דרוש מידע מה אומרים על גל הפיטורים בהיי טק?

תותית י.

משתמש מקצוען
אולי אם כדאי ללמוד או לא
כשאני התחלתי ללמוד (באמצע השנה הראשונה) התחילה הקורונה והיו פיטורים ולא היה גיוס בכללללל.
זה היה נראה גרוע ביותר.
בנות שיצאו לשוק בסוף השנה נשארו ללא עבודה כולן. (כל החברות ממההוראה ריחמו עלינווו)
תכל'ס עד שאני יצאתי לשוק הוא התאושש והיו לנו ממש הרבה הצעות (אני מתכוונת לבנות בשנתון שלי)
לפחות 25% מהבנות חתמו חוזה תו"כ לימודים ותוך ד4 חוד' בערך כולן הסתדרו במקומות עבודה (מי יותר ומי פחות אבל האלה שפחות רובן התקדמו למשרות יותר שוות עבודה תו"כ חיפוש)
תכלס אני מודה לד' יום יום על זה שלמדתי את המקצוע הזה למרות שזה היה נראה לא משתלם בכלל.
אני לא באה לשכנע אבל הענף של תיכנות הוא ענף מאד מתפתח והוא כל הזמן בצמיחה יש מידי פעם תקופות של מיתון אבל אני לא הייתי שוללת ללמוד את המקצוע בגלל זה. אם אכן המקצוע מתאים לך.
ויש במקצוע הזה הרבה פלוסים שאין במקצועות אחרים מבחינת תנאי עבודה. (עכשיו כולם יתנפלו עליייי)

חרדים

משתמש חדש
כשאני התחלתי ללמוד (באמצע השנה הראשונה) התחילה הקורונה והיו פיטורים ולא היה גיוס בכללללל.
זה היה נראה גרוע ביותר.
בנות שיצאו לשוק בסוף השנה נשארו ללא עבודה כולן. (כל החברות ממההוראה ריחמו עלינווו)
תכל'ס עד שאני יצאתי לשוק הוא התאושש והיו לנו ממש הרבה הצעות (אני מתכוונת לבנות בשנתון שלי)
לפחות 25% מהבנות חתמו חוזה תו"כ לימודים ותוך ד4 חוד' בערך כולן הסתדרו במקומות עבודה (מי יותר ומי פחות אבל האלה שפחות רובן התקדמו למשרות יותר שוות עבודה תו"כ חיפוש)
תכלס אני מודה לד' יום יום על זה שלמדתי את המקצוע הזה למרות שזה היה נראה לא משתלם בכלל.
אני לא באה לשכנע אבל הענף של תיכנות הוא ענף מאד מתפתח והוא כל הזמן בצמיחה יש מידי פעם תקופות של מיתון אבל אני לא הייתי שוללת ללמוד את המקצוע בגלל זה. אם אכן המקצוע מתאים לך.
ויש במקצוע הזה הרבה פלוסים שאין במקצועות אחרים מבחינת תנאי עבודה. (עכשיו כולם יתנפלו עליייי)
ברור ואין כאן ספק שזה מקצוע העתיד ושהוא משתלם
סתם מעניין איפה את וחברות שלך מצאתן עבודה
זהו משרד חרדי? באיזה עיר?

Tzvi@

משתמש פעיל
מה אומרים על גל הפיטורים בהיי טק?
סוף עידן?
גל הפיטורים מתמקד בעיקר בסטרטאפים.
שגם בזמן הטוב -עליות מטורפות בשוק ההון
שגרם להרבה כסף נזיל למשקיעים
90% מהסטרטאפים בישראל נסגרו מידי שנה
בוודאי עכשיו אינפלציה בכל העולם הירידות החזקות בכל הבורסות
מי שסובל בעיקר סטרטאפים וגם קצת חברות ממיתון
אבל השוק צועד לשם ובענק.
תוכלו לקרוא קצת כאן.
chrome-extension://efaidnbmnnnibpcajpcglclefindmkaj/https://innovationisrael.org.il/sites/default/files/%D7%9E%D7%97%D7%A7%D7%A8%20%D7%A1%D7%98%D7%90%D7%A8%D7%98%D7%90%D7%A4%D7%99%D7%9D%202022.pdf?&~nfopt(fileDistorted=47234761360507393)

אסתר כהן1

משתמש צעיר
מוזיקה ונגינה

א12345

משתמש פעיל
יש פיטורין, ועוד איך!
אני עובדת במשרד עם כמה נשים שכל אחת עובדת בסטארטאפ/ חברה קטנה אחרת,
שלוש מתוך עשר!!! פוטרו בחודש האחרון! והם תותחיות באמת!
הם פוטרו מאילוצים כלככלים של החברה
קורה כל שני וחמישי כל שנה

עד מתי

משתמש מקצוען
יש לי שאלה
האם בהייטק יש עבודה עד לפנסיה??
או יש מצב שעובד בגיל 50 מפוטר, ולא מצליח למצוא עבודה כי זה שוק של צעירים??
במשרות אחרות כמו רו"ח וחשבים וכו' יש יתרון גדול לאנשים בגילאים אלו

חגי פאהן

משתמש סופר מקוצען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
יש לי שאלה
האם בהייטק יש עבודה עד לפנסיה??
או יש מצב שעובד בגיל 50 מפוטר, ולא מצליח למצוא עבודה כי זה שוק של צעירים??
במשרות אחרות כמו רו"ח וחשבים וכו' יש יתרון גדול לאנשים בגילאים אלו
במקומות ממשלתיים מצוי שעובדים (או בוא נאמר שנמצאים במקום העבודה) עד הפנסיה וגם אחר כך.

בסטארטאפים יש קטע חברתי חוץ מהכסף. אלה שמפרסמים "אצלנו זה מקום עבודה צעיר ומטורף" וביטויים דומים, הם מחפשים לא רק מוחות אלא גם חברים, שרצוי שיהיו באזור גילם.

עד מתי

משתמש מקצוען
במקומות ממשלתיים מצוי שעובדים (או בוא נאמר שנמצאים במקום העבודה) עד הפנסיה וגם אחר כך.

בסטארטאפים יש קטע חברתי חוץ מהכסף. אלה שמפרסמים "אצלנו זה מקום עבודה צעיר ומטורף" וביטויים דומים, הם מחפשים לא רק מוחות אלא גם חברים, שרצוי שיהיו באזור גילם.
אבל במקומות ממשלתיים לא מקבלים 30 אלף, אני מתכוונת עבודה בשכר מתגמל מאד, יש בגלאי 50 פלוס??

אני456

משתמש מקצוען
אני מתכוונת עבודה בשכר מתגמל מאד, יש בגלאי 50 פלוס
התחום הזה לא מספיק שנים על הכביש בארץ היקפים גדולים, כדי שתהיה מאסה של בני 50 פלוס שיעידו על מגמה.
בחברה עבורה אני עובדת כבר היו כמה במהלך השנים שפרשו לפנסיה, ואפשר לראות בני 50+ בהחלט, אבל ודאי שהם לא רוב.

**לא משרד ממשלתי**

שתים

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
התחום הזה לא מספיק שנים על הכביש בארץ היקפים גדולים, כדי שתהיה מאסה של בני 50 פלוס שיעידו על מגמה.
בחברה עבורה אני עובדת כבר היו כמה במהלך השנים שפרשו לפנסיה, ואפשר לראות בני 50+ בהחלט, אבל ודאי שהם לא רוב.

**לא משרד ממשלתי**
כמדומני שבהייטק יותר נפוץ לראות אנשים שהגיעו לעצמאות כלכלית לפני גיל הפנסיה ולכן פורשים מוקדם יותר.

אבל במקומות ממשלתיים לא מקבלים 30 אלף, אני מתכוונת עבודה בשכר מתגמל מאד, יש בגלאי 50 פלוס??
מי שעובד קשה ומתקדם במעלה הדרגות יכול להגיע לשכר מאוד יפה גם במשרדים ממשלתיים.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  101  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה