת גם היא רלוונטית לגביהם.
מחפשים מטפלת טובה - שגם לא תהיה יקרה. הגיוני ומובן.

זכיתי בפיס!

משתמש פעיל
אני לגמרי מסכימה, אם כי גם להורים הכי מסורים יכולות להיות תקלות. ואם אמא מסורה שכחה את המוצץ של התינוק ולא יכולה לצאת באמצע העבודה או למצוא פתרון יצירתי אחר (כבר קרה לי שביקשתי משכנה שלא עובדת להיכנס אלי הביתה ולהביא את המוצץ למעון...) אני יכולה לקבל שהיא מבקשת מהמטפלת לנסות להסתדר בכל זאת. בדיוק כמו שהיא עצמה היתה מסתדרת אם היתה שוכחת לארוז את המוצץ לנסיעה לשבת, במקום שאין בו גמ"ח מוצצים.
אבל כמובן- זה יכול להתקבל בתנאי שזה מקרה חד פעמי. לא כהתנהלות קבועה.
בהחלט!
לא דיברתי על תקלה ח"פ אלא שכל יום יש תקלה אחרת, זה כבר מוגזם!
חוץ מזהאמא יכולה להסתדר עם ילד בלי מוצץ, אין לה סביבה עוד חמישה תינוקות שצריכים לישון, לאכול, יחס, חום ואהבה, ותינוק אחד צרחן שלא!!!!!!!מצליח להרדם בשום אופן בלי מוצץ!!!
אם זאת היתה השאלה היחידה, או החשובה ביותר, אני בהחלט מבינה את הביקורת.
אבל לברר בין השאר כמה היא לוקחת, אחרי שביררנו על הדברים החשובים יותר- זה לדעתי מאד הגיוני.
נכון שלא שווה לחסוך על חשבון הילד, אבל אם יש לי כמה אופציות טובות, המחיר בהחלט יכול להיות שיקול בבחירה ביניהן.
והוא גם יכול להיות שיקול לא לחזור לעבודה אחרי הלידה, כי אם רוב המשכורת תלך למטפלת, אולי כבר עדיף להישאר בבית ולגדל את הילד בנחת, וזה וודאי עדיף ממטפלת, מסורה וחמה ככל שתהיה.
גם פה לא הייתי כנראה מספיק מובנת
וברור שצריך לבדוק מהו המחיר
אך כונתי היא לאמהות, וכבר דיברתי עם שתיים כאלו,
שעושות חשבון האם לשלוח לזו שמחיר השהייה אצלה הוא 580 ש"ח או 650ש"ח בעוד שקיבלו המלצות רבות על היקרה יותר אך גם השנייה נראית נחמדה, ןלמה "שנבזבז" עוד כסף "סתם" על מטפלת??????????????
צריך לשנות את הגישה ולהבין שמטפלת טובה זה לא מותרות אלא הכרח!!!!!

Special

משתמש סופר מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
שעושות חשבון האם לשלוח לזו שמחיר השהייה אצלה הוא 580 ש"ח או 650ש"ח בעוד שקיבלו המלצות רבות על היקרה יותר אך גם השנייה נראית נחמדה, ןלמה "שנבזבז" עוד כסף "סתם" על מטפלת??????????????
רק אני משלמת 1300 ש''ח לחודש?:cautious:

טילון

מהמשתמשים המובילים!
עריכה והפקת סרטים
רק אני משלמת 1300 ש''ח לחודש?:cautious:
יצא לי לשלם יותר מזה. מטפלות אצלנו לוקחות 17 ש"ח לשעה, ככה שגם אם שולחים ליום קצר, מדובר על 1800 ש"ח לחודש.
אבל המטפלות ששלחתי אליהן ולוקחות מחירים כאלו באמת מדהימות, ולגמרי שוות את הכסף.
ועדיין- אני מעדיפה מעון. כי זה בסוף יותר זול ויותר מסתדר לי עם השעות, ואם יש למטפלת ילד חולה- מי ששובר את הראש למצוא מטפלת חלופית זאת מנהלת המעון, ולא אני.
זה כמובן קשור לזה שאני מכירה את המטפלות במעון, ויודעת שהן מסורות ואוהבות מאד את הילדים (וגם מתוגמלות יותר מהמקובל) אם זה לא היה המצב- כנראה שהייתי מעדיפה מטפלת פרטית עם כל חוסר הנוחות והמחיר היקר.

פ.נ

משתמש סופר מקצוען
יצא לי לשלם יותר מזה. מטפלות אצלנו לוקחות 17 ש"ח לשעה, ככה שגם אם שולחים ליום קצר, מדובר על 1800 ש"ח לחודש.
אבל המטפלות ששלחתי אליהן ולוקחות מחירים כאלו באמת מדהימות, ולגמרי שוות את הכסף.
ועדיין- אני מעדיפה מעון. כי זה בסוף יותר זול ויותר מסתדר לי עם השעות, ואם יש למטפלת ילד חולה- מי ששובר את הראש למצוא מטפלת חלופית זאת מנהלת המעון, ולא אני.
זה כמובן קשור לזה שאני מכירה את המטפלות במעון, ויודעת שהן מסורות ואוהבות מאד את הילדים (וגם מתוגמלות יותר מהמקובל) אם זה לא היה המצב- כנראה שהייתי מעדיפה מטפלת פרטית עם כל חוסר הנוחות והמחיר היקר.
איזה אזוא את???
זה מטורף .זה יותר מפי 2 מהרגיל

SHANI1234

משתמש פעיל
סליחה!
לא אמרתי שלא רלוונטי הכסף, אלא שאם זו השאלה הראשונה והמכרעת
התוצאה כנראה תהיה בהתאם
אם חום וטיפול מסור מצד המטפלת היה פונקציה של כסף היה מה לדון בנושא.

לצערינו זה לא בכיוון בכלל.....

חשוב לבדוק כל מטפלת בנפרד ולא לסמוך שאם את משלמת יותר את מקבלת משהו יוקרתי ובטוח...

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
סליחה, אבל זה הצהרות באויר, אפילו דמגוגיה ("לא רלוונטי כסף")
אם לא היה שיקול של כסף מול העיניים, אז אין כמו חום של אמא שתשאר בבית ותשמור עליו, או איזה אשה מבוגרת שתבוא לשמור עליו בבית שלך אחד על אחד.

ואחרי שאנחנו מסכימים שיש כאן שיקול ענקי של כסף בכל סדר העדיפויות, אז מיותר לדון כמה - כי זה תלוי יכולת.
רק מניחה כאן:
טכנית, אני יכולה להשאיר את התינוק בבית, כי אני עצמאית ועובדת מהבית. אין לי ילדים גדולים, ואני בהחלט יכולה לשחק עם השעות (בפרט כשכאני משקללת גם את ההוצאה של המטפלת - לא תמיד זה משתלם לי. הרי הילד הרבה מהשעות ישן).
מעשית, אחרי גיל חצי שנה הרגשתי שזה עוול לעשות את זה לבת שלי. היא היתה חייבת את הגיוון והחברה. מטפלת עשה לה רק טוב. אז נכון ששלחתי אותה רק ל-4 שעות (9-13), ולא תמיד זה היה רווחי כי היא ישנה חלק מהזמן, אבל זה בהחלט היה טובתה. היא אהבה לצאת מהבית, לשחק עם עוד ילדים. היה לה כיף.
חושבת שחשוב להתחשב גם באופי של ילד.

סתם נקודה למחשבה

כרמלית בננה

משתמש פעיל
כן????
אני מתפוצצת מלקרוא את זה!!!!!! תגידי לבעלך שיגיד לו שעדיף לתמוך בעובדות המעון!!!!
עבדתי במעון שהמנהלת שם ידועה כתומכת באברכים
רציתי לומר פעם ולא העזתי-
שאני גם אשת אברך. ולא הצלחנו בשעתו לגמור את החודש. איזה לגמור? להתחיל.
שאני נתתי את נשמתי למעון שלה (העבודה הזו סוחטת ברמה שמי שלא עבדה בזה לא תבין לעולם)
משכורת רעעעבבבבבב (2600 ש"ח בחודש ניסן ותודה ששאלתם וזה חודש שעבדנו כל החודש חוץ מהשבוע וקצת של פסח כל יום מ7.30-4.00)
ואח"כ כשביקשתי שתיתן לי תלושים קצת גבוהים יותר כדי שתהיה לי חופשת לידה עם מעט יותר "בשר". היא לא הסכימה. למה? זה לא על חשבונה!
אז קיבלתי דמי לידה מופחתים כי חישבו לי את חודש ניסן עם המשכורת העלובה ההיא.
והיא ת-ו-מ-כ-ת- ב-א-ב-ר-כ-י-ם.
אבל לא באברכי העובדות שלה חלילה.
אותן היא מעבידה ורודה בפרך.
ולהם היא זורקת כמה גרושים
סליחה על ההתפרצות.
הייתי חייבת.
זה רשת מעונות מוכרת בבני ברק. רק שתדעו איזה חוסר הגיון יש בעולם.

ב"ה שנים שאני כבר לא בעבודת הפרך הזאת אבל זה הציף לי את הזיכרון
כואב לשמוע!!!
לגבי דמי לידה,אם את מצרפת תצהיר בכתב יד לביטוח לאומי שהמעון היה סגור בימים אלו,
הם לא מחשבים את החודש המדובר.

זכיתי בפיס!

משתמש פעיל
אם חום וטיפול מסור מצד המטפלת היה פונקציה של כסף היה מה לדון בנושא.

לצערינו זה לא בכיוון בכלל.....

חשוב לבדוק כל מטפלת בנפרד ולא לסמוך שאם את משלמת יותר את מקבלת משהו יוקרתי ובטוח...
ברור!!!!!!!
לא התכוונתי שמטפלת יקרה- זה ערובה למישהי באמת טובה,
אלא ש-
וברור שצריך לבדוק מהו המחיר
אך כונתי היא לאמהות, וכבר דיברתי עם שתיים כאלו,
צריך לשנות את הגישה ולהבין שמטפלת טובה זה לא מותרות אלא הכרח!!!!!
לא???

SHANI1234

משתמש פעיל
ברור!!!!!!!
לא התכוונתי שמטפלת יקרה- זה ערובה למישהי באמת טובה,
אלא ש-

לא???
זה ברור!

אם קיבלו המלצות התוספת הכספית לא אמורה להיות שקול בכלל...

הבעיה שיש כאלו שתמיד יחפשו את הזול והכי גרוע לא יתנו חשיבות לענין..

חבל...

זכיתי בפיס!

משתמש פעיל
זה ברור!

אם קיבלו המלצות התוספת הכספית לא אמורה להיות שקול בכלל...

הבעיה שיש כאלו שתמיד יחפשו את הזול והכי גרוע לא יתנו חשיבות לענין..

חבל...
זה מה שהתכונתי!
בפרט שבד"כ לא מדובר בהבדל משמעותי של כמה מאות שקלים
וכשחברות מתיעצות איתי על מטפלות, הכיוון שלי הוא כזה:
תקני עגלה זולה יותר ולא את הכרכרה הכי חדשנית- לתינוק זה לא אכפת
את לא חיבת את בגדי המותגים- לילד לא משנה מה הוא ילבש!
אבל לאיזו מטפלת ילך- זה קריטי בשבילו- עד כמה יהיה לו כיף, וטוב ונעים ורגוע!
אז בזה תשקיעי, גם אם זה יעלה כל חודש עוד 80-100 ש"ח- על חשבון דברים אחרים.....

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה