דרוש מידע מה אני עונה לבת שלי

אהרון 0

משתמש פעיל
פשוט תגידי לה את מוצלחת את תצליחי בכל מקום גם אם הוא לא מותג ולא הכי נחשב כי זה בידיים שלך בלבד

על תתני לה להתמסכן ולשקוע ברחמים עצמים כי זה הכי מסוכן
נכון מאוד!
בסוף צריך לזכור - אם אין אני לי מי לי...

היא תוכל לבחור לשקוע בהתמסכנות, אולי מובנת ואולי מוצדקת, אבל בסוף היא עלולה להישאר שם...
מסכנה וממורמרת ולא מוצלחת - "בגלל הסמינר"
מצד שני היא יכולה לבחור להוכיח לעצמה ולכולם שהיא בפני עצמה המוצלחת ולא הסמינר או משהו אחר עושה אותה כזו!

וכמו שמעידים חז"ל על רבי אלעזר בן דורדיא שקנה את עולמו במשפט אחד -
"אין הדבר תלוי אלא בי" !!!

בהצלחה!

אמא ועוד..

משתמש מקצוען
השנה אין שום בושה בלא להתקבל לסמינר בבני ברק... כמות הבנות ההזויה (ב"ה על הברכה) לא מאפשרת טכנית לקבל את כולם לסמינרים הוותיקים, כידוע, וכמו שכתבת בעצמך.
בטוחה שלבת שלך יש חברות רבות שלא התקבלו לסמינר הראשון שהן רצו, ומסתבר שיש בנות שעדיין לא מסודרות.
אולי זה בבחינת צרת רבים חצי נחמה, כי היא יכולה להבין שזה לא אישי. היא בת מהממת שהיו מאד רוצים לקבל אותה אבל יש מחויבויות קודמות (אחיות וכד) אז טכנית נגמר המקום. (גם הבת שלי בח' וגם היא לא התקבלה למקום הראשון.. הסברנו לה את הבעייתיות בשנה הזו והיא ראתה שאנחנו מבינים ולא כועסים על אף אחד אז גם היא לקחה את זה כך)

דבי מ.

משתמש מקצוען
השנה אין שום בושה בלא להתקבל לסמינר בבני ברק... כמות הבנות ההזויה (ב"ה על הברכה) לא מאפשרת טכנית לקבל את כולם לסמינרים הוותיקים, כידוע, וכמו שכתבת בעצמך.
בטוחה שלבת שלך יש חברות רבות שלא התקבלו לסמינר הראשון שהן רצו, ומסתבר שיש בנות שעדיין לא מסודרות.
אולי זה בבחינת צרת רבים חצי נחמה, כי היא יכולה להבין שזה לא אישי. היא בת מהממת שהיו מאד רוצים לקבל אותה אבל יש מחויבויות קודמות (אחיות וכד) אז טכנית נגמר המקום. (גם הבת שלי בח' וגם היא לא התקבלה למקום הראשון.. הסברנו לה את הבעייתיות בשנה הזו והיא ראתה שאנחנו מבינים ולא כועסים על אף אחד אז גם היא לקחה את זה כך)
הבעיה היא שמנהלות הסמינר {אני מדברת על מישהי אחת} נותנת תירוצים מוזרים מדוע היא לא מקבלת את הבנות
ושמעתי כבר מכאלו שזה פגע בהן קשות
בפרט בנות מבית ספר מסוים שרובן קבלו תשובה שלילית {סוג של חסידי} בלי סיבה מוצדקת

צור ציור צורה

משתמש פעיל
לא חושבת שזה הקטע של הבושה, אלא יותר חשובה ההרגשה של הילדה!!!!
בכל הערים ובמיוחד בבני ברק אין מענה לכמות הבנות שמסיימות את ח כבר כמה שנים,
כל שנה נתקלים באותה הבעיה וכל שנה אומרים שצריך לפתוח עוד סמינרים(מה שבמציאות לא ממש נעשה...)
זה שיש הרבה בנות לא מוריד מרמת הכאב של הבת!!!

אמא ועוד..

משתמש מקצוען
לא חושבת שזה הקטע של הבושה, אלא יותר חשובה ההרגשה של הילדה!!!!
בכל הערים ובמיוחד בבני ברק אין מענה לכמות הבנות שמסיימות את ח כבר כמה שנים,
כל שנה נתקלים באותה הבעיה וכל שנה אומרים שצריך לפתוח עוד סמינרים(מה שבמציאות לא ממש נעשה...)
זה שיש הרבה בנות לא מוריד מרמת הכאב של הבת!!!
פותחים השנה 2 סמינרים חסידיים, ואת רואה שהילדה מסודרת בסמינר, אבל לא ההוא שהיא רצתה מלכתחילה

צור ציור צורה

משתמש פעיל
פותחים השנה 2 סמינרים חסידיים, ואת רואה שהילדה מסודרת בסמינר, אבל לא ההוא שהיא רצתה מלכתחילה
אין בעיה שפותחים אבל עד עכשיו לא היה מענה!
ודבר נוסף זה לא אומר שהכאב יותר נמוך בגלל זה...
(כמו מריבה במילים לעומת מריבה במכות, שלפעמים המילים יותר כואבות...)

אהרון 0

משתמש פעיל
סתם מחשבות....
הורי הילדה שלא התקבלה לסמינר המבוקש- מה הם מילאו בשאלון תקשורת?
שהמחשב הוא לצרכי עבודה בלבד?
שאין לילדים גישה למחשב כלל?
והילדה בכלל לא יודעת מה זה אינטרנט?
נו באמת, אפשר להבין לאן את/ה חותר/ת...
אבל למה זה טוב עכשיו?

בובה בי

משתמש פעיל
תגידו לה שאת מבינה אותה, וכואבת את האכזבה הגדולה שלה נקודה.
את המציאות לא תוכלו לשנות...

שגיאות מי יבין

משתמש צעיר
שלום לכולן, זאת אני הבעייתית...... ממש מחמם את הלב כל התנחומים והיחס. אבל בסופו של יום מכיוון שעדיפות של כל בת ללכת לסמינר הגדול והאיכותי יותר ! ולכן רוב הבנות שהולכות לקטן יותר זה סוג של ברירת מחדל... בפרט שמבחינה רוחנית ברור שהרמה יותר חזקה בסמינר הגדול. ואני חוששת להסחף אחרי החברה.....

אהרון 0

משתמש פעיל
אבל בסופו של יום מכיוון שעדיפות של כל בת ללכת לסמינר הגדול והאיכותי יותר ! ולכן רוב הבנות שהולכות לקטן יותר זה סוג של ברירת מחדל
האכזבה שלך מובנת לחלוטין...
המקום הטוב, זה שכולם יודעים שהוא הכי טוב, גם את רצית ללמוד בו...
הגדול יותר, המוכר יותר...
בהחלט מאכזב!:cautious::cry:

אהרון 0

משתמש פעיל
בפרט שמבחינה רוחנית ברור שהרמה יותר חזקה בסמינר הגדול. ואני חוששת להסחף אחרי החברה.....
כל הכבוד שאכפת לך מהרמה הרוחנית ואת נזהרת מחברה רעה
זה מעיד עלייך שיש לך ערכים אמיתיים וחוסן פנימי
ובכלל, שאיפות גבוהות ורצון להגיע הכי גבוה!

לכי ותוכיחי לעצמך (וגם לכולם) שאת מי שאת בזכות עצמך!
ולא סמינר זה או אחר ישנה אותך או יחליש אותך!
אל תתני לשום דבר לעצור אותך או להוריד אותך
אל תוותרי על מי שאת...
לכי בכוחך זה, בשאיפותייך לטוב ביותר - ועשי חיל בכל אשר תפני!
את יכולה להצליח בזכות עצמך היכן שרק תהיי!!!

אהרון 0

משתמש פעיל
החרוזים בסדר יחסית לשירה מודרנית,
אבל לא היו מזיקים כמה אמצעים פיגורטיביים.
היי לא התכוונתי לשורר או לסופרר
(למרות שאני מאוד בעד את זה)
סה"כ כתבתי מאשר על ליבי...

אם לדעתך זה יכול להישמע טוב יותר את/ה מוזמן/ת לערוך...

(ועדיין אין לי מושג מה זה פיגורטיביים, אשמח להחכים)

יוגורט

משתמש מקצוען
בפרט שמבחינה רוחנית ברור שהרמה יותר חזקה בסמינר הגדול. ואני חוששת להסחף אחרי החברה.....
אם זאת הסיבה האמיתית, תנוח דעתך...
אחותי מלמדת ברוב הסמינרים הגדולים בבניברק ובירושלים. היום זה לא פעם, ויש הכל בכל מכל בכל מקום. היא לא מספרת הרבה, אבל כלות היא היתה בוחרת דווקא מהקטנים.

י"כ

משתמש מקצוען
לשמוע ולהכיל, להשתתף ולא ליפול, כמובן לנסות לשחרר את הילדה מזה (טיול, קניות וכו')

יש לי אח שמאד רצינו יתקבל לישיבה מסוימת שהתאימה לו
אבל מה לעשות הוא לא התקבל, כמובן שהיינו קצת לחוצים וחיפשנו מקום אחר
בסופו של אותו בין הזמנים אח שלי התקבל לישיבה טובה יותר מכל הבחינות
אע"פ שחשבנו באופן אישי שזה פחות מתאים לו, היום במבט לאחור אנחנו מבינים למה הקב"ה עשה את הטוב הזה שהוא לא התקבל, אנחנו רק הרווחנו, שיעור באמונה ובטחון, לפעמים האדם רואה את ההסבר מיד ולפעמים זה לוקח זמן.
טוב ה' לכל.

reish

משתמש מקצוען
שלום לכולן, זאת אני הבעייתית...... ממש מחמם את הלב כל התנחומים והיחס. אבל בסופו של יום מכיוון שעדיפות של כל בת ללכת לסמינר הגדול והאיכותי יותר ! ולכן רוב הבנות שהולכות לקטן יותר זה סוג של ברירת מחדל... בפרט שמבחינה רוחנית ברור שהרמה יותר חזקה בסמינר הגדול. ואני חוששת להסחף אחרי החברה.....
היום אין כ"כ הבדלים בין שני הסמינרים.
גם הסמינר הקטן שאליו את מתכוונת נהיה שמור יותר ויותר, בדומה לגדול.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  28  פעמים

לוח מודעות

למעלה