אלעזר פרידמן
משתמש פעיל
ולחרדי שיש שאילות מותר להסתכל בספרים על האבולוציה וכו'??כי לו יש שאלות!
ולחילוני שאין שאילות לא צריך לדבר איתו על היהדות??
ולחרדי שיש שאילות מותר להסתכל בספרים על האבולוציה וכו'??כי לו יש שאלות!
ממש לא חשבתיאותי לא צריך לשכנע. אני משוכנעת.
עניתי ל@שולחן עורך על מה שכתב
.
מי שריכז את הנושא בצורה מאד יפה, הוא בעל פירוש לב טוב על חובות הלבבות, בהקדמה לשער היחוד, ממליץ לעיין שם.שלום וברכה.
אני גר בעיר מעורבת, ויש לי חבר לא דתי שאנחנו דנים יחד על הרבה דברים עמוקים וכו'.
[דרך אגב, התחלתי לדבר אתו אחרי שביקשתי ממנו להצטרף לשבת עולמית [השנה זה בפרשת וירא] והוא הצטרף!].
הוא שאל אותי כך:
אני מנהל ספריה, וחלק מזה אני מלמד חדשנות והכרות לעולם הדיגיטלי, [לשכבה החלשה בציבור החילוני, למי שאין מחשב וכו'] ורציתי למסור קורסים גם לחרדים והרבנים לא מסכימים.
מדוע?
על הנושא של פריצות, מובן, כתוב בתורה שאסור, אבל על נושא של אמונה, אני מדבר על אנשים בני 30+, מה הבעיה שהם יקראו עוד דעות, ויבחרו לדוגמה האם היה אבולוציה או לא. [הוא אישית מאמין, וטוען שהרוב החילוני מאמין, אבל הוא טוען, אני יודע את כל המדע על האבולוציה, ואני מאמין כי אני יודע שזה לא נכון, כי אני הבנתי שזה לא נכון, מדוע הרבנים לא מסכימים שהציבור ידע מה הדעה על האבולוציה?].
יצוין, מדובר באדם מאוד אינטליגנט, ומאוד אמיתי, [הוא עזב משרה מאוד מכובדת כדי שהוא יוכל לקהילה, והוא עובד הרבה נגד שנאת החרדים באוכלוסייה הרוסית], וזה לא וויכוח גרידא, אלא החיפוש אמיתי.
אשמח לתגובות מכובדות בהקשר לנושא הזה בלבד! [גם ככה אני פונה להנהלה, ואם אשכול זה אינו ראוי נא למחוק אותו].
נ.ב. השאלה קצת מזכירה לי את הנושא הזה, שהולכים סחור סחור.
מעשה שלא היה וכן הווה (קריאה לרענון התקנון)
מעשה שלא היה בלונה-פארק צבעוני, מהבהב ומתעתע, שהוקם בשטח הצמוד לחצר תלמוד-תורה עבור ילדי הציבור החילוני. התכנסו כל המחנכים הכבודים ומלמדי התינוקות הדגולים והמנוסים לטכס עצה כדת מה לעשות במצב החדש והמורכב שנוצר. למחרת, עם בוקר, קידמה את פני...www.prog.co.il
זה תשובה מעולה לחרדי.אפשר להמשיל זאת גם למים שיש ספק אם הם מורעלים או לא, מי יעז לנסות לטעום אותם?!
שלום וברכה.
אני גר בעיר מעורבת, ויש לי חבר לא דתי שאנחנו דנים יחד על הרבה דברים עמוקים וכו'.
[דרך אגב, התחלתי לדבר אתו אחרי שביקשתי ממנו להצטרף לשבת עולמית [השנה זה בפרשת וירא] והוא הצטרף!].
הוא שאל אותי כך:
אני מנהל ספריה, וחלק מזה אני מלמד חדשנות והכרות לעולם הדיגיטלי, [לשכבה החלשה בציבור החילוני, למי שאין מחשב וכו'] ורציתי למסור קורסים גם לחרדים והרבנים לא מסכימים.
מדוע?
על הנושא של פריצות, מובן, כתוב בתורה שאסור, אבל על נושא של אמונה, אני מדבר על אנשים בני 30+, מה הבעיה שהם יקראו עוד דעות, ויבחרו לדוגמה האם היה אבולוציה או לא. [הוא אישית מאמין, וטוען שהרוב החילוני מאמין, אבל הוא טוען, אני יודע את כל המדע על האבולוציה, ואני מאמין כי אני יודע שזה לא נכון, כי אני הבנתי שזה לא נכון, מדוע הרבנים לא מסכימים שהציבור ידע מה הדעה על האבולוציה?].
יצוין, מדובר באדם מאוד אינטליגנט, ומאוד אמיתי, [הוא עזב משרה מאוד מכובדת כדי שהוא יוכל לקהילה, והוא עובד הרבה נגד שנאת החרדים באוכלוסייה הרוסית], וזה לא וויכוח גרידא, אלא החיפוש אמיתי.
אשמח לתגובות מכובדות בהקשר לנושא הזה בלבד! [גם ככה אני פונה להנהלה, ואם אשכול זה אינו ראוי נא למחוק אותו].
נ.ב. השאלה קצת מזכירה לי את הנושא הזה, שהולכים סחור סחור.
מעשה שלא היה וכן הווה (קריאה לרענון התקנון)
מעשה שלא היה בלונה-פארק צבעוני, מהבהב ומתעתע, שהוקם בשטח הצמוד לחצר תלמוד-תורה עבור ילדי הציבור החילוני. התכנסו כל המחנכים הכבודים ומלמדי התינוקות הדגולים והמנוסים לטכס עצה כדת מה לעשות במצב החדש והמורכב שנוצר. למחרת, עם בוקר, קידמה את פני...www.prog.co.il
אני לא חושבת שבגלל זה יש נשירה.בשורה התחתונה- היא אומרת שמפחדים ללמד אותנו כפירה(אבולוציה וכו וכו), ולטענתה, אח"כ נתקלים בזה בחיים והרבה נושרים כי לא נתקלו מול זה אף פעם וזה נשמע נורא הגיוני...
ייתכן.לדעתי האשכול הזה קצת מסוכן...
לא כדאי לנעול אותו??
כל מה שכתבת נכון לדעתי,ביום שהמחשבה שלי תעלה רמה, ויהיה לי שאלות, אני ילך לחפש תשובות.
לא הצלחת בגלל שהוא מנקודת המבט שלו, כבעל ספריה, יכול לענות לך, אוקי, אז אם יקרה וכן תרצה לדעת, הנה יש לי ספריה עם כל החומר, למה לא לתת לי להחזיק ספריה כזו? בשביל מי שכן שואל.בסופו של יום, אחרי מחשבה מרובה, עניתי לו כך.
לכל דבר בעולם יש רמות, ועומק.
אף אדם בעולם לא יכול להיות עמוק בכל הנושאים. [הרי גם בעל מכולת הכי פשוט, יודע הרבה יותר טוב מכולנו איזה קטשופ הולך הכי הרבה, ואיזה עוגיות תקועות על המדף].
אלא מה, כל אחד מעמיק בנושא שהוא צריך, וזה חשוב לו.
כאשר הוא בא אלי ושואל אותי מדוע אתה לא מברר על האבולוציה, התשובה הפשוטה היא, מכיוון שאין לי שאלה!
ביום שיהיה לי שאלה, אני יחפש תשובה.
כלומר, זה לא שאף פעם לא ביררתי את הנושא הזה, אלא אין עניין לפתוח את הנושא הזה. מתי שפתאום צצה לי קושיה, אז אני יחפש תשובה, אבל אם אין לי קושיה, למה להסתבך ולחפש קושיות ואח"כ למצוא תשובה.
ביום שהמחשבה שלי תעלה רמה, ויהיה לי שאלות, אני ילך לחפש תשובות.
ובדיוק כמו שבעל עסק מצליח לא יבזבז את זמנו ללכת ליועצים עסקיים כל זמן והעסק מכניס, אא"כ העסק צולע ואז הוא חייב, כך אני לא ילך לחפש [לא כי אין תשובות! אלא שישנם אנשים מיוחדים שעוסקים בדברים הללו, בדיוק כמו אנשים מיוחדים שעוסקים ביעוץ עסקי].
[אני מרגיש שלא צלחתי כ"כ להעביר את המסר שאליו התכוונתי..., אולי משהו יצליח לגעת בנקודה יותר טוב ממני].
יש אמת בדברים.כל מה שכתבת נכון לדעתי,
מלבד השורה שציטטתי
כי אדם שעולים לו שאלות זה לא מכיוון שהוא עלה רמה
אלא כי נתוני החיים הביאו אותו לשאול
ויכול להיות אדם ברמת חשיבה מאוד עמוקה ועדיין
לא חקר את הנושא ולא עלו לו שאלות.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: