דרוש מידע מה אני עונה לבת שלי

שגיאות מי יבין

משתמש צעיר
הבת שלי במשבר גדול. היא מאד רצתה להתקבל לסמינר מוביל בבני ברק אבל בעקבות עומס חריג של שנתון כיתה ח. העבירו אותה לסמינר אחר שהוא גם טוב אבל פחות נחשב וגם באופי פחות מתאים לבת שלי. היא יושבת בבית ובוכה ואין לי איך להרגיע אותה תנו לי רעיון ועצה.

ר.ב.ב.ש

משתמש סופר מקצוען
עריכה תורנית
אין ספק שאמונה ובטחון הם תמיד ההרגעה הטובה ביותר,
לדעת שהכל אבא שבשמים עושה עבורנו, ויודע מה טוב לנו ומה לא.
לא מקבלים הכל בחיים, בסופו של דבר יש מי שמחליט,
אבל כל זה אחרי ההרגעה, כתוב 'אל תרצה את חברך בשעת כעסו', יש זמן שהאוזנים אטומות משמוע, והלב סתום מלהרגע,
יהיו כאלה שיאמרו שהדרך הנכונה היא לתת לה לבכות, יום יומיים - גם זה עובר
אני אישית פחות מחבב את זה, זוכר את גיל הנערות שההורים שלי האמינו בכך בצורה פחות נוחה, ומה שאני עושה אני מגיע ליד, ומציע לצאת לסיבוב, דבר ראשון הבכי ירגע, דבר שני הילד/ה מבינים שיש מישהו ששותף איתם לקושי, דבר שלישי מגיעים לגינה עם ארטיק טוב [לא לחשוב על דיאטה] ומתיישבים לדבר,
שיחה מלב אל לב היא מאורע שלא כל אחד זוכה לו כל יום, אבל חלק ממבנה האישיות שלנו בנוי על תחושת החיבור הזו שיש ברגע של השיחה, ואז מתחילים לנתח - מה טוב בסמינר שהיא רצתה ומה פחות טוב, כמה הבושה גדולה שהיא לא התקבלה, ומצד שני כמה רווח אישי בסוף יגיע אליה.

במצב של הסמינרים היום, העיקר הוא המיתוג, אין באמת הבדלים מהותיים ומשמעותיים בין הסמינרים, אנחנו לא באמת חושבים שיש סמינר שמחנך לבית של תורה, ויש סמינר שמחנך לקלות דעת וטפשות, הרעיון העיקרי הוא המיתוג, ולעיתים דווקא במיתוג פחות נחשב יש השקעה גדולה מצד הסמינר, ויש רווח אדיר מכך.

עצם השיחה, עצם ההשתתפות בצער, ופתיח מבט לכיון אחר, יכולים לגרום לרוגע ושלווה, והכל עובר בחיים.

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
קודם להיות איתו בכאב ובאכזבה
אח"כ לחזק אותה שבאמת אנחנו רצינו מקום איקס אבל ה' החליט להעביר אותך למקום וואי
שהוא טוב מבחינה רוחנית ולימודית אז בע"ה יהיה לך טוב שם ותהני.

ולהציע לה לחשוב אם לדעתה שווה להילחם על להחזיר אותה לסמינר המקורי שאליו היא נרשמה
(ויכול להיות שהוא בכלל לא טוב עבורה למרות שזה מה שאתם והיא חושבים ומרגישים)
אולי היא רוצה שתשאלו רב מה נכון לעשות?

צור ציור צורה

משתמש פעיל
מזכיר לי ממש את הספר דואט של דבורי רנד...
יכול להיות שיעזור לה,
בכל אופן המון הצלחה וסיעתא דשמיא בכל אשר תלך!!!
(היום בסמינרים הגדולים נהיה בית חרושת ליצור בנות... ובהחלט אישית מעדיפה סמינרים קטנים!)

תמר פלג

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב ואדריכלות פנים
דבר ראשון, אל תנסי לנחם אותה עכשיו, תני לה קצת לעכל ואל תגידי לה עכשיו ואף פעם לא נורא- כי זה נורא! רק כשתגדל תאמר לעצמה שזה באמת לא נורא
דבר שני, אפשר להגיד שד' שולח לאן שהכי טוב!!! מבטיחה לך מניסיון אישי שלי...
ראיתי נפלאות גם ביסודי שהייתי גם בתיכון וגם בסמינר!!!
דבר שלישי, את יכולה להגיד לה שהעוגמת נפש והאי נעימות יעברו עם תחילת שנה וכלן תשכחנה מה היה מי רצתה להתקבל ולאן....

צור ציור צורה

משתמש פעיל
דבר שלישי, את יכולה להגיד לה שהעוגמת נפש והאי נעימות יעברו עם תחילת שנה וכלן תשכחנה מה היה מי רצתה להתקבל ולאן....
לא חושבת כמוך, זה דבר שמלווה עוד הרבה מאוד זמן,
כל אחת לוקחת את זה אחרת, למקום אחר,
יש כאלה שסוחבות את זה שנים!!!

תמר פלג

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב ואדריכלות פנים
לא חושבת כמוך, זה דבר שמלווה עוד הרבה מאוד זמן,
כל אחת לוקחת את זה אחרת, למקום אחר,
יש כאלה שסוחבות את זה שנים!!!
צודקת.
אחרי שכתבתי את זה חשבתי לעצמי אולי לי זה נראה שזה לא ישנה בעוד תקופה אבל בב"ב ובירושלים זה חלק נכבד בחיים (כמעט כמו שידוכים...;))

שרינה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
הבת שלי במשבר גדול. היא מאד רצתה להתקבל לסמינר מוביל בבני ברק אבל בעקבות עומס חריג של שנתון כיתה ח. העבירו אותה לסמינר אחר שהוא גם טוב אבל פחות נחשב וגם באופי פחות מתאים לבת שלי. היא יושבת בבית ובוכה ואין לי איך להרגיע אותה תנו לי רעיון ועצה.
שתודה לה',יש בנות עם לב שבור שטוו חלומות וקיבלו תשובה שלילית

12HAVA

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
זה באמת קשה במיחוד אם רוב החברות שלה הולכות לשם
אם באמת אין מה לעשות- פרוטקציה וכו'
לא לדבר לידה על זה שחבל שלא התקבלה וכו' אלא לנסות לראות את הדברים הטובים שיכולים לצאת מכך
ולדעתי אחרי כמה חודשים בסמינר היא כבר תשכח - וגם אם לא אז זה הרבה פחות יכאב לה...

החיים מצחיקים :)

משתמש מקצוען
ואי הסיפורים האלה שוברים לי את הלב כל פעם מחדש!!!
גם בשנתון שלי היו בנות שלא התקבלו מכל מיני סיבות חלקן מוצדוקת ורובם ממש לא
אחת מהבנות האלה היתה החברה הכי טובה שלי ולא צריך להסביר מה זה חברה הכי טובה בכיתה ח ששתיכם נרשמתם
ביחד לאותו הסמינר ואת התקבלת והיא לא ואני זוכרת תדפוס התנהגות של אמא שלה שהיה מאד מעצים (עד שכמעט גם אני רציתי ללכת איתה ביחד לסמינר השני) היה כמה ימים לא נעימים היא לקחה את זה מאד קשה וללב אז נתנו לה תזמן שהיא היתה צריכה וברגע שראו שאפשר כבר להתחיל לדבר על מקום חדש כמו שכתבתי פשוט העצימו ודיברו ושבחו
גם אותה שזה מאד חשוב וגם את מקום הלימודים החדש אמא שלה נתנה לה לדבר עם כל מיני בנות שגם עברו כמוהה תסיפור הזה ולא התקבלו רק שהם כבר כמעט סיימו את הסמינר והם מאד עודדו אותה ואמרו לה שבאמת הם מבינות היום כמה הקבה עשה איתם טוב שסיבב אותם לסמינר הספציפי הזה אז לדעתי זה גם יכול לעזור
וכמו שכולם כתבו פה פשוט תחבקי ואל תראי לה שאת נשברת זה ישבור אותה יותר
תנסו אולי לערער על השלילי מכירה הרבה שערערו או הפעילו פרוטקציה אם זה היה מאד חשוב לכולם
ודי שיגמרו הסיפורים האלה של הבנות הטובות והמצוינות שנשבר להם הלב מכל התהליך

שרינה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
זה לא סותר!
בגיל הזה יש השלכה מאוד מאוד עמוקה! (גם מהפן של הדימוי העצמי)
הכל תלוי באמא מה היא משדרת...
בכל מקרה אני יודעת על המון בנות שנרשמו לוולף והתקבלו למאיר ככה שהיא כנראה לא היחידה,מדובר בקבוצה גדולה מאד

שרינה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
פרסום וקופי

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  28  פעמים

לוח מודעות

למעלה