מבחינה בטיחותית התנאים אצל מטפלת ביתית הכי טובה וזהירה לא ישוו אפילו למעון ברמה בנונית ומטה.לפני שאני מבררת. אני מדברת על תנאי סף שמטפלת ביתית לא יכולה ליצר גם היא מדהימה.
נקודת הפתיחה בעיני בבית פרטי היא כל כך גרועה. שזה פשוט פתרון שמאד מאד מצער אותי אם אצטרך להשתמש בו.
מה שהיה מתאים ונח לילדים בין השעות 9-13 בדור הקדם. לא בהכרח מתאים לילדים בשעות 7.30-16 בדור הנוכחי.
אני מאמינה שתינוק/ פעוט / בוגר שנמצא שעות ארוכות מחוץ לבית צריך תנאים פיזים נאותים שזה אומר מרחב, מיטה, משחקים מגוונים, חצר, פעילות מגוונת.
זה לא עומד בסתירה וגם לא לפני שהוא צריך דמות חמה ויציבה שתטפל בו ולא משנה איך קוראים למסגרת.. רק אומרת שמטפלת בבית מבחינתי זה פתרון ממש בעיתי בבסיסי שלו. ויותר ממה שכתבתי לא כתבתי כי אפשר לכתוב ספר על החסרונות של המטפלות הביתיות. על אף שברובן הן נשים מדהימות, חמות וחרוצות. (ואפשר גם לכתוב ספר על החסרונות של המעונות. אבל כבסיס הפתרון יותר נכון בעיני ואותו הייתי רוצה שישפרו לא יבטלו)
@nori מסכימה עם כל מילה שלך! ממש הוצאת לי את המילים מהמקלדת.
תהיה המטפלת הכי טובה בעולם,
כשאני חושבת על הילד שלה ששיחק בגולות דקה לפני שיצא לחיידר, או על הארוחת צהריים שהיא מכינה למשפחה שלה כשהילדים זוחלים סביבה.. עושה לי היסטריה..
מעון זו האופציה הכי טובה! אם יש מעון ספציפי שאינו טוב, חובה להתלונן ולשפר, אבל ממש לא להוציא לעז על כל המעונות.
בזמנו שלחתי למטפלת פרטית מקסימה ונהדרת, וההרגשה הזאת לעמוד כעני בפתח, ולחכות שהיא תביא לי את הילד שלי! כי אני לא יכולה 'לפלוש' לבית שלה..
אגב- מעניין שהאשכול הכי מתעדכן בחצי שנה האחרונה הוא האשכול על המעונות... איזה היסטריה הייתה כשחשבו אולי יצטרכו לעזוב את המעון...
ממש כך
את בין הבודדות שמוכנות לשלם הרבה, כמוני, ואפילו הרבה מאוווד!!!
רוב ההורים, מנסים לחפש מטפלת זולה ואחת השאלות כשמבררים על מטפלת- כמה היא לוקחת?שאלה שמבחינתי לא רלוונטית בכלל! ולא כי אני עשירה, בכלל לא, אבל ערך עליון אצלי- שיהיה לאוצר שלי טוב, הכי טוב! פעם דיברתי עם מישהי שאמרה לי "אני לא מבינה למה המטפלות לוקחות כל כך יקר? 600 ש"ח לחודש!!! הרי רוב הזמן הם ישנים........לא???
כמו"כ יש הורים ששולחים ילדים מ-ו-ז-נ-ח-י-ם ולא הכונה לבגד פחות יפה או שיער לא מסודר....
אלא- לבקבוק לא שטוף מאתמול שהמטפלת צריכה לשטוף ולגרד את שאריות הדיסה בזמן שכל הילדים צריכים יחס, חיבוק, ולאכול........
טיטולים שאינם בתיק בד"כ, שהמטפלת צריכה לחפש ממי לקחת היום.....
ילד רעב שאין לו מספיק אוכל...ושהמטפלת תדחוף לו איזה ביסקוויט....
תינוק שרגיל למוצץ, והמוצץ נשכח בבית ולכי תרגיעי אותו מהבכיות, כי רגיל להירדם עם מוצץ וההורים?- תנסי להסתדר- ציטוט
בקיצור- כששולחים ילד למטפלת שביררתם עליה היטב
ולא התמקחתם על המחיר
ושלחתם ילד עם כ-ל הצרכים שלו
בד"כ יהיה לילד טוב ורגוע ושמח!
והוא ירגיש שאמא שלו דאגה לו למקום טוב ונעים וחמים בזמן שנאלצת לצאת.....
סליחה, אבל זה הצהרות באויר, אפילו דמגוגיה ("לא רלוונטי כסף")
אם לא היה שיקול של כסף מול העיניים, אז אין כמו חום של אמא שתשאר בבית ותשמור עליו, או איזה אשה מבוגרת שתבוא לשמור עליו בבית שלך אחד על אחד.
ואחרי שאנחנו מסכימים שיש כאן שיקול ענקי של כסף בכל סדר העדיפויות, אז מיותר לדון כמה - כי זה תלוי יכולת.