התייעצות מה אפשר להכין עם הרבה חלב שקדים / משקה שיבולת שועל?

אסתריקה הלר

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
אשמח לרעינוות ולמתכונים
לפני שיתקלקל ויילך לפח
אם יש איזה משקה טוב או תבשיל שהולך עם זה, כל דבר מוצלח

תודה רבה!
 

r36330

משתמש מקצוען
כמעט כל דבר שהולך עם חלב רגיל,
גם לאכול עם קורנפלקס
ואם את גרה במודיעין עילית, אז נשמח לקבל... ;) אנחנו רגישים לחלב רגיל
 

לא כמו כולם

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
חברה שלי שמה את זה כנוזלים במתכוני שמרים,
זה עושה את החלות ממש עסיסיות (אם בא לך לאפות ביום ראשון)
 

אסתריקה הלר

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי

קודם כל-בן אדם.

משתמש פעיל
דווקא לא נשמע לי שילך, ריבת חלב זה קסם שיכול להיות רק מחלב אמיתי, לא מכירה מתכון כזה.
זה אמור להיות טעים? ריבת חלב פרווה? מישהו ניסה פעם?
לגבי הטעם-אין לי מושג.
מבחינת מרקם-אמור לצאת מעולה.
מה שכן-יש מצב שיצטרך יותר זמן בישול להסמכה.
https://www.prog.co.il/threads/ריבת-חלב-אני-פשוט-אוהבת-את-התמונה.439979/
בהצלחה!
 

r36330

משתמש מקצוען

יהודיתו

משתמש מקצוען
קרם קרמל וניל!!

קרם קרמל הוא קינוח בסיסי צרפתי שנפוץ כמעט בכל העולם, עד כי כמעט ונשכח מוצאו. זהו לגמרי קינוח של ילדות, לא מתוחכם מידי ועם קצת "טעם של פעם". יש שמכירים אותו בוודאי גם כ"פלאן". הוא כ"כ פשוט להכנה ועשוי מחומרי גלם בסיסיים שיש בכל בית.

בעזרת תוספת של חומרי טעם וריח נוספים הוא הוא יכול להיות רב גוני ועשוי בשלל טעמים.

הנה הגרסה הפשוטה והבסיסית אותה ניתן לשדרג כמעט לכל טעם שבו תחשקו.

המצרכים :​

לקרמל (ל-6 כלים אישיים בנפח 150 מ"ל):​

  • כוס (200 גרם) סוכר
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) מים

לקרם:​

  • 2 כוסות + 1 כף (500 מ"ל) חלב
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 4 חלמונים
  • 2 ביצים
  • 1 כפית מחית וניל
מחממים את התנור ל – 160 מעלות.
מכינים קרמל: במחבת כבדה שמים את הסוכר והמים ומבשלים על גבי להבה בינונית. מערבבים מידי פעם עם כף עץ עד שהסוכר משנה את צבעו לבצע חום ענברי. מסירים מיד מהאש ומחלקים באופן שווה בין 6 הכוסות. מצננים מעט.
מכינים את הקרם: בקערה טורפים את החלמונים, הביצים והסוכר. במקביל מחממים את החלב עד לסף רתיחה.
יוצקים את החלב החם לתערובת הביצים, בזרם דק ותוך כדי טריפה של הביצים. מוסיפים את מחית הווניל (אם אין מחית וניל אפשר להשתמש במקום ב-1/2 מקל וניל שאת זרעיו מוסיפים בזמן בישול החלב או בשתי כפיות תמצית וניל).
מעבירים את תערובת החלב לכלי נוח למזיגה ויוצקים באופן שווה על גבי הקרמל שהתייצב. מניחים את הכוסות בתוך תבנית עמוקה ויוצקים לתוכה מים רותחים כך שיגיעו עד למחצית מגובה הכוסות. מעבירים לתנור ואופים כ-45 דקות ועד שהתערובת מתייצבת. מקררים לטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות.
לפני ההגשה מעבירים סכין חדה בשוליים הפנימיים של כל תבנית והופכים על גבי צלחת הגשה. אם חלק מהקרמל נשאר בכוס ניתן לחמם אותו מעט במיקרוגל ולצקת אותו על גבי הקינוח.




אצלנו עושים את זה פרווה ובלי קרמל
ממש טעם עדין ומרקם נדיר!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קח

א שִׁיר מִזְמוֹר לְדָוִד:ב נָכוֹן לִבִּי אֱלֹהִים אָשִׁירָה וַאֲזַמְּרָה אַף כְּבוֹדִי:ג עוּרָה הַנֵּבֶל וְכִנּוֹר אָעִירָה שָּׁחַר:ד אוֹדְךָ בָעַמִּים יי וַאֲזַמֶּרְךָ בַּלְאֻמִּים:ה כִּי גָדוֹל מֵעַל שָׁמַיִם חַסְדֶּךָ וְעַד שְׁחָקִים אֲמִתֶּךָ:ו רוּמָה עַל שָׁמַיִם אֱלֹהִים וְעַל כָּל הָאָרֶץ כְּבוֹדֶךָ:ז לְמַעַן יֵחָלְצוּן יְדִידֶיךָ הוֹשִׁיעָה יְמִינְךָ וַעֲנֵנִי:ח אֱלֹהִים דִּבֶּר בְּקָדְשׁוֹ אֶעְלֹזָה אֲחַלְּקָה שְׁכֶם וְעֵמֶק סֻכּוֹת אֲמַדֵּד:ט לִי גִלְעָד לִי מְנַשֶּׁה וְאֶפְרַיִם מָעוֹז רֹאשִׁי יְהוּדָה מְחֹקְקִי:י מוֹאָב סִיר רַחְצִי עַל אֱדוֹם אַשְׁלִיךְ נַעֲלִי עֲלֵי פְלֶשֶׁת אֶתְרוֹעָע:יא מִי יֹבִלֵנִי עִיר מִבְצָר מִי נָחַנִי עַד אֱדוֹם:יב הֲלֹא אֱלֹהִים זְנַחְתָּנוּ וְלֹא תֵצֵא אֱלֹהִים בְּצִבְאֹתֵינוּ:יג הָבָה לָּנוּ עֶזְרָת מִצָּר וְשָׁוְא תְּשׁוּעַת אָדָם:יד בֵּאלֹהִים נַעֲשֶׂה חָיִל וְהוּא יָבוּס צָרֵינוּ:
נקרא  12  פעמים

אתגר AI

מלכות ה' • אתגר 119

לוח מודעות

למעלה