עזרה מה אני עונה לו?

מצב
הנושא נעול.

סלום

משתמש פעיל
אמונה זה הרבה ענין של תפיסה ושל חויה שעוברת מדור לדור ממעמד הר סיני שראינו בו את הקב"ה
לעומת זו הקב"ה ברא את העולם בצורה שיהיה אפשר לראות בו כאילו אין אלוקים ח"ו, אחרי שאנו יודעים ומאמינים שיש, אנחנו רוצים לחזק את ההבנה הזאת ואת המבט הזה על העולם (שלא יכול להיות בריאה ללא בורא)
העיסוק והחשיפה לתוכן שנוגד את האמונה גורמת לחוות את האמונה בצורה פחות חזקה
ע"כ מה שאני הבנתי וקיבלתי מרבותי בנושא כמובן שגם על ההסבר הזה נאמר אלו ואלו דברי אלוקים חיים ותורה היא וללמוד אנו צריכים

יהיה בסדר !!!!!!!

משתמש מקצוען
שלום וברכה.
אני גר בעיר מעורבת, ויש לי חבר לא דתי שאנחנו דנים יחד על הרבה דברים עמוקים וכו'.
[דרך אגב, התחלתי לדבר אתו אחרי שביקשתי ממנו להצטרף לשבת עולמית [השנה זה בפרשת וירא] והוא הצטרף!].
הוא שאל אותי כך:
אני מנהל ספריה, וחלק מזה אני מלמד חדשנות והכרות לעולם הדיגיטלי, [לשכבה החלשה בציבור החילוני, למי שאין מחשב וכו'] ורציתי למסור קורסים גם לחרדים והרבנים לא מסכימים.
מדוע?
על הנושא של פריצות, מובן, כתוב בתורה שאסור, אבל על נושא של אמונה, אני מדבר על אנשים בני 30+, מה הבעיה שהם יקראו עוד דעות, ויבחרו לדוגמה האם היה אבולוציה או לא. [הוא אישית מאמין, וטוען שהרוב החילוני מאמין, אבל הוא טוען, אני יודע את כל המדע על האבולוציה, ואני מאמין כי אני יודע שזה לא נכון, כי אני הבנתי שזה לא נכון, מדוע הרבנים לא מסכימים שהציבור ידע מה הדעה על האבולוציה?].
יצוין, מדובר באדם מאוד אינטליגנט, ומאוד אמיתי, [הוא עזב משרה מאוד מכובדת כדי שהוא יוכל לקהילה, והוא עובד הרבה נגד שנאת החרדים באוכלוסייה הרוסית], וזה לא וויכוח גרידא, אלא החיפוש אמיתי.
אשמח לתגובות מכובדות בהקשר לנושא הזה בלבד! [גם ככה אני פונה להנהלה, ואם אשכול זה אינו ראוי נא למחוק אותו].
נ.ב. השאלה קצת מזכירה לי את הנושא הזה, שהולכים סחור סחור.
שמעתי שיש כזה ארגון ערכים !
שמעתי שיש כזה ארגון לב לאחים !
ועוד עשרות ארגוני מחזירי בתשובה !

הכי פשוט וראוי להפנות את השואל או לכה''פ את השאלה לרבנים מנוסים בתחומים אלו שכבר עמדו בפרץ ויודעים איך ומה לענות , !

כי כל התשובות נכונות [בלת''ק ] אבל ע''פ רוב מגיע מכאלו שחיו בבית חרדי מבוסס על אמונה בלי שאלות וכדו' לך תדבר עם אלו הרבנים שחווים את השאלות באמונה יום יומי ותקבל תשובה מאלפת !!!!!!

לדוגמא הרב יגאל כהן הרב זמיר כהן ועוד רבנים חשובים שיהיה להם משהו קולע לליבו של השואל כי מבינים אותו הרבה יותר מאיתנו...........

REBEKA997

מהמשתמשים המובילים!
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
שלום וברכה.
אני גר בעיר מעורבת, ויש לי חבר לא דתי שאנחנו דנים יחד על הרבה דברים עמוקים וכו'.
[דרך אגב, התחלתי לדבר אתו אחרי שביקשתי ממנו להצטרף לשבת עולמית [השנה זה בפרשת וירא] והוא הצטרף!].
הוא שאל אותי כך:
אני מנהל ספריה, וחלק מזה אני מלמד חדשנות והכרות לעולם הדיגיטלי, [לשכבה החלשה בציבור החילוני, למי שאין מחשב וכו'] ורציתי למסור קורסים גם לחרדים והרבנים לא מסכימים.
מדוע?
על הנושא של פריצות, מובן, כתוב בתורה שאסור, אבל על נושא של אמונה, אני מדבר על אנשים בני 30+, מה הבעיה שהם יקראו עוד דעות, ויבחרו לדוגמה האם היה אבולוציה או לא. [הוא אישית מאמין, וטוען שהרוב החילוני מאמין, אבל הוא טוען, אני יודע את כל המדע על האבולוציה, ואני מאמין כי אני יודע שזה לא נכון, כי אני הבנתי שזה לא נכון, מדוע הרבנים לא מסכימים שהציבור ידע מה הדעה על האבולוציה?].
יצוין, מדובר באדם מאוד אינטליגנט, ומאוד אמיתי, [הוא עזב משרה מאוד מכובדת כדי שהוא יוכל לקהילה, והוא עובד הרבה נגד שנאת החרדים באוכלוסייה הרוסית], וזה לא וויכוח גרידא, אלא החיפוש אמיתי.
אשמח לתגובות מכובדות בהקשר לנושא הזה בלבד! [גם ככה אני פונה להנהלה, ואם אשכול זה אינו ראוי נא למחוק אותו].
נ.ב. השאלה קצת מזכירה לי את הנושא הזה, שהולכים סחור סחור.
בלתק
אתה יודע משהו,
אמנם אין שאלה כופרת, יש מקום לכל שאלה
אבל-
יש תשובה כופרת!
כדי לענות לכל שאלה כזו ואחרת בענייני אמונה ובורא עולם
נצרך רב מוסמך לעניינים הללו
אל תנסה להיכנס למקומות שיבלבלו אותך ויעמידו אותך במצב לא נעים מולו ומול עצמך
תשלח אותו לרב,
ואולי גם את עצמך אם לא ברור לך הכל....
ואפשר לומר לאנשים ששואלים- לי זה ברור אבל להסביר איני יודע,
יש רבנים שמומחים לזה, הם הכתובת

(:1234

משתמש סופר מקצוען
איור וציור מקצועי
הנדסת תוכנה
לדעתי האשכול הזה קצת מסוכן...
לא כדאי לנעול אותו??
יש לי תחושה שהאשכול קצת מסוכן
כדי לפנות אם שאלה כזאת ישיר למומחים
אולי זה אשכול של מומחים?
לרוב החרדים אין שאלות.
ולמי שיש מוזמן לשאול - יש תשובות.
באמת לרוב החרדים אין שאלות, וגם אם יש להם אז יש תשובות, אבל מה העניין לעורר שאלות לאנשים שלא חשבו עליהם בכלל?????

h5247

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
בלת"ק
חייב להעיר משהו אחד.
כל מי שכן למד את נושא האבולוציה, יודע דבר אחד, האבולוציה זה אמונה לא מדע!!!
אין שום הוכחה לקיומה רק השערות.
כלומר ישב דרווין, וחשב איך נהיה העולם,
לא רצה להסכים שיש בורא כי אז זה יחייב אותו.
אז אמר:
אולי היו הרבה תאים והיה פיצוץ וכו'.
כמובן שמאיפה הגיעו התאים האלו אף אחד לא יודע.........
זה נקרא גם בשפת המדע "תאוריית דרווין"
וכמו שלא נלמד על אמונות ודתות אחרות ככה אין סיבה שנלמד על "דת" האבולוציה.

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
למה צריך לעורר נושאים שאין בהם צורך?
הרבנים בערכים ובהידברות ובעוד מקומות מדברים על הנושאים הללו
כשהקהל הוא בר הכי

אבל מדוע צריך לעורר שאלות לאנשים שמראש לא שאלו אותם
האמונה וידיעת השם הם מתחילים מרמה נמוכה מאוד עד לדרגה גבוהה מאוד

את שער הייחוד הרבה מאוד אמרו לא ללמוד מאחר שמי שהוא לא בר הכי
זה רק יזיק לו

וממילא

האמונה היא הבסיס להכל(האמונה במסירת התורה מדור לדור
וידוע שרבי יחזקאל לווינשטיין לא רצה לראות את הינוקא שידע את כל התורה בע"פ
רק כדי שהאמונה שלו חלילה תהפוך לאמונה שמבוססת על זה ולא על הקבלה של דור מפי דור)
ואת הידיעה יוסיף רק מי שיש בכח שכלו להיכנס לזה ממקום טהור אמיתי ומחפש אמת

ונסכם במשפט
מי שיצטרך את זה ימצא את זה
ומי שלא צריך את זה לא יעזור לו לשמוע את זה

(:1234

משתמש סופר מקצוען
איור וציור מקצועי
הנדסת תוכנה
למה צריך לעורר נושאים שאין בהם צורך?
הרבנים בערכים ובהידברות ובעוד מקומות מדברים על הנושאים הללו
כשהקהל הוא בר הכי

אבל מדוע צריך לעורר שאלות לאנשים שמראש לא שאלו אותם
האמונה וידיעת השם הם מתחילים מרמה נמוכה מאוד עד לדרגה גבוהה מאוד

את שער הייחוד הרבה מאוד אמרו לא ללמוד מאחר שמי שהוא לא בר הכי
זה רק יזיק לו

וממילא

האמונה היא הבסיס להכל(האמונה במסירת התורה מדור לדור
וידוע שרבי יחזקאל לווינשטיין לא רצה לראות את הינוקא שידע את כל התורה בע"פ
רק כדי שהאמונה שלו חלילה תהפוך לאמונה שמבוססת על זה ולא על הקבלה של דור מפי דור)
ואת הידיעה יוסיף רק מי שיש בכח שכלו להיכנס לזה ממקום טהור אמיתי ומחפש אמת

ונסכם במשפט
מי שיצטרך את זה ימצא את זה
ומי שלא צריך את זה לא יעזור לו לשמוע את זה
בדיוק!!!!!! ולכן לדעתי צריך לנעול את האשכול הזה. מה הוא תורם לנו בעצם???

א. פרי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
כך אפשר להסביר זאת במשל:

משל למלך שהחליט שהוא רוצה להעלים את עצמו מהממלכה (עולם מלשון 'נעלם')
והחליט לתת לבן שלו מטרות וסמכויות. (בראשית - בשביל ישראל שנקראו ראשית)

הוא בנה לו ארמון וממלכה מדהימה והעניק לו את המתנה הגדולה ביותר - כתבים עם חוכמה עתיקה, בין השאר הסביר לו בכתבים שאין לו לחפש רחוק ולנדוד, כי הכל נמצא בלבו. (לא בשמים היא ולא מעבר לים... כי אם בפיך ובלבבך)

הממלכה נוצרה בדיוק רב, שום דבר לא נברא לחינם, ואם היה משהו לא מדויק ברור היה לכולם שיימצא לו הסבר. גם אנשים חוקרים הניח בה המלך, כדי שיפתחו את הממלכה לעתיד טוב יותר, כי זה חשוב להתפתח. (תן דעתך שלא תקלקל את עולמי)

אותם חוקרים, יחד עם הגשמת יעודם, שזה חקירת העולם ופיתוחו - התחילו לחקור כיצד בנויה הממלכה? מאיפה היא הגיעה? מי בנה אותה?

הם ניסו לעניין את בן המלך בממצאיהם כשהגיעו למסקנה למשל שהממלכה בנויה על חורבן של ממלכה קודמת "זה כתוב בכתבים של המלך". אמר הנסיך. (בורא עולמות ומחריבן)

הם ניסו לומר שהממלכה בנויה כבר הרבה מאד שנים. "העניין הזה כתוב בספרים של המלך", הסביר בן המלך. (עניין שמיטות והתחדשות העולם מידי 7000 שנה - לפי הקבלה)

הם אמרו לבן המלך שיש בממלכה התפתחות אבולוציונית, ושהחיים בה עברו תהליך של ברירה טבעית, בה הם השתפרו כדי לשרוד. "אוקי", ענה בן המלך, "יתכן שאתם צודקים, ויתכן שאתם טועים, זו רק תיאוריה, היא לא סותרת את האמונה בבורא"..

"מוצא האדם מהקוף", אמרו לו.

"אני בן של מלך, יש לי תודעה, בניגוד לקוף ואני גם יודע לדבר, לקרוא, להמציא, וליצור ויש לי חוש הומור מתוחכם ", השיב להם הנסיך, "אולי אתם רוצים לרמז לי על המוצא שלכם?"

הסתכלו עליו החוקרים בכעס: "לא הבנת? אין דין ואין דיין! הכל זה טבע!! ט-ב-ע! ותפסיק להטיל כאן אימה שיש שכר ועונש, תפסיק לומר שעל הכל יש דין וחשבון. אין לנו סבלנות לקבל מוסר מהספר שלך, אנחנו רוצים חופש".

"טבע זה בגימטריא אלוקים – שום דבר לא יכול בלעדיו, וגם את החופש הוא יצר, הוא רוצה שנהיה חופשיים, ומי שהולך לפי המוסר שנתן לנו הבורא אז הוא לא נכשל ולא ייכשל", הסביר בן המלך בנחת.

החוקרים ה'מלומדים' ניסו לטעון עוד ועוד, אבל בן המלך חש שהוא לא אמור ללמוד את החקירות שלהם, כי החכמה שלהם מוגבלת, מסולפת כי הרי אין להם מספיק כלים לחקור. והכל בנוי יותר על השערות והסקת מסקנות - וגם כי אין מטרה ספציפית ללמוד מחכמות שונות כשיש לך את המקור, מה עוד שהמדע עצמו מצומצם ומוגבל ופעמים רבות סותר את עצמו וכו'

סיבה נוספת היא מכיוון שהתורה היא תורת אלוקים חיים, היא מקיפה את כל שיטחי החיים, הכל נמצא בה. יש בה מוסר, יש בה תרבות, יש בה מחקר ומדע ורפואה ומניעת מחלות. והכי חשוב: היא חקוקה בתוכנו, היא הייעוד שלנו, כי עימך מקור חיים באורך נראה אור.

אנחנו לא מתנשאים מעל המדע, או מעל המדענים כמובן. הם ראויים וחכמים ונבראו גם כן בצלם אלוקים, התפקיד שלהם זה לחקור, לכן הם חייבים להשתמש במילים מסובכות וחכמות..
כך שאנחנו צריכים לחבק ולהעריך באמת!!! את המדע המופלא שאבינו אב הרחמן ברא. מעריכים את העובדה "שנתן חכמתו לבשר ודם". וגם צריך בהחלט להכיל אותם ולהבין עד כמה יש להם מצוקה כי אין להם את התורה שהיא האור של העולם, ובלעדיה אנשים מגששים באפילה למרבה הצער, ומי שמחזיק באור של התורה – מצליח.

יש מדענים וחוקרים רבים שחזרו בתשובה (הרב אריק נווה לדוגמה) שדווקא בגלל המדע מצאו את הדרך חזרה ליהדותם, למרות זאת אין צורך שאנחנו נחקור את המדע כדי לחזור חזרה ליהדותנו כי אנחנו כבר כאן, ועלינו לעזור לעולם להתפתח מהצד המוסרי שלו, יש מספיק מדענים בעולם, כך שנשאיר להם את התחום הזה של החקירות כיצד הממלכה נבנתה באופן פיזי, ואנחנו נתעסק במציאות עצמה, בהתפתחות רוחנית ואישית, ונשתדל להפוך את העולם לטוב יותר.
כך שנאחל לנציגי הציבור החרדי והדתי ולשאר הנציגים בכנסת הרבה הצלחה, שיהיה להם הרבה רצון טוב וסיעתא דשמיא לחקור באופן מדעי מה יגרום למציאות להפוך לקצת יותר מסבירת פנים - באופן כלכלי לאזרחים - תוך כדי שיקיפו את שאר הנושאים ויטפלו על הצד הטוב ביותר בכל מה שצריך קידום ושיפור - כדי שנקבל את המשיח בקרוב מתוך שמחה אמן!

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  53  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה