חלבי מה אפשר לעשות עם מלאאאאאא חלב?

אריאלוש

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
 

pnina887

משתמש מקצוען
יש לי הרבה גבינה לבנה גם מהחלוקה וגם מה שיש לי בבית... צריכה מתכונים טובים!
כדורי גבינה- קל וטעים
להכין גבינות שמנת בטעמים (השיטה עם החיתול במשך לילה..)
וכמובן- עוגת גבינה...
יש לי מתכון מנצח, פשוט אבל- עם קילו גבינה.. בלי שמנת בכלל.
 

pnina887

משתמש מקצוען
נשמח למתכון
8 ביצים
קילו גבינה
2 כוסות סוכר (אפשר טיפה להפחית למי שנבהל...)
4 כפות קורנפלור
כף פודינג וניל
---
מפרידים ביצים
הקצפה של החלבון היטב מוסיפה בהדרגה כוס סוכר
בחלמון- קילו גבינה+ כוס סוכר- ערבבי היטב
מחברת- חלבון לחלמון בהדרגה קיפול או ערבול איטי.
מוסיפה את הפודינג+ הקורנפלור.
שופכת את הבלילה לתבנית בינונית
בתבנית של התנור/ תבנית גדולה יותר ממלאת במים
אפייה 10 דק' ראשונות- חום גבוה (180-200 תלוי בתנור)
מעבירה סכין בדפנות העוגה
הפחתה לחום בינוני (160-150 שוב תלוי בתנור...)
בערך שעה+
פתיחת התנור לקרור העוגה בהדרגתיות
 

rikigra

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הפקות ואירועים
אוטומציה עסקית
מה אפשר לעשות ב2 קילו קוטג'.
תאריך למחר 22
 
נערך לאחרונה ב:

דגל

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
בורקס גבינה ביתי
  • חבילת בצק עלים מופשרת לילה במקרר
  • 200 גרם גבינה בולגרית
  • 2 כפות גדושות גבינה לבנה
  • 2 כפות גדושות קוטג'
  • ביצה :
  • לציפוי:ביצה, שומשום
  • אופן ההכנה:
  • מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  • מערבבים בקערה גבינה בולגרית, גבינה לבנה, קוטג' וביצה.
  • פותחים את בצק העלים על משטח עבודה, מרדדים מעט וחותכים ל-2 מלבנים גדולים באופן שווה.
  • מלבן ראשון מניחים על גבי תבנית התנור, מורחים על גביו את כל המילוי בצורה אחידה ומניחים מעל למילוי מלבן בצק שני.
  • מהדקים את קצוות המלבן העליון אל המלבן התחתון עם קצות האצבעות.
  • מורחים ביצה טרופה ומפזרים שומשום.
  • אופים בתנור החם למשך 25 דקות.
  • מצננים מעט וחותכים לריבועי בורקס.
  • בצק רך ואוורירי, קצוות פריכים ומילוי גבינות עשיר משתלבים יחד ויוצרים לנו את אחד המאפים הכי טעימים בעולם – היום תלמדו איך מכינים אותו! מתכון להכנת אצ`רולי חצ'פורי ביתי מנצח שכולם יכולים להכין. סירות קטנות של בצק עם גבינות וביצה יהפכו את ארוחת הערב שלכם למשהו מיוחד!
    זמן עבודה: 30 דקות | 6-8 חצ'פורי גדולים

    מצרכים:

    לבצק החצ'פורי:
    • 1 קילו קמח
    • 1 כפית מלח
    • 2 כפות שמרים יבשים
    • 4 כפות סוכר
    • 1/2 כוס שמן
    • 3 כוסות מים פושרים (כוס חד"פ של שתייה חמה)
    • להברשה : 1 ביצה טרופה + כף מים
    למילוי גבינות:
    • 400 גרם גבינות מלוחות 16% (עדיף מ-2 סוגים שונים: חמד / פטה / בולגרית / גבינה גרוזינית)
    • 350 גרם מוצרלה מגוררת
    • 250 גרם קוטג'
    • 1 ביצה
    לתוספת ביצה:
    • 6-8 ביצים טריות

    הוראות הכנה:

    1. בקערה גדולה מערבבים 1/2 קילו קמח עם כפית מלח, מוסיפים את שאר הקמח, יוצרים גומה ולמרכזה מכניסים את השמרים, סוכר, שמן ומים פושרים בהדרגה.
    2. לשים את הבצק כמה דקות ומניחים להתפחה של חצי שעה. לשים פעם שנייה, מחלקים את הבצק ל 6-8 כדורים, מכסים במגבת ומניחים לרבע שעה.
    3. מרדדים כל כדור בצק לצורת אליפסה דקה וסוגרים בקצוות לצורת סירה (ע"י גלגול הקצוות המקבילים כמו עטיפת סוכרייה, או צביטה).
    4. מעבירים את סירות הבצק לתבנית מרופדת בנייר אפייה (2 סירות בכל תבנית). מכסים ומניחים לרבע שעה.
      *הערה: אם אין לכם מספיק תבניות הניחו את הסירות על נייר אפייה על משטח העבודה, בכל מקרה – אל תמלאו את הבצק לפני שהוא מונח על נייר אפייה כי לא תוכלו להעביר אותו לאחר המילוי.
    5. מחממים תנור ל-190 מעלות.
    6. מערבבים את כל הגבינות עם הביצה. ממלאים בכל חצ'פורי שכבת גבינות שמכסה יפה את שטח פנים המאפה אך לא עולה על גובה הקצוות.
    7. טורפים ביצה עם כף מים ומברישים את הקצוות של כל סירה בנדיבות.
    8. אופים את החצ'פורי בתנור חם למשך 20 דקות, המאפה מוכן כשהקצוות שחומים ויפים.
    9. לאחר 15 דקות אפייה מוציאים את התבנית מהתנור, בעזרת כף יוצרים גומה במרכז הגבינות ושוברים מעל חצ'פורי ביצה אחת מחזירים לתנור עד לסיום האפייה.

    איך אוכלים חצ'פורי בדרך המסורתית?

    כשהוא חם חם מהתנור מפזרים על החצ'פורי קצת פפריקה חריפה או אבקת צ'ילי, שוברים את הצוות המאפה ומשתמשים בהם כדי לשבור את החלמון שבמרכז ואז פשוט חותכים כמו פיצה ואוכלים בהנאה.
    Khachapuri-1.jpg
 

malkykl

משתמש מקצוען
מה אפשר לעשות ב2 קילו קוטג'.
תאריך למחר 22
בד"כ זה אומר שטוב לפחות עוד שבוע. אז בלי לחץ ;)
מאד טעים לשדרג חביתה (לערבב בכוס ביחד עם הביצה), לצ'ו עם ביצים ועוד. כשהקוטג' נמס היטב הוא מקבל מרקם של גבנ"צ- הופך לנמס ונמתח.
אפשר גם להכין פשטידת בצל וקוטג', או למרוח בטוסט במקום גבנ"צ.
 

Nomi10

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אוטומציה עסקית
פשטידות. כל דבר שהוא...
פשטידה עם פסטה / בטטה / פטריות...
פשוט מערבבים ירק או פסטה עם קוטג', ביצה, מלח, פלפל ואבקת שום ומעט קמח.
יש גם מתכונים של לחמניות קוטג' ברשת.
פשטידת פצפוצי אורז וקוטג'.
 

מקושרת

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
הדמיות בתלת מימד
עריכה והפקת סרטים
לזניה


אני עושה מתכון ממש דומה לזה,
טעים וקל!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קמז

א הַלְלוּיָהּ כִּי טוֹב זַמְּרָה אֱלֹהֵינוּ כִּי נָעִים נָאוָה תְהִלָּה:ב בּוֹנֵה יְרוּשָׁלִַם יְהוָה נִדְחֵי יִשְׂרָאֵל יְכַנֵּס:ג הָרֹפֵא לִשְׁבוּרֵי לֵב וּמְחַבֵּשׁ לְעַצְּבוֹתָם:ד מוֹנֶה מִסְפָּר לַכּוֹכָבִים לְכֻלָּם שֵׁמוֹת יִקְרָא:ה גָּדוֹל אֲדוֹנֵינוּ וְרַב כֹּחַ לִתְבוּנָתוֹ אֵין מִסְפָּר:ו מְעוֹדֵד עֲנָוִים יְהוָה מַשְׁפִּיל רְשָׁעִים עֲדֵי אָרֶץ:ז עֱנוּ לַיהוָה בְּתוֹדָה זַמְּרוּ לֵאלֹהֵינוּ בְכִנּוֹר:ח הַמְכַסֶּה שָׁמַיִם בְּעָבִים הַמֵּכִין לָאָרֶץ מָטָר הַמַּצְמִיחַ הָרִים חָצִיר:ט נוֹתֵן לִבְהֵמָה לַחְמָהּ לִבְנֵי עֹרֵב אֲשֶׁר יִקְרָאוּ:י לֹא בִגְבוּרַת הַסּוּס יֶחְפָּץ לֹא בְשׁוֹקֵי הָאִישׁ יִרְצֶה:יא רוֹצֶה יְהוָה אֶת יְרֵאָיו אֶת הַמְיַחֲלִים לְחַסְדּוֹ:יב שַׁבְּחִי יְרוּשָׁלִַם אֶת יְהוָה הַלְלִי אֱלֹהַיִךְ צִיּוֹן:יג כִּי חִזַּק בְּרִיחֵי שְׁעָרָיִךְ בֵּרַךְ בָּנַיִךְ בְּקִרְבֵּךְ:יד הַשָּׂם גְּבוּלֵךְ שָׁלוֹם חֵלֶב חִטִּים יַשְׂבִּיעֵךְ:טו הַשֹּׁלֵחַ אִמְרָתוֹ אָרֶץ עַד מְהֵרָה יָרוּץ דְּבָרוֹ:טז הַנֹּתֵן שֶׁלֶג כַּצָּמֶר כְּפוֹר כָּאֵפֶר יְפַזֵּר:יז מַשְׁלִיךְ קַרְחוֹ כְפִתִּים לִפְנֵי קָרָתוֹ מִי יַעֲמֹד:יח יִשְׁלַח דְּבָרוֹ וְיַמְסֵם יַשֵּׁב רוּחוֹ יִזְּלוּ מָיִם:יט מַגִּיד (דברו) דְּבָרָיו לְיַעֲקֹב חֻקָּיו וּמִשְׁפָּטָיו לְיִשְׂרָאֵל:כ לֹא עָשָׂה כֵן לְכָל גּוֹי וּמִשְׁפָּטִים בַּל יְדָעוּם הַלְלוּיָהּ:
נקרא  4  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה