כפי שבוודאי שמתם לב, חווינו מתקפת סייבר ופריצת האקרים בליל שבת ללוח הבקרה של פרוג, הם ניסו למחוק ולהוציא נתונים מהאתר, ללא הצלחה יתרה. שלחו מייל ספאם לחלק משתמשים עם בקשות כופר וכדו', כמובן, אין שום צורך להתייחס לכך. ואדרבה, חשוב שלא ללחוץ על שום קישור שנשלח באותו מייל.

חשוב להדגיש, כי לא נפרצו שום פרטי אשראי (מנויים באתר נרשמים דרך פייפאל, מערכת סליקה הטובה בעולם, אין לנו נתוני אשראי כלל, אפילו לא את ארבעה ספרות האחרונות).

וכן חשוב לציין שהפורצים לא השיגו גישה לסיסמאות כלל, אך עדיין, אנו ממליצים לשנות סיסמאות באתר פרוג, לייתר ביטחון.

מיד במוצאי שבת קודש צוות התכנות שלנו יחד עם מערך הסייבר הלאומי ועוד התגייסו לטיפול מהיר ויסודי, עלינו על הפרצה, היא נחסמה מידית, והורדנו את האתר מהאוויר עד לפריסה מלאה של הגיבוי, ובדיקות שאין עוד חשש.

ביצענו פריסת גיבוי של האתר מליל חמישי 14/11/24 בשעה 02:00, למרות שהפריצה בוצעה בליל שבת, כדי לקחת מרווח ביטחון, ולוודא שהאתר ומשתמשיו מוגנים לחלוטין.

מתנצלים מאוד על אי הנעימות, לצערנו כל התוכן שנכתב בימים חמישי ושישי הוסרו, אתם מוזמנים לכתוב מחדש :)

תודה על תמיכתכם, מרגישים את זה!
המשך שבוע טוב לכולם!

התייעצות מה אפשר/מותר/אסור לבוס לעשות כדי לגרום לעובד להתפטר, בלי שיתפס בהתעמרות וכו'

אמא ועוד..

משתמש מקצוען
1. כדי לקבל על התעמרות הצוות, יש לידע על התעמרות הצוות את הבוס ע"י הוכחות, וכשאין שיפור במצב, זה עובר לאחריות הבוס. כאן לא ברור איך להשיג הוכחות כי הכל במקום שמתועד כל רגע ע"י ההנהלה ויש אדם שבדיעבד התברר שתפקידו לשבת מול קרוב משפחתי ולצפות במעשיו. במצב כזה איך משיגים הוכחות?
נשמע מוזר.
יש להם כסף לשלם לעובד שכל תפקידו מסתכם בלנסות להפיל עובד אחר ולעובד עצמו חסר להם כסף למשכורת?
למה נטפלו דווקא אליו מתוך כלל העובדים?

יהודה מילר

מנהל פורום חשבונאות ומס
מנהל
מנוי פרימיום גולד
בשבוע שעבר שמעתי הרצאה מעו"ד ותיק עם כ 40 שנות ניסיון כעו"ד.
הוא אמר שתמיד יהי' עדיף לא להגיע לבית משפט ולהסתדר קודם.

מציע גם לעובד וגם למעסיק לנהל שיחה הוגנת ולהניח הכל על השולחן.

כמובן שישנם מקרים שזה לא ניתן ואין ברירה, אבל ברוב המקרים זו הדרך גם אם יעלה למעסיק זה שווה את העגמת נפש וההתעסקות הארוכה עם זה.

בנוסף, העולם הוא גלגל ותמיד עדיף לא לשרוף גשרים, יכול להיות שתצטרך את העובד או המעסיק הזה דווקא בעתיד - אז אם נהלתם מלחמה לא תוכלו לחזור.

נ.ב. בד"כ מעסיק לא יקבל לעבודה עובד שנלחם עם המעסיק הקודם שלו, בפרט אם זה לא סיבה ברורה ומוצדקת בעיני המעסיק

בהצלחה לעובדים ולמעסיקים!!

גילי

משתמש רשום
נשמע מוזר.
יש להם כסף לשלם לעובד שכל תפקידו מסתכם בלנסות להפיל עובד אחר ולעובד עצמו חסר להם כסף למשכורת?
עובד זה בתפקיד רשמי אחר ומועסק בהקף משרה גדול יותר, בשבועות האחרונים בלבד זה נהיה תפקידו בפועל בשעות החפיפה בינהם, ע"מ להעיף את הנ"ל שגובה הפצויים להם זכאי , הוא בהחלט גדול.
בעיני אין סיבה שבגללה יש אפשרות למרר את החיים במקום לתת פצויים.

נערך לאחרונה ב:

אמא ועוד..

משתמש מקצוען
עובד זה בתפקיד רשמי אחר ומועסק בהקף משרה גדול יותר, בשבועות האחרונים בלבד זה נהיה תפקידו בפועל בשעות החפיפה בינהם, ע"מ להעיף את הנ"ל שגובה הפצויים להם זכאי , הוא בהחלט גדול.
בעיני אין סיבה שבגללה יש אפשרות למרר את החיים במקום לתת פצויים.
האמת לא בדיוק הבנתי מה הסיפור,
אבל מה שאני מבינה שהעובד מרגיש כרגע מושפל ממש וזו חוויה לא פשוטה :(

מצטרפת להמלצות לפנות לייעוץ מקצועי.

המאחד

משתמש פעיל
1. כדי לקבל על התעמרות הצוות, יש לידע על התעמרות הצוות את הבוס ע"י הוכחות, וכשאין שיפור במצב, זה עובר לאחריות הבוס. כאן לא ברור איך להשיג הוכחות כי הכל במקום שמתועד כל רגע ע"י ההנהלה ויש אדם שבדיעבד התברר שתפקידו לשבת מול קרוב משפחתי ולצפות במעשיו. במצב כזה איך משיגים הוכחות?
2. אשמח מאד לקבל פרטים על עורך דין מומלץ למצב כזה.
3. כמה מינימום תקופה קצרה לעבור דירה?
1. את מתארת מצב חמור מאד.
אני חושבת שבדיקה מול עמותת שי"ל ותאור המצב תתן לך פרטים מדויקים.
מה דינו של בוס שמתעמר בעורמה, ללא השארת ראיות.

2. עורכי דין- יש הרבה, פחות מתמצאת בכאלה שהם בדווקא מתמצאים בדיני עבודה.
בשלב ראשון: אפשר לחשוב על כוון שהעו"ד יוציא מכתב לרו"ח/מבקר של החברה/עמותה שיידע אותה שההתנהלות
בניגוד לחוקי ההעסקה.

3. הוא צריך לדווח על מעבר דירה ולעבור... כשיסיים את כל עניני ההתפטרות יכול לכאורה לחזור.

4. אם הוא סובל מאד, לא בטוח ששווה הנזק הנפשי, להשאר ולא להתפטר...

bracha5

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
אוטומציה עסקית
איך מקליטים/ מתעדים בהסוואה, כשהתפקיד לשבת מולך ולהתבונן בך מאויש?
וכן יש תעוד ודאי לכל רגע במקום שנמצא.
מאיזה בחינה הלכתית מדובר? כמעט מזכיר את משל כבשת הרש
זה עצמו התעמרות!
אני מניחה שמדובר בבוס שיהיה מוכן לשלם אלפים לעו"ד העיקר לא לעובד עצמו!
לפעמים הנחמה היא ש"קל נקמות ה'"
ממליצה כנ"ל לפנות לייעוץ מקצועי

גילי

משתמש רשום
האמת לא בדיוק הבנתי מה הסיפור,
אבל מה שאני מבינה שהעובד מרגיש כרגע מושפל ממש וזו חוויה לא פשוטה :(

מצטרפת להמלצות לפנות לייעוץ מקצועי.
אין לי מושג מה נחוץ לך להבין.
אני רק שואלת את עצמי (ולא משנה מה תעני כי אם כן לא תודי) ואולי גם אני טועה.
אם זה קשור לכך שבתחילה כתבתי שגם מי ששיך להתנהלות יקרא כאן... וזה טבעי לגמרי.
תודה על ההפניה ליעוץ, יש כבר אשכול על מציאת עורך דין בהמשך.

אמא ועוד..

משתמש מקצוען
אם זה קשור לכך שבתחילה כתבתי שגם מי ששיך להתנהלות יקרא כאן... וזה טבעי לגמרי.
לא. בכלל לא.
ובאמת לא נחוץ לי לדעת כלום... לא מכירה בסביבתי שום אדם שיכול להיות קשור לאי מי מהצדדים המתוארים, ב"ה.

רק נשמע לי תמוה שמבזבזים כסף בשביל לחסוך כביכול כסף שמגיע כדין. ולכן אני תוהה לעצמי מה קורה כאן.

גילי

משתמש רשום
לא. בכלל לא.
ובאמת לא נחוץ לי לדעת כלום... לא מכירה בסביבתי שום אדם שיכול להיות קשור לאי מי מהצדדים המתוארים, ב"ה.

רק נשמע לי תמוה שמבזבזים כסף בשביל לחסוך כביכול כסף שמגיע כדין. ולכן אני תוהה לעצמי מה קורה כאן.
בזבוז סכום נמוך יחסית, כדי להרויח סכום גבוה בהרבה.

113570

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
שינסו לפנות לקו לעובד לא צריכים להזדהות והם יכולים להדריך מה ומו
אחת הפעמים אפילו אמרו לי שאם לא יסתדר הם יכולים לשלוח מכתב וזה הרבה פעמים פותר בעיות

291

משתמש מקצוען
האם הנזקים לא יורידו מהפצויים? או מה בטוח לא יוריד?
ואם הבעיות פוגעות בעסק שתכליתו היא רוחנית, זה בכלל מותר?
למה נזקים? בעיות, מכל הסוגים, להוכיח שהוא עובד לא יעיל. אם הבוס גמר אומר לפטרו, והעובד יוכיח שאין סיכוי שהוא יעשה זאת מעצמו, לא יהיה מנוס לבוס אלא לפטרו.
הבאת דוגמא של התעמרות עובדים אחרים, אולי בשליחת הבוס. הוא לא היה חייב לתקן את הנזקים למרות שזה בתחום אחריותו, ולבוס אין עילה לפטרו.
אגב, אם העובד יוכל להביא כל הוכחה שהיא, התומכת בכך שהוא לא יכל להמשיך לעבוד במקום מכל סיבה שהיא, הוא יוכל לדרוש אבטלה.
לגבי הפיצויים: מופרש לעובד ללא קשר לכספי הפנסיה. כספי הפנסיה הם לשנות השיבה ואי אפשר להוציאם עד אז.
כמו שכתבתי, זה נע בין 6% לכל שנה שעבד במקום, במקרה שהתפטר מעצמו, לבין 8.333% שזה גובה משכורת חודשית, במקרה שהוא מפוטר.

אמא ועוד..

משתמש מקצוען
זו ההזדמנות לפני הכל להתקשר לחברת הפנסיה ולוודא שיש הפרשות סדירות כחוק.
אם מגיעים פיצויים גבוהים- השאלה ממתי ההפרשה לפיצויים כי החוק לא כזה הרבה שנים (יחסית)

סבא ישראל

משתמש מקצוען
איך מקליטים/ מתעדים בהסוואה, כשהתפקיד לשבת מולך ולהתבונן בך מאויש?
וכן יש תעוד ודאי לכל רגע במקום שנמצא.
מאיזה בחינה הלכתית מדובר? כמעט מזכיר את משל כבשת הרש
בכל נגן קלאסי אפשר להקליט שמים את הנגן בתיק על מצב הקלטה כל היום ואפשר גם להתחיל להקליט לפני ההגעה לעבודה (כתבתי את הדרך אין לי מושג מה הנכון לעשות)
אם המקום מתועד כל הזמן יכול להיות שמבחינה משפטית המשטרה תוכל לקחת את התיעודים צריך לשאול עו"ד
האם יש לו שם אנשים שהיו פעם חברים שלו? אם כן אולי נכון לשאול אותם מה הבוס רוצה ממנו ולתעד את התשובה נניח לשאול במייל ואם הוא חושב שבמייל לא יענו לו אפשר להקליט שיחות בפלפון או אפילו להקליט בשיחה אחד על אחד
יש עטים משקפים עם מצלמות מוסוות אין לי מושג אפוא קונים
נ.ב. יכול להיות שלהקליט אנשים בלי ידיעה זה לא חוקי צריך לברר הכל מראש ולהתייעץ כמו שכתבו כמה לפנ"כ כי תיעוד שנלקח באופן לא חוקי בית המשפט לא מתייחס אליו
עניתי לגוף השאלה איך מתעדים בהסוואה ללא קשר מה נכון לעשות

291

משתמש מקצוען
נ.ב. יכול להיות שלהקליט אנשים בלי ידיעה זה לא חוקי צריך לברר הכל מראש ולהתייעץ כמו שכתבו כמה לפנ"כ כי תיעוד שנלקח באופן לא חוקי בית המשפט לא מתייחס אליו
עניתי לגוף השאלה איך מתעדים בהסוואה ללא קשר מה נכון לעשות
כל עוד והשיחה אתך, חוקי לגמרי. אסור להקליט אנשים אחרים שאתה לא מעורב בשיחה.

291

משתמש מקצוען
נשמע מוזר.
הכל יכול להיות. אבל למה מוזר? ולמה ללכת לשמה? ולמה לחשוב שזה כל תפקידו של העובד השני???
ומי אמר שחסר להם כסף?
הבוס לא רוצה אותו. יכול להיות מהסיבה שאתה כתבת, (כלומר, שהעובד אולי בעייתי). ויכול להיות, וכך זה ברוב המקרים, שלבוס יש מיליון סיבות אחרות.
אמנה כמה, לפתח לך מעט את המחשבה:
הוא חייב להכניס עובד אחר כפרוטקציה, קיצוץ כללי של עובדים, האף של העובד לא מוצא חן בעיניו פתאום (לפעמים אין הסבר אחר). וכו' וכו' וכו'.

291

משתמש מקצוען
אבל בכלל חבל לחכות. ואם זה בוס רשע, שיסחוב זמן, כדאי לחפש עבודה אחרת ואח"כ לחתוך ולקבל מה שיש. ממליץ להתקדם בחיים. אפשר בד בבד כשכבר אחרי הסאגה הזאת לתבוע בעזרת עו"ד, בינתיים להתמקד בלאסוף ראיות וחיפוש עבודה חדשה.
מי אני שאמליץ? אכן, כלום. אבל מכיר חבר שהתבוסס בדבר הזה כמה שנים ועד היום הוא מתוסכל.

גרעין

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
האם הנזקים לא יורידו מהפצויים? או מה בטוח לא יוריד?
ואם הבעיות פוגעות בעסק שתכליתו היא רוחנית, זה בכלל מותר?
למה את לא מפטרת אם את חושבת שהוא גורם נזקים?
אם זה בגלל הפיצויים זה לא חיסכון גדול, כל חודש הוא מקבל משכורת וצובר עוד זכויות, פנסיה ופיצויים.

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
למה את לא מפטרת אם את חושבת שהוא גורם נזקים?
היא בצד המפוטר

זה נשמע סיפור קשה
הנזקים הרגשיים שעלולים להיות מכזה דבר הם גדולים
כמו שכתבו מעלי- ממליצה לחפש מקום עבודה אחר, ובהקדם!
ולתת תמיכה חזקה מאוד למי שמתמודד עם זה. כי זה נורא!

ובינתיים-
לעבוד באיזי בלי מאמץ יתר, להביא אישורי מחלה כשיש סיבה (לא לפחד שזאת עילה לפיטורין בלי פיצויים, כדי לאשר דבר כזה צריך הוכחות שהזיקו לעסק בפועל)
לנסות לנפנף את העובד העוקב בטענה שהוא לא אמור לתת לו הוראות
או בכלל לבקש שכל ההוראות שרוצים לתת לו לרכז במייל כדי לעשות סדר בעבודה
בקיצור לזקוף קומה ולעבור לנהל את העניינים ולא להיות סמרטוט סחוט
שכל מי שעובר לידו בועט בו.

ובכל מקרה- אני בעד לפתוח דברים
שיחה כנה וישירה עם המנהל תמיד יכולה לעזור
בין אם זה העובד עצמו מול הבוס או טוב יותר לשלוח מישהו מבחוץ שיגשר בין הצדדים
ויבין מה קורה כאן.
לדלג על כל המלקקים וללכת ישר למנהל ולבדוק מה באמת הוא רוצה
יתכן שהפתרון פשוט יותר ממה שאתם חושבים.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  16  פעמים

לוח מודעות

למעלה